Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
A csokoládé 7 előnyös egészségügyi hatása
  2020-06-14 18:41:31, vasárnap
 
 


A csokoládé 7 előnyös egészségügyi hatása
A csokoládé tele van olyan tápanyagokkal, amelyek pozitívan befolyásolhatják egészséget. Nem, nem a magas cukor és alacsony kakaótartalmú, olcsó, csokinak látszó tárgyak. A magas kakaótartalmú csokoládé fogyasztásának léteznek egészségügyi előnyei. Tehát, ha csokoládét vásárol, mindig válassza a magas kakaótartalmú sötét csokoládét!.

Nagyon tápláló

Remek ásványi-anyag és rostforrás. 100 gramm jó minőségű étcsokoládé (70-85%-os) 11 gramm rostot tartalmaz. Ezen kívül remek vas, magnézium, mangán, kálium, cink és szelén forrás is egyben. Persze napi 100gramm, az naponta elég nagy mennyiség, nem feltétlenül ebből érdemes pótolni napi rost és ásványi anyag szükségletet. Fogyassza mértékkel!A kakaó zsírsav-profilja is kiváló. Telített, egyszeresen telítetlen, és többszörösen telítetlen zsírsavakat is tartalmaz. Tartalmaz némi koffeint is, bár olyan kis mennyiségben, hogy nem valószínű, hogy valaki éjszaka ébren marad tőle. A kakaó koffein tartalma a kávéhoz képest nagyon kicsi.

Erőteljes antioxidáns forrás

Az antioxiánsok képesek semlegesíteni a szervezetben a sejtkárosító szabad gyököket. Számtalan orvos is javasolja már, hogy a mai táplálkozást ki kell egészíteni magas antioxidáns tartalmú élelmiszerekkel, vagy ezekből készült kiváló minőségű táplálék-kiegészítővel. A sötét csokoládéban található biológiailag aktív vegyületek antioxidánsként működnekEgy tanulmány kimutatta, hogy a kakaó és a sötét csokoládé több antioxidáns aktivitással, rendelkezett, mint más ismert antioxidáns gyümölcs.

Javíthatja a véráramlást és csökkentheti a vérnyomást

A kakaó biológiai hatásait az utóbbi években elég sokat vizsgálták. Kiderült, hogy szív és érrendszeri problémákkal küzdőknek igen előnyös a fogyasztása. A kakaóban lévő bioaktív vegyületek javíthatják az artériák véráramlását, és csökkenthetik a vérnyomást.

Csökkenti a koleszterinszintet

Az étcsoki fogyasztása javíthatja a szívbetegség számos fontos kockázati tényezőjét. Egy kontrollvizsgálat azt is kimutatta, hogy a kakaó a férfiaknál jelentősen csökkentette az LDL (más néven “rossz" koleszterin) koleszterinszintet és ezzel egyidőben pedig növelte a HDL-t (a ,,jó" koleszterint). Az étcsokoládé csökkentheti az inzulinrezisztenciát is, amely egy másik gyakori kockázati tényezője a szívbetegségnek és a cukorbetegségnek.

‍



Csökkenti a szívbetegségek kockázatát

Egy 470 idősödő férfit vizsgáló tanulmányban úgy találták, hogy a kakaó a 15 éves vizsgált időszak alatt 50% -kal csökkentette a szívbetegségekkel járó halálozások kockázatát. Egy másik tanulmány pedig azt mutatta ki, hogy a minimum heti kettő csokoládé fogyasztás 32%- al csökkentette az artériákban a meszes lepedék kialakulását. Ennél ritkább csokoládéfogyasztással nem értek el hasonló eredményt.

. Megvédi a bőrt a naptól

A sötét csokoládéban lévő bioaktív vegyületek a bőr számára is hasznosnak bizonyulnak. A flavonoidok védelmet nyújtanak a napsugárzás káros hatásai ellen, javíthatják a bőr véráramlását, növelhetik a bundefinedőr sűrűségét és hidratáltságát. Mielőtt tengerparti nyaralást tervez, fogyasszon étcsokit, az azt megelőző hetekben.

Javíthatja az agyi funkciókat

A jó híreknek még nincs vége. Az étcsoki, illetve a kakaó javíthatja az agy működését is. Egészséges önkénteseket vizsgáltak ahol az önkéntesek magas flavonoid tartalmú kakaót fogyasztottak öt napon keresztül, és azt találták, hogy javította az agy véráramlását.A kakaó ezen kívül jelentősen javíthatja a mentálisan károsodott idősebb emberek kognitív funkcióit is. A kakaó olyan stimuláló anyagokat is tartalmaz, mint a koffein és a teobromin (a koffeinhez hasonló vegyület). Ezeknek a hatóanyagoknak köszönhető főleg, hogy rövid távon javíthatja az agyi működését.

Elég sok bizonyíték van rá, hogy a kakaó jelentős egészségügyi előnyökkel jár, különösen a szívbetegségekkel szemben.Mindazonáltal érdemes figyelni rá, hogy túlzásba ne essünk. A piacon kapható legtöbb csokoládé nem egészséges.

Válasszon minőségi étcsokoládét 70% -os, vagy magasabb kakaótartalommal. A legtöbb étcsoki, még mindig tartalmaz cukrot, bár jóval kevesebbet, mint tejcsokis társaik. Manapság egyre népszerűbbek a természetes édesítőszerekkel, mint például a sztíviával vagy eritrittel édesített csokoládék.


 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
Sorsom
  2020-06-14 17:39:55, vasárnap
 
 


SORSOM
Írta:Törő Zsóka

Valahol egy köztes
világ, miben élek,
nem vagyok még vesztes,
de jövőmtől félek.
Gazdagok közt szegény,
szegények közt gazdag,
életem egy regény,
mit Isten igazgat.

Boldog vagyok néha,
ez egy nagy ajándék,
sosem voltam léha,
jelenem nem játék.
Sorsom olykor kemény,
harcos alkat vagyok,
él bennem a remény,
boldogulni fogok.

Nem adom fel soha,
szebb lesz tán a jövő,
nem lehet mostoha,
van még bennem erő.
Nem jó, hogyha elfutsz,
küzdj, mint egy oroszlán,
változtatni te tudsz
saját magad sorsán.
 
 
0 komment , kategória:  Törő Zsóka  
A jobb világért...
  2020-06-14 17:27:50, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Isteni körforgás
  2020-06-14 15:06:48, vasárnap
 
 


Millei Lajos
Isteni körforgás

Mégiscsak teremtő lesz a megteremtett,
nem törli el semmi ezt az isteni rendet.
Kisarjad a fű, a virág szirmot bont,
új hajnalt szül vajúdva a horizont.
A fény minduntalan elvégzi terpeszét,
az anya világra hozza gyermekét,
termő a kapaszkodó Élet talaja,
hiába fertőzi vírus, járvány és nyavalya,
hiába háború, éhínség, elhullás,
csak eltűrt veszteség az elmúlás.
Isten ránk hagyta megújító erejét,
az Élet mindenkor felüti a fejét.
 
 
0 komment , kategória:  Millei Lajos  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2020.05 2020. Június 2020.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 5 db bejegyzés
e hónap: 98 db bejegyzés
e év: 1398 db bejegyzés
Összes: 8881 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 495
  • e Hét: 1222
  • e Hónap: 7478
  • e Év: 66627
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.