Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Pio atya legfrissebb mondásai
  2020-05-13 17:54:01, szerda
 
  - PIO ATYA IMÁJA
A MINDEN KEGYELMEK ANYJÁHOZ...
Istennek Szent Anyja, a kegyelmek égi tárháza, énnekem is jó Anyám, Mária!
Ó, Örök Atya Leánya, hatalmának birtokosa, esedezve kérlek, szánj meg engem, és részesíts azokban a kegyelmekben, amelyeket oly lángoló hévvel kérek! Ámen.
Szentséges Szűz, az isteni kegyelmek könyörületes osztogatója, az emberré lett Ige anyja, a bölcsesség széke, tekintsd nagy fájdalmamat, és részesíts azokban a kegyelmekben, amelyekre legnagyobb szükségem van. Ámen.
Szentséges Szűz Mária, az isteni kegyelmek tárháza, a Szentlélek szeplőtelen Mátkája, bajbajutottak jóságos menedéke, szomorúak vigasztalója! Foglald el magadnak szegény lelkemet, és áraszd el azokkal a kegyelmekkel, amelyeket édesanyai jóságodtól teljes bizalommal remélek! Ámen.
Igen, igen jó Anyám! Te vagy a kegyelmek kincsesháza, a bűnösök menedéke, a szomorúak vigasztalója, a kétségbeesettek reménysége, a keresztények hatalmas segítsége! Határtalanul bízom Benned, és tudom, hogy Jézusodnak azt a kegyelmét, amelyért lelkem üdvössége érdekében esedezem, nem tagadod meg tőlem. Ámen.
.........



*
- Pio atya gyógyulása és a kegyszobor: Szűz Mária közbenjárása

A kegyszobor és Pio atya kapcsolata is emlékezetes. Pio atya 1959 augusztusában látta és tisztelte először San Giovanni Rotondóban az odaérkező kegyszobrot és Szent Pio atya a Fatimai Szűzanya közbenjárásának tudta be, hogy meggyógyult fájdalmas mellhártyagyulladásából. Azóta a kegyszobor még egy alkalommal tért vissza San Giovanni Rotondóba, mégpedig 2007-ben, a fatimai jelenés 90. évfordulóján.
...... ........... ........... .......



*
- Amikor nyomorúságos helyzetben lesztek, tegyetek úgy, mint a jégmadár, amely a hajó vitorlarúdjára rak fészket; rugaszkodjatok el földtől, gondolataitokat és szíveteket fordítsátok Isten felé, mert csak Ő adhat nektek vigaszt és erőt, hogy szentül kiálljátok a próbát. (Szent Pio atya)

- ,,Gyerekek, a jó Úr áldjon meg és adjon erőt.. Pio atya

- Isten lelke, a béke lelke
"Isten lelke a béke lelke, és a legnagyobb szükségek idején, a fájdalomban is eltölt nyugalommal, alázattal, bizakodással. Ez irgalmasságának ajándéka.
Az ördög lelke viszont ugyanebben a fájdalomban izgat, ingerel, elkeserít, kísért. Haragot szít ellenünk, miközben pedig szeretettel kellene lennünk magunk iránt.
Ha tehát háborgat néhány gondolat, gondolj arra, hogy ez sohasem származik Istentől, hanem az ördögtől. Isten ugyanis nyugalmat ajándékoz neked, lévén Ő a béke lelke." Szent Pio atya

- Ha a Madonna hívei vagyunk, és minden veszélytől meg leszünk mentve."

- Jézus Szentséges Szíve - Pio Atya imája
Jézus szent szíve, minden jónak forrása, imádlak Téged, hiszek Benned szeretlek Téged és bánom minden bűnömet.
Neked ajándékozom az én szegény szívemet. Tedd alázatossá, tisztává és minden kívánságodnak megfelelővé.
Add jóságos Jézusom, hogy én Benned és Te énbennem élj.
Védj meg (veszedelemben) veszélyben, vigasztalj a szenvedésben, őrizd meg testem egészségét, add áldomást minden művemre, és a szent halál kegyelmét add meg nekem. Ámen
...... .....



