Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Jó házasság - elköteleződés
  2022-03-18 14:19:44, péntek
 
 

"Micsoda az ember, hogy őt ily nagyra becsülöd, és hogy figyelmedet fordítod reá ?"
"Örökkévaló szeretettel szerettelek téged, azért terjesztettem ki reád az én irgalmasságomat." (Jób 7,17; Jer 31,3)

"Amit Krisztus megvalósított életével és halálával, az sokkal több, mint a bűn okozta romlás meggyógyítása. Sátán célja az volt, hogy örökre elszakítsa az embert Istentől, de Krisztusban szorosabb egységbe jutunk Istennel, mintha sohasem buktunk volna el...

Az Atya az ő egyszülött Fiát adta, hogy biztosítson minket változhatatlan békeszándékáról, hogy Krisztus által eggyé váljék az emberi családdal... Fiának személyében Isten örökbe fogadta az emberi természetet, és a legmagasabb helyre, a mennybe emelte.

Az Emberfia az, akivel az Atya megosztja a világmindenség trónját. Az Emberfia az, akit csodálatosnak, tanácsosnak, erős Istennek, örökkévalóság atyjának, békesség fejedelmének
(Ésa 9,6) hívnak.

A nagy VAGYOK az összekötő kapocs Isten és az emberiség között, aki kezével mindkettőt összekapcsolja. Krisztusban egyesül a földi és a mennyei család."
(Jézus élete, "Velünk az Isten!" c. fejezetből) BIBLIA Link
Link Házasság
 
 
0 komment , kategória:  Billy Graham  
Billy Graham Idézet
  2018-04-23 09:33:46, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Billy Graham  
Ki ölte meg valójában Jézust ?
  2018-03-30 23:53:19, péntek
 
  KI ÖLTE MEG VALÓJÁBAN JÉZUST?

"Mind a mai napig rengeteg embert érdekel Jézus keresztre feszítésének története. Dokumentumfilmek, ásatások és kutatások nagy számban látnak napvilágot minden évben, különösen így Húsvét körül.

Talán téged is érdekel Jézus Krisztus - az élete, a halála, a temetése és a feltámadása - amely ma is milliókat foglalkoztat... Lehet hogy elgondolkoztál már azon is, kik és miért akarták Őt megölni...
Hogyan halt meg, mivel győzte le a halált és miként támadt fel...?

A válasz megtalálható a Bibliában - és ez egy olyan válasz, amely örökre megváltoztathatja az életedet!

Talán hallottál Poncius Pilátusról, arról római helytartóról, aki akkoriban Izraelben a római császárt képviselte. Ő ítélte Jézust halálra, annak ellenére, hogy nem talált ellene bizonyítékot! (Máté 27: 22-26).

Voltak olyan vallási vezetők is, akik azt akarták, hogy Jézust megölesse, mert azt állította, hogy Ő a Messiás - a világ Megváltója - és nem tartotta be a törvényeiket (Jn 5:18).
Aztán ott volt az Iskariotes Júdás, aki elárulta Jézust, átadva Őt azon embereknek, akik keresztre feszítették. (Lukács 22: 3-6).

De Krisztus halálának felelősségét egyetlen emberre vagy csoportra sem helyezhetjük. Mert Ő volt a bűneink váltsága - minden olyan dolog, amit Isten ellen intézünk - ez tette szükségessé a Jézus kereszthalálának áldozatát.
Végső soron Isten terve volt, hogy Fia, Jézus meghaljon azon a golgotai kereszten, ahogy ez meg is történt.

Isten elküldte Jézust, hogy éljen a Földön a bűnösök között, úgy, mint egy ember; de ugyanakkor meg is láttassa velünk:

Szükségünk van egy Megváltóra, olyas valakire, aki Isten létére emberként, az Ő vére által meg tud (és meg is akar) minket váltani a sátán kezéből és képes végérvényesen megmenteni a bűneink következményétől, a haláltól.

