Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 58 
Mire képes a mobiltelefonod
  2015-03-28 12:10:57, szombat
 
  Mire képes a mobiltelefonod (amiről esetleg Te nem is tudsz)

1. A segélyhívó szám az egész világon 112. Ez akkor is hívható, ha a
telefon billentyűi le vannak zárva. Próbáld ki!

2. A kocsiban hagytad a kulcsokat és távol vagy a lakástól, ahol a pótkulcsot tartod? Nos az a megoldás, hogy hívd fel a lakást, és valaki tartsa közel a telefonhoz a távirányítós pótkulcsot. Neked kb. 20 cm-re kell tartanod a mobilodat a kocsiajtótól. Amikor otthon megnyomják a távirányítót, akkor megnyílnak az autó ajtói! A csomagtér ajtóval is működik. Tégy egy próbát!

3. Lemerült a mobiltelefonod akkumulátora? Minden mobilnak van tartalék töltés az akkujában, amely a *3370# megnyomására önmagától aktivizálódik, így 50% póttöltést nyújtva. Amikor újra töltöd a telefonodat, automatikusan ez is feltöltödik, így a következő alkalomra is lesz tartalékod.

4. Mit tegyél, ha ellopták a mobilodat? A mobilkereskedők azért titkolják ezt az információt, hogy a tolvaj tovább használja a szolgáltatásukat, fogyasszon ez által, a lopás áldozata pedig vegyen másikat és tovább fogyasszon.

Meg kell tudnod a készüléked sorozatszámát. Ehhez üsd be: (*#06# ) HÍVÁS NÉLKÜL és minden más nélkül, és a kijelzőn megjelenik egy kód. Ez az egyedi kód az egész világon a te készüléked sorozatszáma. Jegyezd fel és tartsd biztonságos helyen. Ha ellopják a telefonodat, értesítsd a társaságod operátorát, és add meg neki ezt a kódot. Ez lehetővé teszi, hogy teljesen blokkolják a telefont, még akkor is, ha a tolvaj kicseréli is benne a SIM kártyát.

Valószínűleg nem kapod vissza a telefonodat, de legalább biztos lehetsz benne, hogy aki ellopta, sohasem fogja tudni használni.

Ebben az a legfontosabb, hogy ha mindenki ismerné ezt a trükköt, értelmetlen volna mobilt lopni.







 
 
0 komment , kategória:  **** Számitógép,mobiltelefon**  
Több mint elekroszmog !
  2015-03-28 11:38:03, szombat
 
 
Kilencedikes dán tanulók fillérekből levezettek egy olyan kísérletet, ami mögé a hivatalos tudomány máig nem mer felsorakozni. Wi-Fi router mellé kerti zsázsát ültettek, ami nem akart kinőni.
Jórészt parttalan vita folyik arról, hogy a korunkban már igen elterjedt vezeték nélküli eszközök által kiadott rádióhullámok ártalmasak-e az egészségünkre, vagy nem. Egy bő évtizeddel ezelőtt még a televízió, a rádió, az adótornyok és a nagyfeszültségű vezetékek álltak az ilyen viták középpontjában, manapság azonban sokkal közelebbi rádiósugárzási forrásoknak vagyunk szinte állandóan kitéve - a mobiltelefonoknak és a Wi-Fi routereknek.
Saját élményeiből indult ki az az öt, 15 év körüli lány, akik tudományos kísérletük témájául a mobiltelefon rádiósugárzásának hatását választották. Azt tapasztalták ugyanis, hogy ha alvás idejére is maguk mellé vették mobiljukat és az az éjszaka során a fejükhöz közel hevert bekapcsolt állapotban, akkor másnap nehézségeik adódtak az iskolában a koncentrálással. Innét jött az ötlet, hogy tanulmányozzák a mobiltelefonok emberekre gyakorolt hatását, de ehhez a dániai Hjallerup Iskola - ahova a lányok járnak - nem tudott megfelelő forrásokat és felszerelést szerezni, így végül beérték egy marék növénymaggal és két Wi-Fi routerrel.
Hat tálcányi kerti zsázsa-magot helyeztek el egy közvetlen sugárzástól mentes vizsgálati környezetben, hatot pedig két Wi-Fi router közelében. Az adóenergiával és a távolsággal kalkulálva úgy pozicionálták a tálcákat, hogy azok hasonló erősségű sugárzásnak legyenek kitéve, mint egy mobiltelefonáló. Tizenkét napon át figyelték, mérték, fotózták mindkét telepet, és az eredmények magukért beszélnek. A sugárzásnak kitett magvak közül a legtöbb elpusztult, vagy a fejlődés már a legelső szakaszban elakadt. A közvetlen sugárzástól mentes ,,veteményes" ellenben zöldellt, növekedett és virágzott. A kísérlet első helyezést hozott a helyi tudományos diákversenyen és világszerte felkeltette a kutatók érdeklődését.
Az ember tudatosan nem képes érzékelni a rádióhullámokat, melyek serege napi rendszerességgel áthalad a testünkön, de (valamilyen) hatásuk biztos van ránk. Ugyan már hosszú évek óta használnak mobiltelefonokat és Wi-Fi routereket is emberek milliárdjai, mégis, eddig egyetlen, a kérdésekre választ adó, átfogó és hiteles tudományos kísérletsorozat és elemzés sem látott napvilágot a témában. A kutatóintézetek hagyományosan csak a rádióhullámok sejtekben okozott hőmérséklet-növekedésével kapcsolatban publikáltak eredményeket, de ez talán épp a legelhanyagolhatóbb aspektusa lehet a rádióhullámok élővilágra gyakorolt hatásának.
Bizonyára sokakban felmerül a gyanú, hogy a technológiai cégektől általában korántsem független kutatók és laborok nem biztos, hogy megengedhetnék maguknak, hogy kimondják: a mobil vagy a W-Fi router használata valamilyen mértékben és módon káros. De ha mégis így lenne, vajon hányan akarnának vagy tudnának lemondani a használatukról?

