Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/16 oldal   Bejegyzések száma: 152 
Olyan úton vagyok.......
  2018-08-06 15:31:23, hétfő
 
  Olyan úton vagyok, amit csak belül lehet járni, egyedül. Ha valaki végigjárja, megtisztul, és belső felismerések kezdik el vezetni, nem elvárások, félelmek vagy vágyak...





 
 
0 komment , kategória:  "Spirituális utam gondolatai*  
Szellemi útmutatás
  2014-10-17 16:35:36, péntek
 
  Ha nem fejlesztjük ki magunkban azt az alapvető érzést, hogy létezik valami magasabb annál, amik vagyunk, úgy nem találjuk meg magunkban az erőt sem, hogy a magasabbhoz fejlődjünk tovább.

A beavatott csak azáltal küzdötte ki az erőt, hogy fejét a megismerés magasságaiba emelje, hogy a szívét a tisztelet, a devóció mélységeibe vezette.

Csak az alázat kapuján áthaladva hódítható meg a Szellem magaslata. Az embernek meg van a joga rá, hogy szemét a Fény felé fordítsa, ezt a jogát azonban meg kell szereznie.

... Aki hajlamaiban nem hordozza a tiszteletadó érzéseket, már a megismerési ösvény első lépcsőjén nehézségekre talál. Civilizációnk inkább a kritikára, az ítéletre, az elítélésre hajlik, csak kevéssé a devócióra, az odaadó tiszteletre. Gyermekeink már jóval többet kritizálnak, mint odaadással tisztelnek. Azonban minden kritika, minden bíráló ítélet épp annyira űzik el a lélek magasabb megismerésére szolgáló erőit, mint ahogyan minden odaadó tisztelet fejleszti azokat.

Mindez nem a civilizáció elleni beszéd, s nem arról van szó, hogy a civilizáció felett kritikát gyakoroljuk. Mert az öntudatos emberi ítéletnek, a vizsgáljatok meg mindent, s a legjobbat tartsátok meg' -magatartásnak köszönhetjük kultúránk nagyságát. Amit azonban a külső kultúrában nyertünk, a magasabb megismerésbeli, a szellemi életbeli megfelelô veszteséggel kellett megfizetnünk.

Aki teljesen napjaink külsőségessé vált civilizációjában ragad meg, igen nehéz dolga lesz, ha a magasabb világok megismeréséhez akar hatolni. Akkor képes csak erre, ha energikusan dolgozik önmagán. A tiszteletreméltó, a szentnek-tartást igénylő jobban elkülönült az egyéb világbeli viszonylatoktól akkor, amikor a materiális lét viszonyai egyszerűbbek voltak.

Aki szellemi tanítvánnyá akar válni, annak ezeket az érzéseket, mint tisztelet, alázat, imádat és csodálat, önmagában kell létrehoznia.

Ha egy emberrel találkozva gyengéit ócsárolom, magasabb megismerô erőtôl fosztom meg magamat. Ha kiválóságaiba szeretetteljesen merülök el, úgy gyűjtöm az ilyen erőt.

A szellemi tanítvány ügyeljen állandóan rá, hogy ezt az útmutatást kövesse




Van bennem egy sas, mely szárnyalni vágyik
 
 
0 komment , kategória:  "Spirituális utam gondolatai*  
Egy tudatosabb nő
  2014-10-08 04:57:18, szerda
 
 


Egy tudatosabb nő általában egyedül él. Nem azért, mert többnek gondolja magát, hanem azért mert ahhoz, hogy megtaláld önmagad, csendre és magányra van szükség. A "spirituális nők" pedig szinte mindig egyedül élő nők. Szeretik a magányukat,számukra a megvilágosodásánál nincs fontosabb. akik úgy születtek , hogy bölcsen tudják intézni életüket.



Az, hogy valaki mennyire beteg, vagy egészséges, az a spirituális fejlettségének szintjétől függ.



Néha azért elfog a kétség. Mi van akkor, ha tévedek? Mi van akkor, ha eltelik sok-sok év, én pedig végig rossz irányba megyek?



A világ a szívünkben tükröződik. Akinek a szíve gyanúval van tele, az mindenhol csalókkal fog találkozni. De akinek a szívét jóindulat tölti el, az a világon mindenhol barátságos emberekre talál.



Tudatlanul, rombolunk és építünk, a szavainkkal a cselekedeteinkkel, a gondolatainkkal ugyanúgy.
Mert nem tudjuk mekkora hatalom van a birtokunkban, és még csak nem is sejtjük...




Az olvasottság a keresés egyik módja: az intellektuálisabbak végigolvassák a spirituális irodalmat, hogy azután szépen "kiszórjak magukból" a felesleget, a salakanyagot..
Értelmezgetéseknek nincs különösebb értelme. Inkább a megvalósításban lehet a lényeg. Azaz magunkénak érezzük-e annyira a szöveget, hogy erőfeszítés, gondolkodás nélkül is ennek megfelelően élünk, cselekszünk.