- Pio atya harcolt és meghódította a gonoszt
Gyakran folyamodik a Szent Mihály arkangyalhoz.
Bízunk ebben a két nagy harcosban, hogy harcoljunk mindennapi csatáinkkal kísértések és nehézségek ellen, velük az oldalunkon könnyebb lesz harcolni és nyerni.

Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal



 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Kozma Imre atya: Főhajtás az ápolók napján
  2020-05-13 17:40:44, szerda
 
  Az Önök jó szívét Istenes Szent János, a betegek és ápolók égi pártfogójának példája lelkesítse, és Isten áldása erősítse!
Kozma Imre atya, a Betegápoló Irgalmas rend magyarországi vezetője, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke az ápolók világnapján, május 12-én a rend közösségi oldalán köszönte meg az ápolók áldozatos munkáját.
,,Miként a víz kioltja a tüzet, a szeretet éppúgy törli el a szenvedést."
(Istenes Szent János


Ma, az ápolók napján az ápolókra gondolunk, akik, amíg csak van rá lehetőségük, nem szűnnek meg jót cselekedni.
Különleges nap ez a mai. Érdemes a betegek és ápolók égi pártfogójának, Istenes Szent Jánosnak szavaira figyelni, amelyekre az ünnepnap alkalmával a köztársasági elnök felesége, Anita asszony is utalt: ,,Az ápolók minden napja különleges nap" - amit Istenes Szent János saját szavaival így folytatott volna -, mert az ember nagy lehetősége: a legkiszolgáltatottabbaknak, a betegeknek irgalmas szívvel védelmet és biztonságot nyújtani.
Bátorítsa Önöket Istenes Szent János vallomása: ,,Krisztus foglya vagyok. Amikor látom a sok szegény testvéremet, és látom itt mellettem szinte már az emberi erőt is meghaladó szenvedéseket, és látom, hogy mennyi lelki és testi nyomorúság kínozza őket, nagyon elszomorodom, mert nem tudok rajtuk segíteni, de mégis bízom Krisztusban, hiszen Ő ismeri a szívemet."
Az Önök jó szívét Istenes Szent János, a betegek és ápolók égi pártfogójának példája lelkesítse, és Isten áldása erősítse!

Tisztelő szeretettel és hálás szívvel,
Kozma Imre OH,
a Betegápoló Irgalmasrend
magyarországi vezetője
Forrás és fotó: a Betegápoló Irgalmasrend Facebook-oldala

Magyar Kurír 2020.05.12
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Ferenc pápa üzenete az ápolók világnapja alkalmából
  2020-05-13 17:30:40, szerda
 
  Jelképei vagytok a tábori kórház jellegű Egyháznak, amely folytatja Jézus Krisztus küldetését, aki közel lépett, és meggyógyította a szenvedőket bármiféle bajból, és aki lehajolt, hogy megmossa tanítványai lábát. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által 2020-ra meghirdetett ápolók és szülésznők nemzetközi éve keretében május 12-én tartják az ápolók világnapját. Ferenc pápa üzenetet írt ebből az alkalomból.
Ezen a napon emlékezünk Florence Nightingale születésének 200. évfordulójára. Az angol ápolónő teremtette meg a betegápolás etikai alapjait, indította el a modern nővérképzést és a kórházi betegellátás reformját. Ennek elismeréseként minden év május 12-én, az ő születésnapján ünneplik világszerte az ápolók világnapját.
A koronavírus-járvány történelmi időszakában újra felfedeztük, hogy milyen fontos szerepet töltenek be az ápolók és a szülésznők életünkben - kezdi üzenetét Ferenc pápa. Nap mint nap megtapasztaljuk az egészségügyi dolgozók bátor tanúságtételét és áldozathozatalát, közülük kifejezetten is az ápolókét, akik szakértelemmel, odaadással, felelősségtudattal és szeretettel gondozzák a vírussal megfertőződött betegeket, kockára téve saját egészségüket is. Ezt a tényt bizonyítja sajnos az is, hogy magas az életüket vesztett egészségügyi dolgozók száma, akik szolgálatuk hűséges teljesítése közben haltak meg. Imádkozom értük - akik nevét az Úr ismeri - és ennek a járványnak minden áldozatáért. A feltámadt Krisztus adja meg nekik a paradicsom világosságát és családjaiknak a hit vigaszát - írja üzenetében a pápa.
Az ápolók kezdettől fogva központi szerepet töltenek be az egészségügyi ellátásban. A betegekkel való kapcsolatukban mindennap megtapasztalják azt a traumát, amit a szenvedés okoz az ember életében.
Az ápolók igent mondtak egy különleges hivatásra: arra, hogy irgalmas szamaritánusok legyenek, akik gondjukba veszik embertársuk életét és sebeit.
Az élet védelmezői és szolgálói ők, akik a szükséges terápiák végrehajtása közben bátorítást, reményt és bizakodást nyújtanak.

