Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/19 oldal   Bejegyzések száma: 181 
A meggyógyitott beteg ................
  2019-04-08 22:23:02, hétfő
 
 




Az egészségünket legjobban a minket kezelő orvosok veszélyeztetik,mivel a modern orvostudomány módszerei csak ritkán működnek,és gyakran sokkal veszélyesebbek, mint azok a betegségek, amelyeket állítólag diagnosztizáltak és kezelni akarnak.

Dr. Robert S. Mendelsohn
 
 
0 komment , kategória:  **Olvasgatok, nézelődöm**   
Megjósolta a .................................
  2018-12-12 18:48:16, szerda
 
  Megjósolta a New York-i terrortámadást és a brexitet: ezt jövendöli 2019-re Baba Vanga

Baba Vanga, a vak jósnő már két évtizede elhunyt, ám még életében megmondta, mire számíthatunk 2019-ben. Jóslatait nem érdemes félvállról venni, hiszen megjövendölte az Iszlám Állam felemelkedését, a New York-i terrortámadást és a brexitet is.

A balkáni Nostredamusként is emlegetett jósnő szerint 2019-ben gazadsági válság lesz Európában. Ázsiát egy hatalmas cunami tesz tönkre, Oroszországba pedig egy óriási meteorit csapódik. Baba Vanga szerint Vlagyimir Putyint saját biztonsági embere próbálja majd megölni, Trump pedig egy titokzatos betegség áldozata lesz, amitől megsüketül és károsodik az agya - írja a Mirror.
Sokkoló dolgokat jósolt meg halála előtt az idős bolgár látnok, Vangelia Gushterova, azaz Baba VangaForrás: Wikipédia

Vangelia Gushterova, azaz Baba Vanga 1996-ban halt meg, 85 éves korában szülőhazájában, Bulgáriában. Jóslataira akkor figyelt fel a világ, amikor 2000-ben megjövendölte a Kurszk atom-tengeralattjáró tragédiáját.

Förrás .
Link
 
 
0 komment , kategória:  **Olvasgatok, nézelődöm**   
Megtörtént
  2018-10-14 18:22:33, vasárnap
 
  "Ez a jelenet a British Airways London - Johannesburg közötti járatán történt meg. Egy ötvenes fehér asszony egy fekete férfi mellett ült. Láthatóan nagyon zaklatott volt emiatt, így hívta a stewardesst. A légikisasszony kérdezi:
- Mi a probléma, hölgyem?
A fehér nő:
- Talán nem látja? Egy fekete mellé ültetett engem. Nem bírom elviselni, hogy egy ilyen gusztustalan lény mellett kelljen ülnöm. Adjon nekem egy másik ülést, kérem.
A légikisasszony:
- Nyugodjon meg kérem. A gépen majdnem minden ülés foglalt, de megnézem, hogy van-e még szabad hely.
A légikisasszony elment, majd néhány perccel később visszajött és azt mondta:
- Ahogy mondtam, nincs több üres helyünk a turista osztályon. Beszéltem a parancsnokkal és ő megerősítette, hogy a business osztályon sincs több hely. Van azonban egy hely az első osztályon. - és mielőtt az asszony bármilyen megjegyzést tehetett volna, a légikisasszony folytatta - A mi légitársaságunknál nem szokás, hogy turista osztályon ülő utasnak engedélyezzék, hogy átüljön az első osztályra, de figyelembe véve a körülményeket, a parancsnok úgy találta, hogy valóban botrányos arra kényszeríteni valakit, hogy egy ilyen visszataszító ember mellett üljön. - majd a légikisasszony a fekete férfihez fordult:
- Úgyhogy Uram, ha úgy kívánja, vegye a kézipoggyászát, az első osztályon a szabad hely Önre vár.
A körülöttük levő utasok, akik elképedve asszisztáltak a jelenethez, felemelkedtek és tapsoltak...."
 
 
0 komment , kategória:  **Olvasgatok, nézelődöm**   
Prof. Dr. Papp Lajos : Nyílt levél a Magyar Nemzethez
  2018-05-27 08:23:30, vasárnap
 
 



Dr. Papp Lajos: Nyílt levél a Magyar Nemzethez
2008. július 15.

