Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 112 
Darakrémes mézes szelet recept
  2014-12-23 15:54:32, kedd
 
  Link

Karamellás-diós mézes krémes : Link

A túrógombóc titkai : Link

Így készül a tökéletes piskóta | femina.hu : Link


Citromkrém torta

Hozzávalók:

1 csomag vanília puding
½ liter tej
15 dkg vaj - esetleg jó minőségű margarin
10 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja és leve
½ evőkanál zselatin 2 evőkanál vízben feloldva

A pudingporból és a tejből sűrű krémet főzünk, amit folpack-al letakarunk, hogy ne legyen bőrös, és hideg helyre tesszük - én a kamra kövére szoktam, ott hűl leggyorsabban.

A vajat a porcukorral habosra kavarjuk, és fokozatosan, kanalanként belekeverjük a krémet, hozzáadjuk a citromhéjat, bele tesszük az átszűrt citrom levet, majd belekeverjük a feloldott zselatint is.

A kihűlt piskótát hosszában és keresztben is félbevágjuk, így négy hosszúkás lapot kapunk, amit a krémmel megkenünk.
Úgy osszuk el rajta, hogy a tetejére és az oldalára is jusson a krémből.

1 ½ dl tejszínből vagy habmesterből kemény habot készítünk, és azzal díszítjük a tetejét.






klasszikus-meggyes-piskota : Link

Elkészítése
Habosra keverjük a vajat vagy a margarint a tojások sárgájával és a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába. Egy közepes tepsit a zsiradékkal kikenünk, és beszórjuk annyi liszttel, amennyit a vaj vagy margarin felvesz. A tésztát a tepsibe öntjük, majd egyenletesen megszórjuk a kimagozott meggyel, és egy kávéskanálnyi fahéjjal meghintjük. Forró sütőbe toljuk, majd a hőfokot fokozatosan mérsékelve 35-40 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk hűlni. Még langyosan
 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Édes finomságok  
Egészséges fagylalt
  2014-10-26 10:10:12, vasárnap
 
  Az élelmiszeripar fejlődésének egyik leglátványosabb területe a fagylalt gyártása. A kenyérhez hasonlóan, a fagyi is ma már rengeteg komponensből áll. A társadalom által negatívan megítélt komponenseket másra cserélik. Így például a cukor helyett kukoricaszirup terjedt el (invertcukor, fruktóz szirup, glükóz szirup), mely hosszútávon egészségileg rosszabb mint a cukor, de mindenképp olcsóbb és állaga miatt iparilag jobban kezelhető. Érdekes példa, van olyan üdítő melybe Ausztriában cukrot tesznek, míg nálunk glükóz szirupot. Emellett rengeteg színezék, szintetikus íz, lágyító, habosító, krémesítő és egyéb komponens alkotja fagylatot.

Otthon, a kalóriákat leszámítva, egészséges fagyit tudunk készíteni. Kevés komponensből 15 perc alatt, és két-három óra fagyasztással.

Alapelv

A fagyi alapja a tejszínhab. Ehhez adjuk az ízesítést, mely természetes anyagból készül. Ezt fagyasszuk le. A fagyi nem jég lesz, hanem habos struktúrát kapunk, jobbat mint a gyári fagyi esetén.

.Hozzávalók:

4 dl tejszín (ha lehet nem homogénezett)
40-50 dkg gyümölcs
1 citrom
10-12 dkg nyírfacukor (ha ez nincs, akkor ugyanannyi fehér cukor)
1 csipetnyi só
1-2 kanál útifű maghéj, vagy chia mag

.1 lépés

Elkészítjük az ízesítést. Ehhez szükséges kb. 40-50 dkg gyümölcs (málna, eper, barack, ribizli, szőlő, kivi, meggy, szilva, sárgadinnye, stb.). Jó a fagyasztott és kiolvasztott gyümölcs is. Turmixgéppel pépé alakítjuk, majd egy szűrőn átpasszírozzuk egy evőkanál segítségével. Így megszabadulunk a magoktól, héjaktól. Csak a lekvárszerű teljesen homogén gyümölcs pépet használjuk a továbbiakban.

Ehhez adjuk a nyírfacukrot, melyet előbb kávédarálóval porcukorrá alakítunk. Ajánlott a nyírfacukor, mert lassabban felszívódó szánhidrát, mint a sima fehér cukor. De egyébként az is jó. Ugyanannyi szükséges bármelyikből. Az nem igaz, hogy a nyírfacukor sokkal erősebb és ezért kevesebb kell belőle. Ez csak marketing.

Egy citrom levét és egy csipetnyi sót is adunk a gyümölcs masszához, majd turmixgéppel rövid ideig összekeverjük.

