Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Ferenc pápa katekézise: 06.03
  2020-06-03 22:26:08, szerda
 
  Hallgassuk meg Istent, válaszoljunk neki, vitatkozzunk vele!
Tanuljunk meg úgy beszélni Istennel, mint fiú az apjával: hallgassuk meg, válaszoljunk neki, vitatkozzunk vele! Nyíltan, mint fiú az apjával
Június 3-án délelőtt a Szentatya Ábrahám imájának témájával (Ter 15,1.3-6) folytatta az imádságról szóló katekézissorozatát. Kiemelte, hogy Ábrahám elsősorban hívő tetteivel imádkozott, hallgatott Istenre, együtt járt és meghitt kapcsolat került vele, mindig kész volt megtenni az ő akaratát.
Ferenc pápa teljes katekézisének fordítását közreadjuk. Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Szent Pio atya imája a gyermekekért
  2020-06-03 22:22:30, szerda
 
  Atyám Jézus nevében fohászkodom minden gyermekért a földön.
A reménység meg nem szégyenít, mert tudom,hogy kinek hiszek,
a Te gondviselésed és szereteted őrizze őket minden időben.
Védd és oltalmazd őket, a nehezteléstől, a gonosz minden tervétől.
Töltsd meg a szívüket az önzetlen szereteteddel, adj Uram nekik megbocsájtó szívet, megértést.
Segítségül hívlak Uram a nyomorúságuk idején, a szegénységből, a betegségből, szabadulást kérek számukra, gyógyítsd be a sebeiket!
A szeretet és megbocsátás vezérelje minden lépésüket, senkinek rosszért rosszal ne fizessen, mindenkor jóra törekedjenek, mindenki irányába.
Tanítsd meg őket Uram, a megbocsátásra, és a szeretetre. Indítsd a szívüket, hogy kövessék mindenki irányába a békességet és a szentséget, amely nélkül senki sem látja meg az Urat!
Töltsd be a szükségeiket, a Te gazdagságot szerint dicsőségesen, a Krisztus Jézusban.
Ámen

- Pio atya az egyháztörténelem egyetlen papja, aki megkapta Jézus sebeit. Ezzel kapcsolatban egy híres tudós azt mondta: ,,... mi tudósok úgy tartjuk, hogy Pio atya olyan hevesen gondolt a Megfeszített Krisztusra, hogy annak hatására rajta is megjelentek a Megváltó stigmái." Amikor ez Pio atya fülébe jutott, ő így intette a hírhozót: ,,Amikor újra találkozol ezzel a professzorral, mondd meg neki, hogy gondoljon hevesen arra, hogy egy ökör. Majd meglátjuk, ettől kinőnek-e a szarvai!"

Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Trianon 100 – Jelenits István:
  2020-06-03 22:17:38, szerda
 