A világhírű szívsebészprofesszor, Papp Lajos, aki eddig mások segítségkérő szavára volt teljes figyelemmel, aki egész életét a gyógyításra, betegek és elesettek istápolására tette fel, a közvéleményhez fordul. Nyílt levele: figyelmeztetés az élőknek, mindenkinek, de kivált azoknak, akik valamennyiünk életéért, annak megőrzéséért és minőségéért felelősséggel tartoznak. Hozzunk áldozatot Nemzetünkért! - mondja az orvos, aki most a legnehezebb áldozatot hozza meg: a visszavonulást, hogy ezzel is intsen, figyelmeztessen. Akinek van füle, hallja!

A Teremtő kegyelméből betöltöttem a hatvanadik életévemet.

Esendő bűnösként, sok hibával megélt életem minden tettét vállalom!

Köszönöm Önöknek, a Magyar Népnek, hogy taníttattak, ezért ez idáig és életem visszalévő részében is adósuk maradok.

Rendkívüli döntést hoztam az elmúlt napokban. Lemondok igazgatói pozíciómról, egyetemi tanári, gyógyító, kutató, oktatói tevékenységemről és múlhatatlan szerelmemről - a szívsebészetről.

Teszem ezt azért, mert a továbbiakban nem vállalok cinkosságot a Magyar Emberek elpusztításában. Nem leszek társtettes a Magyar Genocídiumban.

Magam is gyilkos vagyok!

Többszörös gyilkos.

Tömeggyilkos!

Több ezer műtétet végeztem, melyek során 48 beteg halálát okoztam. Tizenegy beteg meghalt, mert az ígért műtétet nem tudtam elvégezni.

Tizenhét éve egyetemi tanár, klinikaigazgató vagyok, ezért a Haynal Imre Egészségtudományi Egyetem Szív- és Érsebészeti Klinikáján, a Zala Megyei Kórház és a Pécsi Tudományegyetem Szívgyógyászati Klinikáján elhunyt mintegy háromszáz beteg haláláért is felelős vagyok.

Nem védekezhetek azzal, hogy a halálozási statisztikák alapján a világ egyik legalacsonyabb halálozásával operáltunk, gyógyítottunk.

Nem védekezhetek azzal, hogy több mint ezer állat életét áldoztam fel, hogy emberek ne haljanak meg.

Tudom, hogy minden esetben hibáztunk:

nem volt meg a kellő tudásunk,

nem jól ítéltük meg a lehetőségeinket, a betegek teherbíró képességét,

fáradtak voltunk, és idő előtt föladtuk a betegért folytatott küzdelmet.

Röviden, gyarló emberi gyengeség okán emberéleteket veszítettünk el.

De: soha sem én, sem az általam irányított orvosok nem tagadták meg a hozzájuk fordulóknak a segítségnyújtást.

Betegnek a betegségről, az elhunytak haláláról mindig mindenkinek igazat mondtam.

Nem tettem különbséget ember és ember között semmilyen okból.

Nem árultam a gyógyítás lehetőségét. A legszegényebb is megkapta azt, amit a leggazdagabb.

Hálapénzt sokan nem adtak, sokaktól nem fogadtam el.

A betegektől kapott hálapénz egy részét munkatársaimnak adtam, döntő részét a betegeknek visszaadtam, mert több mint ezer előadást tartottam, több mint ötszázezer kilométert utazva, a Kárpát-Haza minden területét bejárva, előadásért díjat, útiköltséget nem fogadtam el.

A magamnak megtartott hálapénz után a mindenkori törvények szerint adóztam!

Igazgatóként soha nem hazudtam beosztottaimnak, mindenkor az alapvető erkölcsi törvények és a mindenkori állami törvények betartását kértem, és magam igyekeztem a törvények betartásában példát mutatni.

Életem során korrupciós pénzt el nem fogadtam, semmiféle korrupcióban részt nem vállaltam.

Visszalévő életemben gyógyító emberként csak szolgálni kívánom Nemzetem minden polgárát.

Soha, senkitől nem fogok elhatárolódni, a lelkiismeret és a Krisztusi szeretet törvényeinek akarok megfelelni.