Fontos,hogy megtaláljuk azt akik vagyunk, az sokat segíthetne nekünk abban , hogy felismerjük a tennivalót, és rátaláljunk az önmagunkhoz vezető ösvényre.



Hiába olvasgatsz száz és ezer könyvet, köztük akár a Bibliát is, ha nem jut el hozzád az üzenete, és nem tudod az életedben hasznosítani.
Gyakran csak megerősítést nyerünk a könyvek által, de mindennek belülről, bennünk kell megérnie.
Szeretem a jó könyveket, mivel nem egyszerűen csak szép gondolatokkal töltenek el, de útmutatóul is szolgálnak. Amit elolvasunk, azt részben mind a saját, eddigi életünkre is vonatkoztatjuk. Aki tapasztalatok vagy mindennemű érzékenység híján van, vagyis csupán a materialista világ áldozata, az nem tudja hova tenni a komoly tartalmú műveket, számára mindez merő misztikum. A leírtakkal érzett igazi rokonság, a bennünk élő párhuzamok, amelyek igazzá teszi számunka az olvasottakat.




Ne törekedj Jót tenni, hanem Válj azzá.
Ami vagy, azzá változtatod környezetedet is...
Sem befogadni, sem kiárasztani nem vagy képes, csak amivé alakultál, ami vagy ...




A világban kell léteznünk, de felette állnunk.......



Véleményem szerint a szellem dolga nem az agyak harca ! A szent-szövegek értelmezése is pusztán tudományos, azért nem vezet sehova . A hit nem elég. Én is csak elméletnek tartottam az egészet, amíg meg nem tapasztaltam, filozofálgatva nem jutunk sehová.
Csak tettekben,ha ez ember a saját testét,Isten templomává teszi.
Ez a valódi istentisztelet, a döntő ("varázslatos") felismerés.

Alapvető változás nélkül a "Mindenség-titkaiba" nem láthatsz bele !!!!




Ami megváltoztatható, azt meg kell változtatni. Ahol valami megváltoztathatatlan, ott magamat kell megváltoztatnom.



Minden jel szerint hídnak kell lennem a látható és láthatatlan világ között.
Minden erről szól.
Csak nem tudom, hogy miként tegyem...
De keresem a módját szüntelen...... ............




Ne mérgezzük egymás testét, lelkét rossz hírekkel, inkább forduljunk megértéssel egymás felé.

Foglalkozzunk szívünk szent kódjának a megnyitásával, a megbocsájtással, és a saját életünk tökéletesítésével.



 
 
0 komment , kategória:  "Spirituális utam gondolatai*  
Ram Tzu tudja
  2014-02-18 15:41:35, kedd
 
  "Jelek után kutatsz,
Keresed a kulcsot,
A rejtély nyitját.
Térképezed a csillagok mozgását,
Számolod a lélegzeted,
Isten becenevét kántálod,
Kártyát vetsz,
Összeadsz számokat,
Böjtölsz,
Tanulmányozod a szent-iratokat,
Szellemekkel beszélgetsz,
Tested elbűvölő pózokba csavarod,
Egyik gurutól a másikig szaladsz,
Szemináriumokra és
elvonulásokra jársz,
Gyakorolsz,
Könyveket vásárolsz,
Kazettákat hallgatsz,
Tiszta szívből imádkozol.

Ez az egyik lehetőség, körmöd szakadtáig kutatsz, keresel és majd valamikor a "jövőben", mindez meghozza gyümölcsét és majd miután, belefáradsz majd mindenbe, a szenvedés elhozza, a valódi megértést."Amikor mindezzel végeztél,Ott találod önmagad.", de addig nagyon hosszú út vezet, amíg erre ráeszmélsz, pusztán csak azért, mert azt gondolod, van bármiféle út amit végig kell járnod.

Vagy felismered itt és most önmagad, a Végtelen Tudatot, ami most is vagy valójában, pusztán attól, hogy végre önmagadra irányítod a figyelmed és nem az elmében és annak képzelgéseiben merülsz el, ennyi.Ekkor majd megérted, miről beszél a yogától-az advaitáig minden "tan", szent irat és jót fogsz röhögni, az ilyen-olyan gyakorlatokon, mantrákon, légzés-technikákon, meg mindenféle meditációs technikán és azon is hogy amit kerestél évtizedekig, vagy életeken keresztül, az mindig is jelen volt és ez az egész keresés és a maga a lét körforgása, VICC AZ EGÉSZ.HA HA HA, MERT MINDIG IS AZ VOLTÁL AMIT KERESTÉL, MÁR MOST IS AZ VAGY, ISMERD HÁT FEL VÉGRE ÉS MEGSZŰNIK MINDEN SZENVEDÉS.






"A tudatos embernek az van, ami Van, nem az, amit elhitetnek vele."
Mindenkinek saját magának kell gondoskodnia, a saját lelkéről.
Te légy a mestered, mindentől és mindenkitől függetlenül !




