Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
MENNYEI PALACSINTA receptje
  2014-10-26 07:10:20, vasárnap
 
  A palacsinta tésztájához

20 dkg finomliszt
1 db tojás (lehet 2 db is, ha valaki tojásosabban szereti)
4 dl tej (langyos )
2 dl víz
2 ek napraforgó olaj (a tésztába)
5 dkg vaj (olvasztott)
1 csipet só
2 ek cukor
1 kk szódabikarbóna
2 tk citromhéj
2 tk citromlé
1 csomag vaníliás cukor (opcionális)

A sütéshez

0.5 dl napraforgó olaj


1. A liszthez adjuk hozzá a cukrot, szódabikarbónát, sót, keverjük el. (Aki szeretne, itt tehet hozzá egy csomag vaníliás cukrot. Én csak egyszerűen nem szeretem, hogy szinte már nincs édesség vanília nélkül.)

2. Keverjük össze a nedves hozzávalókat, és folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá apránként a lisztes keverékhez, amíg el nem fogy. (Használhatunk robotgépet.) A tészta sűrűbb lesz, mint a szokásos szódavizes változat.

3. Hevítsünk egy serpenyőt majdnem teljes lángon forróra, olajozzuk 1 tk olajjal, majd vegyünk egy merítőkanalat. Ebben merjünk ki palacsintatésztát, amilyen vastagra szeretnénk, majd csurgassuk és a serpenyőt finoman körbebillentve osszlassuk el egyenletesen. Az első oldalt süssük kb. egy percig, falapáttal ellenőrizzük, mennyire barna. Fordítsuk meg, a másik oldalt pirulásig sütjük.

4. Borítsuk tányérra.

5. Addig süssük, amíg el nem fogy a tésztánk, közben néhányszor olajozzuk ki újra a serpenyőt.

6. A kész palacsintákat tálalásig fedjük le egy másik tányérral és bugyoláljuk be konyharuhával, hogy friss maradjon.

7. Töltsük bármivel vagy együk porcukorral meghintve. Ennek ugyanis önmagában is van íze... :-)


Forrás : NOSALTY - receptek képekkel : Link.



 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Palacsinták  
Sajtos,sonkás palacsinta
  2012-10-23 18:08:38, kedd
 
  15 dkg Liszt
1 db Tojás
3 dl Tej
1 dl Szénsavas víz
12 db Lapkasajt
12 szelet Sonka
1 dl Tejföl

1 csokor Bazsalikom
Olaj (sütéshez)
1 evőkanál Vaj
12 dkg Reszelt sajt

1. lépés

Az első lépésünk egyszerűen indul. Szimpla palacsintát készítünk cukor hozzáadása nélkül. Én úgy szoktam, hogy a lisztet összekeverem simára a tojással, tejjel, sóval, szénsavas vízzel. A fenti hozzávalókból kb. 12 palacsinta fér ki.

2. lépés

Ha kész vannak a palacsinták, ráterítjük a lapkasajtot, bazsalikommal megfűszerezzük (apróra vágva), majd végül rá a sonkát és feltekerjük úgy, hogy a palacsinta két végét benyomkodjuk. Szép katonásan egy kivajazott hőálló tálba tesszük, a tetejére tejfölt kenünk és reszelt sajttal megszórjuk. Körülbelül 10 percig hagyjuk az előmelegített sütőben. Én magában szoktam enni, de bátran tudom ajánlani mellé a friss salátát
 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Palacsinták  
Káposztás sonkás palacsinta !
  2012-02-16 09:59:45, csütörtök
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Receptek - Palacsinták  
Gyümölccsel töltött palacsinta recept
  2012-02-15 15:55:30, szerda
 
  Link


 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Palacsinták  
Sonkás palacsinta másképpen
  2012-02-01 10:53:07, szerda
 
 