Kérek minden Magyar Nemzethez tartozót, hogy hozzunk áldozatot Nemzetünkért!

Ne fogadjuk el a hazugságot!

Ne öljük meg magzatainkat!

Mondjunk nemet a Gonosznak!

Bocsássák meg bűneimet, fogadják el sokak számára érthetetlen döntésemet.

...és az igazság felszabadít!

Dr. Papp Lajos; Forrás: Magyar Hírlap

Prof. Dr. Papp Lajos: A MAG népének életfeladata és küldetése (1. rész)
 
 
0 komment , kategória:  **Olvasgatok, nézelődöm**   
Borjú - tartó telep
  2018-04-23 15:43:05, hétfő
 
  Az egyik legnagyobb borjú-tartó telepről készítettek felvételt.

Ez az egyik legnagyobb állattenyésztő telep Wisconsinban, Green Bay külterületén. Minden egyes "sátorban" borjúk, szarvasmarhák vannak.
Az egész életüket ott töltik, míg felhízlalják őket, majd mennek a vágóhídra. Az egyéni műanyag sátrak minimalizálják, hogy bármilyen betegség átterjedjen egyik csoportról a másikra...

▪️ Nagy valószínűséggel az ipari méretekben tenyésztett állatokat növekedési hormonokkal, anibiotikumokkal és fájdalomcsillapítókkal is kezelik.
(például a használt IGF-1 borjúkba adott növekedési hormon nagyban növeli a cukorbetegség kialakulásának, a hormon-egyensúly felborulásának, az immunrendszer legyengülésének és a rák kialakulásának kockázatát!)

▪️ Az itteni ipari állattartó és feldolgozó telepeken 4-5 éves korukig nyerik ki a tejet belőlük, majd vágóhídra küldik őket.
▪️ Ahhoz, hogy még több tejet adjanak folyamatosan megtermékenyítik a teheneket, folyamatosan szoptatják a kis borjúkat és nyerik ki ipari mennyiségben a tejet.
▪️ Mivel hamar kimerülnek a szarvamarhák a folyamtos szülésben, szoptatásban, tejkinyerésben, ezért 5 éves koruknál nem húzzák tovább..., levágják és a húsukkal együtt a boltokban kötnek ki....

Hogy mennyi hormon, antibiotikum és növekedésserkentő gyógyszer van bennük, ezt azután már senki nem kérdezi... Egy jó nagy beefsteak lesz belőlük valamelyik amerikai gyorsétterem asztalán...





 
 
0 komment , kategória:  **Olvasgatok, nézelődöm**   
Meggyilkolták és egy folyóban találták meg -................
  2018-04-23 15:28:21, hétfő
 
  Meggyilkolták és egy folyóban találták meg az orvost, aki kimutatta az oltások és az autizmus betegsége közötti közvetlen kapcsolatot

Jeffery Bradstreet testét egy halász találta meg a Rocky Broad folyóban Chimney Rocknál mellbelőtték....(vagyis mellkasán lőfegyver okozta halálos sérülés volt)


Kapcsolódó cikk a Forbes magazinban




 
 
0 komment , kategória:  **Olvasgatok, nézelődöm**   
Csatornák toplistája
  2016-01-07 08:28:48, csütörtök
 
 




Álláskeresők kielemzése

Bizonyára sokan emlékeznek rá, hogy régen több munkáltató kézzel írottan is kérte a szakmai önéletrajzokat, ugyanis grafológiai vizsgálatnak vetették alá a jelöltek kézírását. Az íráselemzés az egész személyiséget feltérképezi, és sokat elárul az ember jelleméről, szándékáról és érzelmi stabilitásáról.
Ma a kézíráselemzés túl macerás és költséges a munkáltatók számára.
Azonban ne higgyük, hogy felhagytak az álláskeresők kielemzésével!
numerológia kicsinyített.jpgNapjainkban a numerológia a használt elemzőmódszer. Az ember születési dátumából még egy alvó tudatú HR-es is képes következtetéseket levonni. A születési adatot az ember KÉPLETének is nevezzük. Vizsgáljuk meg a kifejezést!
KÉPLET - ÉLET, tehát az ember KÉPLETE nem más, mint az ÉLETE.