“Tapasztalatok a WiFi sugárzás ártalmas hatásairól

Kedves Olvasó!
Egy szörnyű és nagyon riasztó tapasztalatomról szeretnék írni most neked.
Elöljáróban magamról annyit szeretnék elmondani, hogy nagyon régen foglalkozom TaiCival, Chi kunggal és taoista meditácóval, tornákkal. Egyáltalán nem vagyok kezdő a témában, hiszen tizennégy éves koromban kezdtem tanulni ezeket. Ma negyvenegy múltam. Ezért a történetben leírt tehetetlenség és megoldhatatlanság, teljesen megdöbbentő volt számomra.
Tehát következzen a történet, ami elképesztő tanulságokkal járt...
A múlt évben szerettem volna a gyermekem szobájába bevezetni a netet. Mivel a madzagos megoldás kicsit körülményes lett volna és a szolgáltató is a WiFi megoldást részesítette előnyben, úgy döntöttem, hogy ezt a lehetőséget választom. Annál is inkább, mert van egy okostelefonom és ehhez is jól jött volna a netforgalom ilyentén megosztása.
Felszereltem tehát a WiFit adót és nagyon örültem a technika ezen vívmányának, hiszen egy csapásra lett net az egész lakásban, okossá vált a telefonom és ráadásul még a tévém is.
Néhány hétre rá azonban beteg lettem. Nagyon furcsa volt a betegség. Szédülésekkel, fejfájásokkal járt. Folyamatosan rosszabbodott a dolog és aztán karácsony előtt valami furcsa “fertőzés" is elkapott. A szédülések fokozódtak, furcsa gyomorfájás alakult ki, idegessé, nagyon feszültté váltam és úgy éreztem, mintha nem lennék önmagam. Az alvászavar is egyre erősebbé vált. Nem csak nehezen aludtam el, de ráadásul éjjelente többször is felkeltem. A szememet mintha belülről nyomták volna és eléggé égett is.
A tünetek a betegség “elmúltával" is megmaradtak, sőt némelyik erősödött is.
Utáltam otthon lenni és úgy gondoltam, hogy rossz hely az, ahol élek.
Voltam orvosoknál is a tünetekkel, de enyhe májenzim eltérésen és ugráló magasvérnyomáson kívül semmit sem találtak.
Az akupunktúra nagyon nagy segítség volt. Hála Istennek és Prof. Dr. Shao Bai Junnak, aki az egyik legképzettebb akupunktőr, egész Európában. Ő akupunktúrával kezelt, én pedig Chi Kung terápiát folytattam.
Az állapotom nagyon sokat javult, de egyes makacs tünetek tovább rosszabbodtak és általános kedélyállapotom tovább romlott. Állandóan ideges, feszült voltam, sűrűn fájt a fejem, egyre nehezebben voltam képes gondolkodni, a memóriám drasztikusan romlott, fájtak az ízületeim és a szemem sokszor égett, belső remegést éreztem és nagyon könnyen betegedtem meg. Állandóan álmatlanság kínzott és éjszakai izzadás is. Az izzadás erőteljessé vált és csak a nyakamtól felfelé volt észlelhető.
Hihetetlen volt a dolog.
Aztán a családom tagjai is panaszkodni kezdtek. Sokszor migrénes fejfájás kínozta őket, a velem egy szobában alvó barátnőm belső idegességről, depresszióról kezdett panaszkodni és arról, hogy legszívesebben elmenekülne a lakásból. Alvászavar jelentkezett nála is, de nem izzadt, viszont híresen erős haja, gyengülni kezdett és hullani. Ez utóbbi tényleg nagyon megdöbbentő volt.
Lányom sűrű fejfájástól szenvedett, hullott a haja, szinte állandóan hányingere volt. Ideges és feszült lett a természete.
Az egész állapot olyan volt, mintha megátkoztak volna minket. Nagyon fáradékonynak, betegesnek, álmatlannak, depresszívnek érezte magát az egész család.
Eleinte fertőzésre gyanakodtam, de a helyzet hullámzóan ugyan, de több, mint egy éve fennállt.
Nagyon sokat gondolkodtam, hogy vajon mi történhetett, bő egy évvel ezelőtt nálunk, amitől ennyire szenvedünk????
Minden lehetőséget végig zongoráztam már, amikor kezembe akadt egy érdekes kutatási eredmény a mobiltelefonok és WiFi berendezések sugárzásának ártalmas hatásáról.
Na, gondoltam, egy életem egy halálom, én kikapcsolom a WiFit. Fájt a dolog nagyon, mert hirtelen eltűnt minden általa nyújtott kényelmi és technikai előny. Ráadásul a lányom nem rajongott a net megszűntéért.

