Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Amit egy kertésznek a különböző talajtakaró típusokról tudni
  2018-11-14 08:54:19, szerda
 
  Amit egy kertésznek a különböző talajtakaró típusokról tudnia kell


A mulcsként is emlegetett talajtakarók a kertészek csodafegyverei közé tartoznak. Sokan előszeretettel alkalmazzák őket pozitív hatásaik és/vagy kinézetük miatt. A következőkben megismerkedhetsz a legnépszerűbb talajtakaró fajtákkal, és hogy mikor melyeket érdemes alkalmazni. Mielőtt azonban belevágnánk, vessünk egy rövid pillantást a talajtakarók két nagy kategóriájára, és az ezek közötti különbségekre.







A talajtakarók két nagy kategóriája

A mulcsoknak két kategóriáját különböztetjük meg - beszélhetünk organikus, vagyis szerves, illetve szervetlen talajtakarókról. Az organikus talajtakarók szerves alapanyagokból (falevelek, komposzt, szalma, levágott fű, fűrészpor, stb.) készülnek, ami azt jelenti, hogy idővel belebomlanak majd a talajba.


A szervetlen, tehát nem organikus talajtakarók - nem meglepő módon - olyan anyagokból állnak, amelyek természetes úton nem bomlanak le. Ide tartoznak a műanyagok, a kavicsok, a gumik és egyéb mesterséges, vagy természetes, de nem lebomló anyagok is. Mindkét kategóriának megvannak az előnyeik és hátrányaik is - nézzük most ezeket.


A különböző talajtakaró-kategóriák előnyei és hátrányai

Az alábbi előnyök és hátrányok ismeretében könnyebben eldöntheted majd, hogy milyen talajtakarót szeretnél használni. Ne feledd, hogy az éghajlatod, költségvetésed, elszántságod és szakértelmed is szerepet játszik majd a döntésben.


Organikus talajtakarók

Az organikus talajtakarók a legtöbb kertész számára ideális megoldásnak számítanak, hiszen több előnnyel járnak, mint a szintetikus opciók. A szerves anyagokból készült mulcsok természetes módon lebomlanak, ami fontos tápanyag-utánpótlást jelent a talaj, és ezzel a növények számára. Az organikus talajtakarók hőszigetelőként is hatnak, és segítenek leszorítani a gyomokat is.


Legnagyobb előnyük egyben legnagyobb hátrányuk is, hiszen idővel szép lassan ,,eltűnnek", így rendszeresen pótolni kell őket. Ezen kívül ideális búvóhelyet biztosítanak a talaj menti kártevők számára is.


Szervetlen talajtakarók

Ide tartoznak azok a természetes (pl. kavicsok) és mesterséges (pl. gumi, műanyag) talajtakarók, amelyek nem képesek lebomlani a természetben. Legnagyobb előnyük, hogy lényegesen ritkábban kell cserélni őket, mint az organikus alternatívákat. Ezen tulajdonságuk teszi olyan népszerűvé őket nagyobb méretű felhasználásra is, például termelői vagy ipari szinten.


Értelemszerűen a mesterséges és más, nem szerves talajtakarók semmilyen tápanyaggal nem gazdagítják a talajt, hiszen nem bomlanak bele, némelyikük pedig egyenesen meggátolja, hogy bizonyos természetes tápanyagok eljussanak a talajba. Az ilyen mulcsok általában drágábbak is és körülményesebb lefektetni őket. Az organikus opciókkal ellentétben nem minden szervtelen talajtakaró képes leszorítani a gyomokat, ráadásul jóval nehezebb új növényeket telepíteni egy olyan ágyásra, ami ilyen anyagokkal van letakarva (például egy műanyag fóliával).







A legjobb organikus talajtakarók

Nehéz kijelenteni, hogy melyik A legjobb organikus talajtakarók, hiszen - mint ahogy azt feljebb is említettük - a választás sokban függ majd szükségleteidtől és hogy mennyi pénzt fordítanál rá.