A KÉPLETÉBEN, mint látjuk, benne van az egész ÉLETE!
Megjegyzem, hogy a munkáltatók által felületesen létrehozott elemzések nem korrektek és javarészt hibásak.
Felvetődik a kérdés, hogy ha nem teljesek az elemzések, akkor miért csinálják?
Azért mert a lényeg mégis bennük van: a számok elárulják többek közt azt is, hogy az ember mennyire érzelem által irányított, befolyásolható és manipulálható. A munkáltatók jellemzően olyan dolgozókat keresnek, akik nem gondolkodnak, nem rendelkeznek akarattal, vezethetők és két forintért szó nélkül bármire képesek.
A leírtakat figyelembe véve, ne csodálkozzanak azok a spirituális ösvényen járó becsületes és tiszta szándékú embertársaim, akik nem kapnak munkát a rabszolgatartó, inkorrekt cégeknél, vagy a közalkalmazotti szférában!
A legtöbb munkáltatónak nem érdeke, hogy holisztikusan gondolkodó és segítőkész embert foglalkoztasson, ugyanis komoly veszélyt jelenthet számára. Egy haladott szellemiségű ember hamar átlátja a tisztátalan szándékot és Isten őrizz attól, hogy felébressze alvótudatú társait...
 
 
0 komment , kategória:  **Olvasgatok, nézelődöm**   
Horogkeresztes asztal
  2015-12-18 16:36:32, péntek
 
  Horogkeresztes asztal az Ikeától, Hadolf néven, 88 euróért .





Bogár László közgazdász mondta : ,, az ember embernek látszó, tárgyként vegetáló... ,,. A globális vagy silány tudatmezők, információs fölénybe kerültek az egész világon és ez kihat a többiekre is - a normálisakra
 
 
0 komment , kategória:  **Olvasgatok, nézelődöm**   
Ez itt a vég ? Ki kit integrál ??????
  2015-12-01 09:22:34, kedd
 
  A norvégok eltávolítják a kereszteket, egy olasz iskolában betiltották a Karácsonyt - a bevándorlók miatt

Leveszik a kereszteket a falról, ha pedig a padló mintázatán van, akkor szőnyeggel takarják le Norvégiában, egy olasz iskolaigazgató pedig eltörölte a karácsonyi ünnepet.

Eltüntetik a kereszteket Norvégiában a menekültek miatt. A norvég bevándorlási hivatalnak ugyanis nincs elég helye, hogy elszállásolja az országba érkezett 30 ezer menekültet, ezért egyházi szervezetektől és civil közösséget kér segítséget - írja az Index a Local.no cikke alapján. A hivatal azt javasolja a befogadóknak, hogy a menedékkérők szállását tegyék ,,vallásilag semlegessé." A legtöbb helyen ezt úgy oldották meg, hogy levették a kereszteket a falról, ha pedig a padló mintázatán látszott egy, akkor szőnyeggel letakarták azt. A cél az, hogy ne bántsák meg a muszlim menekülteket.

A legtöbb felekezetnek semmi baja nincs a szabályozással, többen jelezték, megtiszteltetésnek tartják, hogy menekülteket fogadhatnak, örülnek, hogy segíthetnek, bár volt, aki megjegyezte, nem hiszi, hogy a menekültek sértőnek tartanák a keresztet.

Az ügy miatt sokan kérték számon a bevándorlási hivatalt. A szervezet pedig azzal védekezett: a javaslatuk nem a kereszténységet támadja, minden vallási szimbólumra vonatkozik.
Eltörölte a karácsonyi ünnepet egy olasz iskolaigazgató

Azóta már lemondott az az olasz iskolaigazgató, aki diákjai sokféle nemzetiségére hivatkozva idén eltörölte a hagyományos karácsonyi ünnepséget és betiltotta a karácsonyi dalokat is.

Országos vitát váltott ki Marco Parma, a Milánó melletti Rozzano Garofani nevű iskola igazgatójának döntése, aki még a tanév szeptemberi kezdetén bejelentette, hogy az intézménybe járó különböző nemzetiségű és eltérő vallású tanulók iránti tiszteletből a decemberi karácsonyi koncertet télkoncertre keresztelik át, az Olaszországban megszokott karácsonyi énekek pedig nem lesznek műsoron.

