Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Hogy segítsünk a méheken?
  2022-05-06 07:58:46, péntek
 
 




Hogy segítsünk a méheken?
Hónapok óta kevesebb a virág és egyéb táplálékforrás jut a méheknek.
A víz olyan ritka , és annyi méh fuldoklik , miközben inni próbál a medencékben.
Reszelj le egy tálba almát , adj hozzá egy kis vizet.
A méhek képesek lesznek a gyümölcsből kiszedni a cukrokat , és meginni a vizet , és nem fullad bele , mivel a gyümölcsdarabokon megállnak.
Méhpopulációink veszélyben vannak , adjunk meg nekik minden támogatást, amit tudunk.

Jason Lapointe
 
 
0 komment , kategória:  Praktikus dolgok  
Nagymamáink házi praktikái segítenek otthonunk felfrissítése
  2016-01-28 13:01:35, csütörtök
 
 




Nagymamáink házi praktikái segítenek otthonunk felfrissítésében! Link





 
 
0 komment , kategória:  Praktikus dolgok  
Szobanövényvédő házi praktikák
  2016-01-27 11:14:44, szerda
 
 





Szobanövényvédő házi praktikák Link

Pelenkával a kiszáradt növények ellen Link





 
 
0 komment , kategória:  Praktikus dolgok  
Sörkollektor! Vannak még ügyes emberek!!!!
  2016-01-17 20:39:18, vasárnap
 
 





27 fokra felfűti a lakást fillérekért! Link


Argus Sörkollektor 2014 Garázs fűtés alternatív módon. videó: Link

 
 
0 komment , kategória:  Praktikus dolgok  
Most ezt megtanulom csakazértis!
  2016-01-17 14:05:36, vasárnap
 
 



Sok pólót mostam ki, és eddig nem szerettem hajtogatni, mert nem sikerült egyformára....no de ennek most vége!
Megtanultam!!!!!!!!!! Link


polo hajtogatas shirt folding Link


Pláne, ha már egy magyar férfi is tudja Link





 
 
0 komment , kategória:  Praktikus dolgok  
Szódabikarbónáról megint!:)
  2015-11-17 11:05:04, kedd
 
 




Érdemes bioboltban venni, mert, ha utánanéztek 450 Ft kilója az étkezésinek is. A nem étkezési még olcsóbb. Én étkezésit veszek.
​


Mindnyájan tudunk legalább pár dolgot felsorolni, amire a szódabikarbónát felhasználhatjuk, mi viszont most összeszedtük az összes lehetséges verziót.

Fogkrém. - Ha szódabikarbónát és három százalékos hidrogén-peroxid oldatot vegyítünk, akkor eredményként nagyjából a boltokban kapható fluoridmentes fogkrémet kapunk. Akár úgy is moshatjuk fogainkat, hogy a kefét szimplán belemártjuk a szódabikarbónába. (kipróbáltam,működik!)

Frissíti a szájat. - Fél pohár vízbe tegyünk egy teáskanál szódabikarbónát, majd gargalizáljunk vele. A szájszaggal szemben mindig győztes módszer. (ez is!)

Tisztítja a fogszabályzót, műfogsort. - Oldjunk fel két teáskanál szódabikarbónát egy kisebb tál vízben. A szódabikarbóna fellazítja az élelmiszer-részecskéket, és mint korábban írtuk, semlegesíti a szagokat. (Tökéletes!)

Bőrradír. - Három rész szódabikarbónát öntsünk le egy rész vízzel. A kapott masszát dörszöljük körkörös mozdulatokkal a bőrünkre, majd öblítsük le. (Ezt még nem próbáltam ki)

Dezodor helyett. - Hintsük be szódabikarbónával a hónaljunkat, és a testszagnak lőttek. (Ezt igen!Igaz!)


Savlekötő. - Amennyiben emésztési zavarokkal küzdünk, a szódabikarbóna fogyasztása lehet a legmegfelelőbb megoldás kiváló savlekötő hatása miatt. (Ez is igaz! Két percen belül hatott)

Rovarcsípésekre, viszkető bőrre. - Vízzel keverve ápoljuk az érintett bőrfelületet óvatosan. Fürdés után hatásosabb az eljárás. (Ezt még nem próbáltam de majd fogom)

Kéztisztító. - A kemény szappanok helyett vegyítsünk három részt egy rész vízzel vagy folyékony kézmosóval. Mézzel, esetleg búzakorpával is próbálkozhatunk.(Ezt sem tudom)

Ápolja a hajat. - Az ecet segíthet a legtöbbet a hajnak, de bizony a szódabikarbónának is ott a helye a zuhany alatt. Kedvenc samponunk mellett használjunk mértékkel szódabikarbónát is hajmosáskor, majd alaposan mossuk le.(Fényes és puha lesz a haj tőle)

Fésűk és kefék tisztítása. - Tegyünk egy teáskanál szódabikarbónát és tál meleg vízbe, majd áztassuk benne a kelléket. Öblítsük le és hagyjuk megszáradni. (Én fél tasakkal csináltam. Hatott.)

