Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Winnetou - indián film
  2020-06-13 20:03:36, szombat
 
  Winnetou 1. rész 96 perc
19:42 - 21:19 Duna TV-én jelenleg

A Karl May világhírű regényéből készült Winnetou-trilógia első részében ismerkedik meg a két főhős, az apacsok főnökének fia, Winnetou és egy vasútépítő társaság mérnöke, Old Shatterhand. Amikor a fiatal indián rájön, hogy a fehérek megszegték a velük kötött megállapodást és a síneket az apacsok földjén vezetik át, először megpróbálja békésen rendezni a területvitát. Kiderül azonban, hogy nem a vasúttársaság a hibás, hanem annak egyik helyi vezetője, aki nem másra pályázik, mint az apacsok aranyára. Mikor megölik az indiánok fehér tanítóját, Winnetou bosszút esküszik. Old Shatterhand kezdettől tudja, mi áll a háború hátterében, de csak nagy nehezen képes Winnetou bizalmát elnyerni, hogy együtt folytathassák a harcot.
(Eredeti hang digitálisan.)
- Winnetou - 1. Teil
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német-jugoszláv-olasz kalandfilm, 91 perc, 1963


- Winnetou és barátja old firehand 1966 HUN 720p HD Teljes film
Videó Link
*
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Pio atya Szent Antal híve
  2020-06-13 19:54:26, szombat
 
  A San Giovanni Rotondóban, a kapucinusok kolostorában, a Padova Szent Antal ünnepét kilenced előzte meg : az ima és az énekekkel. Ezek között volt egy olyan része, amelyet a kapucinus szentnek nem tetszett. Valójában a kilenced első napjának végén Padre Pio az éneklést kommentálta , ahol a szerző - Padova Szent nagy alázatának hangsúlyozása érdekében - szinte szegény, nem művelt és egyszemélyes testvérként mutatta be, még hangsúlyozva. a tény - mondta Padre Pio -, hogy Szent Antal az egyház orvosa! "
A második estén Padre Pio már nem hallgathatta meg ezt a dalt, és hangosan kiáltott: - De ez egy kicsit túl sok, egy kicsit túl sok! De hogyan lehet azt mondani, hogy Szent Antal szinte kicsit volt, vagy legalábbis ki tartotta őt ilyennek, amikor inkább tudományos kutatóhely volt? ». A kollégiumok ezután módosították a refrént, pontosan azért, mert Padre Pio magyarázta nekik: « Amikor Szent Antal beszélt, tűzlángjai szivárogtak a szájából. Isten iránti szeretet tüze ".
Gyakran egy pap jött San Giovanni Rotondóba, Don Rocco , akit lelkileg Padre Pio vezetett. Egy napon Don Rocco elmesélte neki egy álmát, mely gyermekkorában volt, és amely emlékezetébe maradt. Meg akarta érteni az álom jelentését és jelentését. A vidéken egyedül vándorolt, mert elvesztette a tájékozódását, majd hirtelen egy sötét erdőben találta magát, ahol nem látott kiutat. Rémülten imádkozni kezdett. Látta, hogy két szerzetes közeledik feléje, az egyik fiatalabb, a másik pedig összegyűjtött testtartással, karjaival együtt mellkasában kereszt formájában.A két szerzetes meghívta a fiút, hogy kövesse őket, és egy együttes ima elvégzés után megmutatták a ház felé vezető utat. A történet végén Padre Pio csodálkozva nézett rá és azt mondta neki: És ennyi időbe telik a megértése? Elveszne a világ utcáin, ha az Úr nem hívta volna magához a papság útján . " Don Rocco megerősítette Padre Pio részéről, hogy az Úr ezt az utat akarja neki, de azt is meg akarta tudni, hogy ki a két szerzetes, akit Isten küldött, hogy segítsen neki. Aztán megnyomta: " És ki volt a fiatalabb testvér? . - Saint Antal - válaszolta azonnal Pio atya. Egy pillanatnyi csend után Don Rocco megkérdezte: és ki volt a másik? . Azonnal Padre Pio Don Rocco, de hányat akar tudni !? . De rövid szünet után hozzátette: "Én voltam ."




Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Szentségimádás és szentmise a pécsi Havas Boldogasszony-temp
  2020-06-13 19:33:58, szombat
 
  Szentségimádás és szentmise a pécsi Havas Boldogasszony-templomból
A Pécsi Egyházmegye csatlakozván a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus világméretű szentségimádás kezdeményezéséhez, június 13-án szentségimádást és szentmisét közvetít a pécsi Havas Boldogasszony-templomból.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Pécs_Havas boldog asszony   
Püspöki Szentmise a gencsapáti Szentkútnál 06.13
  2020-06-13 19:30:24, szombat
 
  Videó Link
Szent misét bemutatta Dr. Székely János megyés püspök
...... ........... ........



*
- Szentmise papi hivatásokért és Miszori Zoltán emlékére a gencsapáti Szentkútnál. Kiss László atya szentbeszéde
Videó Link

*
- Papi hivatásokért és Miszori Zoltán emlékére szerveztek gyalogos zarándoklatot 2020. június 13-án Szombathelyen. A Székesegyháztól indul a hívő közösség dr. Székely János megyéspüspök vezetésével. Az oladi lakótelep érintésével érkezett meg a zarándokcsoport a gencsapáti Szentkúthoz. A településen szolgált hosszú éveken át plébánosként Miszori Zoltán atya, akire ma is szeretettel emlékeznek az emberek. Pappá szentelésének a napját választották a zarándoklat időpontjának a szervezők. Kiss László atya szentbeszédében arról a két ajándékról beszélt, amelyet Ő kapott Zoltán atyától. Az egyik az az útmutatása, hogy a pap Krisztus hordozója, de nem mindegy ezt hogyan teszi. Nem a pap személye számít, hanem Krisztus. A másik útmutatása, hogy el kell telnie az embernek Isten szeretetével. Ne akarjunk semmi mást, csak egészen olyanná válni amilyennek Isten akar minket, hogy elmondhassa rólunk: kedves gyermekei vagyunk. A nap végén a zarándokok koszorút helyeztek el Gencsapátiban Miszori Zoltán emléktáblájánál.
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Csaba testvér szentmisét mutat be délben 06.13
  2020-06-13 19:09:43, szombat
 
  Csaba testvér szentmisét mutat be 13.00- tól a körösbányai Hunyadi János korabeli gótikus templomban. E templomban minden évben nagy szeretettel megünnepeljük Szent Antalt, a ferences rend büszkeségét!

Videó Link / videó minősége kifogásolható//
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Esti szentmise Déva 06.13
  2020-06-13 19:04:50, szombat
 
  Magnificat.ro, Böjte Csaba OFM
A Szentségek gyönyörű útját lezárva, a keresztségre készülő dévai gyerekeknek tartok egy nyilvános felkészítőt... A vírus alatti időben bíztam abban, hogy sokan fogják jelezni, hogy ők is szeretnék Istennel a viszonyukat a keresztségben, az elsőáldozásban rendezni, de sajnos most vasárnap, csak a gyermekeink közül van jelentkező a keresztségre...
19.00 Esti Szerenád a mi szeretett Jézusunknak a dévai templomban! Szépen, csendesen a tanév minden öröméért, eredményéért szeretnénk hálát adni!

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Páduai Szent Antal ünnepe. - Csíksomlyó
  2020-06-13 18:35:46, szombat
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Útravaló – 2020. június 13.
  2020-06-13 18:29:41, szombat
 
  ,,Beszédetek legyen igen, igen; nem, nem. Ami ezt meghaladja, az a gonosztól van." Az esküvel kapcsolatos szembeállításban Jézus továbbmegy az Ószövetség hamis esküt tiltó parancsánál, és magát az esküvést tiltja meg. Abban az időben, amikor a zsidók között mindennapos volt az esküdözés és fogadkozás, Jézus azt ajánlja tanítványainak, hogy beszédükben legyenek egyszerűen becsületesek és egyenesek. Mert az embernek sincs tulajdonjoga a menny, a föld vagy Jeruzsálem fölött, egyedül Istennek. Még saját testünkkel sem rendelkezünk teljesen. Ennélfogva senkinek sincs joga az ilyen dolgokra mint tanúkra esküdni. Milyen a beszédem? Egyszerű, egyenes, becsületes? Mennyire vagyok szavatartó ember?

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
Páduai Szent Antal áldozópap és egyháztanító 0613
  2020-06-13 18:25:16, szombat
 
  - Igenaptár oldalon Link

- Magyar kurír oldalon Link
Mindenható, örök Isten, te néped számára Páduai Szent Antalt kiváló igehirdetővé és gondjaiban hathatós közbenjáróvá tetted. Add, hogy segítségével mi is a krisztusi élet útján járjunk, és minden nehézségben érezzük támogatásodat. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké.
Képen: Carlo Francesco Nuvolone: Páduai Szent Antal a gyermek Jézussal
...... ........... ..........