A TAPASZTALATOK HÁROM NAP ALATT:

Betegségem tünetei a második naptól drasztikusan csökkenni kezdtek. Megszűnt az állandó fejfájás, alvászavar, belső idegesség, éjszakai izzadás, depi és gondolkodási zavar. Mintha az átok lehullott volna a családról is. Mindenki nyugodtam, derűsebb. Páromnál megszűnt az alvászavar és idegesség. Lányom nyugodtam, kiegyensúlyozottabb. Mindannyian könnyű fáradtságot és álmosságot érzünk, ahogy az az agresszív túlfeszülés megszűnt.
Ha mindezt végiggondolom, el sem tudom képzelni, hogy hány embert kezelhetnek hiába hasonló tünetekkel??? Hány család és élet megy tönkre az állandó idegfeszültség miatt, melyet a mobilok, rádióadók és WiFis berendezések a sugárzásukkal ontanak magukból????
Vajon hány elborulást köszönhetünk ezen sugárzásoknak és az erre érzékeny emberi idegrendszernek????
Sokan hiszik, hogy a terméketlenségük, nemi vágyuk hiánya, életúntságuk, feszültségük, akaraterejük gyengesége, állandó fáradtságuk, ízületi fájdalmaik, magas vérnyomásuk, szívritmus zavaruk, ideges gyomor- és bélbajuk és ki tudja még milyen nyavalyájuk a táplálkozásuk és a stressz folyománya.
Az a mi családunk tapasztalata, hogy sajnos technológiai vívmányaink sokkal rombolóbbak ránk nézve, mint ezen felsorolt okok...
ÉRDEMES KICSIT VISSZASÜLLYEDNI, MERT IGAZÁBÓL NAGYON NAGY A TÉT!!!! NEM ÉRI MEG MINDENT FELÁLDOZNI ENNYIRE KEVÉSÉRT. AZ EGÉSZSÉG, A LELKI ÉS CSALÁDI BÉKE TÖBBET ÉR, MINT BÁRMILYEN TECHNOLÓGIAI KÜTYÜ..."
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!






Spermagyilkos lehet a WiFi


Férfiak, figyelem! A vezeték nélküli internet akár súlyos következményekkel is járhat.

Amerikai és argentin kutatók egészséges, átlagosan 34 éves férfiaktól vettek mintákat, majd ezeket csupán néhány centiméterrel egy működő vezeték nélkül internetkapcsolattal rendelkező laptop alá helyezték.

Néhány óra elteltével a spermiumok 25%-a inaktív volt és 9%-a DNS-károsodást mutatott - mindeközben a laptoptól távol tartott mintákban az inaktivitás csak 14%-os, míg DNS károsodása elhanyagolható volt. A kutatók úgy is elvégezték a kísérletet, hogy a laptopot bekapcsolták, de WiFi nélkül: ebben az esetben ugyan tapasztaltak károsodást, de sokkal kevesebbet, mint az első esetben.

A tudósok elmondása szerint ezeknél a vizsgálatoknál a legnagyobb problémát az okozza, hogy mesterséges környezetben végzik el őket, vagyis roppant valószínű, hogy egyes körülményeket nem tudnak figyelembe venni.

Az azonban biztosnak tűnik, hogy a - nevük szerint ölben tartandó - laptopokat nem érdemes ölben tartani.

Forrás: Mashable
Hír 24
 
 
0 komment , kategória:  **** Számitógép,mobiltelefon**  
Negyvenéves az internet
  2014-01-29 11:39:20, szerda
 
 



Így indult:

Napra pontosan negyven éve történt az első sikeres adattovábbítási kísérlet két számítógép között, amely megalapozta a mai internet világraszóló hódítását. Akkor még szigorúan hadászati célokat szolgált a rendszer, ma csaknem másfél milliárd ember alkalmazza rendszeresen. Életünk részévé vált, alapjaiban változtatta meg mindennapjainkat. Lássuk, milyen utat járt be, amíg bekopogtatott otthonukba.

Mi a világháló?

Az internet, más néven világháló, vagyis a world-wide-web gyakorlatilag számítógép-hálózatok egybekötött hálózata. Központja nincs, minden, a hálózatra kapcsolt felhasználó egyenértékű a rendszerben. Aki internetkapcsolatot rendel, először egy hazai szolgáltatóhoz jut. A számítógépe kábellel vagy mobil modemen keresztül rádiójelekkel kapcsolódik a szolgáltató rendszeréhez. A szolgáltatók az adott ország nagy sebességű gerinchálózatára csatlakoznak, a gerinchálózatok pedig országonként egymással vannak összeköttetésben. Az adatátvitel egyes földrészek között tenger alá fektetett kábeleken és átjátszó műholdakon történik.

