Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/66 oldal   Bejegyzések száma: 650 
Ha veszítettél már el valakit, tudod, ...
  2024-04-07 12:34:31, vasárnap
 
 




,,Ha veszítettél már el valakit, tudod, hogy a vesztés pillanatában szeretted a legjobban és a legigazabban.
Amikor szembesültél azzal, hogy "nincs".
Amikor a sors letépi rólunk azt, akit szeretünk, s ott maradunk kifosztva, egyedül - a hiányban döbbenünk rá, mennyire szerettük.
Utólag.
És jönnek az emlékek: a közönyös hétköznapok, a szürke reggelek, a fáradt fölkelések, a rosszkedvű morgások, veszekedések, összezördülések, a kellemetlen esték, amikor nem történt semmi, csak ültetek egymás mellett, üresen - a hiány fájdalmas érzésével visszanézve villámfényben látod meg a múltadat, s azt kiáltod:
-- Milyen hülye voltam! Nem láttam, milyen kincset szórok szét minden percben és órában!... Bár akkor tudtam volna, amit most tudok: hogy ajándék volt vele az élet!
Bár visszatérhetne, akár csak egyetlen percre is!
Másképp szólnék hozzá? Másképp látnám, másképp ölelném...
És elmondanám neki azt, hogy... Mit is?... Amit nem lehet elmondani."

(Müller Péter: Szeretetkönyv)
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Gondolataiddal, érzéseiddel és hiteddel átírhatod
  2024-04-05 17:24:22, péntek
 
 




"Gondolataiddal, érzéseiddel és hiteddel átírhatod a jövendődet.
A jelent nem, mert az már készen van. Megfagyott minden múltbéli gondolatod, jó és rossz érzésed, félelmed, tévhited és tévedésed. Megdermedt már minden, és olyan lett, amilyen - de a jövőd még várakozik."

MÜLLER PÉTER
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Késő éjszaka sétálgattam az utcán,
  2024-04-04 13:57:07, csütörtök
 
 




" A Titokkal, mint minden ember, először én is gyerekkoromban találkoztam. Szerettem sétálni. Főleg este. Néha éjszaka is.
Késő éjszaka sétálgattam az utcán, és bámultam a csillagos eget. Hat éves lehettem. Szüleim nem féltettek. Nem tudom miért... Pedig akkoriban már háború volt a világban. Félelem... Közeledett a front...
(Látod, ez is titok! Anyám egyszer olyasmit mondott, hogy a gyerekre angyalok vigyáznak. Így volt?... Így van?... Azóta sok mindent megtudtam erről, de hogy ez pontosan hogy is van: titok.) Szóval bandukoltam a Rákos patak partján, leültem egy játszótér padjára s bámultam a csillagos eget.
,,Onnan jöttem. Ott a hazám - én itt csak vendég vagyok" - gondoltam. És kerestem azt a csillagot, ahol az én hazám van. Vajon melyik lehet? Honnan jöttem? Lestem, melyik csillag szikrázik jobban, honnan üzennek titkos fényjelekkel az én láthatatlan testvéreim?
(Látod, ez is titok. Hogy mint hat éves gyerek, megéltem azt az élményt, amiről a ,,Kis Herceg" című remekmű szól. Megéltem ennek a másik világból idezuhant kis lénynek a történetét. És még nagyobb titok, hogy húsz éve múlva, amikor kezembe került az Evangélium, a következő döbbenetes mondatra bukkantam. Megkérdezték Jézust: ,,Te vagy a zsidók királya?" És ő azt válaszolta: ,,Az én országom nem e világból való." Lehet, hogy én hat éves koromban tudtam azt, amit Jézus Krisztus?! Hogy a mi országunk nem itt lent, hanem odafönt van? Lehet, hogy egy gyermek bölcsebb, mint a felnőtt férfi? Mert amikor elolvastam ezt a biblia mondatot, megrendültem, és a szó szoros értelmében elbőgtem magam. ,,De hisz én ezt tudom!- gondoltam. - ,,Tudom!!"... De honnan?...Titok..."
Müller Péter
(Titkos tanítások - részlet)
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Küzdeni csak akkor tudunk, ha van miért.
  2024-03-31 20:16:55, vasárnap
 
 



" Küzdeni csak akkor tudunk, ha van miért. Mert minden küzdelem áldozatokkal jár, s áldozatot csakis olyan célért tudunk hozni, amelynek értelmét előre látjuk. "

Müller Péter
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Áldott békés szép húsvétot kívánok
  2024-03-31 13:24:15, vasárnap
 
 




Áldott békés szép húsvétot kívánok minden kedves Barátomnak, Ismerősömnek!