Kedves ápolók! Erkölcsi felelősség vezérli szakértelmeteket, amely nem korlátozódik pusztán a tudományos és technikai ismeretekre, hanem folyamatosan áthatja a betegekkel való emberi és emberséges kapcsolat. Gondját viselitek férfiaknak és nőknek, gyermekeknek és időseknek, embereknek életük minden szakaszában a születéstől a halálig. Készek vagytok arra, hogy mindig meghallgassátok és megértsétek a beteg szükségleteit. Minden helyzet egyedi, emiatt sosem elegendő az előírt eljárást követni, hanem szükség van az állandó és fáradságos megkülönböztetésre és az odafigyelésre minden személyre.
Ti és a szülésznők közel álltok az emberekhez létük meghatározó pillanataiban, a születés, a halál, a betegség és a gyógyulás idején, hogy segítsétek őket legyőzni a legmegrázóbb helyzeteket. Előfordul, hogy mellettük vagytok a haldoklás idején, és vigaszt, megkönnyebbülést nyújtotok az utolsó pillanatokban. Önzetlen szolgálatotok miatt ti vagytok a ,,szomszédban élő szentek" - hangsúlyozza Ferenc pápa levelében.
Jelképei vagytok a tábori kórház jellegű Egyháznak, amely folytatja Jézus Krisztus küldetését, aki közel lépett, és meggyógyította a szenvedőket bármiféle bajból, és aki lehajolt, hogy megmossa tanítványai lábát.

Köszönet az emberiségért végzett szolgálatotokért!
A járvány számos országban rávilágított az egészségügyi ellátás hiányosságaira is. Ezért a világ minden nemzetének felelőseihez fordulok, hogy fektessenek be az egészségbe, ami elsődleges közjó; erősítsék meg a struktúrákat és alkalmazzanak több ápolót, hogy biztosítani tudják mindenkinek a megfelelő ellátást az emberi méltóság tiszteletben tartásával. Fontos, hogy ténylegesen felismerjük ennek a szakmának az alapvető szerepét a betegellátásban, a vészhelyzetek kezelésében, a betegségmegelőzésben, az egészség előmozdításában, a családi, a közösségi és az iskolai környezetben nyújtott ellátás terén.
Az ápolóknak és a szülésznőknek joguk van hozzá és megérdemlik, hogy jobban értékeljék őket és bevonják őket azokba a folyamatokba, amelyek az egyes ember és a közösségek egészségét érintik. Kimutatták, hogy ha befektetnek a betegápolás és a szülészet fejlesztésébe, akkor javul az ellátás és általánosságban az emberek egészsége. Növelni kell a egészségügyi dolgozók szakmai felkészültségét, megfelelő eszközök biztosításával, illetve tudományos, emberi, pszichológiai és spirituális szinten a képzésük érdekében. Javítani kell továbbá munkakörülményeiket, és biztosítani kell, hogy méltóságteljesen tudják végezni szolgálatukat. Az egészségügyi dolgozók szervezeteinek fontos szerepük van abban, hogy képzést kínálnak tagjaiknak, és hogy egy egységes testület részének érezzék magukat, így nem magányosan kell szembenézniük az etikai, gazdasági és emberi kihívásokkal szakmájukban.
A pápa levelében a szülésznőkhöz is fordul, akik a várandós nőket gondozzák és segítik, hogy világra hozzák gyermeküket: Az egyik legnemesebb foglalkozásotok van, amely közvetlenül az élet és az anyaság szolgálatában áll - írja. A Bibliában a Kivonulás könyvében (vö. 1,15-21) is megemlékeznek a bábákról. A Mennyei Atya ma is hálával tekint rátok!
Üzenete végén Ferenc pápa annak a reményének ad hangot, hogy ez a világnap középpontba helyezi az ápolók és a szülésznők méltóságát az egész társadalom egészsége érdekében. Imádkozik értük és családjaikért, és apostoli áldását adja rájuk.