16 db (4 adag)
Nehézség: 2

Elkészítési idő: 90 perc
Adagonként 654 kcal-t, 48,6 g fehérjét, 53 g zsírt, 52 g szénhidrátot tartalmaz
15-20 dkg liszt, 2 dl tej, 2 dl szódavíz, 2 tojás, 15 dkg főtt, darált sonka, fél dl olaj, 1 evő-kanál mustár, 1 mokkáskanál törött bors, késhegynyi pástétomfűszer, ízlés szerint só
A tetejére: 5 dkg reszelt sajt és, 2 dl tejföl
A palacsintatésztát a szokásos módon összeállítjuk, végül hozzáadjuk a megdarált sonkát és az összes fűszert. Jól összekeverjük, és 15 percig pihentetjük. Ezután megsütjük a szokásosnál kissé vastagabb palacsintákat. Minden palacsintát bekenünk tejföllel, meghintjük kevés reszelt sajttal, és négyrét hajtva tűzálló tálra tesszük. Előmelegített sütőben átforrósítjuk.
Mindenfajta italhoz illik, de a legjobb hideg sörrel.
TIPP: Bármilyen főtt, darált füstölt húst belekeverhetünk a palacsintatésztába. Ha éppen nincs füstölt hús, megfelel bármilyen felvágott is, amit érdemes füstízű sóval fűszerezni egy kissé.

 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Palacsinták  
Sonkás palacsinta
  2012-02-01 10:51:22, szerda
 
 
Hozzávalók a tésztához: 20 dkg rétesliszt, 2 tojás, só, 0,5 l tej, 10 dkg zsír (15-20 palacsinta lesz belőle). A töltelékhez: 20 dkg főtt füstölt sonka, 0,5 dl tejföl, 1 tojássárgája, törött bors, só.
A lisztet magasabb szélű edénybe tesszük, a tejnek csak egy részét keverjük bele, hogy sűrű, galuska keménységű tésztát kapjunk. Ezt csomótlanra keverjük, hozzáadjuk a tojást, egy csipet sót, azzal is jól elkeverjük, és azután, apránként annyi tejet öntünk bele, hogy közepesen híg palacsintatésztánk legyen. (Lehet, hogy a tej egy része ki is fog maradni.) Vigyázzunk arra, hogy túl híg ne legyen, mert lisztet utólag már nem lehet belekeverni, ugyanis csomós lesz. A palacsintasütőt bezsírozzuk, melegre tesszük, merünk bele a tésztából, megforgatjuk a palacsintasütőt úgy, hogy a tészta egyenletesen szétfolyjon benne. Ekkor visszatesszük az erős tűzre, és a palacsintát szép pirosra sütjük.
Ha azt akarjuk, hogy a palacsintánk könnyű legyen, és ne zsíros, akkor, ha a tésztát elkészítettük a sütéshez, keverjünk el benne kb. 1/4 dl étolajat. Így a sütése is gyorsabb, mert csak az első palacsinta sütése előtt kell a palacsintasütőt bezsírozni.
Az apróra vágott főtt sonkát összekeverjük a tejföllel, tojássárgájával, borssal és sóval. A töltelékkel megkenjük a palacsintákat, és összetekerve tálaljuk. Spenótot is adhatunk hozzá.


 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Palacsinták  
Sonkás palacsintametélt
  2012-02-01 10:48:26, szerda
 
 

Hozzávalók 4 személyre: 12-14 palacsinta, 15 dkg főtt füstölt sonka (parasztsonka), 15 dkg szárnyas-máj, 3 dkg vaj, fél csokor petrezselyem, 1 dl tejföl, őrölt bors. A mártáshoz 3 dkg vaj, 2-3 dkg liszt, 1.5-2 dl tej, 2 tojás, 5 dkg reszelt sajt, só.
Az apróra vágott csirke- vagy más szárnyas-májat forró vajon teljesen átsütjük, finomra vágott petrezselymet adunk hozzá, enyhén sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük a ledarált sonkával. (Ha a sonka elég sós - és legtöbbször az -, egyáltalán ne sózzuk.) A két tojást válasszuk szét sárgájára és fehérjére, a fehérjét verjük fel kemény habbá. Készítsünk tejmártást oly módon, hogy a forró vajban a lisztet halványan megpirítjuk, kis lángon, folytonosan keverve felöntjük forró tejjel. Sóval, borssal ízesítjük (a bors helyett használhatunk szerecsendiót is), s ha langyosra hűlt, hozzákeverjük előbb a tojássárgáját, majd a habbá vert tojásfehérjét. A palacsintát vágjuk ujjnyi széles metéltre, keverjük össze a mártással és a pirított májas darált sonkával, öntsük bele egy vajjal vékonyan kikent tepsibe vagy tűzálló tálba, szórjuk meg gazdagon reszelt sajttal, és közepesen meleg, előmelegített sütőben addig süssük, míg a palacsinta tetején megolvad és szép pirosas színű lesz a sajt.