Képen A padovai Szent Antal-bazilika
...... .........



- Katolikus oldalon Link

-
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
10. évközi hét szombat 06.13
  2020-06-13 18:05:17, szombat
 
  OLVASMÁNY a Királyok első könyvéből
Illés próféta tanítványául választja Elizeust.
Illés visszatért Hóreb hegyéről, és megtalálta Elizeust, Sáfát fiát. Éppen szántott, tizenkét pár ökör haladt előtte, maga pedig a tizenkettedik pár mögött haladt. Illés odament hozzá és rátette köntösét. Elizeus otthagyta az ökröket, Illés után szaladt, és így szólt: ,,Engedd, hadd adjak előbb búcsúcsókot apámnak meg anyámnak, aztán követlek." Ő azt mondta neki: ,,Menj csak, de térj vissza! Ne feledd, hogy mit tettem veled!"
Azzal Elizeus elment, fogta az egyik pár ökröt, feláldozta, majd az ökrök igájának fájával megfőzte a húst, és odaadta az embereknek, hogy megegyék. Azután elindult, Illés nyomába szegődött, és szolgája lett.
Ez az Isten igéje. 1Kir 19,19-21

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézus megrója az égre-földre esküdöző embert.
Jézus a hegyi beszédben ezt mondta tanítványainak:
Hallottátok, hogy ezt is mondták a régieknek: ,,Hamisan ne esküdj, és tartsd meg az Úrnak tett esküdet!" Én pedig azt mondom nektek: Egyáltalán ne esküdjetek! Sem az égre, mert az az Isten trónja, sem a Földre, mert az lábának zsámolya, se Jeruzsálemre, mert az a nagy Király városa! De még saját fejedre se esküdj, mert egyetlen hajszáladat sem tudod ősszé vagy feketévé tenni. Legyen a ti beszédetek ,,igen, igen, nem, nem"; ami ettől eltér, az a gonosztól van.
Ezek az evangélium igéi. Mt 5,33-37
...... .............



Imádság
Uram, Jézus Krisztus! Te boldognak nevezted azokat, akik hallgatják az Isten szavát, hallgatnak téged. Nem csupán a szavak meghallgatásáról és a tanításnak való engedelmességről beszéltél, hanem arról, hogy ragaszkodjunk hozzád, aki számunkra a leghitelesebben közvetíted a mennyei Atya szavát és akaratát. Követődként akkor válunk Isten tanítványaivá, ha osztozunk életedben, sorsodban, engedelmességedben, szenvedéseidben és feltámadásodban. Vezess minket, Urunk, az üdvösségre!

Elmélkedés
A régi és az új törvény szembeállításakor Jézus most is először az ószövetségi előírást idézi: ,,Hamisan ne esküdj, és tartsd meg az Úrnak tett esküdet!" Ez a parancs a Leviták könyvében található (vö. Lev 19,12), és az a célja, hogy hamis esküvel ne szentségtelenítse meg senki Isten nevét.
Tisztáznunk kell, hogy itt nem a házastársi esküről van szó. Az ószövetségi időkben és Jézus korában az esküt azért használták, hogy a mondottak igazságát megerősítsék. Sok esetben visszaéltek ezzel és valótlan dolgok bizonyítására akarták felhasználni az esküt. Jézus ezért azt tanácsolja övéinek, hogy ne tegyenek esküt. A szavak őszinteségét természetesen továbbra is megkívánja, a hazug beszéd ugyanis lerombolja a bizalmat az emberek között. A szavahihető ember kijelentéseit senki nem vonja kétségbe, azért az eskü szükségtelen.
Az Úr új parancsa így hangzik: ,,Egyáltalán ne esküdjetek!" Jézus szerint tehát a kimondott szavaknak mindenkor egyezniük kell a cselekedetekkel. Parancsa azt is magában foglalja, hogy Isten nevének segítségül hívása az emberi szándékok igazolására nem mindig helyes és visszaélésre ad alkalmat, mivel azt feltételezzük, hogy az eskü alatt mondottak mindig igazak. E feltételezés helyes, de éppen ezt használják fel egyesek a hamisság leplezésére, ezért inkább kerülendő az eskü.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2020.05 2020. Június 2020.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 485 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 712
  • e Hét: 6513
  • e Hónap: 39667
  • e Év: 273414
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.