Forrás: Vatikáni Rádió
Magyar Kurír 2020.05.13
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Palánki Ferenc püspök homíliája az örök életről
  2020-05-13 17:27:47, szerda
 
  ,,A mostani életünk már része az örök életnek. Amikor a földi életünk végén átlépünk a halál kapuján, nem jelent majd óriási törést, hanem a földön megélt szeretet kiteljesedését éljük át, de ehhez azon az úton kell járnunk, amely maga Jézus Krisztus. Nem azt mondja, hogy az utatok célja vagyok, hanem, hogy ő maga az út."
Palánki Ferenc Debrecen-nyíregyházi megyéspüspök húsvéti örömmel köszöntötte a személyesen megjelent híveket május 10-én a debreceni Szent Anna-székesegyházban bemutatott szentmisén. Május 4-től korlátozottan, de ismét látogathatóak a szentmisék a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
A gyóntatószék hőse: Szent Mandić Lipót
  2020-05-13 17:21:42, szerda
 
  A mai nap szentje Mandić Lipót kapucinus szerzetes, aki a gyóntatók, az Egyház egységéért munkálkodók, a daganatos betegek védőszentje.
...... .........


zent Lipót 1866. május 12-én született a festői szépségű Kotori-öböl egyik bejáratánál, a dalmáciai Herceg Novi városkában, egy hívő katolikus család tizenegyedik gyermekeként. Az alacsony termetű fiúban erős lélek lakozott. Eredetileg a Bogdan keresztnevet kapta, amelynek jelentése: Isten ajándéka. Beszédes nevéhez méltón már igen fiatalon, tizennyolc évesen jelentkezett a kapucinus rendbe, ahol a Lipót testvér nevet kapta.
Életútja ettől kezdve Olaszországban folytatódott: Padovában filozófiát és bölcseletet, Velencében teológiát tanult. 1890-ben szentelték pappá Velencében. Több helyen szolgált, majd 1909-től haláláig, 1942-ig Padovában élt. Fél évszázad hosszú idő - ennyit töltött gyóntatószobájának rejtekén, félhomályban, napi tizenkét órán át. Kereszt a falon, egy szék és egy térdeplő volt az összes bútorzata. Több szláv nyelven beszélt, illetve hallgatta mások bűneit, és szeretettől sugárzó arccal adott feloldozást a hozzá fordulóknak.
A nép már életében ,,szentté kiáltotta", és hivatalos kanonizálására nem is kellett sokat várni. 1976. május 2-án Szent VI. Pál pápa a boldogok sorába iktatta, 1983. október 16-án pedig Szent II. János Pál pápa szentté avatta a gyóntatószék hősét és a keresztény egység apostolát. Ez a nap a kapucinus rend ünnepe lett.
,,Kicsi Szent Lipót,
te az irgalmasság világítótornya lettél:
a hozzád térő bűnösökkel megéreztetted az Isten ölelését
és a megbocsátás örömét, mely begyógyít minden sebet.
Könyörögj értünk, hogy az
Isten irgalmasságának karja és arca legyünk."
(Ferenc pápa)

