Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Száj körüli ráncok ellen
  2020-05-07 22:55:32, csütörtök
 
  A száj körüli ráncok az életkor előrehaladtával könnyen kialakulnak, egyáltalán nem kell kétségbeesned, ha meglátod az első kis mélyebb árkot. Alkalmazd az alábbi módszereket, és könnyen halványíthatod őket.
Az öregedésen kívül a helytelen táplálkozás, a genetika, a bőr szárazsága, vagy a túlzott napozás következtében is kialakulhatnak a száj körüli ráncok.

1.Arctorna
Végez rendszeresen reggel, vagy este 5-10 perc arctornát. Bőröd sokkal rugalmasabb lesz, és a ráncaid is halványodni fognak. Húzd szét a szájad sarkait, mint egy nagyon erőltetett mosolynál. Maradj így két másodpercig, majd "nyújtsd fel" az ajkaid, próbáld elérni az orrod. Ezután formázz "o" betűt, és maradj így szintén 2 másodpercig. Ezt a három gyakorlatot végezd 10 percen keresztül.

2.Kókuszolaj, és tojásfehérje
Egy evőkanál tojásfehérjét keverj el egy evőkanál kókuszolajjal, és kend be az ajkaid körüli részt. Várj 20 percet, majd mosd le langyos vízzel. Hetente alkalmazd többször is, feszesíti az arcbőröd, és csökkenti a ráncok jelenlétét.

3.Méz és citromlé
Keverj el egy evőkanál frissen facsart citromlevet egy evőkanál mézzel, és egy evőkanál vízzel. Mártsd a keverékbe az ujjaidat, majd kend be a ráncosodásra hajlamos területet. Hagyd állni 15 percig, majd mosd le bő vízzel.

4.Olívaolaj
Magas antioxidáns, és E-vitamin tartalma miatt kiválóan ápolja, és feszesíti a bőrt. Hetente többször kend be az arcod vele, masszírozd be, és hagyd állni egy éjszakán át. Egy hét múlva már érezni fogod, hogy bőröd sokkal puhább és hidratáltabb.

5.Paradicsom
A paradicsom tele van A-, B6-, C-vitaminnal, béta-karotinnal, és likopinnal. Pépesíts egy paradicsomot, és masszírozd be vele az ajkaid körüli részt. Hagyd néhány percig állni, majd mosd le bő vízzel.

6.Ananász
Nagyon hatékony ránctalanító, és a benne található bromelin nevű enzim segíti a bőr regenerációját. Turmixolj le egy szelet ananászt, és kend be vele a bőröd, majd 20 perc múlva mosd le bő, langyos vízzel.

7.Aloe vera
Szerezz be egy cserepes aloe verát, és rendszeresen illeszd be a szépségápolási termékeid közé. Vágj ketté egy levelet, préseld ki a benne található zselés anyagot, és ezzel kend be a megtisztított bőröd. Hagyd állni 30 percen keresztül, majd mosd le ásványvízzel.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Szódabikarbóna
  2020-05-07 22:33:50, csütörtök
 
  Aki egyszer közelebbről megismerkedik a szódabikarbónával, az egy életre beleszeret. Felhasználása annyira sokoldalú, hogy jó, ha mindig van otthon egy kisebb adag belőle. Használatával pénzt spórolhatunk meg, és kiiktathatjuk az életünkből a toxikus anyagokat tartalmazó tisztító, -és kozmetikai szereket is.

Nézzük, mi mindenre jó a szódabikarbóna!

1. Könnyű, felnőtt omlett - ahhoz, hogy az omlett könnyű legyen, minden három tojáshoz egy negyed teáskanál szódabikarbónát kell adagolni. Tartsuk be azt az adagot, különben túl átható íze lesz a szódabikarbónának.

2. A bab, a lencse, a borsó, és más hüvelyesek hamarabb megpuhulnak, ha az áztatóvízhez egy csipetnyi szódabikarbónát is adunk.

3. Ha fokhagymát, hagymát, vagy halat tisztítunk, a kezünk könnyen átveszi az erőteljes szagot. A folyékony szappanhoz keverjünk egy kevés szódabikarbónát, így könnyen megszabadulhatunk a szagtól.

4. Érdekes gyerekgyurmát k készíthetünk a szódabikarbóna segítségével. Keverjünk el két rész szódabikarbónát, egy rész kukoricakeményítőt, 1,25 rész vízzel. Formázzunk gyúrható masszát, várjuk meg míg kihűl, és máris indulhat a játszás.