Főbb állomások:

1969. szeptember 2. - A kaliforniai UCLA egyetemen Leonard Kleinrock és maroknyi csapata több év fejlesztés és kísérletezés után sikeresen összekötött két fél szoba méretű komputert, amelyek között megtörtént az első primitív adatátvitel.
1970. január Létrejött az Arpanet, az első katonai komputerhálózat.
1971 Az első teljes szövegfájl, amely két gép között közlekedett, az amerikai Függetlenségi nyilatkozat volt.
1972 Ray Tomlinson bevezette az e-mail fogalmát, felhasználva a kukac (@) jelet.
1973 Az első kapcsolatot két kontinens között, Amerika és Anglia között.
1974 Bevezették a központosítatlan hálózatot, az igazi világhálórendszert.
1978 Megjelent az első spam, vagyis e-mail hirdetés - mai nevén levélszemét.
1982 Scott Fahlman komputerszakember először alkotta meg a :-) (mosoly) jelet, amit vicc után biggyesztett.
1983 Bevezették a domain név fogalmát, a site-ok kizárólagos elnevezését.
1988 Megjelent az első internetes féreg, ami több ezer hálózati felhasználó gépét tette tönkre.
1989 A nagy áttörés! Az internet a lakosság számára is elérhetővé vált. Tim Berners-Lee megalapította a world-wide-webet (www).
1990 Megszületett Archie, az első internetes keresőprogram.
1991 A felhasználók száma elérte az egymilliót, és napról napra növekszik.
1992 Megalakult az első bostoni kódfeltörő, hacker társaság, azóta nincs biztonságban egyetlen levél sem.
1994 Életre kelt a Yahoo! internetkalauz.
1995 Megalakult az Amazon. com, a világ legnagyobb internetes könyváruháza.
1998 Létrejött a Google.
1999 Az első fájlcserélő rendszer, ami lehetővé tette zeneszámok, dalok le- és feltöltését, és örökre megváltoztatta a zeneipart. Az internetfelhasználók száma átlépte a 250 milliót.
2001 Megalapították a Wikipédia enciklopédiát.
2002 Megalakult a SETI, a földönkívülieket figyelő világszervezet internetes hálózata. Az internetfelhasználók száma 500 millió.
2004 Mark Zuckerberg, elsőéves egyetemi hallgató megalapította a Facebookot, ami internetes közösségi portálok egész forradalmát indította el.
2005 Elindult a Youtube, a világ legnagyobb videomegosztó fájlja, ami sok hírességnek okozott már fejtörést az ellenőrizhetetlenül és sokszor illegálisan terjesztett magánvideók miatt.
2006 Az internetfelhasználók száma átlépte az egymilliárdot.
2007 Az Apple piacra dobta az iPhone-t, amellyel a világháló egy telefon méretű készülékkel bárhol, bárhonnan elérhető.
2009 Az internet jelenleg 1,4 milliárd felhasználót számlál, s a fejlődésnek még koránt sincs vége...

Bejárhatjuk a földgolyót:

A Google a világháló egyik legnépszerűbb és leggyakrabban használt kereső honlapja. Minden egyes órában mintegy tízmillió keresést regisztrálnak szerte a világon. A program a megadott címszavak alapján több tízmilliárd honlap oldalait böngészi át a másodperc törtrésze alatt, s adja ki a találatokat. A rendszer alapjait Larry Page és Sergey Brin mutatta be 1998-ban, vagyonát napjainkban 11 milliárd dollárra becsülik. A Google talán leg ámulatba ejtőbb szolgáltatása a földgolyó teljes felszínének műholdakról készített nagy felbontású felvételeinek bemutatása. Bármely világrész bármely városát, tengeri öblét, hegycsúcsát vagy akárcsak egyetlen épületét is megcsodálhatjuk a program segítségével. A többszöri fejlesztéseknek köszönhetően ma már a budapesti Parlamentet és más látványosságokat 3 D-ben, vagyis térben megdöntve is megtekinthetjük.


Magyarország:

Kevesen tudják, de hazánk élen járt az internetezésben. A világ 563. internetes honlapját nálunk szerkesztették, a website-ot Máray Tamás, a Budapesti Műszaki Egyetem munkatársa készítette el 1993-ban, ez nem csak Magyarország, de Kelet-Európa első honlapja volt. Napjainkban mintegy 2,2 millió felhasználót számlál nemzetünk, ez arányaiban messze elmarad a nyugat-európai átlagtól. A felnőtt lakosság több mint fele még ma sem használja, a 65 év feletti korosztálynak pedig mindössze huszada ismeri a netet. Pedig idehaza 55 internetszolgáltató működik, ráadásul egyre nagyobb adatátviteli sebességgel, egyre olcsóbban, alig 2-3 ezer forintért nyújtva szolgáltatásukat.