,,Bár kiesdené Boldog Leopold a tévtanoktól félrevezetett és közönyössé vált ifjúságnak a kegyelmet, hogy felismerje a bűnbánat szentségében az Úr Jézus felbecsülhetetlen ajándékát, hogy segítségével megtanuljon találkozni Krisztussal s töltekezni a Szentlélek titokzatos, lelket újító ajándékaival."
(Boldog VI. Pálnak a boldoggá avatáskor mondott beszédéből)


Forrás: Mándics Mihály/Új Ember, Magyar Kapucinus Delegáció
Fotó: Új Ember
Magyar Kurír 2020.05.12
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Két hónap után először vehették magukhoz az Oltáriszentséget
  2020-05-13 17:15:24, szerda
 
  Két hónap után először vehették magukhoz az Oltáriszentséget a hívek Pécsen
Május 10-én, húsvét ötödik vasárnapján Kajtár Edvárd plébános a pécsi Dóm téren celebrált szentmisét, így a hívők közössége a szabadban ünnepelhette az eucharisztiát, míg az otthonaikban maradt hívek online követhették a szertartást.
,,Az elmúlt két hónap is egy erős példabeszéd volt az Atyáról. De mit csinált az Atya az elmúlt két hónapban, amíg mi így, liturgikusan nem tudtunk találkozni vele? Az Istennek nem volt akadály ez sem, találkozott velünk. Velünk volt ebben az időszakban is." Isten provokálta az éhségünket, és ehhez kapcsolódóan a zsoltárost idézte Kajtár Edvárd: éhséget kelt, mennyeit, mit önmagával csillapít. ,,Az Úr provokálta éhségünket, hogy keressük őt, így vezet önmagához, hogy rátaláljunk, mélyen vágyjunk rá." A plébános azt is elmondta, hogy több különböző módon is szemlélhette az emberek cselekedeteit, amelyeket az Isten utáni éhség hívott elő. Megemlítette: családok kezdtek együtt rózsafüzért imádkozni; sok adomány gyűlt össze, még úgy is, hogy az üzletek zárva voltak; egy férfi szentmise nélkül is meghallotta Isten hívását, és azzal kereste fel, hogy pap szeretne lenni; megint más azzal hívta fel a plébánost, hogy most szeretne megkeresztelkedni, annak ellenére, hogy két hónapja nem volt szentmise. ,,Mi ez, ha nem az Atya gondoskodása, aki az árnyékban is jelen van?"
A homília zárásaként egy hasonlatot említett Edvárd atya. ,,Amikor elvetik a magot, sokáig nem látszik, mi történik vele, majd élet bújik elő a földből. Valami ilyesmit csinált velünk is az Isten. Szeret bennünket, nem hagyott árván. Szentlelke által provokálta hitünket, és ezt teszi most is. Amikor vissza kell mennünk az otthonainkba - hiszen a veszély még nem múlott el, felhőtlen örömre még nincs okunk -, keressük az Atyát a sötétben. Ő Noé bárkájában is ott utazott. Keressük továbbra is az Istent, az ő akaratát, az ő jelenlétét és az ő inspiráló leleményességét fogadjuk meg, tegyük magunkévá."
Két hónap után először ezen a napon volt alkalmuk arra a híveknek, hogy magukhoz vegyék a legméltóságosabb Oltáriszentséget: az örömteli pillanat alkalmával a Dóm téren összegyűlt hívek a rendelkezéseket betartva kézbe áldoztak.