5. Adagoljuk a mosogatógépbe egy csésze szódabikarbónát, annak érdekében, hogy megszabaduljunk a poharak kellemetlen szagától. Ha elsőre nem tudunk megszabadulni a problémától, minden mosogatáskor tegyünk a gépbe egy-egy teáskanál szódabikarbónát.

6. Könnyen megtisztíthatjuk az odaégett lábost a szódabikarbóna segítségével. Töltsünk egy fél pohár szódabikarbónát a lábosba, öntsünk hozzá egy kevés vizet, és tegyük oda főni. Ha szükséges, kétszer ismételjük meg a műveletet.

7. Ha a paradicsomok földjét megszórjuk egy kevés szódabikarbónával, majd megöntözzük, sokkal édesebb lesz a paradicsom, és bővebb lesz a termés.

8. Ha megpenészednek a könyveink, szórjuk be a lapok között egy kevés szódabikarbónával, tegyük bele egy papír zacskóba, és zárjuk le. Néhány nap múlva vegyük ki, poroljuk ki a lapok közül a penészt, és tegyük a napra.

9. Az újszülöttek fejbőrét könnyen megtisztíthatjuk a lerakódástól szódabikarbónával. Egy liter vízben oldjunk fel egy-két teáskanál szódabikarbónát, itassunk át az oldattal egy vattát, és ezzel töröljük át az csecsemő fejét. Vigyázzunk, hogy ne kerüljön be a szemébe.

10. Ha afta keletkezett a szánkba, öblögessünk szódabikarbónás oldattal. Egy teáskanál szódabikarbónát oldjunk fel egy pohár vízben, és naponta többször öblítsük ki a szánkat vele.

11. Tegyünk a mikróba egy pohár vizet, keverjünk hozzá egy evőkanál szódabikarbónát, majd indítsuk el a mikrót nagy fokozaton 3-5 percre. Miután ez lejárt, könnyen, egy mozdulattal ki tudjuk takarítani a szennyeződéseket a mikróból.

12. Szódabikarbóna segítségével könnyen letörölhetjük a falról a különböző foltokat, szennyeződéseket. Egy nedves szivacsra szórjunk egy kevés szódabikarbónát. dörzsöljük át vele a foltot, hagyjuk egy keveset állni, majd mossuk le tiszta vízzel.

13. Ha a térkövek között kinő a gyom, szórjuk meg egy kevés szódabikarbónával, így könnyen meg tudunk szabadulni tőle.

14. A kellemetlen lábszag elkerülése érdekében szórjuk be a cipőnket egy kevés szódabikarbónával. Majd 5 liter vízhez keverjünk 2-3 evőkanál szódabikarbónát, ebben áztassuk a lábunk
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
12 törvény, ami a bibliai tanításokban is megtalálható
  2020-05-07 22:22:05, csütörtök
 
 



A bibliai tanításokban számos olyan törvényt lefektettek, ami a mai életben is "létfontosságú". Tanuljuk meg a 12 törvényt és éljük életünket eszerint.
1. Az élet legfontosabb törvénye: amint vetsz, úgy aratsz. Ez nem más, mint az ok, okozat törvénye. Amit adunk az Univerzumnak, azt kapjuk vissza. Ha boldogságot, szeretetet, békét és barátságot közvetítünk, akkor boldogok leszünk, szeretet, békét és barátságot kapunk.

2. A teremtés törvénye: az élet nem csak úgy történik, hanem aktív alakítói vagyunk. Egyek vagyunk az Univerzummal, kívül és belül. Ami körülvesz minket, útmutatást ad arra vonatkozóan, hogy miként gondozzuk a belsőnket.

3. Az alázat törvénye: ha egy másik személyben egy negatív tulajdonságot vélünk felfedezni, akkor mi magunk nem összpontosítunk eléggé a létezés magasabb szintjeire.

4. A fejlődés törvénye: bárhová is érkezel, ott kell légy. Nem a környezetünkben élő embereket kell megváltoztatnunk, hanem magunkat, hisz egyedül saját magunkat, a legbensőbb lényünket vagyunk képesek irányítani. Ha igazi mélyreható lelki változást érünk el, életünk is gyökeres fordulatot vehet.



5. A felelősség törvénye: akárhányszor valami rossz történik az életünkben, azt jelenti, hogy valami rossz van bennünk is. Azt tükrözzük vissza, ami körülvesz minket, ami körülvesz, az minket tükröz. Ez az egyetemes igazság, ez alapján vállalni kell a felelősséget mindazért, ami az életünkben történik.

