Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Portugáliai Szent Erzsébet 07.04
  2020-07-04 08:53:58, szombat
 
  - Igenaptár oldalon Link

- Wikipédia Link
Portugáliai Szent Erzsébet III. Péter aragóniai király leánya, II. András magyar király dédunokája, Árpád-házi szent Erzsébet nagy unokahúga. Nevét is nagynénje tiszteletére kapta.
Elhunyt 1336. július 4. (65 évesen) Estremoban

- Mária rádió Link

- Papp Nóra írása Link

- Turulmadár oldalon Link

...... ........... .....

 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Útravaló – 2020. július 4.
  2020-07-04 08:43:34, szombat
 
  Ámosz próféta vigasztalása nagyon is időszerű. Társadalmunk és Egyházunk életében sok-sok repedés támadt az elmúlt évtizedekben, sok minden az enyészet, az elmúlás idejét éli a jó és értékes dolgok közül is. Hol vannak a normális, emberi értékek? Hol a család, a munka, a művészet becsülete? Elfelejtettünk böjtölni: bűnbánatot tartani, visszatérni a Teremtőhöz, imádni és szentként kezelni Istent. Magunkat tettük mércévé, pillanatnyi érzéseinket és saját gondolatainkat mindenhatóvá tettük. Így nem is csoda, ha elkerül bennünket a boldog megelégedettség, a mély és tartós öröm, a megküzdött béke. Bízzuk életünket újra Krisztusra, mert ő az új bor, ő az, aki igazán termékennyé tudja tenni törekvéseinket, vágyainkat.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
13. évközi hét szombat 07.04
  2020-07-04 08:39:50, szombat
 
  OLVASMÁNY Ámosz próféta könyvéből
A próféta meghirdeti a boldog messiási idők eljövetelét.
Az eljövendő boldog élet képét így tárja elénk az Úr:
Azon a napon felállítom Dávidnak leomlott hajlékát, és kijavítom falainak repedéseit, mindazt, amije romba dőlt, megújítom, és ismét felépítem, mint hajdan volt, hogy birtokukba vegyék Edom maradványait és az összes nemzetet, ahol segítségül hívták a nevemet, - mondja az Úr, aki ezt végrehajtja. Íme, jönnek napok - mondja az Úr -, a szántóvető utoléri az aratót, a szőlőtaposó a magvetőt; a hegyek édes musttól csepegnek, és minden dombot megművelnek.
Jóra fordítom népemnek, Izraelnek sorsát, s felépítik az elhagyott városokat, és lakni fognak bennük; szőlőt ültetnek és borát isszák, kerteket telepítenek és gyümölcsüket eszik.
Én elültetem őket földjükön, és nem tépik ki őket többé földjükről, melyet nekik adtam - mondja az Úr, a te Istened.
Ez az Isten igéje. Ám 9,11-15

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézus tanítása új lelkületet kíván követőitől.
Keresztelő János tanítványai egyszer Jézushoz járultak, és megkérdezték tőle: ,,Miért van az, hogy mi és a farizeusok gyakran böjtölünk, a te tanítványaid viszont nem tartanak böjtöt?"
Jézus így felelt nekik: ,,Vajon szomorkodhat-e a násznép, amíg velük van a vőlegény? Eljönnek a napok, amikor elviszik tőlük a vőlegényt, akkor majd böjtölnek.
Senki sem tesz régi ruhára új szövetből foltot, mert az új szövet kiszakítja a régit, és a szakadás még nagyobb lesz. Új bort sem töltenek régi tömlőkbe: mert így kiszakadnak a tömlők, a bor kiömlik, és a tömlők is tönkremennek. Az új bor új tömlőkbe való; akkor mindkettő megmarad."
Ezek az evangélium igéi. Mt 9,14-17
...... .............



Imádság
Drága Jézus! Segíts, hogy fényed hordozói lehessünk, bármerre visz utunk. Töltsd el szívünket életadó Lelkeddel, itass át és végy birtokba minket oly teljességgel, hogy életünk már csak a Te kisugárzásod legyen. Ragyogj át rajtunk, és úgy élj bennünk, hogy mindenki, akivel találkozunk, a Te jelenlétedet érezze meg általunk. Többé már ne minket lássanak, hanem egyedül Téged, Jézus. Maradj velünk, s akkor úgy ragyoghatunk, ahogyan Te ragyogsz, s világossággá válhatunk mások számára is.

Elmélkedés
Miért nem tartanak böjtöt a te tanítványaid? - kérdezik Jézustól Keresztelő János tanítványai. A böjtölés lényege, célja, hogy felkészítse az embert valamire, amit vár, például egy találkozásra. A böjt egy önként vállalt áldozat annak érdekében, hogy megtisztuljunk és méltók legyünk a találkozásra és az abból fakadó örömre. De ha a körünkben van az a személy, akit várunk, és ha az ő jelenlétének örvendezünk, akkor nincs értelme böjtölni. Ez Jézus válaszának a tartalma a felvetett kérdésre. Ezért mondja: ,,Vajon szomorkodhat-e a násznép, amíg velük van a vőlegény?" Amíg ő együtt van tanítványaival, addig nincs értelme a böjtnek.
Jézus születése új korszakot indított el az emberiség történetében. Mennybemenetele után ismét egy új korszak kezdődik, amikor nem személyesen, hanem a Szentlélek megszentelő tevékenysége által lesz jelen a világban. Erre utalnak azok a példázatok, amelyekről a mai evangélium második részében olvasunk. A hasonlatok rávilágítanak a Megváltó, a bűnösöket megmentő Jézus küldetésére is. Jézus az új élet lehetőségét, az életszentséget, a lelki megújulást kínálja fel minden embernek a megtérés által. A szövetről és a foltról, valamint a borról és a borostömlőkről szóló példák arra utalnak, hogy a megtérő ember nem ragaszkodhat korábbi bűnös életéhez, hiszen Isten irgalmának köszönhetően új, kegyelmi idő kezdődik számára. Jézustól érdemes kérnünk a lelki újjászületést!
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2020.06 2020. Július 2020.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 407 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 464
  • e Hét: 11526
  • e Hónap: 24202
  • e Év: 257949
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.