Fürdőbomba. - Adjunk a fürdővízhez fél csésze szódabikarbónát, amely elmossa az izzadságot és bőrünk puha lesz tőle.(Igaz!)

Megnyugtatja a lábat. - Hasonlóan az előző ponthoz áztassuk szódabikarbónás vízben a lábunkat, ami a gombásodás mellett a bőrkeményedésen is segít.( Igaz!)

Fugatisztítás. - Verhetetlen módszer. (Ez tuti!)

Edények és evőeszközök tisztítása. - Mosogatásnál használjunk két púpozott evőkanál szódabikarbónát a zsíros tányérok, edények, evőeszközök fényességének megőrzéséért. Ha odaégett az étel, akkor előbb mossuk el a tálat és csak ezt követően nyúljunk a szódabikarbónához.(Függ a leégéstől!)

Szivacsok fertőtlenítése. - Áztassuk az áporodott szagú mosogató szivacsokat szódabikarbónás vízben.)Igaz!)

Mikrohullámú tisztitása. - Szórjunk egy tiszta, nedves szivacsra szódabikarbónát, majd töröljük át a mikrohullámút kívül és belül. Az eredmény makulátlan, mégsem hagy durva vegyi szagot.(Kiváló!)

Ezüst tisztítása. - Talán az egyik legismertebb hatása a szódabikarbónának. Ha átsúroltuk az ékszert, töröljük át tiszta ruhával.(Ez is igaz!

Kávés és teás poharak tisztítása. - Az évek óta használt bögrék makacs foltjait is könnyedén eltávolíthatjuk szódabikarbónás vízzel.(Tuti módszer!)

Sütő karbantartása. - Hintsünk szódabikarbónát a sütő aljára, majd spricceljük le vízzel. Hagyjuk egy napig állni, majd töröljük át alaposan. (Sütő állapotától függ.Ha durva,akkor nem használ)

Padlótisztítás. - Egy vödör vízhez fél bögre szódabikarbóna szükséges, a művelet pedig teljesen megegyezik egy szimpla felmosáséval. (Drága módszer!)

Bútortisztítás. - Óvatosan szórjunk egy nedves szivacsra szódabikarbónát és kezdődhet a takarítás. A végén száraz ruhával is töröljük át a bútorokat, hogy ne legyen foltos. (Nem próbáltam)


Zuhanyfüggöny tisztítása. - Locsoljuk meg szódabikarbónával a függönyt, majd miután rövid ideig hagytuk állni, mossuk le vízzel. (Fürdőkádam van)

Folyékony mosószer. - Egy literes mosószerhez öntsünk fél csésze szódabikarbónát. A ruhák tisztábbak lesznek és a pH-egyensúly is helyreáll.(Nem vettem észre változást viszont ecetnél igen mert élénkebb színűek lettek a göncök)

Babaruhák tisztítása. - Mivel a csecsemők bőre a legszelídebb tisztítószereket igényli, a szódabikarbóna jó lehetőség lehet keverve mosószerrel. (Nincs baba a háznál)

Pelenkák tisztítása. - 2 liter vízhez adagoljunk fél csésze szódabikarbónát, majd hagyjuk benne ázni.(Ezt sem tudom)

Sportfelszerelések tisztítása. - A kellemetlen szagú sporteszközöket könnyedén szagmentesíthetjük szódabikarbónával. (Igaz)

Olaj -és zsírfoltok. - A járművek által hagyott nyomokra szórjunk szódabikarbónát és ecsettel tisztítsuk meg a területet.(Én picit vizeztem és dörzsöltem rövid állás után.Működött)

Akkumulátorok tisztítása. - Autók és fűnyírók akkumulátorait egyaránt tisztíthatjuk szódabikarbónával, de arra ügyeljünk, hogy a pólusait húzzuk ki a művelet előtt. Munka közben legyünk óvatosak, az akkumulátor ugyanis erős savat tartalmaz.(Nem tudom)

Autómosás. - Ablakok, gumiabroncsok, visszapillantók, szőnyegek és ülések tisztítására egyaránt alkalmas, még a makacs foltoknál is.(Ezt se nem tudom)

Hűtő szagmentesítése. - Nyitott dobozban helyezzünk nagy mennyiségű szódabikarbónát a hűtőbe, ami elnyomja az ételszagot. (Ez viszont tuti módszer!)