6. A kapcsolódás törvénye: annak ellenére, hogy valami értelmetlennek és irrelevánsnak tűnik, értelme van, hisz az Univerzumban minden mindennel összefügg. Minden lépésből egy másik lépés következik, és egyik lépés sem kevésbé jelentős a következőnél, vagy az előzőnél, hisz mindezekre szükség van a célunk eléréséhez. Múlt, jelen, jövő összefügg.

7. A koncentráció törvénye: nem lehet egy időben két különböző dologra összpontosítani. Amikor spirituális értékeinken gondolkodunk, nem lehet vele egy időben haragosnak, féltékenynek lenni.

8. A nagylelkűség törvénye: ha azt hiszed, hogy valami igaz, akkor az életed egyik pillanatában bizonyítanod is kell ezt az igazságot. Akkor lesz az ideje gyakorlatba ültetni mindazt, amit megtanultál.

9. Az itt és most törvénye: folyamatosan a múlton rágódsz, a múltban élsz, nem vagy képes teljes mértékben jelen lenni az aktuális élethelyzetedben. A múltban való élés megakadályozza, hogy új álmaink, új élethelyzeteink, és új lehetőségeink legyenek.

10. A változás törvénye: a történelem addig ismétli önmagát, amíg nem tanulunk a hibáinkból, és nem tudatosítjuk magunkban, hogy változnunk kell a céljaink elérése érdekében.

11. A türelem és a jutalom törvénye: a valódi öröm akkor köszönt ránk, amikor azt tettük, amit kellett, és türelmesen kivártuk, hogy az általunk óhajtott kívánság materializálódott.

12. Az inspiráció törvénye: azt kapsz, amit kínálsz. A valódi értéke annak, amiért élsz az egyenlő azzal az energiával, amit azokba a megélt pillanatokba fektetsz be, amelyek hozzájárulnak a személyes fejlődésedhez. Amit az életedbe hozol a szeretet által, az egyben az egész univerzumot is inspirálja.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Milyen kiegészítőket szedjünk műtét után?
  2020-05-07 22:11:40, csütörtök
 
  Műtét előtt a legtöbb vitamin és gyógynövény fogyasztását fel kell függeszteni, mivel ezek hatással vannak a véralvadásra. Azonban vannak olyan kiegészítők és vitaminok, amelyek a beavatkozás után nagyon hasznosak lehetnek.

Az egyik ilyen vitamin a K-vitamin. A műtét után szedett K-vitamin elősegíti a véralvadást. Ez a vitamin a csontritkulásban szenvedő betegek számára is nagyon hasznos lehet. A K1-vitamin gazdag forrásai: a zöld leveles zöldségek, a máj, a tej és a tojássárgája. A K1-vitaminnak a sejtek közötti kommunikációban is fontos szerepe van. A K-vitamint étkezés közben kell bevenni, mert a táplálék elősegíti a vitamin felszívódását.

A szőlőmagőrlemény vagy -kivonat egy remek antioxidáns, hiszen megvédhet bennünket a szívbetegségek és a rákos megbetegedések ellen. Az agysejtek és az érrendszer védelmét is ellátja, ezért nagyon hasznos lehet műtét után. A szőlőmagkivonat a duzzanatot csökkenti műtét után. De a seb gyorsabb gyógyulásában is kiemelkedő szerepet játszik.

A koenzim-Q10 főleg a növényi olajokban található meg, különösen az olívaolaj tartalmaz sokat belőle. Ez a vitamin elősegíti az anyagcsere-folyamatokat és számtalan testi funkciót támogat. Emellett elősegíti a műtéti utáni gyorsabb sebgyógyulást, de az egészséges izmokat is biztosítani tudja. A koenzim-Q10 szerepet játszhat a szívroham és a rákos megbetegedések megelőzésében. De nagyon jó energiafokozó hatással is rendelkezik.

Az árnika egy remek gyógynövény, amely nagyon hasznos lehet műtét után, hiszen csillapítani tudja a fájdalmat. Az árnika a vérkeringésre is jó hatással van, emellett antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik. Nemcsak a gyorsabb sebgyógyulást támogatja meg, de a duzzanat csökkentésében is segíteni tud.