Mivel Jézust az Atya küldte a Földre, Ő tudta, hogy meg fogják ölni. Ezért előre figyelmeztette a tanítványait, mondván:

"... az Ember Fiát át fogják adni a főpapoknak és az írástudóknak, akik halálra ítélik és átadják Őt a pogányoknak, hogy megcsúfolják és megostorozzák és keresztre feszítsék.
De a harmadik napon feltámad... "(Máté 20: 18-19, NKJV).

Jézus önként áldozta életét. A kereszten maradt, hogy bebizonyítsa Isten szeretetét számunkra. Ezután az Atya mindenek felett való hatalmának demonstrálásaként a harmadik nap felemelkedett a pokolból, feltámadt a halálból, hogy örökre győzelmet szerezzen a halál a pokol és a sátán felett - ahogyan azt előre kijelentette a tanítványainak.

Isten szeret bennünket és nem akarja, hogy a bűn és kárhozat alatt maradjunk! Mert ez ami elválaszt Őtőle és halálhoz, pokolhoz és ítélethez vezet.
Ezért küldte el Fiát a Mennyből -Jézus Krisztus személyében- hogy egyetlenegy áldozattal viselje az emberiség minden bűneit: meghalt a kereszten. Az Ő engesztelő áldozata miatt megszabadulhatunk a bűneinkből és a halálból!

Éppen ezért nem kell ujjal mutogatni azokra, akik Jézust megölték, (mert azokért is kifolyt az Ő vére a kereszten, nem csak mi értünk!!!)

Ehelyett arra szegezzük a figyelmünket, Aki előre tudta, hogy meg fogják ölni, Őreá, aki önként hagyta, hogy minden úgy történjen, ahogy azt a mennyei Atyja eltervezte; és mindezt azért:

Mert öröktől való szeretettel szeretett minket!!! :-)

Ő Jézus, aki ma is él és szeret Téged is!
Sokkal jobban, mint ahogy az fel tudnád fogni!
Csak rajtad múlik, hogy elfogadod-e az Ő szeretetét és behívod Őt az életedbe még ma!"
/Billy Graham/
 
 
0 komment , kategória:  Billy Graham  
Billy Graham: Hegyekre emelem
  2018-03-12 22:01:53, hétfő
 
  Link



Szemeimet a hegyekre emelem,onnan jön az én segítségem.
Az én segítségem az Úrtól van aki teremtette az eget és a földet.
Zsoltár 121: 1-2

Izraelben ahol a bibliát írták nagyon sok a hegyvidék.Mindenütt hegyek és dombok emelkednek.Valójában a Biblia azt írja,hogy "felmenni Jeruzsálembe" ,a "hegyen épített városba." A szentírásban mindenütt utalások vannak ezekre a hegyekre és dombokra, és bátorítás hangzik az izraelitáknak,hogy " tekintsenek föl" a hegyre és nézzenek föl a mennyre.

A tanítványok föltekintettek,és látták a feltámadt Krisztust,amint "fölemelkedett" Atyjához a mennyre. Azt olvassuk,hogy amikor Jézus Krisztus visszatér,a felhőkben jön,és ugyanúgy érkezik vissza az égből,mint ahogy itt hagyott bennünket. A fölfelé tekintés az emberek figyelmét elvonja a földi körülményeikről. Megváltoztatja a távlatot.

Ha valaha utaztál repülőgépen,akkor tudod,hogy a földön levő dolgok látványa egészen más,mint lent a földön. A holdon és az űrben a földről készített képek látványa egészen más,mint lent a földön. A holdon és az űrben készített képek egészen másként mutatják a földet,mint ahogy elképzeljük,amikor rajta vagyunk.Ilyen távlatot akar nekünk adni Isten önmagunkról. Amikor Istenre nézünk önmagunk és a körülményeink helyett,megváltozik a látásunk.

Ne vessz el az életkörülményekben. Tekints a hegyekre,hogy megnyerd Krisztustól a vezetést. Tartsd szemed a keleti égbolton: "Emeljétek fel a fejeteket,mert közeledik megváltásotok ideje."(Lukács 21:18).