1. Levél talajtakaró

A leveles talajtakaró egy olcsó választás, különösen azokban a kertekben, amelyekben néhány fa is áll. Az összegyűjtött leveleket takarás előtt fel kell aprítani (vagy már egy olyan céleszközzel összeszedni őket, ami el is végzi ezt). Ez a leveles megoldás legnagyobb hátulütője - az extra lépés. Leveles talajtakaró alkalmazásakor fontos észben tartani, hogy nem szabad túl vastag réteget alkalmazni, ugyanis sűrűsége miatt túl kevés levegőt enged bejutni a talajba, illetve túl sok nedvességet tart abban, ami károsíthatja a gyökereket.


2. Szalma talajtakaró

A szalmatakaró különféle gabonafélék száraiból áll. Egy népszerű, elterjedt opció, amit előszeretettel alkalmaznak zöldségkertekben. A búzaszárból készült takarókat a legegyszerűbb beszerezni (a legtöbb helyen), de ha teheted, válassz rizsből készült takarókat, mert ezek közé ritkábban keverednek gabonamagok.


3. Komposzt

A komposztot nem hiába emlegetik ,,fekete arany" néven is. Ez az organikus massza fantasztikus talajtakaró lehet zöldségkertedbe. Ha még nincs komposzthalmod otthon, akkor mindenképpen kezdj el egyet, hogy ne menjenek kárba a különböző konyhai maradékok és szerves kerti hulladékok


4. Fű talajtakaró

Ez a talajtakaró levágott fűből készül - egyszerű, ugye? A fűszálak egy jó adag tápanyagot tartalmaznak (többek között a növények fejlődéséhez szükséges kálium, nitrogén és foszfor formájában), így ideálisak a legtöbb ágyásra, és általában mindenhol hozzájuk lehet jutni.







5. Kő talajtakaró

Ezt a fajta talajtakarót leggyakrabban design célokból alkalmazzák, hiszen az ízlésesen elrendezett kövek sokat dobhatnak egy kert megjelenésén. Előszeretettel használják ipari szinten is, hiszen minimális karbantartást igényel, és hatékonyan leszorítja a gyomokat is. Viszonylag olcsó is, és biztonságos megoldásnak számít olyan földrészeken, ahol a száraz forróságban nagy a természetes tüzek veszélye. Mint minden szervetlen talajtakaró, úgy ezek sem szolgáltatnak semmilyen tápértéket a talaj számára.


6. Üveg talajtakaró

Az üveges opció meglehetősen költségbarát tud lenni, ha van néhány felesleges üvegtárgyad otthon, amiket feláldoznál erre a célra. Az üveg egyébként nagyon drága tud lenni, ezért ez az alternatíva csak akkor javasolt, ha tényleg otthoni tárgyakat használsz fel rá (különösen ha nagyobb területekről van szó).


Az üveg természetesen nem bomlik le és táplálja a talajt, de remekül illeszkedik a modern kertek látványvilágába, és rengeteg kreativitásra ad lehetőséget. Az üvegen táncoló napsugarak különösen szépek tudnak lenni. Ha az üvegdarabkák mellett döntesz, egyrészt győződj meg róla, hogy a háziállatok és gyerekek ne férhessenek hozzájuk, másrészt pedig fedd le a talajt egy réteg műanyaggal, hogy a szilánkok ne csúszhassanak bele (pl. az esőzések során).


7. Műanyag fólia talajtakaró

Ezt a fajta takarót gyakran használják ipari és termelői környezetben, különösen érzékenyebb zöldségek és gyümölcsök alatt. A műanyag olcsó, könnyedén lefektethető és egyszerűen fel is szedhető. Nagyon hatékony a gyomok leszorítására is. A vékony rétegek nem nyomják maguk alatt a talajt, és segítenek, hogy az minél több nedvességet tarthasson magában.


Persze nincs talajtakaró hátrányok nélkül - a műanyag fóliák például nem alkalmasak bizonyos hidegebb éghajlatokat kedvelő növényekre. A hosszabb gyökerű növények általában nem képesek elegendő vízhez hozzájutni, ha műanyaggal takarják le őket, hiszen mind az esővizet, mind a talaj feletti öntözőrendszerekből származó nedvességet felfogják.