A halak telítetlen omega-3 zsírsavat tartalmaznak. Az omega-3 zsírsav két leghatásosabb formája az EPA és a DHA, amelyek megtalálhatók a lazacban, a pisztrángban, a makrélában vagy a tonhalban. Az omega-3 nagyon sok testi funkcióban vesz részt. Szabályozza a vérnyomást, és a véralvadást, illetve kiváló gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Az omega-3 halolaj megakadályozza az artériákban a plakk felhalmozódását is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Mérgező ételeink
  2020-05-07 12:38:57, csütörtök
 
  Jó tudni :
Vörös bab
A nyers bab mérgező. Lektint tartalmaznak, amely émelygést, hasmenést és hányást is okozhat. Ez a toxin más babban is előfordul, de a vörösbabban a legnagyobb a koncentráció. A vörösbabmérgezés elkerülése érdekében alaposan főzd meg a vörösbabot. Ahhoz, hogy a főzésüket felgyorsítsd áztasd be őket, így sokkal könnyebben és gyorsabban tudnak majd megfőni. Semmiképpen ne nassoljunk meg nem főzött babokat.

Paradicsom
A paradicsom is szerepel a toxikus ételek listáján. A növényi részei solanint tartalmaznak, amely egy alkaloid, ami nagy adagban gastrointestinalis tüneteket, hallucinációkat, bénulást és halált is okozhat. Tehát semmiképpen ne fogyaszd el a paradicsom, burgonya, padlizsán leveleit és szárait. A zöld, éretlen burgonya sokkal több solanint tartalmaz, ezért javasoljuk, hogy mindenképp került azok fogyasztását.

Keserű mandula
Két féle különböző mandula fa létezik. Az édes mandula az a fajta amit előszeretettel fogyasztunk. A keserű mandula fája egy nagyon díszes, szép fa, de sajnos mérgező termése van. A keserű mandula tele van cianiddal, amely halálos méreg. Nyers, kezeletlen mandula vásárlása egyébként illegális. Sajnos azonban vadon nőnek, a két fa fajta pedig hasonlít egymásra, így akár a gombánál, itt is vigyázni kell, hogy fogyasztható-e a termés.

Szerecsendió
Szerecsendiót rendkívül sok étel ízesítésére használjuk, főleg Amerikában hálaadáskor és karácsonykor éli reneszánszát. Kissé édeskés ízt ad a pitéknek, kávéknak és a forraltbornak. Használjuk még izom- és fogfájdalom enyhítésére is. Azonban ha ebből a fűszerből túl sokat fogyasztasz, akkor hallucinációkat okozhat. Ehhez elég akár már 2-3 teáskanál is, így figyeljünk annak adagolására.

Gomba
Legtöbbünk tisztában van azzal, hogy nem szabad csak úgy vadon termő gombát fogyasztani. Ha mégis e mellett tesszük le voksunkat, akkor ajánlatos erre kijelölt helyeken átvizsgáltatni azt. A mérgező gombák olyan toxinokat tartalmazhat, mint az orellanin, a giromitrin és az alfa-amanitin. Ezek májelégtelenséghez vezethetnek, mely halálhoz vezethet. Túlélhető, de gyakran olyan nagy a károsodás, hogy új májra lesz szüksége a betegnek. Kizárólag boltban vásároljunk, bevizsgált gombát!

Manióka
A manióka egy trópusi országokra jellemző gyümölcs. Brazil nyílgyökér néven is ismert lehet. Ez egy barna gyökér, amely az etnikai lakosságot kiszolgáló élelmiszerboltokban felfedezhető. A már megfőtt gyökér rendkívül finom, de a nyers különféle típusú cianidot tartalmaz! A nem megfelelő elkészítéssel fogyasztott étel mérgezést okozhat. A manióka egyébként egy zöldség, amelyet jobb ha meghagyunk azoknak, akik ismerik és tudják is, hogy hogyan kell elkészíteni azt!

Rebarbara
A rebarbara gyönyörű piros szára és hatalmas zöld levelei csábítóak lehetnek. Süteményekben, lekvárokban, üdítőkben használják a savanyú íze miatt. Tele van tápanyagokkal, könnyen termeszthető. Azonban... Mivel ez felkerült a listánkra, így már könnyedén kitalálhatja, hogy a rebarbara egyes részei bizony mérgezőek. Levelei oxalátokat és antrakinon-glikozidot tartalmaznak. Az oxalátok csökkentik az ásványi anyagok felszívódását és vesekő kialakulásához vezethetnek. Az antrakinon hashajtó hatású összetevő.