Ezen kívül azt is elrendelte, hogy az egyébként állami oktatási intézmény termeiben semmilyen karácsonyi vallási jelképet ne helyezzenek el, egyedül a fenyőfát, a hóemberes rajzokat és az ünnepi díszeket engedélyezte.

Az igazgató döntése karácsony előtt néhány héttel vált nyilvánossá. Fenntartásait fejezte ki a helyi tanfelügyelőség, Matteo Renzi olasz miniszterelnök pedig kijelentette: a vallások közötti párbeszéd nem azt jelenti, hogy "saját identitásunkat politikai korrektségbe fojtsuk". A római kormányfő hozzátette: "egész Itália - világiak és keresztények - soha nem mondanak le a karácsonyról".

Az iskolánál hétfőn szülők tüntettek a gyermek Jézust ábrázoló szoborral a kezükben és olasz adventi dalokat énekeltek. Egy másik csoportjuk Marco Parma lemondott igazgató visszatérését követelte, mert az iskoláknak laikusnak, azaz egyházaktól függetlennek kell lennie.

Matteo Salvini, az Északi Liga olasz ellenzéki párt vezetője betlehemmel a kezében érkezett az iskola épületéhez és karácsonyi dalokat tartalmazó CD-ket osztott szét. Mariastella Gelmini, a Forza Italia (FI) jobbközép ellenzéki párt volt oktatásügyi minisztere pedig beállt a karácsonyi dalokat éneklő szülők közé.

Nunzio Galantino, az olasz püspöki kar főtitkára "túlzott ideológiának" és "nevetségesnek" nevezte, ha éppen más hagyományokra és vallásokra való hivatkozással törlik el a karácsonyi ünnepséget.

Az olaszországi muzulmán közösségek is "feleslegesnek" tartották az iskolaigazgató döntését, hangsúlyozva, hogy az olasz állami iskolákba járó muzulmán vallású diákok közül soha senki sem akadályozta meg a keresztény karácsony iskolai megünneplését. Az olaszországi iskolák több mint 7 millió tanulójából - az általános iskolától az érettségiig - 300 ezer a muzulmán vallású, míg 2008-ban 81 ezer volt a számuk.


Forrás : Link..



 
 
0 komment , kategória:  **Olvasgatok, nézelődöm**   
Mért nem tudok én ennek örülni ?
  2015-02-12 10:13:47, csütörtök
 
  Tudomány és technika

Kilenc létező technológia, ami hamarosan az emberi testekbe kerülhet

Időkjelei: Az alábbi cikk olvasásakor érdemes észben tartani, hogy az írás egy fővonalas portálon jelent meg. A felsorolt technológiákról az Idők Jelei legtöbb olvasója több ízben is értesült már, a cikk mégis jól illusztrálja, hogy hol tartunk a bélyeg felé vezető úton, ráadásul egy tömegmédia forrásból.

Forrás: au.news.yahoo.com

Látva az Apple Watch és hasonló új kütyük iránti fokozott érdeklődést, az ember azt gondolhatná, hogy a hordható elektronikák állnak majd a következő legfontosabb technológiai változás középpontjában.

Nem így van.

A hordható eszközök is kapnak egy rövid időt a rivaldafényben, de ez csupán egy átmeneti időszak.

A testen töltött rövid időt követően az elektronikák a testbe költöznek.

Ez a következő komoly front.

Íme, kilenc jele annak, hogy a testbe ültethető technológiák már jelen vannak, rendkívül gyorsan fejlődnek és hamarosan az életünk (és testünk) részévé válnak.
1. Beültethető okostelefonok

wear1-638Sokan már most is a nap 24 órájában a telefonjukhoz vannak kötve, de mi lenne, ha ez a kötelék szó szerinti lenne?

A tendencia már elkezdődött.

Tavaly Anthony Antonellis RFID chipet ültetett a karjába, ami digitális alkotásait tárolja és továbbítja okostelefonjára.