Forrás, fotó és videó: Pécsi Egyházmegye
Magyar Kurír 2020.05.12

Húsvét 5. vasárnapja videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Pécs_Havas boldog asszony   
Fatimai jelenések története
  2020-05-13 17:09:27, szerda
 
  Buda Péter az Egri Érseki Papnevelő Intézet rektora a Rózsafüzér Társulatok Találkozóján tartott előadást az egri bazilikában.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
A pápa a diákokért és a tanárokért imádkozott a szerda regge
  2020-05-13 17:06:46, szerda
 
  A pápa a diákokért és a tanárokért imádkozott a szerda reggeli szentmisében
,,Maradjatok bennem, akkor én is bennetek maradok." Ez a kölcsönös egymásban maradás misztérium, az élet gyönyörű misztériuma.
Az Úr öntsön bátorságot a tanulókba és az oktatókba, hogy haladjanak a tananyaggal a világjárvány idején - fohászkodott Ferenc pápa május 13-án, szerdán reggeli szentmiséjén. Homíliájában megállapította: a keresztény élet a kölcsönös megmaradás misztikája. Mi megmaradunk Jézusban, Jézus megmarad bennünk.
Húsvét ötödik hetében szerdán reggel, amikor a Világegyház a Fatimai Szűzanya emléknapját ünnepli, a Szent Márta-házban erre a szándékra imádkozott a pápa: ,,Imádkozzunk ma a diákokért, a tanuló fiatalokért és a tanárokért, akiknek új módokat kell kitalálniuk, hogy haladhassanak a tananyaggal. Az Úr segítse őket ezen az úton, adjon bátorságot és sok sikert!"
Homíliájában a Szentatya a mai evangéliumi szakaszt (Jn 15,1-8) elemezte, amelyben Jézus ezt mondja tanítványainak: ,,Én vagyok az igazi szőlőtő, és Atyám a szőlőműves. Minden szőlővesszőt, amely nem hoz gyümölcsöt bennem, lemetsz rólam, azt pedig, amely gyümölcsöt hoz, megtisztítja, hogy még többet teremjen. (...) Miként a szőlővessző nem hozhat gyümölcsöt magától, ha nem marad a szőlőtőn, úgy ti sem, ha nem maradtok bennem. Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők. Aki bennem marad, és én őbenne, az bő termést hoz, mert nélkülem semmit sem tehettek."
Az Úr azt mondja, hogy maradjunk meg benne. A keresztény élet az, ha megmaradunk benne. Jézus a szőlő hasonlatával él, vagyis hogy úgy maradjunk meg benne, mint ahogy a szőlővesszők a szőlőtőn. Ez a megmaradás nem passzív, nem alszunk az Úrban. Cselekvő megmaradás ez és egyben kölcsönös is. Hogy miért? Azért, mert Jézus azt mondja: ,,Maradjatok bennem, akkor én is bennetek maradok." Tehát Ő is megmarad bennünk, nemcsak mi Őbenne. Kölcsönös megmaradás.
Ez a kölcsönös egymásban maradás misztérium, az élet gyönyörű misztériuma - folytatta elmélkedését a pápa. Igaz, a szőlővesszők a szőlőtő nélkül tehetetlenek, mert nem jut el hozzájuk az életet adó nedv, amire szükségük van ahhoz, hogy gyümölcsöt teremjenek. Ám a szőlőtő is rá van szorulva a szőlővesszőkre, ugyanis a gyümölcsök nem a tőre vannak aggatva. Kölcsönösen szükségük van egymásra, ez a kölcsönös megmaradás eredményezi a gyümölcsöt. És ez a keresztény élet - tette hozzá a Szentatya. Igaz, a keresztény élet a parancsolatok betartása is, amit meg kell tenni. A keresztény élet a nyolc boldogság útján való járás, ezt is meg kell tenni. A keresztény élet az, ha irgalmas cselekedeteket hajtunk végre, ahogy az Úr az evangéliumban tanítja, ezt is meg kell tenni. De van más is: ez a kölcsönös megmaradás.
