|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 2
|
|
|
|
2007-09-27 04:03:59, csütörtök
|
|
|
8 fantasztikus zsírgyilkos
Könnyen felcsúszhat 1-2 kiló... Ettől a többlettől azonban diéta nélkül is könnyen megszabadulhatunk. A lényeg: egészséges, vitaminokban gazdag táplálkozás. A zsírégetéshez ugyanis vitaminok, nyomelemek kellenek...
A tenger gyümölcsei
Slankít és fitté tesz
Rák, kagyló, homár - a legjobb fehérje- és cinkforrás.
Hatása: A zsírégetéshez pantotén-sav szükséges. Energiával tölt fel és segíti a zsírok leépítését. Magas fehérjetartalma pedig lehetővé teszi, hogy a szervezet elegendő zsírfaló hormont termeljen. És akkor beindul a fogyás...
Tipp: Fogyasszunk hetente 2-3 alkalommal 10 dekányi natúr rákot vagy kagylót citromlével. A bevásárlóközpontokban kaphatunk fagyasztottat és frisset is. És kagylóból is nagy a választék.
Alma
Elveszi az étvágyat
A világon úgy 3000 fajtája létezik. Nálunk a legnépszerűbbek a jonagold, az idared, a starking és a golden.
Hatása: Az almában lévő gyümölcscukor stabilizálja a vércukorszintet, kontroll alatt tartva így a hízásért felelős hormont, az inzulint. Pektinje pedig leköti a gyomorban lévő zsírokat és koleszterint, így azoktól könnyen megszabadulhatunk. De a pektin azért is fontos, mert fokozza az emésztést.
Tipp: Naponta együnk meg 2-3 szem szép almát.
Hal
Fokozza a zsírégetést
Ha gyakran eszünk halat, rengeteget teszünk az egészségéért. A halolaj erősíti az idegeket, szépíti a bőrt. Tisztítja a véredényeket, megvéd a szívinfartkustól.
Hatása: A halhús nagyon gazdag jódban és tirozinban. Mindkettő nélkülözhetetlen a pajzsmirigy normális működéséhez. Ha a pajzsmirigy alulműködik, zavar keletkezik az anyagcserében, a szervezet ,,elfelejti" elégetni a zsírokat.
Tipp: Együnk legalább kétszer hetente tengeri halat. Kevés zsírral készítsük el - grillezve vagy fóliában.
Kovászos ital
Tisztítja a gyomrot, csökkenti a puffadást
Tejsavakban gazdag ital, amely készülhet rozs, búza vagy zabkenyérből is. Enyhén cukros és sós vízbe rakjunk kovásszal készült kenyeret, kaprot, és érleljük meg a napon. A jóidő beköszöntéig kiváló a készen vett kovászos uborka leve is.
Hatása: Rendkívül egészséges - tartalmaz például B2-vitamint, magnéziumot, vasat, cinket, enzimeket és a már említett tejsavat. Utóbbiak egészségessé teszik a gyomrot: tisztítják, és gondoskodnak a normális bélflóráról. Megakadályozzák a puffadást okozó baktériumok és gombák szaporodását, elősegítik ugyanakkor az emésztést.
Tipp: Igyunk naponta 1-2 pohárkával - lehetőleg hidegen.
Bogyós kedvencek
Energiát adnak
Eper, málna, szeder, áfonya - ki ne szeretné ezeket?! És a fagyasztott változat egész évben kapható...
Hatása: Tápanyagokban gazdag, kalóriában szegény. Annyit ehetünk belőle, amennyit csak akarunk... Energiát adó C-vitaminja ugyanis fokozza a zsírégetést. Flavonoidja megsokszorozza a C-vitamin hatását, miközben segíti a méregtelenítést, karban tartja a vízháztartást és a kötőszöveteket (enyhébb narancsbőrtől szenvedők figyelem!).
Tipp: Hetente legalább kétszer együnk - frisset vagy mélyhűtöttet!
Zabpehely
Elindítja a zsírok lebontását
Sokféleképpen fogyaszthatjuk - reggelihez például joghurtba, délben sűríthetjük vele a szószt, de belekeverhetjük a leves húsgombócába is. Este pedig meghinthetjük vele a gyümölcssalátáját.
Hatása: A zabpehely rendkívül gazdag magnéziumban. Ez a nyomelem szabályozza a zsírégetést, gondoskodva a sejtek oxigénellátásáról. Oxigén nélkül egyetlen gramm zsírtól sem lehet megszabadulni...
Tipp: A napi adag: 300 mg; 3 evőkanálnyi zabpehely kb. 80-90 mg-ot tartalmaz.
Illatos teák
Nem kívánjuk majd az édességet
A gyümölcsteákban nem tea van, hanem gyümölcs- vagy héjdarabok. Tehát ne aromával ízesített fekete teát vegyünk, hanem igazi gyümölcsteát! Már ezekből is nagy a választék.
Hatása: A forráskor kioldódnak a gyümölcs illóolajai, amelyek megédesítik a finom italt. Ha tehát édesre vágynánk, kortyoljunk el egy kis csészényit belőle. A gyümölcsteában szemernyi kalória sincs, így naponta akár 2 literrel is ihatunk belőle. A málna vagy a szeder-tea még azért is egészséges, mert segít a víztelenítésben. Az áfonya szabályozza az emésztést, a hibiszkusz pedig felfrissít.
Tipp: Forrázzuk le a gyümölcsteát, és hagyjuk 5 percig állni.
Articsóka
Méregtelenít
Nemcsak az emésztést segíti, hanem karban tartja a véredényeket is. Fogyasztásával elejét vehetjük az érelmeszesedésnek.
Hatása: Jótékony a máj és a vese működésére, így segíti a méregtelenítést és a vizeletkiválasztást. Fokozza az epeműködést is, amely szintén szükséges a zsírok emésztéséhez és égetéséhez. Csökkenti a magas koleszterinszintet.
Tipp: Leghatékonyabb, ha aperitifként isszuk az articsókalevet (bioboltokban kapható).
|
|
|
0 komment
, kategória: Fogyókúra |
|
|
|
|
|
2007-09-20 13:04:13, csütörtök
|
|
|
Nézzük tehát a receptet!
Hozzávalók:
Teafilterek: szűztea, ginseng, zöldtea, citromfű, borsmenta
Gyümölcsök: grapefruit, citrom, ananászkarika
Egyéb hozzávalók: méz, ananász lé
Elkészítés:
Fél liter vizet felforralsz és a tea filterekből egyet-egyet beleraksz a vízbe majd 20 percig állni hagyod. Egy nagyobb edénybe belerakod a meghámozott és apró rostokra szedett 1 db grapefruitot és ananászkarikát, a kifacsart citrom levét, 1 kanál mézet, fél liter ananászlét és összekevered. Miután kihűlt a tea hozzáöntöd a gyümölcs rosthoz, és keverés után palackozod. Hűtőben tartandó.
Én naponta fél litert iszok meg. Az íze kellemes, kesernyésen édes és pikáns. Általában 3 nap alatt veszed észre a változást. Próbáld ki! Nem veszítesz vele semmit csak pár kg-ot, ami amúgy is fölösleges.
Bízok benne, hogy egészségedre válik!
|
|
|
0 komment
, kategória: Fogyókúra |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 2
|
|
|
|
2020. Augusztus
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | 2 | |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |
31 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
12857 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 459
- e Hét: 1605
- e Hónap: 2703
- e Év: 28831
|
|
|