Vágódeszka szagmentesítése. - Szórjuk meg szódabikarbónával, majd öblítsük le alaposan.(Ez is igaz!)

Szemetes szagmentesítése. - Minden alkalommal szórjunk a zsák aljára szódabikarbónát. El sem hinnénk, milyen hatásos.(Igaz!)

Lefolyók szagmentesítése. - Folyóvíz mellett öntsünk fél csésze szódabikarbónát a lefolyóba. Eldugulni nem fog, szag viszont biztosan nem marad.(Igaz!)

Mosogatógépek tisztítása. - Üresjáraton szórjunk szódabikarbónát a masinába és indítsuk be.(Nem tudom)

Ételhordók szagmentesítése. - Töröljük át alaposan szódabikarbónával az edényeket. Mintha újak lennének utána!(Igaz!)

Szőnyegek szagmentesítése. - Ha tehetjük, egy napon át hagyjuk állni a szódabikarbónát a szőnyegen, majd söpörjük össze.(Igaz de sok munkával jár.Ettől jobb az ecetes víz és szép élénk színű lesz a szőnyeg is)


Porszívók szagmentesítése. - Az előző ponttal megegyezően járjunk el.( hülyeség)

Gardróbszekrény szagmentesítése. - Egy kisebb szódabikarbónával teli dobozt rakjunk a szekrény mélyébe. (Igaz!)

Légfrissítés az autókban. - Szódabikarbónás vízzel súroljuk át az ülést és a szőnyegeket a járműben, majd hagyjuk állni 15 percig. A levegő tisztább lesz ezáltal, ugyanis a por mindig lentről száll fel az autóban.(Igaz!)

Macskakosár szagmentesítése. - Mivel a cicák rengeteg helyen megfordulnak, így kosaruk nem kellemes illatú. Alaposan tisztítsuk meg szódabikarbónával, így még ki sem kell mosni. (Nincs macskám)

Állatok ágyneműinek szagmentesítése. - Alaposan dörzsöljük a takaróba a szódabikarbónát, majd negyed óra múlva porszívózzuk fel.(Nincs állat ágyneműm)

Cipők szagmentesítése. - Az épp nem használt lábbelikbe szórjunk szódabikarbónát, majd rázzuk ki, mielőtt felvennénk.(Szagtalanít és még esetleges gombára is jó)

Plüssálatok szagmentesítése. - Szórjuk be szódabikarbónával az állatkákat, majd negyed óra múlva söpörjük le a tisztítószert.(Én kimosom őket)

Kempingezéshez. - Kötelező, ha kirándulni megyünk! Kéztisztítóként, dezodorként, fogkrémként is hasznát vehetjük.(Ez is igaz)

Tűzoltásra. - A konyhai tűznél nagy használ vehetjük, persze komolyabb baj esetén mindig hívjuk a tűzoltókat.(Ez hülyeség!Sok kellene belőle!)

Gyümölcsök, zöldségek megtisztítására. - Nedves szivaccsal töröljük át a finomságot, majd mossuk le. Ha vegyszeres is volt a zöldség illetve a gyümölcs, így már nyugodtan fogyaszthatjuk.(Ez tuti igaz!)



 
 
0 komment , kategória:  Praktikus dolgok  
Nehogy kidobd a megunt pólódat !
  2015-11-10 22:14:03, kedd
 
  Nehogy kidobd a megunt pólódat ! 1 vágás, és hihetetlenül jó dolog lesz belőle

Videó!!! Klikk ide: Link




 
 
0 komment , kategória:  Praktikus dolgok  
14 remek trükk hogy csillogjon-villogjon a lakásod
  2015-09-21 14:09:03, hétfő
 
  Köszönöm szépen L. Marika!
Talán még mindig van valami új, amit tanulhat az ember!


14 remek trükk hogy csillogjon-villogjon a lakásod

Ragad a konyhaszekrény? Hajjal vagy szőrrel van tele a kanapé és a díszpárna? Iszonyú mocskosak a gyerekek legói? Vízköves a kád, a kagyló és a csempe? Eltüntethetetlennek hitt foltok tarkítják a bútorokat?

Ezekkel a nagyszerű trükkökkel tiszta lesz a lakás, újjászületnek a bútoraidat. Mellesleg egy csomó pénzt is spórolsz velük, mert nem kell költened méregdrága csodaszerekre.