 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Palacsinták  
Sonkás zöldpalacsinta
  2012-02-01 10:47:01, szerda
 
 

60 perc
Nehézség: 1

Hozzávalók: fél csomag gyorsfagyasztott paraj, 2 tojás, 10 dkg liszt, 2 dl tej, 2 dl szódavíz, 20 dkg főtt füstölt sonka, 2 dl tejföl, fél dl olaj, mokkáskanálnyi só, 1 gerezd fokhagyma, törött fekete bors, ízlés szerint
A felengedett, levéből enyhén kicsavart parajt apróra vágva elkeverjük a habosra vert tojással, a liszttel, a tejjel, a szódavízzel, a ledarált füstölt sonkával, a törött borssal, a sóval, és belekeverjük a megtisztított, szétzúzott fokhagymát és az olajat. 20 percnyi pihentetés után a szokásosnál kissé vastagabb palacsintákat sütünk a masszából. Megkenjük sózott tejföllel, majd négyrét hajtva forró sütőben jól átmelegítjük.


 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Palacsinták  
Spenótos-túrós palacsinta
  2012-02-01 10:44:40, szerda
 
 

Hozzávalók 4 személyre: 12 darab palacsinta, 40 dkg friss, zsenge spenót, 30 dkg tehéntúró, 7 dkg reszelt sajt (lehetőleg parmezán), 3 dkg vaj, só, szerecsendió.
A szokásos módon 12 palacsintát sütünk, illetve annyit, amennyi a család kapacitása, de a hozzávalókat arányosan növelni kell. A spenótot alaposan megmossuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, jól lecsepegtetjük, s vagy egészen apróra vágjuk, vagy ledaráljuk. Egy tálban villával áttörjük a tehéntúrót, hozzákeverjük a spenótot, a reszelt sajt felét, sóval, reszelt szerecsendióval ízesítjük, Ha a túró szárazabb, adhatunk hozzá egy-két kanál tejfölt is. A töltelékkel egyenletesen bekenjük a palacsintákat, összetekerjük, s egészben, vagy két-három darabra vágva, vajjal kikent tűzálló tálban, szorosan egymás mellé helyezzük, Az egészet meglocsoljuk olvasztott vajjal, megszórjuk bőségesen reszelt sajttal és forró sütőben, kb. 10-12 percig sütjük, s forrón tálaljuk. A tálalásnál még külön tejfölt adhatunk hozzá.


 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Palacsinták  
Svéd palacsinta
  2012-02-01 10:43:21, szerda
 
 
(Svédország)

15 dkg finomliszt, 2 ek. cukor, csipet só, 3 tojás, 5 dl tej, 2 ek. olvasztott vaj, 1 cs. vaníliás cukor, 5 cl olaj, 20 dkg eper- vagy málnadzsem, 8 ek. cukrozott tejszínhab.
A lisztet, cukrot, a felvert tojásokat jól elkeverjük. Lassanként hozzáadjuk a tejet, olvasztott vajat, vaníliás cukrot. Simára keverjük. 2 órán át pihentetjük.
Apró (10-15 cm) palacsintákat sütünk.
Dzsemmel megkenjük, egymásra helyezzük. Tetejére cukrozott tejszínhabot teszünk.


 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Palacsinták  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2020.08 2020. Szeptember 2020.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 5 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 91
  • e Hét: 3515
  • e Hónap: 7921
  • e Év: 63854
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.