  Nézzünk a sebeinkre, de ne a fájdalmunkra emlékezzünk.
A versailles-i Nagy-Trianon-palotában 1920. június 4-én írták alá azt a békediktátumot, amely területe kétharmadával csonkította meg a történelmi Magyarországot. Jelenits István piarista szerzetest kérdeztük az emlékeiről, arról, hogy mit vesztettünk, és hogyan gyógyulhatnak az évszázados sebek.
-Tanár úr, hogyan találkozott életében először a trianoni döntéssel és hatásaival?
- Édesapám parasztgyerek volt, és első nemzedéki jogászként az akkori csonka megyeszékhelyre, Berettyóújfalura került tisztviselőnek. Ott születtem. Gyerekként, a családban éreztem meg először, mit jelent Trianon. Magam még nem, de a szüleim éltek, amikor megtörtént, mindkét nagyapám katona volt az első világháborúban. A közismert jelmondat szinte mindent átitatott: ,,Csonka Magyarország nem ország, Nagy-Magyarország mennyország." Manapság már fenntartásokkal emlékszem vissza erre. Egyfelől biztosan tudjuk, hogy Nagy-Magyarország nem volt mennyország, mert itt a földön nem teljesülhet be Isten országa.
Másfelől ott volt ebben, hogy nem emlékeztünk a múlt tökéletlenségeire, hanem csak arra, ami szép volt és elveszett.
Életünk reménye volt, hogy visszaszerezzük az elcsatolt terülteket. Az egész közgondolkozásban egy nem bűnösen fenntartott, de betegesen dédelgetett revizionizmus élt.
- Hogyan emlékszik vissza erre?
- Amikor Csehszlovákiától visszatért a Felvidék déli területe, amelyet túlnyomó többségben magyarok laktak, emlékszem, szüleimmel egy nyarat ott töltöttünk. Végre nagyobb hegyeket tudtunk megmászni. Leírhatatlan örömmel fogadtak minket ezeken a területeken, Kassán és Rozsnyón. Akkor nem lehetett látni, hogy ki az, akit ez a változás szomorúan érint.
Hogyan teltek az iskolás évei? Az örömteli érzések teljesen elfeledtették a trianoni döntést?
Miután Észak-Erdély visszatért, átkerültünk Nagyváradra, oda jártam iskolába, majd megkezdtem a gimnáziumot. Ott már találkoztam olyan román gyerekekkel is, akik azon búslakodtak, hogy a határváltozással a Regátba (a Kárpátokon túli román területek) kell költözniük, tisztviselő szüleiknek ott kellett munkát keresniük. Akkor szíven ütött, hogy van, akit az én örömöm veszteségként érint. Hogy amikor az én gyerekkori álmaim megvalósulnak, valaki máséi elvesznek.
- Amikor a váradi premontreieknél tanult, mit tapasztalt?
- Emlékezetes számomra, hogy a gimnáziumban, az akkori Magyarországon, a visszatért területeken tanultunk román nyelvet. Természetes volt, hogy azokon a területeken, ahol kisebbségek élnek, tanuljuk meg a nyelvüket. Büszke voltam erre. Érdekes volt, hogy a Székelyföldről a városba érkezett kispapjelöltek haragudtak emiatt. Nem azért böjtölték ki a két évtizedes elszakítottságot, hogy most románul kelljen tanulniuk - felháborodva mondták, hogy abba kellene ezt hagyni. Mondtam is nekik,
mi abban lehetünk különbek, hogy megtanuljuk a nyelvüket, megismerjük a kultúrájukat. És nem azért, hogy aztán kicsúfoljuk, hanem hogy megszeressük őket.
- Költőink hogyan látták ezt a korszakot?
- Illyés Gyula visszaemlékezéseit olvasva érdekes megfigyelni, hogy parasztgyerekként kikerült Párizsba, és vallja, hogy a városi, polgári magas kultúra ott körülvette, míg itthon ezt nem tapasztalta. Budapesten sosem érezte otthon magát, míg a francia fővárosban igen. Aztán amikor megismerkedett Tamási Áronnal, a területek visszatérése után nagyon megszerette és csodálta például Kolozsvárt, a város kisugárzását.
De ír arról is, hogy egyszer, amikor tömegközlekedésen utazott, és valaki megszólalt románul, a többiek megszólták, hogy ez itt immáron Magyarország, és magyarul kell beszélni. Ők keltek a védelmére, hogy nyugodtan beszéljen az anyanyelvén. És a visszaemlékezésében is figyelmeztetett, hogy nem kell bosszút állni azért, amit korábban átéltünk.
Ezt a kettős érzést tapasztaltam, egyfelől a sok várakozás beteljesülését, másfelől annak nyugtalantó felismerését, hogy a mi örömünknek az ára mások fájdalma.

További írás Link
 
 
0 komment , kategória:  Trianon Országunk feldarabolás  
Egy palota alatt rejtőzhet a nácik elveszett kincse
  2020-06-03 22:01:31, szerda
 