Alma-, cseresznye- barack- és őszibarack mag
Az alma magját igazából könnyebben meg tudjuk enni, mint a cseresznye- barack- és őszibarack magját, ám bármelyik gyümölcs magjának túlzott fogyasztása mérgező hatású lehet. Ezek a magok amygdalinot tartalmaznak. Emésztés során, különösen ha összerágva kerül a gyomorba, akkor amigdalin hidrogén-cianiddá alakul. Ez rendkívül mérgező. A mérgező szint eléréséhez nagyjából 2 csészényi magvat kell megennie, ez alatt elfogyasztva pánikra semmi ok.

Ricinus babok
A ricinusolaj hashajtó hatásáról ismert. Ha már kellett ebből fogyasztania, valószínüleg te is tudod, hogy nem éppen az ízéről híres. Megtalálható egyébként élelmiszerekben, aromákban és színezékekben is. A ricinusolaj babja rendkívül mérgező. Egyetlen ricinus bab elfogyasztása elég egy gyermek halálához. Ricint tartalmaz, mely sokkal mérgezőbb mint a cianid. Jelenleg nem ismert gyógymód a ricinmérgezésre.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Aranyér ellen - természetes megoldásokkal
  2020-05-07 09:42:45, csütörtök
 
  Az aranyér egy nagyon kellemetlen egészségügyi probléma. Sajnos a fájdalom is megjelenhet, de az aranyér viszkethet és vérezhet is. Vannak azonban olyan természetes gyógymódok, amelyek jelentősen képesek enyhíteni a tüneteket.

A magas rosttartalmú étrend nemcsak a fájdalmat szüntetheti meg, de akár a vérzést is. Hiszen a rostos táplálékok megakadályozzák a székrekedés kialakulását, amely sok esetben az aranyér kiváltója. A rostos táplálékok - mint a zöldségek, a gyümölcsök, a hüvelyesek, a teljes kiőrlésű gabonafélék - segíthetnek a normális széklet kialakításában. Aki aranyérrel küzd, ne feledkezzen meg a bőséges folyadékfogyasztásról sem. Ezt nagyrészt víz legyen, illetve a gyógyteák is nagyon hasznosak lehetnek.

Az aranyér enyhítésére a teafilter is nagyon jó szolgálatot tehet, hiszen a teában lévő tanninsav csökkenti a kialakult duzzanatot, enyhíti a fájdalmat és segíthet megállítani a vérzést, hiszen véralvadási hatással rendelkezik.

Az aranyér gyakran alakul ki azoknál, akik ülőmunkát végeznek és egyhuzamban órákig csak ülnek az íróasztalnál. Az aranyér megelőzése vagy annak megszüntetése érdekében óránként álljon fel az asztaltól és mozogjon, sétáljon legalább 5-10 percet.

A meleg fürdő is sokat segíthet, hiszen a meleg víz növeli a vér áramlását. A vízbe tehet egy kevés keserűsót is, mert ez is jelentősen képes csökkenteni az aranyér kellemetlen tüneteit.

Azt aranyérre a hideg, jeges borogatás is nagyon hasznos. Tegyen egy zacskóba jégkockákat és üljön azokon legalább 5-10 percet. Naponta több alkalommal is megismételheti a kezelést.

Ha aranyérrel küzd, a tisztálkodásnál ne használjon szappant vagy illatosított termékeket, mert ezek is okozhatnak irritációt.

Az aranyér esetében a vérkeringést is javítani szükséges. Ha aranyér elleni kenőcsöt használ, legalább húsz percre emelje a magasba a lábait, ez ugyanis a krémmel együtt jelentősen képes javítani a vérkeringést a kényes területen.

Ne használjon illatosított toalettpapírt vagy nedves törlőkendőt, hiszen ezek is irritálhatnak. Mindig illatmentes termékeket válasszon, és ezeket használja.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A jódhiány súlyos tüneteket is okozhat
  2020-05-07 09:38:13, csütörtök
 
  A jódhiány súlyos tüneteket okozhat. Jódra elsősorban a pajzsmirigynek van szüksége. Ez a pillangó alakú szerv pajzsmirigyhormonokat termel, amelyeknek kiemelkedő szerepe van a növekedésben, a fejlődésben és az anyagcserében.

Ha a szervezetben nincs elegendő jód, úgy azt pótolni szükséges. Táplálékok, amelyek jódban gazdagok: hal, kagyló, tej, tojás, sajt, zöldségek.

