Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Snell György püspök, pappá szentelte Garaczi Gergelyt
  2020-06-21 22:40:59, vasárnap
 
  Snell György püspök, a budapesti Szent István-bazilika plébánosa június 20-án, szombaton a Pestszenterzsébeti főplébánia templomban ünnepi szentmise keretében pappá szentelte Garaczi Gergely diakónust.
Magyar Kurír 2020.06.20
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Elhunyt Bálint gazda 100 éves korában
  2020-06-21 22:37:06, vasárnap
 
  Az ország 100 éves kertésze ma este csöndben elment.
...... .......1919-2020
Elhunyt Bálint György, akit Bálint gazda néven az ország kertészmérnökeként ismert az ország.
Bálint gazda ma este csöndben elment - adta hírül nem sokkal ezelőtt az ország imádott kertészmérnökének Facebook-oldala. 2020. július 28-án ünnepelte volna a 101. születésnapját.
Akkor zárta szívébe az egész ország, amikor a nyolcvanas évek elején az Ablak című tévéműsor állandó munkatársa lett. Kedves kisugárzásával, szeretetre méltó személyiségével hamar belopta magát a nézők szívébe, de hosszú élete során más területeken is kipróbálta magát.
Bálint György néven látta meg a napvilágot 1919. július 28-án Gyöngyösön. A természet és a gazdálkodás szeretetét családjának köszönhette, édesapja ugyanis fiatalkorától kezdve a mezőgazdaság szeretetére és ismeretére nevelte.Túlélte a holokausztot1937-ben érettségizett a gyöngyösi gimnáziumban, majd 1941-ben kertészmérnöki oklevelet szerzett a budapesti Magyar Királyi Kertészeti Akadémián. A második világháború az ő életében is tragikus fordulatot jelentett, 1942-ben ugyanis behívták munkaszolgálatra, majd koncentrációs táborba került, ahonnan csak 1945-ben szabadult. A holokauszt során a teljes családját megölték egyetlen testvére kivételével.
Bálint gazda azok után sem lelt nyugalomra, hogy szerencsésen hazatért a családi birtokukra, a kommunista rezsim ugyanis azzal fenyegette meg, hogy internálják, és végül az összes földjét elkobozták. 1949-ben szerezte meg második diplomáját a Magyar Agrártudományi Egyetemen, ahol mezőgazdasági mérnökként végzett.Ezt követően néhány évig a Földművelésügyi Minisztériumban dolgozott, majd onnan egy évre a Kertészeti Kutatóintézetbe került. Az ötvenes évek második felében a Mányi Állami Gazdaság főagronómusa volt, a hatvanas évek elején pedig a Fejér Megyei Állami Gazdaságok Igazgatóságának főkertészeként dolgozott.Újságírói pályafutása a hatvanas évek végén kezdődött. 1969 és 1981 között a Kertészet és Szőlészet főszerkesztőjeként dolgozott, emellett szerkesztette a Kertgazdaságot, a Kerti kalendáriumot és a Kertbarát Magazint is.
1981-ben nyugdíjazták, de ugyanebben az évben a Magyar Televízió munkatársa lett. 2009-ig láthattuk az Ablakban, 1991 és 2000 között a Gazdaképző című műsor főszerkesztőjeként dolgozott. 1994-ben a politika felé fordult: előbb belépett a Szabad Demokraták Szövetségébe, majd az országos tanács tagja lett. 1994 és 1998 között országgyűlési képviselő volt, a SZDSZ-ből pedig végül 2009-ben lépett ki.Több mint harminc önálló kötete is megjelent, melyek közül az egyik legnépszerűbb a Gyümölcsöskert című könyve volt, amelynek hat kiadásából 200 ezer példányt adtak el összesen. Szerteágazó munkásságát számos rangos díjjal ismerték el, 1990-ben például Táncsics Mihály-díjat, 2005-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét, 2009-ben A Hajléktalan Emberért díjat vehette át. Ugyanebben az évben Budapest díszpolgárának is megválasztották. A magyar népművészet és közművelődés kategória kitüntetettjeként 2017 decemberében Prima Primissima díjat vehetett át. 2018-ban Magyar Szabadságért díjat kapott, 2019-ben ő vehette át Az Év Agrárembere 2018 Életműdíjat.