8. Papír talajtakaró

A papír talajtakarók használatakor fontos odafigyelni rá, hogy az alapanyag ne tartalmazzon színes tintát, és ne legyen fényes felületű. A papíros alternatíva - a kutatások szerint - akkor a leghatékonyabb, ha egy réteg széna alatt helyezik el azt a gyomok leszorítása céljából. Egyébként önmagában nem ajánlott használni.

 
 
0 komment , kategória:   KERTI ÖTLETEK  
Kerti tippek a hatékony őszi talajtakaráshoz
  2018-11-14 08:32:30, szerda
 
  Kerti tippek a hatékony őszi talajtakaráshoz


A talajtakarásnak, vagy ,,mulcsozásnak" számos előnye van. Egy gondosan kiválasztott és megfelelően lefektetett talajtakaró segít a talaj nedvességtartalmának megőrzésében, tápanyaggal gazdagítja azt, leszorítja a gyomokat, és hőszigetelést is kínál, csökkentve ezzel az átmeneti évszakok (ősz és tavasz) éles hőingadozásainak talajra gyakorolt hatását.







Tavasszal első sorban a nedvesség-megőrzés és a gyomok megelőzése a cél, míg ősszel a hőszigetelés és a talaj táplálása. Persze valójában minden fent leírt ok (és a nem említettek is) egész évben fontosak, de mivel az ősszel és télen a talaj másmilyen bánásmódot igényel, mint tavasszal és nyáron, így ehhez kell igazítsuk talajtakarási módszereinket, és a felhasznált anyagokat is.



A legtöbb helyen a talaj nem fagy be három teljes hónapra, és általában egy folyamatos fagyás-olvadás ciklus játszódik le, amíg be nem köszönt a tavasz. Ez meglehetősen nagy teher a talajnak, és az abban pihenő áttelelő növényeknek is.



Különös figyelmet kell fordítani a növények gyökereire, amelyeknek ezeket a körülményeket kell elviselniük hónapokon át. Még a hideget legjobban tűrő fajtáknak sem árt némi védelem az extrém mínuszok ellen, nem is beszélve a talajban leledző mikrobákra.


A talaj megmentője: a talajtakaró



Habár a talajtakaró segít a talajhőmérséklet szabályozásában, a hidegebb területeken nem előzhető meg vele a talaj teljes átfagyása (melegebb éghajlatokon erre sokkal több esély van). Elsődleges szerepe valójában a gyorsfagyások és hirtelen olvadások kiküszöbölése. A jó őszi talajtakaró olyan, mint egy jó tollkabát - olyan anyagból van, ami lazább, és képes megtartani magában a levegőt.



Ilyen például a szalma, aminek beszerzésekor ügyelni kell a minőségre - győződj meg róla, hogy a szalma nincs tele gyommagokkal. A sűrűbb takarók, mint például a falevelek kevesebb szigetelést biztosítanak, és gátolják a csapadék felszívódását is. A levelek felaprításával javítható a szigetelésük, és így könnyebben is belebomlanak a talajba. A szalma és az aprított levelek kombinációja szintén jó megoldás.


A fa melléktermékek is jó talajtakarók lehetnek, első sorban szigetelés szempontjából. Nehezen sűrűsödnek be (kivéve a fűrészpor - helyette próbálj kéregdarabokat beszerezni), de nehezen is bomlanak bele a talajba. A tűlevelek mind sűrűségük, mind lebomlási idejük szempontjából előnyösek, de első sorban savasabb talajt kedvelő növények alatt érdemes használni őket, és vastag rétegre van szükség belőlük az ideális szigetléshez.