Fontos, hogy egy lekvárszerű, homogén, kellően sűrű, mégis folyós anyagot kapjunk. Mindenképp ajánlott egy evőkanál útifű maghéj vagy chia mag hozzáadása, mely természetes rost és sűrítő anyag. Ha nagyon híg a massza, akkor még egy-két kanál útifű maghéjat vagy chia magot adjunk hozzá. Általában háromnál több nem szükséges, mert már képes kocsonyás sűrűséget felvenni. Turmixgéppel újra összekeverjük. 5 percet állni hagyjuk, ezalatt megsűrűsödik.

A gyümölcs pép édességét a gyümölcstől és ízvilágunktól függően a cukor és citromlé mennyiségének változtatásával tudjuk szabályozni, sűrűségét a hozzáadott természetes rosttal. Fontos, hogy kb. 2-3 dl homogén anyagot kapjunk, erős ízvilággal.

Citrom fagyi esetén 2 dl natúr (nem homogénezett) joghurtba keverjük 5-7 citrom levét, és csak akkor ha bio citrom volt, akkor a héjából is reszelhetünk bele.

Csoki fagyinál 1dl tejben 2-3 evőkanál igazi holland kakaót oldunk, majd felmelegítjük forró vízen, majd ha kihűlt, a fent említett módon 2 dl natúr joghurthoz keverjük. Szükség esetén természetes rosttal sűrítjük.

Vanília fagyinál vagy természetes vanília eszenciát keverünk a natúr joghurthoz, vagy egy sűrű madártejet készítünk és azt még sűrítjük természetes rosttal.

Olajos magvak esetén (dió, mandula, pisztácia) előbb megpirítjuk, majd turmixoljuk kevés vízzel, passzírozzuk, joghurthoz keverjük.

.2. lépés

Felverjük a 4 dl hideg tejszínt a lehető leggyorsabb fokozaton. Én egy univerzális konyhai robotgépet használok, és 3 perc alatt kőkemény lesz a hab, gyakorlatilag fel lehet fordítani a tálat. Ha még két percig verném a habot, akkor már vajat kapnék belőle, de ez egy másik recept lesz. Tehát ne verjük túl a habot.

Mikor a hab kész, óvatosan hozzákeverjük a gyümölcspépet. Itt jön a konyhai robot előnye. A legkisebb fordulaton nagyon gyöngéden összekeveri az egészet. A hab nem esik össze, csak színes lesz. Ekkor dobozoljuk és fagyasztóba tesszük. Néhány óra alatt kész van. Nem fagy jéggé, hanem habos lesz, JOBB mint a bolti fagyi.

Néhány gondolat

Kevés olyan fagyi van, amelyik egészséges. A valódi gyümölcs minden hasznos anyaga benne van, adtunk hozzá citromlevet, természetes rostot, és nyírfacukrot. Mivel a tejszín nem porból készül, hanem valódi tejből, ezért az egész krémes, kellemes. Amire kell vigyázni, az a kalória.

Ha túl híg a gyümölcs pép, akkor elfolyósítja magát a habot és hajlamos jéggé fagyni. Ezért inkább használjunk több rostot és ekkor fantasztikusan szép struktúrájú fagyit kapunk.

Bármiből lehet fagyi, csak egy kb. 2-3 dl-es anyagot kell készítsünk, amit a hordozó tejszínhabhoz keverünk.

FORRÁS : Link



 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Édes finomságok  
Szalagos farsangi fánk recept
  2014-02-19 18:51:16, szerda
 
  Link...





A mi palacsintánk- Palacsinta 2. | NOSALTY - receptek képekkel : Link.......Mennyei !!!!!


Sütőben sült túrógombóc édes tejföllel

Küldte: GastroHobbi GmLm

Hozzávalók:

25 dkg túró
2 púpozott k rizsdara (aki nem gluténérzékeny, használhat búzadarát)
fél citrom reszelt héja
2 tojás
2 kis pohár tejföl
2 k porcukor
pici só


Elkészítése:

A túrót villával áttöröm és elkeverem a darával, a citrom héjjal, a sóval és 1 tojás sárgájával.10 percet pihentetem, hogy a dara megszívja magát, majd az 1 tojás fehérjét kemény habbá verem és óvatosan a túrós maszlaghoz keverem.

Gombócokat formázok és egy tűzálló tálba teszem őket. A tejfölt elkeverem a porcukorral, a maradék 1 tojással és a gombócokra öntöm.

170 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütöm.

Ízlés szerint, fahéjas porcukorral megszórva, vagy házi dzsemmel tálalom.

Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Édes finomságok  
Pehelykönnyű túrós pite
  2013-12-15 14:31:07, vasárnap
 
 
A tésztához
30 dkg finomliszt
4 darab tojássárgája
0,5 dl tej
1 kiskanál kristálycukor
3 dkg Dr. Oetker Instant Élesztő
15 dkg Rama
A tepsi kikenéséhez2 dkg Rama

A töltelékhez
1,5 evőkanál finomliszt
1 darab nagy citrom reszelt héja
2 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
30 dkg kristálycukor
1 kg tehéntúró
maréknyi mazsola
4 darab tojásfehérje

Elkészítés
Az élesztőt a cukorral ízesített langyos tejben fölfuttatjuk. A tojások sárgáját a puha Ramával kikeverjük. A felfuttatott élesztővel és a liszttel összedolgozzuk, majd a tésztát két részre osztjuk. Az egyiket 22×32 cm-esre nyújtjuk és Ramával kikent tepsibe fektetjük. A túrót áttörjük, a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával meg a liszttel összedolgozzuk. Kedvünkre mazsolát keverünk bele, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. A tésztára simítjuk. A másik kinyújtott tésztával befedjük. 3 órán át pihentetjük, majd villával megszurkáljuk. Előmelegített, közepesen forró sütőben (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 30 perc alatt megsütjük. Kockákra vágva, még melegen tálaljuk.







Lekváros-diós rácsos pite

Hozzávalók:

30 dkg margarin
30 dkg liszt
30 dkg darált dió
30 dkg cukor
1 egész tojás
1 tojás sárgája
25 dkg lekvár (én baracklekvárt használtam)

Elkészítés:

A kissé felolvasztott margarint keverjük össze az egész tojással keverjük bele a diót, cukrot, és a végén a lisztet.
Osszuk ketté a meggyúrt tésztát. Én úgy osztottam el hogy a tepsi aljába a nagyobb fele kerüljön a tésztának.
A tepsi méretének megfelelően nyújtsuk ki és margarinnal kikent tesibe tegyük. Lekvárral kenjük be a tésztát.
A tészta másik felét vágjuk 1cm-es csíkokra. A csíkokat rácsszerűen a baracklevárral megkent tésztára rakjuk. Ízletesebb lesz a süteményünk ha a rácsok közé még egy meggyszemnyi levárt helyezünk.
A tojás sárgájával megkenjük a rácsokat.
Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Ha kihűlt felszeleteljük, és megszórjuk egy kis porcukorral






Forrás : Link

Mézes zserbó recept Link

Vaníliás mézes krémes : Link

Varázslatos mézes kréme : Link

Lágy túrótorta vörös áfonyával

Ebben a süteményben, a lágy, vaníliás túró édességét csodásan ellensúlyozza az aszalt vörös áfonya savanykás íze. Hűtőben napokig eltartható, nem veszít puhaságából. Langyosan fogyasztva a legfinomabb. Akik nem szeretik a 'tésztás' sütiket, nehogy kihagyják!

Hozzávalók:

25 dkg túró

2 kis pohár tejföl (20 %-os)

3 db tojás

13 dkg vaj (nem margarin)

10 dkg cukor

2 marék búzadara

1 citrom reszelt héja

1 csomag vaníliás cukor

1 csomag vaníliás pudingpor

aszalt gyümölcs (ízlés szerint)



A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Amíg a sütő melegszik, a 3 db tojás sárgájával összekeverjük a cukrot és a puha vajat, majd hozzáadjuk a túrót, tejfölt, a reszelt citromhéjat, a pudingport, a vaníliás cukrot vagy aromát, és a búzadarát. Alaposan kikeverjük - legegyszerűbb robotgéppel. Verjük keményre a fehérjét, és lazán keverjük a masszához - fakanállal. Adjuk hozzá az általunk választott aszalt gyümölcsöt - tetszés szerint darabolva, és simítsuk sütőpapírral bélelt formába (én 23 cm átmérőjű tortaformát használtam). Majd tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük 40-45 percig. Hagyjuk a formában legalább langyosra hűlni, majd élvezzük a végeredményt!