- Új Buda
Bálint György, vagy ahogy mindenki ismerte, Bálint gazda már nincs közöttünk. Egy szűkszavú közlemény szerint ma csendben elment mindenki kedvence, alig egy hónappal 101. születésnapja előtt. 2020. július 28-án ünnepelte volna a 101. születésnapját.
Akkor zárta szívébe az egész ország, amikor a nyolcvanas évek elején az Ablak című tévéműsor állandó munkatársa lett. Kedves kisugárzásával, szeretetre méltó személyiségével hamar belopta magát a nézők szívébe, de hosszú élete során más területeken is kipróbálta magát. Újbudára utoljára tavaly novemberben látogatott el, a Demokratikus Charta XI. évfordulós összejövetelének díszvendégeként.
Mindent köszönünk, Bálint gazda. Nyugodj békében!
*
Én gyertyám is ég Bálint gazda tiszteletére. Legyen örök nyugodalma a mennyek országában
...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Szentmise közvetítés a Pécsi Székesegyházból 06.21
  2020-06-21 21:36:34, vasárnap
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Pécs_Havas boldog asszony   
Virtuális Zarándoklat Csaba testvérrel 06.21
  2020-06-21 21:22:33, vasárnap
 
  Esti szentmise videó Link

Virtuális Zarándoklatunk ma a görög katolikus testvéreinkhez visz el. Pacsai János atyával a magyarországi görög katolikus egyházról, s az ottani bűnbánati szokásokról, gyakorlatokról szeretnénk elbeszélgetni.
János atya nemcsak, mint pap, atyja az általa megkeresztelt, lelkiekben vezetett híveknek, hanem édesapa is, szép családja, nagyra nőtt gyermekei is vannak. A görög katolikus egyház nős, családos embereket is felszentel! Ezért is látogatunk hozzá a nemzetközi Apák Napján!
Beszélgetésünk végén megkérjük, hogy egy bűnbánati imával zárjuk e szép napot!
Szeretettel, Csaba t.
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Évközi 12. vasárnap Gazdagrét 06.21
  2020-06-21 21:16:10, vasárnap
 
  Mottó:
Ne féljetek- A bibliában 365-ször találjuk meg a "ne félj!" kifejezést
Az évnek minden napján meg akar minket szabadítani az Úr a félelemtől." Jézus ma is bátorítja az Isten országáért hűen fáradozókat: ,,Ne féljetek!". - Ferenc pápa
Énekeljetek az Úrnak! Dicsőítsétek az Urat, mert kiszabadította a szegénynek lelkét a gonoszok kezéből. Jer 20,10-13
A kegyelem hatása azonban nem olyan, mint a bűnbeesésé. Isten kegyelme és az egy embernek, Jézus Krisztusnak irgalmából nyert ajándék még inkább kiárad sokakra. Róm 5,12-15
Ne féljetek az emberektől! Nincs rejtett dolog, amelyre fény ne derülne, sem titok, amely ki ne tudódnék. Inkább attól féljetek, aki a lelket is, a testet is a pokolba taszíthatja.
De ha valaki megtagad engem az emberek előtt, én is megtagadom őt Atyám előtt, aki a mennyekben van. Ha valaki megvall engem az emberek előtt, én is megvallom őt Atyám előtt, aki a mennyekben van. Mt 10,26-33
A félelem, a szorongás, a bizonytalanság fokozatosan megmérgezi életünket, ha nem tartunk időnként méregtelenítő kúrát, azaz nem tárjuk fel félelmeink okát
/Szentgyónáskor lehetőség van elmondani a félelmem okát./
A hívő ember számára a gondviselésbe vetett hit a legjobb ellenszer a félelmek ellen. Horváth István Sándor
Engedjük, hogy az Isteni gondviselés általunk is tudjon jót tenni a rászorulókkal!
Isten gondviseléséért legyünk hálásak. - Angyalszó_élő víz.
........