További tippek a hatékony őszi talajtakaráshoz

Takarj mélyen, de ne túl mélyen. Habár a cél első sorban a szigetelés, a túl vastag talajtakarók gátolják az extra nedvesség elpárolgását, ami idővel a talajba jut, és rothadáshoz, illetve fertőzésekhez vezethet. A szerint szabályozd takaród vastagságát, hogy milyen kemények szoktak lenni a telek otthonod környékén. Ha a fagyok ritkábban fenyegetnek, akkor nincs szükséged mély takaróra. Ne feledd, hogy a lehullott hóréteg is kínál némi hőszigetelést.



Igyekezz olyan anyagot választani, amit a szél nem fog elfújni. A levéldarabkák vagy a szalma könnyedén a levegőbe repülhetnek, de némi csirkehálóval leszoríthatod takaródat a talajra. Ügyelj rá, hogy a takaró ne kerüljön a növények szárának (például a fatörzsek) közelébe. Ha a takaró a növényekhez ér, akkor azok nem száradnak majd meg, és a nyirkos részek a rothadás és a betegségek melegágyai lehetnek.


Ne használj kérges talajtakarót otthonod vagy bármilyen épület közvetlen közelében - a nedvszívó takarókból folyamatosan szivárgó nedvesség kárt tehet a házak alapjában. A levélből álló talajtakaró és a levélkomposzt (vagy levélhumusz) két külön kategória. Míg az előző valóban alkalmas talajtakarásra, addig az utóbbi szorosan összesűrűsödik, és egy gátló réteget képez majd a levegő és a talaj között. A komposztálódó tavalyi leveleket inkább használd talajadalékként, és ez után végezd el a takarást, de valami mással.



A termőtalajra hullott leveleken nyugodtan hajts át egy fűnyíróval, vagy használd azokat a levéldarabkákat, amelyeket fűnyíród tárolója összegyűjtött. Ahogy azt már fentebb említettük, a feldarabolt levelek remek talajtakarók lehetnek, és gazdag nitrogénforrásként használhatók fel a talaj dúsítására. Nem árt figyelembe venni a talajtakaró kinézetét, különösen ha azt szeretnéd, hogy ne zavarja meg kerted esztétikai összhangját. Persze ez csak sokadlagos szempont.


Az élő talajtakaró növények is remek alternatívák lehetnek, különösen már kifejlett fák és bokrok körül. A talajtakaráshoz sosincs túl késő - még ha januárban kezdesz is bele, az extra védelem mindig csak segítheti kerted növényeit és talaját.


 
 
0 komment , kategória:   KERTI ÖTLETEK  
A lomokból a kert legszebb díszei lehetnek!
  2018-11-03 16:19:52, szombat
 
  A lomokból a kert legszebb díszei lehetnek! Ezek a kreatív emberek igazán csodás dolgokat készítettek!






A legtöbben szeretnénk megszabadulni a lomoktól. Ha ügyesek vagyunk azonban egyedi dolgokat alkothatunk ezekből a dolgokból is.

Mindenkinek lehet egyedi virágoskertje, csak nézzünk körül otthon, milyen dolgokat találunk, amelyek jól mutatnának a kertben. Ezután már csak virágokra lesz szükségünk és kezdődhet is a kertészkedés.





















Ha kiváncsi vagy a többi ötletre Katt a linkre: KÖSZÖNÖM
Link
 
 
0 komment , kategória:   KERTI ÖTLETEK  
3 lépés a leander helyes teleltetéséért –
  2018-10-20 21:10:41, szombat
 
  3 lépés a leander helyes teleltetéséért - Teleltetési kisokos







Sok mindent tehetünk azért, hogy leanderünk meseszép legyen egész évben, mivel egyre hidegebb van, azt mondom most el nektek, hogyan teleltethetitek át sikeresen ezt a közkedvelt növényt!

Külföldön nem sok figyelmet fordítanak a leander teleltetésére, már Horvátországban sincs szükség erre a műveletre, érdekes volt látni, hogy ott az autópályáknál díszelegnek a leanderek, nálunk csak kertekben lehet találkozni velük.