Billy Graham: Szemeimet a hegyekre emelem
- Elmélkedések az év minden napjára 03.12
 
 
0 komment , kategória:  Billy Graham  
Szemeimet a hegyekre emelem
  2018-03-12 13:25:01, hétfő
 
 


"Mert minden, aki segítségül hívja az Úr nevét, megtartatik.
Azért a hit hallásból van, a hallás pedig Isten igéje által." Link




 
 
0 komment , kategória:  Billy Graham  
Billy Graham idézetek
  2018-03-05 18:59:08, hétfő
 
  "Biztos vagyok benne, hogy az örökkévalóság csodálatos dolog, és hála Istennek, hogy megadta nekem ezt a bizonyosságot. Nem félsz a haláltól. Alaposan félhetek a folyamattól, de nem a haláltól, mert azt gondolom, hogy a pillanat, amikor a lelkem elhagyja ezt a testet, az Úr jelenlétében leszek."

"Krisztust a szívembe fogadtam, és az életem megváltozott. De ez fokozatos változás volt. És nem láttam villogó izzókat. Nem hallottam mennydörgést. Nem volt nagyszerű érzelmi élmény. Csak azt mondta: Igen, Uram Jézus, azt akarom, hogy az életem ura legyen."

Billy Graham
Link
Link





" William Franklin "Billy" Graham (Charlotte, Észak-Karolina, 1918. november 7.)
Óriási házi és szabadtéri összejöveteleket tartott; prédikációit közvetítették a rádióban és a televízióban, néhányat pedig újraközvetítenek még napjainkban is.
Korának legbefolyásosabb prédikátorának tartották.

A North Carolina állambeli Montreatben lévő otthonában érte a halál.
A becslések szerint 210 millió embernek beszélt a kereszténységről.
Úgy lett belőle hitbuzgó keresztény, hogy 16 éves korában találkozott egy utazó prédikátorral.
Az Egyesült Államokban akkor lett híres, amikor 1949-ben két hónapig hirdette az Igét egy óriási sátorban, Los Angelesben.

William Franklin "Billy" Graham (Charlotte, Észak-Karolina, 1918. november 7. - Montreat, Észak-Karolina, 2018. február 21.) amerikai evangélista."

Mennyei kincsesláda.blogspot
Link
 
 
0 komment , kategória:  Billy Graham  
Billy Graham Képtára
  2018-03-04 13:13:02, vasárnap
 
  "Az élet egyik célja az, hogy segítsen az embereknek abban, hogy személyes kapcsolatot találjanak Istennel, amely szerintem Krisztus ismeretéből származik"
- Billy Graham

"A Mighty Fortress Is Our God. Hatalmas erőd a mi Istenünk."

Link
Link


... "Nem gondolom, hogy bármilyen viszály lenne ma a tudomány és a szentírás között. Azt gondolom, hogy gyakran rosszul értelmeztük az Írást és arra törekedtünk, hogy olyan dolgokat mondassunk ki az Írással, amelyeket az nem szándékozott közölni, azt gondolom, hogy hibát követtünk el, amikor azt gondoltuk, hogy a Biblia egy tudományos könyv. A Biblia nem tudományos mű.

A Biblia a Megváltás könyve, és természetesen elfogadom a Teremtés történetét. Hiszem, hogy Isten teremtette a világegyetemet. Hiszem, hogy Isten teremtette az embert, és az, hogy ez egy evolúciós folyamat során történt és egy bizonyos ponton fogta ezt a személyt és adott neki egy élő lelket vagy nem úgy történt, nem változtatja meg a tényt, hogy Isten teremtette az embert. ... Bármilyen módon is tette Isten, nem változtat azon, hogy mi az ember és milyen a kapcsolata Istennel."

(Billy Graham: Personal Thoughts of a Public Man)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Billy Graham  
Billy Graham * Végső tisztelet * Ó ! Hála az Úrnak
  2018-03-02 21:06:32, péntek
 
  Ó ! Hála az Úrnak, zengjünk néki hát,
Mert úgy szeretett, hogy id'adta Fiát !
A kínra, halálra küldötte el Őt,
Megnyitni a mennyet a bűnös előtt.