Számítástechnika - Gyakori kérdések : Link


Ha elmegy a net...Link
 
 
0 komment , kategória:  **** Számitógép,mobiltelefon**  
Számítógépről, az internetes programokról.
  2013-12-04 11:29:42, szerda
 
  Link..,





Számítógép megfelelő tisztítása - otthoni eszközökkel : Link

Csillogó képek készítése : Link...



Azoknak akiket érdekel a Windows billentyűparancsok, innen letudják nézni ha esetleg nem tudnák.

CTRL+C: Másolás
CTRL+X: Kivágás
CTRL+V: Beillesztés
CTRL+Z: Visszavonás
DELETE: Törlés
SHIFT+DELETE: A kijelölt elem végleges törlése anélkül, hogy a Lomtárba kerülne
CTRL billentyû az elem húzása közben: A kijelölt elem másolása
CTRL+SHIFT az elem húzása közben: Parancsikon létrehozása a kijelölt elemhez
F2: A kijelölt elem átnevezése
CTRL+JOBBRA nyíl: A kurzor mozgatása a következő szó elejére
CTRL+BALRA nyíl: A kurzor mozgatása az előző szó elejére
CTRL+LE nyíl: A kurzor mozgatása a következő bekezdés elejére
CTRL+FEL nyíl: A kurzor mozgatása az előző bekezdés elejére
CTRL+SHIFT bármelyik nyílbillentyûvel: Szövegrész kijelölése
SHIFT bármelyik nyílbillentyûvel: Több elem kijelölése egy ablakban vagy az asztalon, vagy szöveg kijelölése dokumentumban
CTRL+A: Minden elem kijelölése
F3: Fájl vagy mappa keresése
ALT+ENTER: A kijelölt elem tulajdonságainak megjelenítése
ALT+F4: Az aktív elem bezárása vagy kilépés a programból
ALT+ENTER: A kijelölt objektum tulajdonságainak megjelenítése.
ALT+SZÓKÖZ: A helyi menü megjelenítése az aktív ablakban
CTRL+F4: Az aktív dokumentum bezárása olyan programban, amelyben egyidejûleg több dokumentum is nyitva lehet
ALT+TAB: Váltás a megnyitott elemek között
ALT+ESC: Az elemek váltogatása megnyitásuk sorrendjében
F6: A képernyőelemek váltogatása egy ablakban vagy az asztalon
F4: A címsáv lista megjelenítése a Sajátgép ablakban vagy a Windows Intézőben
SHIFT+F10: A kijelölt elemhez tartozó helyi menü megjelenítése
ALT+SZÓKÖZ: A Rendszer menü megjelenítése az aktív ablakban
CTRL+ESC: A Start menü megjelenítése
ALT+menünévben aláhúzott betû: A megfelelő menü megjelenítése
Nyitott menüben található parancs nevében aláhúzott betû: A vonatkozó parancs végrehajtása
F10: A menüsor aktiválása az aktív programban
JOBBRA nyíl: A jobbra következő menü vagy almenü megnyitása
BALRA nyíl: A balra következő menü megnyitása, vagy az almenü bezárása
F5: Az aktív ablak frissítése
VISSZA (BACKSPACE): A Sajátgép ablakban vagy a Windows Intézőben egy szinttel feljebb található mappa megjelenítése
ESC: Az aktuális feladat törlése
SHIFT: A CD automatikus lejátszásának megakadályozása, amikor CD-t helyez a CD-ROM-meghajtóba
Párbeszédpanelek billentyûparancsai
CTRL+TAB: Lépegetés előre a lapok között
CTRL+SHIFT+TAB: Lépegetés visszafelé a lapok között
TAB: Lépegetés előre a választási lehetőségek között
SHIFT+TAB: Lépegetés visszafelé a választási lehetőségek között
ALT+aláhúzott betû: A vonatkozó parancs végrehajtása, vagy a vonatkozó beállítás kiválasztása
ENTER: Az aktív beállításhoz vagy gombhoz tartozó parancs végrehajtása
SZÓKÖZ: Jelölőnégyzet bejelölése, vagy a jel törlése a jelölőnégyzetből, ha a vezérlő egy jelölőnégyzet
Nyílbillentyûk: Gomb kijelölése, ha a vezérlő választógombokból áll
F1: Súgó megjelenítése
F4: A lista elemeinek megjelenítése
VISSZA (BACKSPACE): Egy szinttel feljebb lévő mappa megnyitása, ha a mappát a Mentés másként vagy a Megnyitás párbeszédpanelen jelölte ki
Natural billentyûzet billentyûparancsai
Windows embléma: A Start menü megjelenítése vagy elrejtése
Windows embléma+BREAK: A Rendszer tulajdonságai párbeszédpanel megjelenítése
Windows embléma+D: Az asztal megjelenítése
Windows embléma+M: Minden ablak kis méretûvé tétele
Windows embléma+Shift+M: Kis méretre állított ablakok visszaállítása
Windows embléma+E: A Sajátgép ablak megnyitása
Windows embléma+F: Fájl vagy mappa keresése
CTRL+Windows embléma+F: Számítógépek keresése
Windows embléma+F1: A Windows súgójának megjelenítése
Windows embléma+L: A billentyûzet zárolása
Windows embléma+R: A Futtatás párbeszédpanel megjelenítése
Windows embléma+U: A Segédprogram-kezelő megnyitása
A Kisegítő lehetőségek billentyûparancsai
Jobb oldali SHIFT billentyû nyolc másodpercig: Billentyûszûrés be- és kikapcsolása
Bal ALT + bal SHIFT + PRINT SCREEN: Nagy kontraszt be- és kikapcsolása
Bal ALT + bal SHIFT + NUM LOCK: Billentyûzetegér be- és kikapcsolása
SHIFT billentyû ötször lenyomva: Beragadó billentyûk be- és kikapcsolása
NUM LOCK billentyû 5 másodpercig lenyomva: Állapotjelző hangok be- és kikapcsolása
Windows embléma+U: A Segédprogram-kezelő megnyitása
A Windows Intéző billentyûparancsai
END: Az aktív ablak aljának megjelenítése
HOME: Az aktív ablak tetejének megjelenítése
NUM LOCK+csillag a numerikus billentyûzeten (*): A kijelölt mappa alatti almappák megjelenítése
NUM LOCK+pluszjel a numerikus billentyûzeten (+): A kijelölt mappa tartalmának megjelenítése
NUM LOCK+mínuszjel a numerikus billentyûzeten (-): A kijelölt mappa bezárása
BALRA nyíl: A kijelölt mappa bezárása, ha az nyitva van; ha nincs, a szülőmappa kijelölése
JOBBRA nyíl: A kijelölt mappa kibontása, ha zárva van; ha nincs, az első almappa kijelölése
A Karaktertábla billentyûparancsai.
Ha duplán rákattint a karakterrács valamely karakterére, az alábbi táblázatban található billentyûparancsokkal mozoghat a rácsban:

JOBBRA nyíl: Jobbra lép vagy a következő sor elejére
BALRA nyíl: Balra lép vagy a következő sor végére
FEL nyíl: Egy sorral feljebb lép
LE nyíl: Egy sorral lejjebb lép
PAGE UP: Egyszerre egy képernyőnyit lép felfelé
PAGE DOWN: Egyszerre egy képernyőnyit lép lefelé
HOME: A sor elejére lép
END: A sor végére lép
CTRL+HOME: Az első karakterre lép
CTRL+END: Az utolsó karakterre lép
SZÓKÖZ: Egy kijelölt karakternél vált a nagyított és a normál mód között
Az MMC főablakának billentyûparancsai
CTRL+O: Mentett konzol megnyitása
CTRL+N: Új konzol megnyitása
CTRL+S: A megnyitott konzol mentése
CTRL+M: Konzolelem hozzáadása vagy eltávolítása
CTRL+W: Új ablak megnyitása
F5: Valamennyi konzolablak tartalmának frissítése
ALT+SZÓKÖZ: Az MMC ablak menüjének megjelenítése
ALT+F4: A konzol bezárása
ALT+A: A Mûvelet menü megjelenítése
ALT+V: A Nézet menü megjelenítése
ALT+F: A Fájl menü megjelenítése
ALT+O: A Kedvencek menü megjelenítése
Az MMC konzolablakok billentyûparancsai
CTRL+P: Az adott oldal vagy az aktív ablaktábla nyomtatása
ALT+MÍNUSZJEL: Az aktív konzolablak ablakmenüjének megjelenítése
SHIFT+F10: A kijelölt elem Mûvelet menüjének megjelenítése
F1: A kijelölt elemhez kapcsolódó súgótémakörök megnyitása, amennyiben van ilyen
F5: Valamennyi konzolablak tartalmának frissítése
CTRL+F10: Az aktív konzolablak teljes méretûre állítása
CTRL+F5: Az aktív konzolablak korábbi méretének visszaállítása
ALT+ENTER: A kijelölt elemhez kapcsolódó Tulajdonságok párbeszédpanel megjelenítése, amennyiben van ilyen
F2: A kijelölt elem átnevezése
CTRL+F4: Az aktív konzolablak bezárása. Ha a konzolban csak egyetlen nyitott ablak található, akkor ez a konzol bezárását jelenti.
Navigálás Távoli asztali kapcsolat ablakban:
CTRL+ALT+END: A Windows NT adatbiztonság párbeszédpanel megjelenítése
ALT+PAGE UP: Váltás a programok között balról jobbra haladva
ALT+PAGE DOWN: Váltás a programok között jobbról balra haladva
ALT+INSERT: Váltás ciklikusan a programok között a programok indítási sorrendjében
ALT+HOME: A Start menü megjelenítése
CTRL+ALT+BREAK: Az ügyfél ablakban vagy teljes képernyőn történő megjelenítése közötti váltás
ALT+DELETE: A Windows menü megjelenítése
CTRL+ALT+Mínusz (-) jel a numerikus billentyûzeten: Pillanatfelvétel készítése az ügyfél aktív ablakáról a terminálkiszolgáló vágólapjára (ugyanazt a funkciót látja el, mint PrintScrn billentyû lenyomása a helyi számítógépen)
CTRL+ALT+Plusz (+) jel a numerikus billentyûzeten: Pillanatfelvétel készítése az ügyfél teljes képernyőjéről a terminálkiszolgáló vágólapjára (ugyanazt a funkciót látja el, mint az ALT+PrintScrn billentyû lenyomása a helyi számítógépen)
Navigálás az Internet Explorerben:
CTRL+B: A Kedvencek rendezése párbeszédpanel megjelenítése
CTRL+E: A Keresés sáv megjelenítése
CTRL+F: A Keresés segédprogram elindítása
CTRL+H: Az Előzmények sáv megjelenítése
CTRL+I: A Kedvencek sáv megjelenítése
CTRL+L: A Megnyitás párbeszédpanel megjelenítése
CTRL+N: A böngésző újabb példányának elindítása ugyanazzal a webcímmel
CTRL+O: A Megnyitás párbeszédpanel megjelenítése (ugyanaz, mint a CTRL+L billentyûparancs)
CTRL+P: A Nyomtatás párbeszédpanel megjelenítése
CTRL+R: Az aktuális weblap frissítése
CTRL+W: Az aktuális ablak bezárása
 