1. Magyarországi viszonyok között a teleltetéshez fagymentes, világos hely szükséges. Figyeljünk oda arra, hogy időben vigyük be, mert a növény már megsínyli a -5 Celsius fokos hőmérsékletet is. Ha nincs télikertünk, akkor vigyük a leandereket a garázsba, a pincébe, az a lényeg, hogy a helyiségben sose legyen 4-5 foknál hidegebb, és érje a növényeket némi fény.

2. Teleltetés előtt az elszáradt, beteg növényi részeket vágjuk le, és végezzünk el egy rovarölőszeres permetezést, így biztosak lehetünk abban, hogy nem visszük be a rovarokat a helyiségbe. A leander metszését csak akkor ejtsük meg most, ha nincs elég helyünk, ha viszont van, hagyjuk meg ezt a műveletet tavaszra. Vizet a nyugalmi időszakban nem igényel, de azért két-háromhetente érdemes megöntözni.

3. Nincs is más dolgunk, esetleg még annyi, hogy néha ránézünk, és ha azt látnánk, hogy megjelentek a levéltetvek, akkor végezzük el a megfelelő védekezést. Semmiképpen se permetezzünk, csak akkor, ha ki tudjuk vinni a szabadba! Használjunk inkább felszívódó permetszert, ezt adjuk hozzá az öntözővízhez és locsoljuk meg vele a növényt! Növényünk nagyon hálás lesz, és már tavasszal ontani fogja a virágokat!
 
 
0 komment , kategória:   KERTI ÖTLETEK  
Ötletes házi megoldások praktikus kertészeknek
  2018-10-19 12:31:46, péntek
 
  Ötletes házi megoldások praktikus kertészeknek







A kertészkedés igazán jó mulatság lehet, de minél komolyabban foglalkozik vele az ember, annál költségesebbé válik, méghozzá igen hamar. Egy igazán praktikus kertész azonban tudja, hogy hogyan teheti egyszerűbbé mindennapi munkáját néhány házi trükkel, amik nem csak működőképesek, de pénztárcabarátok és/vagy időtakarékosak is egyben.

Ha szeretnéd bővíteni csináld magad arzenálodat, akkor vess egy pillantást ezekre a zseniális kerti megoldásokra!
1. Növénytartók az ágyásban

Ha szereted szezonális virágokkal körbevenni magad kertedben, akkor biztosan neked is minden évben sok idődet felőrli aktuális kedvenceid cserélgetése. A megoldás? Áss néhány lyukat ágyásodba, és helyezz ezekbe egy-egy virágot - cserepestől! Amikor eljön a szezonváltás ideje, nem kell az egész ágyást újra felforgatnod, hogy új virágokat telepíthess beléjük, elég csak lecserélni a cserepeket.
2. Térkitöltő hungarocell a cserepekbe

A térkitöltő hungarocell darabkák kiváló vízelvezetést biztosítanak, és remekül helyettesítik a talaj azon részét a cserepekben, ahová a növények gyökerei amúgy sem érnének el. Ez különösen akkor hasznos, ha magas cserepekbe szeretnél ültetni. A hungarocell pehelykönnyű, így szinte a felére csökkentheted a cserepek súlyát, ami jó pont, ha át akarod vinni őket valahová. Ne felejts el egy réteg talajfóliát fektetni a talaj és a hungarocell közé, hogy a víz ne mossa egyre lejjebb a földet a térkitöltők közé.
3. Kalciumbomba

Ha van otthon egy turmixod (vagy bármilyen más aprításra alkalmas berendezésed, eszközöd), akkor gyűjtsd össze az üres tojáshéjakat, és őröld őket porrá. A tojáshéjak javarészt kalciumból állnak, amire sok növénynek szüksége van az egészséges fejlődéshez - ez után nincs más dolgod, mint megszórni a talajt növényeid körül ezzel a porral, ami így sokkal hamarabb felszívódik.





4. Tartsd távol a kártevőket

Akár saját macskáid szeretik alomnak használni gondosan ápolt ágyásaidat, akár a kóbor állatokat nem tudod kizárni kertedből, ez a megoldás tökéletes növényeid védelmére. Fogj egy maréknyi műanyag villát, és szúrós végükkel felfelé döfd őket a talajba, növényeid közé. Ezek nem kifejezetten veszélyesek, de nagyon kényelmetlenné teszik a macskák ,,dolgát" ágyásodban.