Krisztus öleli át már itt is, és odaát is mindazokat, akik megvallják őt a világ előtt.
Isten Országa már kezdetét vette köztünk, de Krisztusban teljesedik be. Ő maga a mi életünk!
A próbatétel pedig javunkra válik, mert erősödik a hitünk. Sőt, majd maga Krisztus tanúskodik mellettünk az Atya előtt. - Magyar kurír: Útravaló
Videó Link

Képek az Apostol TV adásáról készítettem
...... ...........


Azért van ilyen kevés hívő a templomban, mert a reggel fél kilenckor kezdődő misén is sokan voltak, ami nem TV-és mise.
...... ...........



...... ........... .........



...... ..............



...... ...........



 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Nagy Sándor a hódító teljes film magyarul
  2020-06-21 19:32:21, vasárnap
 
  Videó Link Lejátszási idő 2 óra 50 perc

AVI formátumba Link

- Gyermekkora óta diadalról és harcról álmodozott. Egy csöpp országból indult el, és mire 25 éves lett, meghódította az ismert világ nagy részét. A kis macedón sereget a hatalmas Perzsa Birodalom ellen vezette, elfoglalta Egyiptomot, majd a sivatag után a hófödte hegycsúcsok felé kanyarodott: India jelentős részét is meghódította. Korábban sosem egyesült ekkora hatalom egyetlen kézben, és talán azóta sem volt rá példa. Nagy Sándor a világ ura lett, mégis magányosan halt titokzatos halált alig 33 éves korában. Néhány nagy barátság, néhány felejthetetlen csábítás, és 9 év vérben és páncélban a világ legnagyobb hadserege élén. Nagy Sándor élete megváltoztatta a világ történetét.
Oliver Stone-t gyermekkora óta elbűvölte Nagy Sándor alakja, régóta dédelgette a gondolatot, hogy filmet forgat róla. "Életem legizgalmasabb feladat volt elmesélni egy olyan történetet - mondja, melyet egyes feltételezések szerint nem lehet elmesélni."

- Wikipédia oldalon
A film III. Alexandrosz makedón király (a köznyelvben gyakran használt néven "Nagy Sándor") életének két szakaszát meséli el: fiatalkorát Pellában felemelkedéséig Makedónia trónjára és hadjáratait a Gaugamélái csatától haláláig. A történetet az idős I. Ptolemaiosz Szótér egyiptomi fáraó vezeti be, fejezi be és narrálja egyes jelenetekben. A film ugrál az időben a cselekményszálak között, azoknak csupán fontosabb pontjait bemutatva.

- III. Alexandrosz makedón király.
II. Alexandrosz, magyarosan III. Sándor, Nagy Sándor i. e. 356. július 20. és július 30. között - Babilon, i. e. 323. június 10.) az ókor egyik emblematikus figurája, Makedónia királya, általános vélekedés szerint kiváló hadvezér volt. Atyja, II. Philipposz nyomdokain haladva hatalmát a Peloponnészosztól az indiai szubkontinensig terjesztette ki, elfoglalva az akkor ismert világ nagy részét. Rövid, de eredményes uralkodása a klasszikus ókori történelem és kultúra egy új korszakának, a hellenizmusnak a kezdetét jelentette.
Alexandrosz volt Napóleon koráig a világtörténelem leghíresebb hadvezére, de ismertsége ma is nagyon nagy, s a hadvezetés második legnagyobb ikonja.
Alexandroszról a mai Észak-Macedóniában sajátos kép él. A délszláv macedónok magukat előszeretettel azonosítják Alexandrosz makedón népével. Ez nem felel meg a valóságnak, mert az igazi makedónok a görögökkel rokon népcsoport volt, a mostani macedón nép, amely ugyan nyelvében makedoncinak mondja magát, de nyelvileg és más szempontok miatt a bolgárokhoz áll közel, nem leszármazottja az ókori makedónoknak. Görögország és Macedónia között emiatt már többször pattanásig feszültek az ellentétek

- Mi igaz a fimből? Link

- Egy jó történet Link

- Kr. e. 323. június 13. | A világhódító Nagy Sándor halála Babilonban Link A nagy király Kr. e. 323 június 13-án - feltehetőleg maláriában - befejezte életét,

- Legendák övezik a Világhódító életét és halálát Link

- Képen: Végigharcolta a fél világot (Fotó: RAS-archív)
...... ............