 
0 komment , kategória:  **** Számitógép,mobiltelefon**  
Kápszerkesztés
  2013-11-18 08:07:28, hétfő
 
  Link...

Link...


Készítsünk animált aláírást

Címkék: aláírás, animció, gif-mánia / Comments: (0)
A Gif-mánia.net oldalán animált aláírást készíthetünk, amivel különlegessé tehetjük leveleinket.

Az oldal portugál, angol és francia nyelven íródott, de nem kell hozzá nyelvtudás, hogy elkészítsük saját kis animációs aláírásunkat.
Regisztráció nélkül is tudunk képet készíteni.

1. Be kell írni a szöveget, amit látni szeretnék
2. Kiválasztjuk a betű típust és méretét
3. Kiválasztjuk a betű színét

4. Kiválasztjuk a figurát, de akár tölthetünk is fel a saját gépünkről, ha nem találtunk kedvünkre valót

5. Kattintunk a "Create" gombra és már el is készült a kép melyet lementhetünk a gépünkre vagy azonnal küldhetünk az új aláírásunkkal egy üzenetet






Link...

Próbálkozzatok ti is ! : Link
 
 
0 komment , kategória:  **** Számitógép,mobiltelefon**  
Kilenc karakteres jelszót !
  2013-11-18 05:20:54, hétfő
 
 
Mennyi idő alatt törik fel a jelszavadat?

A jelszavak az egyre többféle webes szolgáltatás fontos kellékei, hiszen elvileg ezek adják az első számú védelmi vonalat, és garantálják, hogy illetéktelenek ne jussanak hozzá adatainkhoz, ne léphessenek be fiókjainkba. de vajon meddig tart ezt feltörni?








A jelszavak megszerzése, feltörése a legfontosabb feladat a számítógépes bűnözők számára - a felhasználók többsége mégsem veszi elég komolyan a kérdést, amit jól mutat a különböző kisebb-nagyobb adatszivárgások nyomán nyilvánosságra kerülő jelszavak elemzésének eredménye: a legtöbb felhasználó ragaszkodik az egyszerű, könnyen megjegyezhető, és így könnyen kitalálható jelszavakhoz.

A leggyakoribbak: 123456, password (jelszó), 12345678, qwerty, abc123, illetve a személyes vonatkozású szavak, melyek forrása rosszabb esetben nyilvános adatként megtalálható valamelyik közösségi oldalon. Hogy mennyire könnyű dolguk van a bűnözőknek, az alábbi számok jól mutatják. Különösebb technikai tudás nélkül, egyszerű találgatásos módszerrel becslések szerint ennyi időbe telik feltörni (kitatlálni) az egyes jelszavakat, bonyolultságuktól függően. Már amennyiben a rendszer nem tilt le három próbálkozás után - szerencsére a legtöbb netbank ilyen, viszont a webmail fiókok többségénél legfeljebb az időnként feldobott captcha-k lassíthatják a munkát.


Mennyi ideig tart feltörni egy jelszót?



Jelszó hossza: 6 karakter
Ha csak kisbetűket tartalmaz: 10 perc alatt feltörhető
Ha van benne nagybetű is: 10 óra alatt feltörhető
Ha számok és szimbólumok is vannak benne: 18 nap alatt feltörhető

Jelszó hossza: 7 karakter
Ha csak kisbetűket tartalmaz: 4 óra alatt feltörhető
Ha van benne nagybetű is: 23 nap alatt feltörhető
Ha számok és szimbólumok is vannak benne: 4 év alatt feltörhető

Jelszó hossza: 8 karakter
Ha csak kisbetűket tartalmaz: 4 nap alatt feltörhető
Ha van benne nagybetű is: 3 év alatt feltörhető
Ha számok és szimbólumok is vannak benne: 463 év alatt feltörhető

Jelszó hossza: 9 karakter
Ha csak kisbetűket tartalmaz: 4 hónap alatt feltörhető
Ha van benne nagybetű is: 178 év alatt feltörhető
Ha számok és szimbólumok is vannak benne: 44530 év alatt feltörhető

Ha tehát biztosra akarunk mennyi, válasszunk legalább kilenc karakteres jelszót, amiben adjunk meg nagybetűket, számokat és szimbólumokat is. Ráadásul minden fiókhoz és szolgáltatáshoz teljesen különböző jelszó kell, és ezeket időnként meg is kell változtatni. Mivel az emberek többsége legfeljebb négy számot tud könnyedén megjegyezni, ez nem könnyű feladat. Segítséget nyújthatnak ebben az online jelszótároló (és generáló) alkalmazások, mint például a Roboform.