5. Szennyesládás kertészkedés

Ha van otthon néhány felesleges műanyag szennyesládád, akkor akár ezeket is felhasználhatod virágok termesztésére. Csak fúrj a fenekükre néhány vízelvezető lyukat, és használd őket úgy, mint bármelyik másik növénytárolót.
6. Víztározó pelenkák

A pelenkák lényege, hogy magukba szívják a nedvességet. Egy tiszta pelenka éppen ezért kiváló olyan növények vízellátásának biztosítására is, amelyek rendszeres öntözést követelnek meg. Csak fektess le egyet csereped aljába, majd rakd meg talajjal és telepítsd növényedet.

Folytatás a linkre kattintva:
Link
 
 
0 komment , kategória:   KERTI ÖTLETEK  
Ültess gyönyörű virágokat a kertbe...
  2018-07-05 19:28:30, csütörtök
 
  Ültess gyönyörű virágokat a kertbe, ezek a növények a fák köré is ültethetőek!







Végre eljött a tavasz, igaz még a fák még csak most rügyeznek, de lassan már gyönyörködhetünk a tavasz virágokban. Számos ötlet létezik, amely a kertészkedésben hasznosan felhasználható, hiszen nem nehéz dolog, néhány virágpalántát ültetni egy fa köré, de fontos tudni, hogy melyek azok a virágok, amelyek szeretik az árnyékot.




Mielőtt felsorolnánk néhányat ezek közül tudnotok kell, hogy néhány fajta virág azok közül, amely a meleget szereti, megél árnyékos helyen is, de fordítva nem, vagyis az a virág, amely az árnyékot szereti elpusztul a napos helyen. A páfrány egyike azoknak a növényeknek, amely szereti az árnyékot, ezért ültethetjük az udvaron lévő fák köré.




Az illatos liliom is szereti az árnyékos helyet, ezért ezt a virágot is ültethetjük a fák köré. A hortenzia egy bokorban fejlődő növény, szereti a nedvességet, alkalmas a fák körüli ültetésre. A borostyán is alkalmas ilyen helyre, akárcsak a hóvirág, az írisz vagy a jácint. Most bemutatunk néhány olyan fotót, amelyen az árnyékot kedvelő virágok fejlődését láthatjátok, udvari fák köré ültetve.













 
 
0 komment , kategória:   KERTI ÖTLETEK  
Van egy korhadt fa a kertedben? Nem is tudod milyen szerencs
  2018-07-04 18:52:21, szerda
 
  Van egy korhadt fa a kertedben? Nem is tudod milyen szerencsés vagy!







Mindenki szereti, ha a kertje szép és rendezett, de sajnos az idősebb fák egyszer csak kiszáradnak. Ma szeretnénk bemutatni nektek, hogy mit kell tennetek egy kiszáradt fa törzsével ahhoz, hogy ismét a kert díszévé váljon.

Ha van legalább egy kiszáradt fa a kertedben, nagy hasznát veheted! Sokan nem is gondolnák, de egy korhadt fa, vagy egy fatörzs gyönyörű dekorációs eleme lehet az udvarnak!


Egyes emberek sok pénzt költenek arra, hogy egy szakember különlegessé varázsolja a kertet, neked mindez egy fillérbe se kerül, csak néhány jó ötletre és virágokra lesz szükséged ahhoz, hogy a kerted igazán egyedi és pompás legyen!

















Ha szeretnél több képet látni kérlek kattints a linkre!!!
Link
 
 
0 komment , kategória:   KERTI ÖTLETEK  
15 káprázatos ötlet, hogyan díszítsd a kerted kövekkel!
  2018-07-02 15:47:27, hétfő
 
  15 káprázatos ötlet, hogyan díszítsd a kerted kövekkel!