A kutatók pedig olyan beültethető szenzorokkal kísérleteznek, amelyek az emberi csontokat élő hangszórókká képesek alakítani.

Mások olyan szemimplantátumok fejlesztésén dolgoznak, amellyel egyetlen pislantással lehet fényképezni, majd a képet bármilyen helyi tárhelyre (például a karba ültetett RFID chipre) küldeni.

Mi veheti át a kijelző szerepét, ha a telefon a testbe kerül? Az Autodesk mérnökei egy olyan rendszerrel kísérleteznek, ami mesterséges bőrön át képes megjeleníteni a képeket.

Egy másik megoldás szerint a képek egyenesen a szem implantátumon jelennének meg.
2. Gyógyító chipek

Egyes betegeknél már most is okostelefonnal kommunikáló kiber-implantátumokat használnak, amelyek képesek bizonyos betegségek megfigyelésére és kezelésére.

A Bostoni Egyetemen egy apró, beültethető érzékelőt tartalmazó bionikus hasnyálmirigyet tesztelnek, ami közvetlenül kommunikál a telefonon futó applikációval, a beteg vércukorszintjének megfigyelésére.

Londoni tudósok egy kapszula méretű áramkört fejlesztettek ki, ami figyelemmel kíséri a test zsírtömegét a túlsúlyos betegeknél és olyan genetikai anyagot termel, aminek hatására a beteg jóllakottnak érzi magát.

Több tucat egyéb betegség számára folynak beültethető és okos telefonos megoldásokra vonatkozó kísérletek.
chip_on_a_pill3. Az orvossal kommunikáló gyógyszerek

A beültethető eszközök nemcsak a telefonunkkal fognak kommunikálni, hanem az orvossal is.

A Proteus olyan kiber-tabletta kifejlesztésén dolgozik, ami SMS üzeneteket küld az orvosnak egyenesen a beteg testéből.

A tabletta belső információkat oszt meg az orvossal (a szó legteljesebb értelmében), aki így arról is értesül, hogy a beteg rendesen szedi-e a felírt gyógyszert és az a kívánt hatást fejti-e ki.
4. A Bill Gates féle fogamzásgátló tabletta

A Gates Alapítvány egy olyan MIT projektet támogat, aminek célja egy női számítógépes-fogamzásgátló chip kifejlesztése, amit szükség szerint távirányítással lehet aktiválni vagy kikapcsolni.

Az apró chip fogamzásgátló hormont bocsát ki magából kis adagokban és akár 16 évig is a nő testében maradhat.

A beültetés olyan egyszerű, mint egy tetoválás és a ,,ki és bekapcsolás lehetősége bizonyos kényelmet biztosít azok számára, akik családod terveznek," mondja Dr. Robert Farra, az MIT kutatója.

A megoldás egész más szintre emeli a távirányító elvesztésének jelentőségét...
5. Okostetoválások

Parts of the electronic tattooA tetoválások egyre menőbbnek számítanak manapság, így miért ne lehetnének egyben okosak és digitálisak is?

Az Illinois Egyetem kutatói az emberi hajszálnál is vékonyabb digitális tetoválást hoztak létre, ami a bőr felszínéről figyeli a szervezet folyamatait.

A Dangerous Things (veszélyes dolgok) nevű cég pedig egy olyan NFC chipet gyárt, amit a tetováláshoz hasonló folyamat segítségével visznek fel az ujjakra. A tetoválással zárakat lehet felnyitni vagy kódokat megadni, pusztán azzal, hogy rájuk mutatunk.

Egy texasi kutatócsoport olyan mikrorészecskéket fejlesztett ki, amit a tetováló festékhez hasonlóan juttatnak a bőr alá és ezzel tudják figyelemmel kísérni a szervezet működését.
6. Agy-számítógép interfész

Az agy közvetlen összekapcsolása a számítógéppel a tudományos fantasztikum álma (vagy rémálma).

A Brown Egyetem BrainGate (agykapu) nevű csapata vezeti az ilyen irányú kutatásokat. Weboldaluk szerint ,,a csecsemőknek való aszpirin tabletta méretével megegyező, agyba ültetett elektródák segítségével a BrainGate csapat bebizonyította, hogy képesek valósidőben dekódolni a neuronok jeleit és ezekkel külső eszközöket irányítani."