Forrás: Technet.hu


Link
 
 
0 komment , kategória:  **** Számitógép,mobiltelefon**  
Felírat készítése képre.
  2013-11-03 10:40:16, vasárnap
 
  Link...






Kép megírása !!!

Beírod a keresőbe: Tagsmaker.com
Utána! 1./ Tallózás (ha a Te képedet akarod megírni, ha nem,
akkor azt a képet jelölöd meg, amelyiket akarod!)

2./ mge.text (szöveg: beírsz, amit akarsz a képre!

3./ Cloose a Font (betűtipus, kiválasztod!)

4./ Select color (betűszín, kiválasztod!)

5./ Font size (betűméret, kiválasztod!)

6./ Text Posion (melyik részre kerüljön a szöveg,
kiválasztod!)

7./ Make The Image-re katt. és kész a kép, utána
mented, a szokásos mód szerint!


Kép szerkesztés

www.Loonapix.com
www.Fototrix.com( majdnem ugyan az)

Ott bejönnek képek, amilyenbe akarod tenni a képed oda katt. aztán tallózással a Te képed oda teszed, az oldalt megjelenik.

Aztán amibe be akarod tenni a képed arra katt. - create ( alul kijön a Te képeddel.).

Ott már csak kép mentése másképpen.




 
 
0 komment , kategória:  **** Számitógép,mobiltelefon**  
Összehajtogatható a jövő számítógépe
  2013-01-09 18:36:28, szerda
 
  Link...



 
 
0 komment , kategória:  **** Számitógép,mobiltelefon**  
Hogyan kell saját videót készíteni!
  2012-12-05 04:45:47, szerda
 
  Link..

Link

Link

Link



 
 
0 komment , kategória:  **** Számitógép,mobiltelefon**  
TE TUDTAD EZT ?- a mobilról..................
  2012-10-21 18:28:20, vasárnap
 
 



1.) A segélyhívó szám az egész világon 112. Ezt akkor is hívható, ha a telefon billentyűi le vannak zárva. Próbáld ki!


2.) Akocsidban hagytad véletlenül a kulcsodat !

És távol vagy a lakástól, ahol a pótkulcsot tartod?
Nos az a megoldás, hogy hívd fel a lakásod, és
valaki tartsa közel a telefonhoz a távirányítós pótkulcsot.
Neked kb.20 cm-re kell tartanod a mobilodat a kocsi ajtótól.
Amikor otthon megnyomják a távirányítót megnyílnak az autó ajtói.
A csomagtér ajtód is működik.
Tégy nyugodtan egy próbát!


3.) Lemerült a mobil telefonod akkumulátora?

Minden
mobilnak van tartalék töltés az akkujában, amely a *3370# megnyomására
önmagától aktivizálódik, így 50 % póttöltést nyújtva.

Amikor újratöltöd a telefonodat, automatikusan ez is feltöltődik, így a következő alkalomra is lesz tartalékod.

4.) Mit tegyél, ha ellopták a mobilodat?

...A mobil
kereskedők azért titkolják ezt az információt, hogy a többség tovább
használja a szolgáltatásukat, fogyasszon ezáltal, a lopás áldozata
pedig vegyen másik készüléket és ő is tovább fogyasszon.

...Meg kell
tudnod a készüléked sorozatszámát. Ehhez írd be *#06# HÍVÁS NÉLKÜL és
minden más nélkül, és a kijelző megjelenik egy hosszú kód. Ez az egyedi
hosszú kód az egész világon a te készüléked sorozat száma.

....Jegyezd
fel és tartsd biztonságos helyen. Ha ellopják a telefonodat értesítsd a
társaság operátorát, és add meg ezt a hosszú kódot. Ez lehetővé teszi,
hogy teljesen blokkolják a telefont, még ha a tolvaj kicseréli is benne
a SIM kártyát .

Valószínű nem kapod vissza a készülékedet, de legalább biztos lehetsz abban, hogy aki ellopta sohasem fogja tudni használni.

Ebben az a legfontosabb, hogy ha mindenki ismerné ezt a trükköt, értelmetlen volna mobilt lopni.

Ezért hát jegyezd te is fel,ezeket a tényeket hogy tud ha bajban vagy,mit kell tenni !!!

És ne felejtsd el felírni és biztos helyre tenni a sorozat számodat.











 
 
0 komment , kategória:  **** Számitógép,mobiltelefon**  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 58 
2020.06 2020. Július 2020.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 5 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 324
  • e Hét: 1767
  • e Hónap: 7295
  • e Év: 55207
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.