- Képen: Oliver Stone Nagy Sándor-filmjének forgatásáról, melyeken a címszerepet alakító Colin Farrell szőkén látható.
...... ........... ......



- Újkor oldalon Link

- Nagy Sándor a nagy hódító utolsó három kívánsága Link
...... ........... .....


 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
szentmise az Angyalföldi Szent Mihály Templomból 06.21
  2020-06-21 14:58:45, vasárnap
 
  Pál Ferenc atya által celebrált esti szentmise az Angyalföldi Szent Mihály Templomból

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Schmidt Egon: A temető madarai
  2020-06-21 14:24:07, vasárnap
 
  A temető mindig szomorú, de ilyenkor, május végén csodálatosan szép is. A hatalmas vadgesztenyefák koronája egymásba hajlik odafent, a napsugarak csak itt-ott találnak utat közöttük.
Laci fiammal május 26-án délelőtt ellátogattunk a Farkasréti temetőbe. Az árvácskák, amelyeket kora tavasszal ültetett a feleségem sírjára, szomorú képet nyújtottak: sárga fejecskéik lekonyultak, egyes tövek teljesen elpusztultak. Ilyenkor minden évben piros begóniák kerülnek a helyükre. Eleinte kicsinyek, de gyorsan nőnek, szépen bokrosodnak, és egészen őszig virítanak.
A temető mindig szomorú, de ilyenkor, május végén csodálatosan szép is. A hatalmas vadgesztenyefák koronája egymásba hajlik odafent, a napsugarak csak itt-ott találnak utat közöttük.
...... ..........


Mint tavasszal majd minden alkalommal, most is egy barátka énekét hallottam meg először. Tavaly ugyanott, a balra eső főút jobb oldalán lévő bokrok között dalolt. Sajnos csupán néhány strófa erejéig. A barátkáknak ekkortájt fiókáik vannak, a hímek is etetnek, nem érnek rá énekelni. Később fekete rigó flótázott hosszan és nagyon szépen; náluk már a második költés zajlik, a párjuk a tojásokon ül valahol.
A sétautak mentén kevés virág, egy-egy pitypang, árvacsalán, néhol százszorszépek kisebb csoportjai. A koronavírus elleni védekezésként elrendelt vesztegzár miatt idén csak most hallottam az első sárgarigót. A ,,huncut a bíró" flóta a lombok közül hallatszott, de a hang aranysárga tulajdonosát nem sikerült megpillantanom. Két helyen csattogott az erdei pinty, szabályszerűen feleseltek egymásnak. Ez a madár féltékenyen védi a kiválasztott területét, ha a szomszéd közeledne, nyomban visszakergeti. Korábban éveken át költött itt egy kabasólyompár. Későn, csak júniusban kezdtek fészkelni, de hangos ,,ki-ki-ki-ki-ki" kiáltásukat május második felében már lehetett hallani. Sajnos eltűntek, évek óta nem látom és nem hallom őket. A kis csilpcsalpfüzike viszont hűségesen megjelenik minden tavasszal, jellegzetes ,,csipcsap" éneke összetéveszthetetlen.
A temetőből kifelé menet zöld küllő kiáltását hallottam, az igazgatósági épület tetején pedig házi rozsdafarkú énekelt. Ezt a kedves kis madarat otthon is hallom. Hajnalban, ha kinyitom az ablakot, néha a szemközti ház egyik antennáján ül, és egyszerű kis dalával ő is foglalt költőterületét hirdeti.