Mi Jézus nélkül nem tehetünk semmit, ahogy a szőlővesszők tehetetlenek a szőlőtő nélkül. Ő pedig úgymond nélkülünk nem tud semmit tenni, mert a gyümölcsöt a szőlővessző termi, nem a tő. Ez a kölcsönös megmaradás adja a bőséget, a termést.
Ferenc pápa ekkor megkockáztatott egy merész kérdést: Mi szüksége lehet a szőlőtőnek a szőlővesszőkre? Az, hogy gyümölcsöt hozzanak. Miért van szüksége ránk Jézusnak? A tanúságtételünk miatt.
Amikor az evangéliumban azt mondja, hogy legyünk világosság, így fogalmaz: ,,Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat." (Mt 5,16)
Ez azt jelenti, hogy Jézusnak szüksége van a mi tanúságtételünkre. Arra, hogy tanúskodjunk az ő nevéről, mert a hit, az evangélium a tanúságtétellel növekszik.
Jézusnak szüksége van a mi tanúságtételünkre, hogy az Egyház növekedjék. Ez tehát a kölcsönös megmaradás misztériuma. Jézus, az Atya és a Szentlélek bennünk marad, mi pedig megmaradunk Jézusban.
ót fog tenni nekünk, ha elgondolkodunk ezen: megmaradni Jézusban, Jézus pedig megmarad bennünk. Megmaradni Jézusban, hogy eljusson hozzánk az éltető nedv, az erő, hogy megigazuljunk, megkapjuk az ingyenességet, hogy termékenyek legyünk. Ő pedig bennünk marad, hogy erőt adjon, és ezáltal gyümölcsöt teremjünk, megadja nekünk a tanúságtételhez szükséges erőt, amely által növekszik az Egyház. Jézussal való kapcsolatunk bensőséges, misztikus, szavak nélküli kapcsolat. ,,De atyám, hagyjuk ezt a misztikusokra!" - mondhatja valaki. Nem, ez mindannyiunknak szól! Apró gondolatokkal: ,,Uram, tudom, hogy te vagy: adj nekem erőt, és megteszem, amit mondasz." Ez a bensőséges párbeszéd az Úrral. Az Úr jelen van, bennünk van, az Atya bennünk van, a Lélek jelen van bennünk: megmaradnak, de nekem is meg kell maradnom bennük.
A pápa így fohászkodott: Az Úr segítsen megértenünk, megéreznünk ennek a megmaradásnak a misztikáját, amit Jézus úgy kér tőlünk.
Sokszor, amikor a szőlőtőről és a vesszőkről beszélünk, megállunk a szőlőműves, az Atya alakjánál, foglalkozásánál. A termő ágat megmetszi, amelyik nem hoz termést, azt levágja. Ez igaz, de nem minden. Van más is. Ez a segítség: a bizonyítékok, az élet nehézségei, azok a korrekciók, amiket rajtunk végez az Úr. De ne álljunk meg itt - biztatott a Szentatya. A szőlőtő és a szőlővesszők között találjuk ezt a bensőséges megmaradást. Nekünk, szőlővesszőknek, szükségünk van az életnedvre, a szőlőtőnek pedig a gyümölcsökre, a tanúságtételre - mondta végül a szerda reggeli szentmisén Ferenc pápa.
A pápa a híveket lelki áldozásra buzdította, a szertartást szentségimádással és eucharisztikus áldással zárta, majd elimádkozta a Fatimai Szűzanya imájának két versszakát.


Forrás: Vatikáni Rádió
Magyar Kurír 2020.05.13

 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Húsvét 5. hét szerda 05.13 Csíksomlyó
  2020-05-13 16:59:05, szerda
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Ferenc pápa mai üzenete 05.13
  2020-05-13 16:56:04, szerda
 
  Urunk Édesanyja, Szűz Mária, Rózsafüzér Királynője, mutasd meg nekünk védelmező köpenyed erejét! A te karjaid jelentik a reményt és a békét, amelyre olyan nagyon szükségünk van.  
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2020.04 2020. Május 2020.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 598 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3100
  • e Hét: 14730
  • e Hónap: 47884
  • e Év: 281631
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.