 
 
0 komment , kategória:  "Spirituális utam gondolatai*  
Nincs Cím
  2014-02-17 06:54:06, hétfő
 
  A "hit" szó a legnagyobb átverés amivel mindenkit tudnak manipulálni. Nem arról van szó hogy hiszek vagy nem hiszek Istenben. Ennél sokkal többet kell(ene) tudnunk. "aki éhezi az igazságot, az megelégeltetik" A hit azoknak van aki lusta gondolkodni, de mindenképp kell támaszték a másik oldal TUD...






Harcolhatunk a csúnya gonosz háttérhatalom ellen, de egészen addig esélyünk sincs, amíg rá nem jövünk, hogy a bennünk lévő gyengeségek éltetik őket
Minden VALLÁS, HITRENDSZER, SZEKTA, GYÜLEKEZET, SZERVEZET a Háttérhatalom manipulációs eszközei.
Mindenkinek saját magának kell gondoskodnia, a saját lelkéről.






" Ez az út az én utam, a természet mérte rám - nekem csak járnom kell rajta."
 
 
0 komment , kategória:  "Spirituális utam gondolatai*  
Tőle kaptam mindazt a szellemi, lelki és etikai útravalót
  2014-02-11 08:16:34, kedd
 
  Márai,akiből mindig a legmélyebb forrásokból bugyogott elő a humanizmus.Egyszer azon kesergett,hogy már nem érdemes irni,mivel senki nem olvassa szellemi termékeit.
Pedig dehogynem! Bizonyosan állithatom,hogy tőle kaptam mindazt a szellemi,lelki és etikai útravalót,amelyet magammal viszek az emberré válásom hosszú utazásán.


 
 
0 komment , kategória:  "Spirituális utam gondolatai*  
Van, aki lenéz........
  2013-12-31 09:47:07, kedd
 
 



Káosz van a világban, szinte mindenhol, ebben kell tudni meglátni a lényeget.
Nem könnyű !






Mióta az örökkévalóságra összpontosítok azóta elégedett vagyok az életemmel és igyekszem azt egyszerűsíteni.
Valamikor más dolgok varázsoltak el,ma már tudom hogy az elégedettségem sokkal gazdagabbá tesz mint az anyagi javak.
Gyönyörű időszak ez az életemben,csodás mint a napsugaras ősz.






- Hallgass a kritikus szavaira ! Ő megmondja azt, amit a barátaid eltitkolnak előled.
- A kritikus szavai ne csüggesszenek el ! Kritikusnak még sosem állítottak szobrot, csak a kritizáltaknak.
 
 
0 komment , kategória:  "Spirituális utam gondolatai*  
Csukd be a szemed
  2013-12-06 06:57:08, péntek
 
  Csukd be a szemed és befelé figyelj....megtalálod a fényt... Rájössz, hogy sokkal több vagy, mint anyag, mint fizikai test. Azáltal, hogy embernek születtél kaptál valami hatalmas ajándékot .






Mindenki tanulása egyedi, egyéni és aki elindul az úton azt hiszi mindent tud és Istennel beszélget, majd amikor már az úton jár, rájön semmit nem tud és szerénnyé válik, majd amikor mester lesz, már nem is tudja hogy tud csak egyszerűen tud. Mindenki hall és lát, csak nem figyel rá, aki figyel az csak kezdő az úton, aki ebből profitál az marad is kezdő.






Változom, mert az élet ezt kívánja, és bízom benne, a jó írányban.





"Soha ne tarts semmit különleges alkalmakra. Minden nap, amelyet átélsz különleges."

Számomra minden nap, minden óra, minden perc különleges.






""Nem számít, mit gondol rólad a világ: állj be a fénybe, és élvezd a ragyogást.""




 
 
0 komment , kategória:  "Spirituális utam gondolatai*  
Magasabb rendű ember
  2013-11-08 03:36:07, péntek
 
  A gnosztikusok kiváltságos rendként tekintenek magukra, akiket a magasabb rendű, mélyebb istenismeret emel minden más ember fölé.





Esendők vagyunk, néha gyengék.
A gyengeség jele az agresszió, ami a félelem gyümölcse, a félelem pedig a tudatlanságból ered.
 
 
0 komment , kategória:  "Spirituális utam gondolatai*  
Nemes harcot megharcoltam
  2013-11-05 07:09:29, kedd
 
 



"Az vagyok, aki vagyok, amit mutatok, amit az emberek látnak, az a valódi énem. Sohasem próbáltam mások kedvéért megváltozni. Ha valaki így szeret, annak örülök, ha nem, az majd elkerül.
Az életem elért egy pontra, ahol már az időmet nem akarom fölösleges dolgokra pazarolni. Már nem akarok elvárásoknak megfelelni, többé egyetlen percet sem pocsékolok azokra, akik nem úgy gondolkoznak ahogy én. Nem érdekelnek a pletykák. Untatnak és nincs többé türelmem azokhoz, akik képtelenek bátorítani a spirituális utamon."
 
 
0 komment , kategória:  "Spirituális utam gondolatai*  
     1/16 oldal   Bejegyzések száma: 152 
2020.06 2020. Július 2020.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 5 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1513
  • e Hét: 4013
  • e Hónap: 12683
  • e Év: 68616
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.