Kar: Szívem áldd a királyt, az Övé ez a föld !
Szívem áldd a királyt, neve mindent betölt !
Jöjj, bűnös az Úrhoz, a Jézus az út,
Ó ! vedd be szívedbe a drága Fiút !

2. Ó ! teljes az üdv, amit ád az a vér !
Ó ! drága a kincs, amit Isten ígér.
Ha bánva bűnét jön a leggonoszabb,
Az Úr néki még ma bocsánatot ad !

3. Szent az, mit az Úr mond és szent, amit ad.
És szent öröm az, mely az Úrba' vigad.
De még magasabb lesz az égi öröm,
Ha Jézus előtt vigadunk odafönn.

Ó ! Hála az Úrnak
Link Link

Link Link


 
 
0 komment , kategória:  Billy Graham  
10 idézet BILLY GRAHAMTŐL
  2018-02-26 20:26:48, hétfő
 
  A bátorság ragályos. Ha akad egy, aki bátran kiáll, a többiek gerince is kiegyenesedik.

Az otthonom a mennyben van. Ebben a világban csak átutazó vagyok.

Isten két kezet adott nekünk, egyet, hogy elfogadjunk vele, a másikat, hogy adjunk.

Semmi sem adhat egy otthonnak megfelelő biztonságot, csak az igaz szeretet.

Társadalmunk arra törekszik, hogy elkerülje bármilyen lehetőségét annak, hogy valakit megbántson - kivéve Istent.

A keresztény élet nem jár folyamatosan a magaslatokban. Vannak pillanatok, amikor megélem a legnagyobb mélységeket is. Ilyenkor imában Isten elé megyek és könnyek között mondom neki: 'Atyám, bocsáss meg nekem!' vagy 'Segíts rajtam!'

Az a gyermek, aki tiszteletlen a szüleivel, másokat sem fog tisztelni.

Isten irgalma és kegyelme reményt ad nekem, nemcsak magam miatt, hanem a világ miatt is.

Testvérek, nézzetek fel és legyetek bátrak! Az angyalok közelebb vannak, mint gondolnánk.

Az evangélium sosem változott meg.

10 ZSENIÁLIS IDÉZET BILLY GRAHAMTŐL
Link Link

Link



 
 
0 komment , kategória:  Billy Graham  
Billy Graham (1918-2018)
  2018-02-24 21:13:24, szombat
 
  " Végigküzdöttem a szép harcot, pályafutásomat befejeztem, s a hitet mindvégig megőriztem. Vár az igazságosság koszorúja, a győztesnek járó jutalom, amelyet maga az Úr, az Igazságos Bíró fog átnyújtani nekem azon a Napon. De nemcsak nekem, hanem mindazoknak is, akik szeretettel és vágyakozva várják őt vissza. 2 Tim.4: 7-8

Billy Graham Budapesten 1989 Link
Link




Amint vagyok, sok bűn alatt, De mert hallom hívó szavad,
S mert értem áldoztad magad, Bárány Jézus, jövök.

Amint vagyok, nem várva, hogy Lelkemnek terhe, szennye fogy,
Hozzád, ki megtisztíthatod, Bárány Jézus, jövök.

Amint vagyok, bár gyötrelem, S kétség rágódik lelkemen,
Kívül harcok, bent félelem, Bárány Jézus, jövök.

Amint vagyok, vak és szegény, Hogy kincset leljek benned én,
S derüljön éjszakámra fény, Bárány Jézus, jövök.

Amint vagyok, nincs semmi gát, Kegyelmed mit ne törne át,
Reád bízom lelkem javát, Bárány Jézus, jövök.

Amint vagyok, hogy a Te szent Kegyelmed tudjam mit jelent,
Már itt, s majd egykor odafent, Bárány Jézus, jövök.

Amint vagyok Link


 
 
0 komment , kategória:  Billy Graham  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2020.06 2020. Július 2020.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 32 db bejegyzés
e év: 377 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 637
  • e Hét: 2976
  • e Hónap: 6777
  • e Év: 68078
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.