Egy házhoz tartozó kert minél rendezettebb, annál inkább felüdülést nyújt nekünk és a családunknak. Ma úgy döntöttünk, hogy bemutatunk nektek pár ötletet, amelyekhez nincs szükség másra, csak kövekre. A kertetek szebb és mutatósabb lehet, ha kipróbáljátok ezeket az egyszerű tippeket.

Ha szeretitek a kertben kialakított utakat, akkor biztosan nektek is tetszeni fognak a következő fotók amelyeken néhány jó ötletet adunk nektek. Ha köveket használtok az udvar díszítéséhez, akkor megspórolhatjátok azt a pénzt amelyet esetleg másfajta anyagra kellene költenetek a kerti dekorációhoz és ráadásul mesteremberre sincs szükség, mert ti magatok is el tudjátok készíteni azt amit szeretnétek.

Nézzétek csak mennyi kiváló ötlet látható a most következő fotókon!

























Link
 
 
0 komment , kategória:   KERTI ÖTLETEK  
Csodálatos kerti ötletek...
  2018-06-30 16:09:41, szombat
 
  Csodálatos kerti ötletek, nincs szükséged kertészre ahhoz, hogy gyönyörű legyen az udvar!






A kertet a gyönyörű virágok teszik különlegessé, de nem mindegy hogyan rendezzük el őket. Ma számtalan csodás ötletet mutatunk, hogy igazán különlegessé tehesd a kertet. Néha a legelképesztőbb dolgokat is felhasználhatjuk az udvarunk szépítéséhez, akár egy létra, vagy egy megunt szék is lehet virágtartó.

A legtöbben azt gondolják, hogy egy jó kertészre, vagy sok pénzre van szükség ahhoz, hogy a kertünk egyedi és káprázatos legyen, pedig egy kis ötletességgel mi magunk is különlegessé varázsolhatjuk. Válasszunk több féle színes virágot és próbáljuk meg úgy elültetni őket, hogy színben harmonizáljanak egymással és a környezettel. Bármit felhasználhatunk virágtartónak, ami illik az udvarunk stílusához.

Nem kell nagy kert ahhoz, hogy gyönyörű virágaink legyenek, akár a teraszt is díszíthetjük növényekkel.

















Link
 
 
0 komment , kategória:   KERTI ÖTLETEK  
13 remek ötlet, hogy a kerted ...
  2018-06-30 16:04:22, szombat
 
  13 remek ötlet, hogy a kerted kényelmes és bámulatos legyen, túl sok költekezés nélkül!






Egy pici kert is lehet gyönyörű, ha egy kis kreativitással átalakítjuk. A kellemes környezet, a gyönyörű virágok, mind az ízlésünket tükrözik. Ha azt szeretnéd, hogy mindenki irigykedve pillantson a kertedre, érdemes megtekintened az alábbi tippeket.

Nincs szükség túl sok pénzre ahhoz, hogy a kertünket különlegessé alakítsuk. Ha van néhány ötletünk, csak egy kis munkakedvre lesz szükség ahhoz, hogy a család örömmel töltse az idejét az udvaron.

1. A megszokott járólapok helyett, valami különleges





2. Tökéletes hely az ebédhez

3. Minden virág lehet gyönyörű, ha jól van elrendezve





4. Mennyivel jobban mutat, mint a hagyományos megoldások





5. A legjobb hely a pihenéshez

6. Merjünk színeket használni

7. A felfuttatott virágok még hangulatosabbá teszik a kertet





8. Ha kicsi a hely, vagy valami érdekes és természetes díszítőelemre vágyunk, akkor készítsünk úszókertet

9. Van ennél kellemesebb?

10. A házszámot egy nagy cserépre is ráírhatjuk

11. A fa is jobban mutat, ha virágok veszik körül





12. Egy kerti padot mi magunk is készíthetünk

13. Ha megmaradt néhány betontégla, lehet belőle virágtartó
Link
 
 
0 komment , kategória:   KERTI ÖTLETEK  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2020.05 2020. Június 2020.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 519
  • e Hét: 3833
  • e Hónap: 7866
  • e Év: 67119
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.