1. Házi konyhaszekrény-tisztító





Keverj össze egy rész növényi olajat két rész szódabikarbónával, dörzsöld meg a szekrényt egy ronggyal, vagy egy használaton kívüli fogkefével - az eredmény magáért beszél majd.


2. Mosd a legókat mosógépben





Nem is gondolnánk, mennyi kosz gyűlik meg a legapróbb legókockák redőiben... Persze megőszülnénk, ha egyesével kéne tisztogatni őket, a megoldás: pakold mosózsákba, indítsd be a programot, majd terítsd szét őket és hagyd, hogy maguktól megszáradjanak.


3. Tisztítsd a vasalót sóval





Először is, szórj egy kis sót a vasalódeszkára. Állítsd a vasalót a legmagasabb fokozatra, kapcsold ki a gőzölés funkciót, majd kezdj el vasalni. A kosz megtapad a són, a vasalód pedig fényes lesz, mint új korában.


4. Távolítsd el az állatszőrt gumikesztyűvel





Egyszerű: a szőr hozzá fog tapadni a kesztyűhöz.


5. Mentsd meg az összekarcolt asztalt ecettel és olívaolajjal





Keverj össze fél csészényi ecetet ugyanennyi olívaolajjal, fogj egy rongyot és dörzsöld a keverékkel az asztalt - a karcolások eltűnnek.


6. Ecettel a vízkő ellen





Ha sima felületről van szó: önts ecetet a vízköves részre és hagyd hatni 20 percig! Ha mondjuk a csaptelepről vagy a zuhanyrózsáról, használj papírtörlőt a művelethez.


7. Így tisztítsd a mikroszálas kanapéd alkohollal





Egy fehér szivacsra lesz szükséged, némi alkoholra és egy kefére. Spricceld az alkoholt a piszkos felületre, majd dörzsöld a szivaccsal. Ha megszáradt, keféld le és már kész is vagy.


8. Tedd tapadásmentessé a grillsütőt hagymával





Csak vágj félbe egy fej hagymát és jól dörzsöld be a vágott felével a grillrácsot. Probléma megoldva.


9. Tüntesd el a vízkövet citrommal





A zuhanyzóban kifejezetten jól tud jönni egy ilyen mutatvány a makacs vízkő ellen: vágj félbe egy citromot és dörzsöld vele a problémás felületet.


10. Ecettel is újjá varázsolhatod a zuhanyrózsát





Önts ecetet egy zacskóba, majd rögzítsd a zuhanyrózsához. Hagyd ázni nagyjából egy óráig, majd töröld át egy nedves törölközővel.


11. A vágódeszka tisztítása





ét evőkanál fehér ecetre, egy csésze vízre, egy fél citromra, tengeri sóra, olajra és egy törölközőre lesz szükséged. Töröld át a vágódeszkát az ecet és víz keverékével. Vágd félbe a citromot, mártsd bele a tengeri sóba és dörzsöld a deszkát. Mosd le vízzel, majd az olajos törölközővel még masszírozd át egyszer.


12. Sikáld a kádat grapefruittal és sóval











Egy grapefruit és egy negyed csészényi sóval makulátlan lehet a fürdőkádad. Vágd félbe a gyümölcsöt, szórd meg sóval, a maradék mehet a nedves kád aljára. Dörzsöld körbe a grapefruittal, majd öblítsd le vízzel.


13. Fogkrémmel az eltüntethetetlennek hitt nyomok ellen








Egy kis fogkrém segítségével könnyen eltávolíthatod a bútorokról akár a filccel rajzolt nyomokat is. Dörzsöld meg nedves ruhával vagy papírtörlővel, és már ott sincs.


14. Mosószivacsot a mikróba





A szivacsokban felhalmozódott baktériumokat hatásosan ki lehet űzni ötpercnyi mikrózással. Hatásos!

 
 
0 komment , kategória:  Praktikus dolgok  
Ez egy igazi kreatív asztalos! Ügyes!!!!
  2015-07-31 11:12:53, péntek
 
  Ezt a szuper többfunkciós padot nézzétek meg! Link



 
 
0 komment , kategória:  Praktikus dolgok  
Nagyon ötletes favágási technika!
  2015-01-09 12:44:49, péntek
 
 




Egy nagyon szuper faaprítási technika!!! Ezt látnod kell!!! : Link


Forrás: http://eztnezdmeg.com/egy-nagyon-szuper-faapritasi-technika-ezt-latnod-kell/






 
 
0 komment , kategória:  Praktikus dolgok  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2020.05 2020. Június 2020.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 76 db bejegyzés
e év: 939 db bejegyzés
Összes: 12990 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2506
  • e Hét: 7971
  • e Hónap: 15444
  • e Év: 132690
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.