A jód egy nélkülözhetetlen mikrotápanyag, amely a szervezet minden szövetében megtalálható. Tehát a jódnak a pajzsmirigyhormonok termelésében van kiemelt funkciója. Amennyiben a szervezet nem termel elegendő pajzsmirigyhormont, úgy alulműködés alakul ki. A pajzsmirigy alulműködésre különféle kellemetlen tünetek hívják fel a figyelmet, állandó fáradtság, súlygyarapodás és székrekedés a leggyakoribbak.

Az alulműködésnek jele lehet még a túlságosan száraz bőr, az izomgyengeség és a hidegre való érzékenység is. Habár ez a betegség minden életkorban előfordul, de a menopauza után sokkal több nőnél alakul ki ez a betegség, mint más életkorban. Nőket jobban sújtja a pajzsmirigy-alulműködés, mint a férfiakat.

A jódhiány a mentális funkciókat is negatívan befolyásolja, illetve az állandó fáradtság is okozhatja, ami viszont a munkateljesítményt rontja.

A pajzsmirigybetegség egyik tünete a golyva, vagyis egy nagy csomó megjelenése a nyakon, ami szintén oka lehet a jódhiánynak. Sajnos sokan fogyasztanak feldolgozott élelmiszereket, amelyek nem tartalmaznak jódot, és még az egészségre is káros hatást gyakorolnak. A golyva megjelenése nemcsak esztétikailag nagyon zavaró, de az életvitelt is nagyban megnehezíti, hiszen a légzési és a nyelési funkciókra is negatívan hat.

Sajnos a jódhiány nagy probléma szerte a világon. A halvaszületés és a vetélés oka is lehet jódhiány. Mivel a jódnak nagy szerepe van a magzat növekedésében és fejlődésében, így az állapotos nőknek is fokozottan figyelniük kell a jódbevitelre - persze csak szakorvosi felügyelettel és javaslatra.

A jódhiány kismamáknál, pontosabban a magzatnál idegrendszeri fejlődési rendellenességeket is okozhat, de még mentális retardációt is kiválthat a babáknál. Kutatások szerint a jódhiány csökkentheti az intelligenciát, és a gyermekek körében is magasabb azok száma, akik ADHD nevű betegséggel küzdenek, amennyiben a terhesség alatt az anya nem kapott jódpótlást.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
A talpmaszírozás jótékony hatásai
  2020-05-07 09:00:14, csütörtök
 
 



Nagyobb kép és ott nagyítható :Link

Miért kell minden este megmasszíroznia a talpát?

A talpmasszázs és reflexológia jótékony hatásai egészségünkre
Bár lábaink nap, mint nap meglehetősen sokat dolgoznak, mégis sokszor testünk legkevésbé kényeztetett részei. Azonban napi pár perc odafigyeléssel Ön is sokat tehet lábai és egész szervezete egészségéért.

A különböző kultúrákban eltérő, de hosszú időkre visszatekintő hagyománya van a talpmasszázsnak. A kiegészítő és alternatív medicina előszeretettel alkalmazza az egészség megőrzése céljából.

A reflexológia egy ősi gyógyító módszer, melynek alapjául azok a reflexológiai pontok szolgálnak, amik különböző hatással vannak a szervekre és mirigyekre. Ezek a pontok a talpon, bokán, ujjakon és a láb felsőbb részein találhatók. A kezelés során ezekre a pontokra fejtenek ki nyomást a hozzáértő szakemberek.

Maga a kezelés kifejezetten kellemes érzés és sokak szerint az általános egészségi állapotot is javítja.

A lábmasszázs 10 legfontosabb hatása a reflexológia szerint

1, Segíti a nyugodt alvást
A lefekvés előtti lábmasszázs javíthatja az alvást. A nyugtató és pihentető masszázs hatására a test ellazul, javul a keringés és az idegek megnyugodnak. Mindez pedig elősegíti a jobb alvást.