"Tél után tavasz, éjszaka után reggel, betegség után gyógyulás, és halál után új élet jön.
Húsvét van!
Nézd meg a fehér és rózsaszín virágos fákat, a rügyeket, a sárga aranyesőt. Színes lett a világ és illatos. Érzed? Ez nem csupán virágillat, hanem az újjászületés mámora.
Friss! Új! Reménykedő! Élettel teli! Csukott arcodat fordítsd az égre: újra meleg a nap, és langyos az eső. Érzed? Minden újjászületik. Te is - csak vedd észre, kérlek! Hogy nemcsak halál van, hanem születés is.
A feltámadás nemcsak a hívők ünnepe, hanem minden emberé. A tiéd is. Rádöbbenhetsz, hogy erősebb vagy, mint a halál, és arra is, amit az eredeti görög szó, az anástasis jelent: “újra lábra állni". Benned van az erő, az Élet ereje, hogy újra lábra állj. Élő lélek van benned, nem lehet téged legyőzni."

MÜLLER PÉTER




 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Nagyon furcsa szeretni valakit, akit nem is látok
  2024-03-27 08:51:08, szerda
 
 




,, Nagyon furcsa szeretni valakit, akit nem is látok. Sohasem azt szereti az ember, amit nem lát, hanem amit érez. Igen. Nem tudtad? Ha csak a látványt szeretné, könnyen kiábrándulna belőle. Mert a látvány változik. A földi létben ritkán szépűlnek meg a dolgok. Inkább elhervadnak. Megráncosodnak. Megvénülnek. Megcsunyúl. Tönkremennek. Elvesztik arcukat. Ezért fontos, hogy azt szeresd amit érzel. És téged is az szeret, aki érez. Nem tudtad? ,,

(Müller Péter Aranyfonál)
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Jézus amikor fölment a hegyre, ezt mondta híres „hegyi
  2024-03-27 08:25:09, szerda
 
 




"Jézus amikor fölment a hegyre, ezt mondta híres ,,hegyi beszédében": ,,Amikor imádkoztok, ne tegyetek úgy, mint a képmutatók, akik az emberek szeme láttára szeretnek imádkozni a zsinagógában... Te amikor imádkozol, menj be a szobádba, zárd be az ajtót, s imádkozzál titokban mennyei Atyádhoz. S mennyei Atyád, aki rejtekben is lát, megjutalmaz."
Tanításának lényege, hogy az Istenhez vezető út ezentúl: magányos út. Innen kezdve minden ember önmagában, a maga által kitaposott ösvényen, a saját lelkének mélyén találkozhat csak Istennel.
Ebben a találkozásban már sem pap, sem közösség nem segítheti. Az imádság - akár a meditáció - minden ember legintimebb magánügye. A legbenső valójával, a Teremtőjével való találkozás. Jézus azonban tudta, hogy a templom már régóta nem az, amelyet az Úr öröknek akart. Kiüresedett. Lélektelenné vált.
És hogy valójában, a lelkük mélyén nem is ez bántja a papokat, hanem a félelem, hogy mi lesz, ha mindenki otthon imádkozik majd, a saját szobájában és titokban. Mire valók a papok, ha a hitélet legszentebb ügyét mindenki önmagával intézi el? Mi lesz az ősi, kollektív hagyományokkal, ha mindenki magánúton társalog majd az Istennel, s azt se tudják, hogy mit mondott neki?
Hová lesz a Hatalom? Az írástudók hatalma, a szellemi és a politikai vezetők hatalma, ha az egyén kicsúszik az ellenőrzés alól, s többé nem azt teszi, amit a dogmák őrzői parancsolnak neki? Mi lesz a féltve őrzött közösséggel? Mi lesz a mózesi templommal, ha senki sem jár oda?
A két utolsó kérdésre Jézus félelmetes választ adott. A közösség életét hazugnak, képmutatónak, istentelennek ítélte. És menthetetlennek. Túljárt felette az idő.
Ha valaki kilép egy közösségből azt jelenti, hogy teljesen támasz nélkül marad. De csakis ekkor lesz igazán ember! Lázadásának csúcspontján. Ha itt megtorpan, előbb-utóbb magányának és terméketlen önerejének áldozatává válik - de ha továbblép, földi közösség helyett új közösséget és új segítséget talál: ám ez már az univerzális létből érkezik."
Ha valaki ennyire eléje megy, azt a szellemvilág sohasem hagyja magára. "