  Forrás: 24.hu 2020. 06. 03
Egy második világháborús napló olyan térképet tartalmazhat, amely több tonna németek által elrejtett aranyhoz vezethet el - írja a Live Science. A naplót egy Waffen-SS-tiszt írta Michaelis álnéven, és arról számol be, hogy az SS-vezér Heinrich Himmler miként akarta elrejteni az Európa különböző pontjairól elrabolt kincseket. A napló 11 helyszínt ír le, ahol aranyat, ékszereket, festményeket és vallásos tárgyakat rejtettek el.
Az egyik állítólagos lelőhely egy 60 méter mély kút, amely a lengyelországi Roztokában álló, a 16. században épült Hochberg palota alatt fekszik.
A becslések alapján a kút fenekén rejlő arany tömege közel 30 tonna lehet, és több milliárd eurót érhet.
A naplót hosszú időn át titokban őrizte egy szabadkőműves páholy, melynek a második világháború idején Michaelis is tagja volt. A dokumentumot a csoport tavaly adományozta a Sziléziai Híd nevű lengyel szervezetnek. Roman Furmaniak szóvivő szerint a napló alapján az arany a palota alatt található, a kincset elrejtő nácik még a szemtanúkat is megölték, a kút bejáratát pedig robbantással zárták le.
A kutatók korábban is tudták, hogy Roztoka térségében, Alsó-Sziléziában a németek sok ellopott kincset őriztek. A tárgyak jelentős részét a háború végén a szovjetek vihették el.
A szakértők szerint a napló valóban a második világháború idején született, hitelességét ugyanakkor még ellenőrizni kell. A Hochberg palota tulajdonosai egyébként azt tervezik, hogy felújítják a rossz állapotban lévő épületet, a munkálatok során talán az állítólagos kutat is megtalálják.
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Dr. Drábik János, Jakab István Trianon és egyéb titkok .....
  2020-06-03 21:52:34, szerda
 
  Dr. Drábik János, Jakab István: Trianon és egyéb titkok Magyarországon.
Ha Trianonra most nem találunk megoldást 100 év után, 100 év múlva már nem lesz magyarság. Milyen lehetőség lenne bármiféle revízióra Trianonnal kapcsolatosan? Milyen nemzetközi helyzetnek kellene ahhoz kialakulni, hogy ez pozitívan változzon? Milyen erkölcsi elégtételre lenne szükség? Ki lesz-e valaha mondva az igazság?

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Trianon Országunk feldarabolás  
Hírösszefoglaló a Zebegényi trianoni megemlékezésről
  2020-06-03 21:48:51, szerda
 
  A trianoni békediktátum aláírásának 96. évfordulójának alkalmából tartottak megemlékezést a Zebegényi Trianon-emlékműnél. A történelmi egyházak elöljárói imádsággal emlékeztek meg a trianoni békediktátumról. A megemlékezésen beszédet mondott Harrach Péter országgyűlési képviselő, Ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász, Pálmai Béla a zebegényi Trianon-emlékmű megálmodója, Dr.Galla János a Hegyvidéki Trianon Társaság elnöke,
...... ......


Z. Urbán Aladár a Palóc Társaság elnöke, Hetzmann Róbert a Magyar Patrióták Közösségének elnöke, Vitéz Zetényi-Csukás Ferenc, a Horthy Miklós Társaság elnöke és az újvidéki Kovács Alex Kúla. Galla János, a Hegyvidéki Trianon Társaság elnöke, valamint Pálmai Béla a zebegényi Trianon emlékhely Maróti Géza tervei szerinti felújításának kezdeményezője a Magyar Nemzet Lelkiismerete-díjjal tüntette ki Harrach Pétert és Fülöp Gergely kanonokot.
Videó Link

*
- 2008. július 24-én a budai XII. kerületi TURUL szobor előtt Dr. Galla János beszéde
Itt olvasható Link

 
 
0 komment , kategória:  Trianon Országunk feldarabolás  
Szentmise, este 2020.06.03 - Déva
  2020-06-03 21:15:32, szerda
 
  Gyerekeink esti szerenádja a Szentháromságnak és a mennyország lakóinak! A Gyermekekkel a gyermekekért imádkozunk!
Ma az ugandai színes bőrű vértanúkat: LWANGA SZENT KÁROLY és az ő 27 társa közbenjárását kérjük, hogy mindhalálig ki tudjunk tartani az Isten és az emberszeretet útján! Imádkozunk Amerikáért is, hogy az ottani színes bőrű emberek is be tudjanak illeszkedni a társadalomba! Azok megtéréséért imádkozunk, akik Ugandában is, de ma is aljas rágalmakkal a keresztény értékek, maga a jóság, a szépség, a fény ellen küzdenek aljas eszközökkel!