Bizonyos akupunktúrás pontok masszírozása elősegítheti a pihentetőbb alvást.

a, üljön le és tegye a lábfejét a térdére
b, a hüvelykujja segítségével nyomkodja meg a nagylábujja alsó részeit
c, mindkét ujját 1 percig masszírozza
d, ezt követően masszírozza a talpát 10 percig kókuszolaj vagy olívaolaj használatával

2, Javítja a vérkeringést
A mozgásszegény életmódnak köszönhetően, a legtöbb ember nem használja megfelelőn lábizmait, amin csak rontanak az elegáns, de szűk cipők, magas sarkú lábbelik.
Napi 10 perc masszázzsal azonban jelentősen javítható a láb keringése.
A lábmasszázs ráadásul segíti a nyirokkeringést, ami megelőzheti a visszerek kialakulását. Emellett persze nagyon fontos a kényelmes cipő viselete is.
Öntsön kevés masszázs olajat a tenyerébe és finoman masszírozza át vele lábait. Ez után határozott mozdulatokkal, de gyengéden dörzsölje át lábfejét a bokától egészen a lábujjakig.
Végül finoman masszírozza át vádliját is.

3, Segíti a relaxációt
Egy hosszú, kemény és fárasztó nap után a talp és lábmasszázs kiválóan elősegítheti egész teste ellazulását, főleg, ha napközben sokat álldogált és lábai bedagadtak.
A megfelelően elvégzett talpmasszázs növelheti energiaszintjét és csökkentheti a stressz és fáradtság tüneteit.
Egy 5-10 perces lábmasszázs lefekvés előtt egész közérzetét javíthatja. Használjon langyos kókusz, olíva vagy mustárolajat a masszázshoz.

4, Harcol a depresszió ellen
Reflexológiával és talpmasszázzsal segíthet megelőzni a depresszió kialakulását. Egy 2010-es tanulmány azt találta, hogy a nyugtató kéz és lábmasszázs segít megbirkózni a hozzátartozó halálát követő gyászidőszakkal.
A talp bizonyos részeinek (a nagy lábujj környékén) masszírozása a reflexológia szerint közvetlenül hat az idegrendszerre, így segít a depresszió enyhítésében.

5, Fájdalomcsillapító
A reflexológia szerint a talp egyes részeinek masszírozásával enyhíthető a fejfájás, migrén, nyaki fájdalom, hátfájás, stb.
A migrén kezelésére például a bokák masszírozása ajánlott, míg a nyakfájás kezeléséhez a lábujjakat kell masszírozni.

6, Egészségesebbé varázsolja lábait
Akár napi 5 perc masszázzsal is egészségesebbé varázsolhatja lábait, erősítheti és rugalmasabbá teheti bokáit, megelőzheti a sérüléseket.

7, Csökkenti a lábdagadást
A terhesség alatti rendszeres lábmasszázs segítségével csökkenthető a lábdagadás kialakulása, ami igen gyakori, főleg az utolsó trimeszterben. Ilyenkor fontos, hogy ne saját magának végezze a masszázst, hanem kérje meg párját vagy forduljon szakemberhez.
A megfelelően végzett lábmasszázs csökkenti a folyadék felhalmozódását és segíti annak kiürülését a szervezetből.

8, Nyugtalan láb szindróma
A nyugtalan láb szindróma egy neurológiai rendellenesség, mely megzavarja a nyugodt alvást és pihenést.
A kókuszolajos láb és talpmasszázs javítja a vérkeringést, ellazítja az idegeket és segíti az éjszakai nyugodt alvást.

9, Csökkenti a vérnyomást
Korábbi tanulmányok is azt mutatták, hogy a szakszerűen végzett reflexológiai kezelés szignifikánsan csökkentheti a vérnyomást és a vér triglicerid szintjét.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Lépések az autoimmun betegség leküzdésére
  2020-05-07 00:08:46, csütörtök
 
  Sokféle autoimmun megbetegedés létezik. Ebbe a csoportba sorolható a reumás ízületi gyulladás, a cukorbetegség, a lupus, a szklerózis multiplex, a Hashimoto-féle pajzsmirigygyulladás vagy a gyulladásos bélbetegség. A hagyományos orvoslás ma még nem tudja, hogy pontosan mi lehet az oka ezeknek az autoimmun betegségeknek. Immunszupresszív gyógyszerekkel, gyulladáscsökkentőkkel és szteroidokkal kezelik az autoimmun betegeket, de a módszerek nem a betegség okait kezelik, hanem csak a tüneteket nyomják el. És ezek a gyógyszerek nagyon komoly és életveszélyes mellékhatásokkal is rendelkezhetnek.