Sült túrótorta, mandulával
Értékelés: 0.0/10 (0 szavazat)
Recepttárba tesz
Nyomtatás

Hozzávalók

Tészta: 200g vaj - 300g liszt - 100g cukor
Túró: 500g túró - 2 csomag vaníliás pudingpor - 200g cukor - 500 ml tej - 2 kiskanál vanília esszencia - 400ml tejföl - fél citrom reszelt héja - 2 tojás - 2 vaníliás cukor

Elkészítés

A cukrot, a lisztet, csipet sóval, szobahőmérsékletű vajjal tésztává gyúrjuk, majd 20-30 percre hűtőben pihentetjük. Egy tortaformát kikenünk és belisztezünk vagy sütőpapírral kibélelünk és kézzel bevonjuk a tésztával. Legyen pereme is jó magas. 190 fokra előmelegített sütőben süssük elő. Kb. öt perc, míg nem kap egy kis színt.
Addig a túró összes adalékát egy tálba keverjük el. Érdemes robotgépet használni, de óvatosan, mert fröcsköl. Öntsük a tésztára, majd 70-80 percig süssük készre. Vegyük vissza a hőmérsékletet 180 fokra. Ha szükséges lazán dobjunk rá egy fóliát.
Tűpróbával ellenőrizzük. Ne szárítsuk ki teljesen a belsejét, jobb, ha marad egy kis szaftja. Ha szeretjük, olyan 50. percben szórjuk meg mandulával.
Magában és lekvárral is tálalhatjuk.
Címkék, kategóriák
Elkészítési idő: 1 óránál több
Típus: desszert, sütemény, torta, vegetáriánus étel
További címkék: citrom, mandula, tej, tejföl, tojás, túró, vaj, vanília, vaníliás pudingpor

 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Édes finomságok  
Igazi puncstorta
  2013-04-22 08:00:22, hétfő
 
  Link...  
 
0 komment , kategória:  Receptek - Édes finomságok  
Citromtorta
  2013-04-12 13:18:24, péntek
 
  Link.......  
 
0 komment , kategória:  Receptek - Édes finomságok  
Citromos máz készítése
  2013-04-12 12:36:38, péntek
 
 
Máz készítése:

Egy egész citrom levét kicsavarjuk, leszűrjük és annyi porcukrot keverünk hozzá, hogy nagyon sűrű legyen.
Rákenjük a kihűlt tortára, ami szépségesen rádermed. (Habzsákból nyomtam rá és vizes késsel simítottam el.)
Reszelt répával, szeletelt mandulával és citromkarikával díszítjük.




 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Édes finomságok  
Citromos krém
  2013-04-12 12:24:47, péntek
 
 
Hozzávalók:

10 dkg porcukor
2 tojás sárgája
2 citrom leve
1/2 citrom reszelt héja
10 dkg vaj

Elkészítés:

Az adalékokat a vaj kivételével habverővel egyneművé keverjük, majd gőz fölött tovább kevergetve besűrítjük, és lehűtjük.
A habosra kevert vajjal elegyítjük a citromos, kihűlt krémet.
Készíthetjük úgy is, hogy a vajjal együtt sűrítjük össze az adalékokat, ekkor lényegesebben tovább tart a művelet.
Piskóták, lapok töltésére alkalmas.




 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Édes finomságok  
Csokis tortakrém
  2013-04-11 15:57:25, csütörtök
 
  Link..  
 
0 komment , kategória:  Receptek - Édes finomságok  
A tökéletes piskóta
  2013-04-11 14:59:05, csütörtök
 
  Hozzávalók:

6 tojás
6 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
6 púpozott evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só

Keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral. A tojások fehérjéből készíts kemény habot. A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, tedd rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan dolgozd össze, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára - akkor készült el, ha a teteje kissé elkezd barnulni. A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzd le róla a sütőpapírt, fordítsd meg, és hagyd teljesen kihűlni.
Fontos! A sütő ajtaját sütés közben ne nyisd ki, mert a tészta összeesik! A piskóta akkor készült el, ha a széle elválik a sütőlaptól.




Meggyes piskóta. recept
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 20 perc, Nehézségi szint: közepes

Hozzávalók 4 főre
» 4 db tojás
» 8 evőkanál liszt
» 8 evőkanál cukor
» 2 kiskanál sütőpor
» 1 kg. magozott meggy
» fél liter tejszín
» 1 csomag vanília krémpor

Elkészítés:

A 4 db tojást habosra keverem a cukorral ezután kis adagokban beleszitálom a sütőporral elkevert lisztet, lazán összedolgozom, és sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm. A meggyet kimagozom megmosom lecsepegtetem (pár szemet félre teszek a díszítéshez) majd a tésztás tálba öntöm, adok hozzá 1 evőkanál lisztet 1 evőkanál cukrot jól összekeverem és a piskótára szórom. 15-20 perc alatt 190 fokon megsütöm. Közben a tejszínt kikeverem a krémporral, a kihűlt piskótát kettévágom, megtöltöm a krémmel és a félretett meggyszemekkel díszítem.


Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Édes finomságok  
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 112 
2020.06 2020. Július 2020.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 5 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 757
  • e Hét: 3145
  • e Hónap: 7551
  • e Év: 63484
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.