Magyar Kurír 2020.06.21
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Mohos Gábor Szent László-búcsús szentmiséje Istenhegye
  2020-06-21 14:20:33, vasárnap
 
  A szeretet áldozattal, de örömmel is jár - Mohos Gábor Szent László-búcsús szentmiséje Istenhegyen.- Budapesten
Magyarország kormánya támogatásával katolikus óvoda épül. Szintén kormányzati segítséggel elkészült a nagyrészt a plébániai közösség adományaiból létesült kültéri keresztút Budapest-Istenhegyen. Június 20-án, szombat délután az istenhegyi Szent László-templom előtt koncelebrált szabadtéri, Szent László-búcsús szentmisét mutatott be Mohos Gábor, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspöke.
A bűnbánati liturgiában a püspök megáldotta a keresztutat.
Az evangélium a főparancsról szóló versszakasz volt, Máté evangéliumából (22,34-40). Jézus az Ószövetséget idézi: ,,Szered a Te Uradat, Istenedet, teljes szíveddel, teljes lelkeddel, egész értelmeddel." Igaz ez ránk? - tette fel a kérdést Mohos Gábor püspök. - Minden képességünkkel szeretjük Istent? Hiszen ez a legeslegelső parancs, ami minden mást megelőz. Jézus azt mondja, ez a mi hitünk sarokköve. A világ körülöttünk nagyon sokszínű. Ma itt, Európában nemcsak a kereszténység, hanem sok minden más alakítja, formálja a társadalmat, az értékrendet, a gondolkodásmódot - fejtegette a szónok. - Mégis, vannak olyan dolgok, amiket a társadalom értéknek tart és megbecsül. Idetartozik az, amikor valaki alázattal és kitartóan, hatalmas energiával dolgozik valami értékes dolgon.
A püspök megemlékezett a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóról, a 47 éves korában elhunyt Benedek Tiborról: azért övezi őt akkora megbecsülés országszerte, mert keményen dolgozott kitartóan, alázattal, és ezáltal ért el kimagasló teljesítményt, képviselve a magyar nemzetet. Ha így megbecsüljük, és méltán, a nagy teljesítményeket, akkor vajon hívőként nem az a dolgunk, hogy mindent megtegyünk azért, hogy a hitünkben, a keresztény életünkben legyünk kimagaslóak?
Jézus nem kevesebbet mond az ő tanítványainak - és mi keresztényként mindannyian az ő tanítványai vagyunk -, hogy legyetek olyan tökéletesek, mint a ti mennyei Atyátok. A főparancs valójában ezt jelenti. Minden erőnkkel arra törekedjünk, hogy amit Isten mutat nekünk Jézuson keresztül, a szeretetnek a tökéletes fokát napról napra próbáljuk meg kimunkálni magunkban. Ez csak úgy lehetséges, ha az ember ezen mindennap keményen, kitartóan dolgozik - mondta Mohos Gábor püspök. - Ez nem azt jelenti, hogy mi bárkinél különbek lennénk, hanem ez az emberélet hivatása. Szent László király, e plébániaközösség védőszentje ezért kimagasló személyiség. Nem csupán fizikailag volt hatalmas - fejjel kimagaslott mindenki közül -, hanem lelkileg is. A lelki nagyság az, ami igazán megmarad az utókor emlékezetében.
Az a kitartó küzdelem, amivel Szent László az egész országot továbbvitte a Szent István-i örökségben. Szent István lerakta az alapokat, de László nélkül nem biztos, hogy ezek az alapok megmaradtak volna. Rengeteget tett azért, hogy az ország fejlődjön, kivirágozzon, és ebben rengeteg alázatos, kitartó munka volt.
A szeretet valami ilyesmit jelent - szögezte le a szónok, és kitért a második főparancsra: ,,Szeresd felebarátodat, mint önmagadat." A szeretetről sokszor azt gondoljuk, hogy érzelem, ami vagy fellobban bennem, vagy nem; lehet, hogy valaki szimpatikus nekem, a másik ember viszont nem. A szeretet azonban bibliai értelemben nem pusztán érzés, hanem elsősorban törekvés, küzdelem azért, hogy a felebarátommal jót tegyek, megbecsüljem, azt tegyem vele, aminek örülnék, ha velem is tennének az emberek. Jót teszek másokkal, ezt jelenti a szeretet, és ez az, ami igazán közösségformáló, megmutatja számunkra, hogy mennyire egymásra vagyunk utalva. A közösség segít minket abban is, hogy egyenként kibontakoztassuk azokat az adottságainkat, amelyek bennünk rejlenek. Szent Lászlónak az volt a hivatása, hogy az egész országot vezesse. Nekünk is, valamennyiünknek megvan a magunk hivatása, családon belül vagy a munkánkban, és ennek a kibontakoztatásával járulhatunk hozzá a saját közösségünk fejlődéséhez. Ez a szeretetben tud kiteljesedni, amit Jézus elénk állít, mint végcélt. Ő ezzel példát mutatott nekünk. Ha végigjárjuk itt, a templomkertben a keresztutat, láthatjuk, hogy mekkora áldozatot hozott értünk.
A szeretet mindig áldozat. Áldozathozatallal, de örömmel is jár. A szeretetben van lemondás, de öröm, kölcsönös bizalom is. Akik szeretik egymást, tudják, hogy számíthatnak egymásra. A lemondásnál sokkal többet kap vissza az ember, ha szeretettel fordul családjához, környezetéhez. A szeretet kibontakozásában segít minket a Szentlélek, aki lángnyelvek formájában jelent meg az apostoloknak pünkösdkor, és lángra lobbantotta a szívüket a szeretetre.
Imádkozzunk, hogy újuljon meg bennünk is a Szentléleknek ez a kegyelme, Szent László közbenjárására. Imádkozzunk, hogy ez a közösség tudjon növekedni, gazdagodni; növekedjen a családokban, akiknek, a születendő kisgyermekek részére készül az itteni óvoda, hogy együtt, közösségben, keresztény értékekben növekedve tudjuk erősíteni ezt az egyházközséget, a kerületet és az egész magyar nemzetet - fejezte be szentbeszédét Mohos Gábor atya.
Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspöke a szentmisén a bérmálás szentségében részesített egy kerekesszékes kislányt.
A szertartás végén Kocsis István, a Szent László-templom plébánosa megajándékozta azokat, akik adományaikkal hozzájárultak a keresztút felállításához. A keresztút építészeti tervezője, Taraczky Dániel - aki egyben az óvoda tervezője is - kiemelte, hogy a plébános atya sziklaszilárd hite nélkül a keresztút nem készülhetett volna el, az óvoda nem épülhetne meg.
A főváros legmagasabban fekvő templomkertjében tartott szentmise után került sor az épülő katolikus óvoda bokrétaünnepségére, melyen Mohos Gábor püspök megáldotta az épülő óvodát.
A szertartáson jelen volt Soltész Miklós, egyházügyekért felelős államtitkár, akinek Kocsis István köszönetet mondott a kormányzati segítségért. Az államtitkár beszédében kiemelte: országszerte 130 óvoda épül vagy újul meg a katolikus óvodaépítési program keretében.