MÜLLER PÉTER: /Lomb és gyökér /
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Kinyílni egy beteg világban: veszélyes.
  2024-03-24 08:09:15, vasárnap
 
 




" Kinyílni egy beteg világban: veszélyes. Finomnak lenni a durvához: fájdalmas. Szeretni a közönyben és a gyűlöletben: gyötrelmes.
Mitévők legyünk? A válasz egyszerű:
Önmagunkon kell kezdeni. Egy betegség akkor nem fertőz, ha erős az immunrendszerünk. Ez nem azt jelenti, hogy nem leheljük be a baktériumokat, hanem azt, hogy nem leszünk tőlük betegek. Nem kerülünk a hatásuk alá.
Minden adáshoz kell egy vevő is. Minden sugárzáshoz egy rezonancia. Minden 'kívülről' jövőhöz egy 'Benső' hangoltság. Csak ami belülről jön - mondja Jézus - az fertőz.
Ahol az ember erős, ott nem lehet megingatni. Ezért az igazi háborúság önmagunkban zajlik. Aki Lelkileg valóban rendben van, azt kívülről nem lehet megzavarni. Nem tudod úgy kibillenteni az egyensúlyából, hogy ne szerezné vissza. "

Müller Péter
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Tudd, hogy magától az élet sohasem szép.
  2024-03-24 08:04:59, vasárnap
 
 




" Tudd, hogy magától az élet sohasem szép. Széppé kell formálni, meg kell csinálni. Mint gazosból egy szép kertet, vagy halálos csendből és a hangok bántó zűrzavarából a szép dalt és zenét :teremteni.
A "poézis" görög szó, azt jelenti, "elkészíteni" - úgy kell megcsinálni, hogy szép legyen és örömteli.
Hogyan? Mivel? Lelked hatalmával. Nagy pillanat, amikor ráébredsz majd, hogy mindent te teszel, minden belőled jön. Élő forrás van benned. És ez működik szüntelenül. Egyszer rájössz majd, hogy saját Napod van. .... Még egy titkot mondok, a Nap emberek különös hatással vannak a környezetükre, mert erőt adnak és derűt...."

Müller Péter
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Állj föl, ha a padlón vagy!
  2024-03-23 09:46:35, szombat
 
 




Állj föl, ha a padlón vagy! Ne mondd, hogy nem tudsz! Valaha tudtad, amikor kisbaba voltál. Tudtad, pedig százszor estél el, százszor ütötted meg magad, és sem az izmaid, sem a csontjaid nem voltak még alkalmasak a fölállásra. Remegtél, inogtál, olyan gyenge voltál. És mégis fölálltál! Soha nem álltál még, a fejed is túlsúlyos volt hozzá, és mégis! Életedben először fölálltál! Mert sejtetted, hitted, sőt, bizonyos voltál benne, hogy te tudsz állni, bár sohasem próbáltad még...
Ezt az előrevételezett tudást nevezzük hitnek. És ma azért állsz, mész, futsz, rohansz, mert valaha sokszor elestél, rengetegszer megütötted magad, és ott lettél erős és legyőzhetetlen, ahol sokszor vesztettél.

/Müller Péter/
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
     1/66 oldal   Bejegyzések száma: 650 
2020.06 2020. Július 2020.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 120 db bejegyzés
e év: 939 db bejegyzés
Összes: 12990 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 49
  • e Hét: 2304
  • e Hónap: 9777
  • e Év: 127023
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.