Az Intel szerint a gyakorlatban is alkalmazható számítógép-agy interfészek 2020-ra kerülhetnek a piacra.

Dean Pomerleau, az Intel kutatója szerint ,,az emberek előbb utóbb hajlandóak lesznek agyimplantátumokat használni."

,,Képzeljük el, hogy a gondolataink segítségével böngészhetünk az Interneten."

[Időkjelei: Illetve majd mások böngészhetnek az implantátumot használók agyában...]
7. Felszívódó bioelemek

wear7-638A beültethető technológiák számára az egyik legnagyobb kihívást a testbe ültetett vagy abban úszkáló eszközök áramellátása jelenti.

A konnektoron keresztül nyilván nem tölthetők és az elemcsere sem igazán járható megoldás.

A Cambridge-i Draper laboratórium olyan biológiailag lebomló elemeken dolgozik, amelyek a testen belül képesek áramot előállítani, azt akár vezeték nélkül továbbítani, majd dolguk végeztével elolvadnak.

Egy másik projekt a testben található glükózt használja az implantátumok áramellátására. Gondoljunk az általános iskolai burgonya akkumulátoros kísérletekre. Ugyanaz az elv, csak kisebb és persze sokkal fejlettebb.
8. Okos por

A beültethető fejlesztések közül talán az okos por a legmegdöbbentőbb. A homokszemcsénél is apróbb, saját antennával ellátott por implantátumok hálózatba rendeződnek a testben és egy egész sor összetett folyamat elvégzésére képesek.

Talán egy nano-hadseregként lehetne jellemezni őket, ami például a ráksejtek ellen indulhat csatába vagy csillapítja a fájdalmat és persze képes a gazda személyes adatainak titkosított tárolására.

Az okos por segítségével az orvosok egy napon képesek lesznek a beteg felnyitása nélkül dolgozni a testben, az információk pedig egészen addig titkosak maradnak, míg a gazda hozzáférhetővé nem teszi saját nano-hálózatán keresztül.
9. Az azonosított én

A beültethető eszközök elterjedéséhez a társadalmi normák felszámolása szükséges, ami számos adatvédelmi kérdést vet fel, a disztópikus felhasználás lehetősége pedig igen nagy.

A technológiát egyrészt használhatják a világ összes lakosának azonosítására.

Az amerikai hadseregben például számos komoly program indult a katonák beültetett RFID chipes azonosítására, a csapatok nyomonkövetésének globális automatizálása érdekében.

Egyes szakemberek szerint egy ilyen azonosító kiterjesztése a társadalom többi részére elkerülhetetlen.

Egyesek pozitívumként tekintenek erre az irányra, a bűnüldözés hatékonyságát, a választási csalások kiküszöbölését, az orvosi információkezelés forradalmasítását és a gyerekek biztonságát tartva szem előtt.

Mások egy orwelli társadalom kialakulását látják a folyamatban, amelynek élén Nagytestvér mindent tud, mindent lát és mindent irányít.

Megint mások a szingularitás felé tett első végzetest lépést sejtik benne, amikor az emberiség jövője irányítását szoftvereknek adja át.

Időkjelei: Vajon ezek között van a Jelenések könyvében leírt próféciát beteljesítő technológia vagy annak előfutára is?

,,És megadatott neki, hogy mindenkit, kicsiket és nagyokat, gazdagokat és szegényeket, szabadokat és szolgákat jobb kezükön vagy homlokukon bélyeggel jelöltessen meg, és hogy senki se vehessen vagy adhasson, csak az, akin bélyegként rajta van a fenevad neve vagy nevének a száma. Itt van helye a bölcsességnek! Akinek van értelme, számítsa ki a fenevad számát, mert egy embernek a száma az. Az ő száma pedig hatszázhatvanhat." Jelenések 13:16-18


Forrás : Link



 
 
0 komment , kategória:  **Olvasgatok, nézelődöm**   
     1/19 oldal   Bejegyzések száma: 181 
2020.06 2020. Július 2020.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 5 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 91
  • e Hét: 3515
  • e Hónap: 7921
  • e Év: 63854
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.