A meghitt hangulatú ünnepség szeretetvendégséggel ért véget.

*
- A Budapest-istenhegyi Szent László-plébánia közössége összefogással, önerőből valósította meg évtizedes álmát: a templomhoz vezető úton kálvária létesítését.
A keresztút stációit B. Kopp Judit (1943-1995) szobrászművész bronz domborművei díszítik; az építészeti terv Taraczky Dániel munkája. B. Kopp Judit már súlyos betegen, halála előtt készítette el a domborműveket, és hagyta családjára. Amikor a család értesült róla, hogy kálváriát szándékozik létesíteni a plébánia, kézenfekvő volt, hogy felajánlják a domborműveket.
Budapesten már alig található épített keresztút, így még olyanok is adakoztak, akik nem a plébánia területén laknak.
...... ........


A koronavírus-járvány miatt kellett a nagypéntekre tervezett hivatalos megáldást elhalasztani. A cserkészek nagypénteki keresztútját, melyet hagyományosan a parkban járnak, on-line tartották meg a kálvárián, bevágva a cserkészek külön felvett elmélkedéseit. Ezt a plébánia Facebook-oldalán közvetítették, így sokan látták. Azóta is sokan jönnek kíváncsiskodók, imádkozók.
Az óvoda története 2010-re nyúlik vissza, amikor egy szerzetesnővér a plébániára hagyta a házát, azzal a kikötéssel, hogy ott katolikus óvoda létesüljön. A szomszédok tiltakoztak az óvoda létesítése ellen, ezért az a határozat született, hogy el kell adni, és a templom mellett kell felépíteni. A terv el is készült, de értékén eladni a házat évekig nem sikerült. Mire lett vevő, az építési szabályzat megváltozott. A kiszemelt terület nem volt alkalmas, ezért az Egyház és az önkormányzat egyetértésével a plébánia kertjébe kellett megtervezni az óvodát.
A három csoportszobás óvoda 800 milliós állami támogatásából, az óvodafejlesztési program keretében épül. A felelős tervező: Taraczky Dániel okleveles építészmérnök (Art1st Design Stúdió).
Az óvodának elkülönített bejárata lesz, a plébánia napi működését nem fogja akadályozni, és a védett fákra, a környezet védelmére figyelve készül. Az építkezés 2019 szeptemberében kezdődött, és a tervek szerint 2020 novemberére teljesen felépül.