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Szentmisék a Hegyvidéki TV csatornáján
  2020-06-03 21:11:05, szerda
 
  Szentmise - 2020. március 20. videó Link

Szentmise - 2020. március 23. Videó Link

Szentmise - 2020. március 25. videó Link

Szentmise - 2020. március 27. videó Link

Szentmise - 2020. március 29 Videó Link

Szentmise - 2020. március 30. videó Link

Szentmise - 2020. március 31 videó Link

Szentmise - 2020. április 07 Videó Link

Szentmise - 2020. április 23 Videó Link

Lélekemelő 2020. április 23 Videó Link

Szentmise - 2020. április 24 Videó Link

Szentmise - 2020. április 25 Videó Link

Szentmise - 2020. április 26 Videó Link

Szentmise - 2020. április 27 Videó Link

Szentmise - 2020. április 28 Videó Link

Szentmise - 2020. április 29 Videó Link

Szentmise - 2020. április 30 Videó Link

Szentmise - 2020. május 05 Videó Link

Szentmise - 2020 május 06 Videó Link

Szentmise - 2020. május 07 Videó Link

Szentmise - 2020. június 01 videó Link

Szentmise - 2020. június 04 videó Link

Szentmise - 2020. június 05 videó Link

Szentmise - 2020. június 06 videó Link

Szentmise - 2020. június 15 videó Link

Szentmise - 2020. június 25 videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Orosz Atanáz püspök Trianonról
  2020-06-03 14:37:35, szerda
 
  az előítéletektől való elszakadásról, korunk kihívásairól.
Trianon után a görög katolikus hívek 91 százaléka a határokon túlra került. Hogyan lehet lebontani a nemzetiségek közötti előítéleteket, miért került három román püspök ereklyéje a missziós keresztre?
...... ..........


Néhány nappal ezelőtt újabb három görög katolikus püspök ereklyéje került rá az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztjére, ami eddig több mint 50 ezer kilométert tett meg, hogy minél több embert elhívjon a jövő szeptemberi világeseményre. Mit jelent a görög katolikusok számára mindez?
- Romzsa Tódor vértanú ereklyéje már az elsők között kapott helyett a missziós kereszten. A boldoggá avatott püspökünk tisztelete nagyon mély Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, több környékbeli templom és kápolna védőszentje. Boldog Gojdics Pál ereklyéje szintén rákerült már a keresztre. Kilenc éve, püspökké szentelésem idején történt, hogy a mártír bazilita görög katolikus szerzetes püspök egyik rokonánál, egy idős miskolci hölgynél kiterjedt daganatot diagnosztizáltak az onkológusok. Semmi esélyt nem láttak az orvosok a gyógyulására. Gojdics Pál halálának emléknapján a beteg nő a szent rokon közbenjárását kérte, mert bár ő maga felkészült az átköltözésre, de a fia rossz helyzetben volt és nem akarta őt magára hagyni. A legközelebbi vizsgálatnál a szakorvos csodáról beszélt, eltűnt a daganat. A hölgy azóta is, túl a nyolcvanadik születésnapján lépcsőn jár fel harmadik emeleti lakásába. Ezeknek a püspököknek a személyisége, fényük és árnyékuk, a jelenlétük ma is hatnak ránk. Tavaly ilyenkor Ferenc pápa erdélyi látogatása során Balázsfalván boldoggá avatott hét mártír püspököt. Közülük hármuk ereklyéje került most a Missziós keresztre. Közösségünk rendkívül kötődik a határon túli vértanúknak és püspököknek a tanúságtételéhez is. Számos helyen járt egyházmegyénkben a kereszt, és a hívek mindig nagy várakozással és hálával fogadták.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Trianon Országunk feldarabolás  
A magyar revizionizmus, irredentizmus - Trianon hagyatéka
  2020-06-03 13:55:19, szerda
 
  Videó Link

 
 
0 komment , kategória:  Trianon Országunk feldarabolás  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2020.05 2020. Június 2020.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 485 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6417
  • e Hét: 18047
  • e Hónap: 51201
  • e Év: 284948
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.