Autoimmun betegségről akkor beszélünk, amikor az immunrendszer nem ismeri fel a szervezet saját sejtjeit, idegenként kezeli, sőt meg is támadja azokat. Megkülönböztetünk szervspecifikus betegségeket, amelyek egy adott szervre vagy szövetre korlátozódnak, ilyen például az autoimmun pajzsmirigygyulladás. De léteznek szisztémás autoimmun kórképek is, amelyben különböző szervek vagy szervrendszerek érintettek. Ilyen például az SLE vagy a szklerózis multiplex. Ez utóbbinál az immunrendszer a központi idegrendszer szöveteit védő rostot támadja meg.

A bélrendszer és az autoimmun betegségek között összefüggés van. A bélrendszerben káros és hasznos baktériumok is egyaránt megtalálhatók. Amennyiben az egyensúly felborul, az fokozhatja a bél áteresztőképességét, amelyet szivárgó bélnek is szoktak nevezni. A szivárgó bél lehetővé teszi a részleges emésztett élelmiszer-részecskék, a fehérjék, a kórokozók és a toxinok bejutását a véráramba, amely gyulladást vált ki a szervezetben. A szivárgóbél-szindrómát ételérzékenység, emésztési problémák, ízületi fájdalmak és pajzsmirigygondok is kísérhetik.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Immunrendszerünk gyengítése
  2020-05-07 00:05:11, csütörtök
 
  Immunrendszerünk gyengüléséért mi magunk is felelősek vagyunk.

Az immunrendszernek fontos feladata van. Az egyik legfontosabb dolga az, hogy megvédje szervezetünket azoktól a betolakodóktól - baktériumok, vírusok, gombák, kémiai anyagok, por, pollenek -, amelyek számtalan betegséget képesek okozni. Azok az emberek vannak kitéve nagyobb veszélynek, vagyis kapnak el bizonyos fertőzéseket és lesznek betegek, akik egészségtelen életmódot folytatnak, nem pihennek eleget és stresszes, hajszolt életvitelük van. A nem megfelelő táplálkozás, a mozgásszegény életmód, a mértéktelen alkohol- és gyógyszerfogyasztás, a dohányzás, az éjszakázás is könnyedén képes legyengíteni az immunrendszert.

A fehérvérsejteknek (lymphocyták) és az antitesteknek az a feladata, hogy a szervezetbe jutott kórokozókat közömbösítsék. A fehérvérsejtek a csontvelőben termelődnek, és a nyirok szállítja azokat a nyirokrendszeren és a nyirokhálózaton keresztül. Az antitestekre két feladat is hárul. Vagy semlegesítik a véráramba került mérgező anyagokat, vagy pedig a fehérvérsejteknek ,,küldenek üzenetet" a támadók megjelenéséről.

Amennyiben az immunrendszer túlzott működésbe kezd vagy abnormálisan reagál, akkor ez allergiás betegségeket - például asztma - is képes okozni. Autoimmun betegség is kialakulhat, amennyiben a szervezet idegenként érzékeli a saját sejtjeit és megsemmisíti azokat. Ilyen autoimmun betegség lehet például az Addison-kór, a sclerosis multiplex vagy a Goodpasture-szindróma.

Mit tehetünk annak érdekében, hogy az immunrendszerünk megerősödjön és ezáltal hatékonyabban tudjon védekezni a különféle kórokozókkal szemben? Lényeges, hogy csökkentse az életében a stresszt. Valamennyi stressz szükséges a mindennapi életünkhöz, hiszen így még fokozódhat is a teljesítményünk, azonban a mindennapos feszültség könnyen legyengítheti az immunrendszert.

Táplálkozzon egészségesen! Részesítse előnyben a zöldségeket és gyümölcsöket.

Mozogjon rendszeresen! Hetente öt napon keresztül naponta legalább harminc percet kellene ahhoz mozogni, hogy az immunrendszerünk és ezzel együtt mi magunk is edzettek legyünk.

Szokjon le a dohányzásról! A cigarettában olyan káros anyagok vannak, amelyek komoly betegségeket okozhatnak, illetve egyes immunsejtek szintjét is képes lecsökkenteni a vérben. Csakúgy, mint a mértéktelen alkoholfogyasztás.

Az alvás is nagyon fontos. Naponta legalább 7-8 órát kellene ahhoz aludnunk, hogy egészségesek maradjunk.

Gondolkodjon pozitívan, legyen optimista! Élje a mindennapjait vidáman, csak keveset morgolódjon és szomorkodjon. Az életöröm nemcsak megerősíthet bennünket, hanem meghosszabbíthatja az életünket is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2020.04 2020. Május 2020.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 329 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2804
  • e Hét: 7649
  • e Hónap: 39135
  • e Év: 243836
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.