Fotó: Merényi Zita
Bodnár Dániel/Magyar Kurír 2020.06.21
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Pio atyától igaz mondások
  2020-06-21 14:10:07, vasárnap
 
  - Atyám, nem érzem méltónak magam arra, hogy szentáldozást kapjak. Méltatlan vagyok!
Válasz: - Igaz, nem vagyunk méltók egy ilyen ajándékra, de az egyik dolog, hogy méltóságteljesen fogadjuk el a halandó bűn állapotát, és egy dolog, hogy méltánytalanok. Mindannyian vagyunk méltóságtelének; de ő az, aki meghív minket, és aki ezt akarja. Alázzuk meg magunkat és szeretettel teli szívünkkel fogadjuk el.
Szent Pio atya

- Köszönöm Istennek a hit ajándékát, mert sokan nem rendelkeznek vele." (Szent Pio atya)

- Ó Mária, a megtestesült Igének Szülője és a mi legédesebb Anyánk!
Itt vagyunk lábaid előtt, mialatt felvirrad ez új nap, Istennek új ajándéka.
Kezedbe és szívedbe helyezzük egész valónkat, legyen tiéd mindenünk: értelmünk és akaratunk, testünk és lelkünk. Anyai szereteteddel alakíts bennünk új életet, a te Jézusod életét.
Mennyek Királynője, legkisebb értékű cselekedeteinket is támogasd a te anyai sugallataiddal, s add, hogy a szent és szeplőtelen áldozatnál mindegyikük tiszta és Istennek tetsző legyen.
Jóságos Anyánk, tégy minket szentekké, amint ezt tőlünk Jézus elvárja és a te Szíved vágyakozva kéri.Ámen Pio atya

...... ........... .............



- Ne feledjétek, hogy ...
A kötelesség szeretet nélkül elkedvetlenít.
A felelősség szeretet nélkül kíméletlenség.
Az igazságosság szeretet nélkül megkeményít.
Az okosság szeretet nélkül ravaszság.
A rend szeretet nélkül kicsinyesség.
A barátság szeretet nélkül képmutatás.
A becsület szeretet nélkül gőg.
A gazdagság szeretet nélkül fösvénység.
A hit szeretet nélkül vakbuzgóság.
Az élet szeretet nélkül értelmetlen.
Szent Pio atya

- Pio Atya gondolatai;
Mindenkié vagyok egészen. Mindenki mondhatja: “Pio atya az enyém". - Nagyon szeretem testvéreimet a száműzetésben. Úgy szeretem lelki gyermekeimet, mint saját lelkemet, és még annál is jobban. Megszültem, visszavezettem őket Jézushoz fájdalomban és szeretetben.
Magamról megfeledkezhetem, de lelki gyermekeimről soha; sőt bizton állíthatom, hogy amikor az Úr szólít majd, ezt mondom neki: “Uram, én a mennyország ajtajában maradok, akkor megyek csak be, ha látom, hogy gyermekeim közül az utolsó is bejutott". Nagyon szenvedek, hogy nem szerezhetem meg Istennek minden testvéremet. Úgy elszorul a szívem, hogy majdnem belehalok, amikor látom a sok szenvedő lelket, akiken nem tudok segíteni, és látom megannyi testvéremet a sátán szövetségében.

Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2020.05 2020. Június 2020.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 485 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 603
  • e Hét: 12233
  • e Hónap: 45387
  • e Év: 279134
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.