Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Nem engedték hazatérni Belaruszba a minszki érseket
  2020-09-01 20:22:05, kedd
 
  A minszk-mahijlovi főegyházmegye általános helynöke, Jurij Kazabucki püspök hivatalosan bejelentette, hogy a Belarusz Köztársaság határőrei augusztus 31-én megtagadták a belépést a Lengyelországból hazatérni szándékozó Tadeusz Kondrusiewicz minszk-mahiljovi érsektől, a Belarusz Katolikus Püspöki Konferencia elnökétől.
...... ......


Jurij Kazabucki jelezte, hogy augusztus 31-én, hétfőn Tadeusz Kondrusiewicz érsek lengyelországi szolgálati útjáról tartott haza.
A Kuźnica Białostok-Bruzgi határátkelőhelyen a Belarusz Köztársaság határőrei magyarázat nélkül megtagadták a belarusz katolikus püspöki kar elnökétől, hogy beléphessen az országba. Tadeusz Kondrusiewicz a Belarusz Köztársaság állampolgára.
Tadeusz Kondrusiewicz érsek a belarusz elnökválasztás nyomán kezdődő tiltakozási hullámban többször intézett felhívást az ország vezetőihez, melyben megbékélésre, az erőszak leállítására és a foglyok szabadon bocsátására szólított, illetve augusztus 30-án nemzeti imádságra hívta a katolikusokat és minden jó szándékú embert. A belarusz hatóságok nemteszését jelezte, hogy a napokban több katolikus templom bejáratát elbarikádozták. Az orosz ortodox egyház szinódusa augusztus 25-én felmentette hivatalából a belarusz ortodox egyház vezetőjét, Pavel minszki és zaszlavi metropolitát, aki korábban csatlakozott a katolikus érsek békefelhívásához. Helyére Veniamin bariszavi és maringorszki püspököt nevezték ki.
A Belarusz Katolikus Egyház múltjáról és jelenéről bővebben Pintér Gáborral, a Belarusz Köztársaság korábbi apostoli nunciusával készült interjúból tájékozódhat. Link

Forrás: Magyar Kurír 2020.09.01
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Esti szentmise Csaba testvérrel 09.01
  2020-09-01 20:03:58, kedd
 
  Csaba testvér és Urbán Erik OFM szentmisét mutat be Csíkszentsimonban
2020.09.01

Videó Link

...... .............

 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Jékely Zoltán: Tragikus ősz (részlet)
  2020-09-01 14:35:18, kedd
 
  1939. szeptember 1-jén Németország megtámadta Lengyelországot, s ezzel elkezdődött A MÁSODIK VILÁGHÁBORÚ, amely mind méreteiben, mind veszteségeiben, mind máig tartó hatásaiban többszörösen meghaladta az elsőt.
A hat évig tartó háború közel 60 millió embert pusztított el. Imádkozzunk ezen a napon az áldozatokért és a bűnösökért is , azért, hogy soha ne jöjjön ránk többet apokaliptikus ősz, se tél, se tavasz, se nyár! Imádkozzunk az áldott békéért!

*
S ránk jön az apokaliptikus ősz,
kóbor kutyák, ragályok, varjúszárnyak,
hadifoglyok, hullák és menekültek -
bűnhődése sok-sok szomorú bűnnek,
s mindez oly végzetes, oly ismerős!
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Weöres Sándor: Kezdődik az iskola
  2020-09-01 14:18:47, kedd
 
  Könyv, toll, tinta, ceruza, rontom-bontom,
kezdődik az iskola, csak aszondom.
Kora reggel rohanás, rontom-bontom,
nem könnyű a tanulás, csak aszondom.

Tízpercben nagy futkosás, rontom-bontom,
torkod fájdul, ne kiálts, csak aszondom.
Zsemlye és vajas kenyér, rontom-bontom,
morzsát szedhet az egér, csak aszondom.

Énekóra, la-la-la, rontom-bontom,
reng a terem ablaka, csak aszondom.
Tornaóra egy-kettő, rontom-bontom,
leszakad a háztető,csak aszondom.

Kintről benéz egy szamár, rontom-bontom,
iskolába sose jár, csak aszondom.
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
A Szentírás üzenete - 2020 szeptember 1.
  2020-09-01 13:59:19, kedd
 
  Kiss György, csákánydoroszlói plébános gondolatai

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Lenyűgöző szupercella sorozat Észak-Olaszországban
  2020-09-01 13:50:38, kedd
 
  Itt megnézhetők Link  
 
0 komment , kategória:  Pontos idő  
Új fővárosi napi széllökés rekord (2020.08.31.)
  2020-09-01 13:39:34, kedd
 
  A nyár utolsó napján hazánk felett örvénylő ciklon hatására kiterjedten alakultak ki intenzív zivatarok. A főváros térségében az éjszakai órákban tomboló zivatart viharos széllökések kísérték: Budapest János-hegy állomásunkon 30,8 m/s (110,9 km/h) széllökést mértünk, mellyel új fővárosi napi széllökés rekord született. A korábbi rekord 24,3 m/s (87,5 km/h) volt, melyet Budapest belterület állomásunkon regisztráltunk, 2006-ban.
A szélsőségek válogatása és ellenőrzése a mérések kezdete óta tart, ennek ellenére előfordulhat, hogy a bemutatottnál szélsőségesebb értékek is bekövetkeztek, vagy esetleg hibás érték maradt az adatok között, különösen a XX. század első felében, amely időszakról túlnyomó részben csak kéziratos formában vannak adataink.
Az abszolút szélsőértékek, vagyis az eddig mért legnagyobb, legkisebb értékek rendszerint csak egy-egy földrajzi helyre és nagyon rövid időszakra vonatkoznak. Ellenőrzésük és elfogadásuk ezért mindig részletes vizsgálatot igényel. Bekövetkezésük gyakran különböző meteorológiai jelenségek véletlenszerű egybeesésének és bizonyos lokális hatások megerősödésének következménye. Az is előfordulhat, hogy a mérés körülményeinek megváltozása, vagyis az eredeti adatok inhomogenitása miatt képvisel rekordot az idősor egyébként átlag körüli eleme.

 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Újabb budapesti iskolában találtak fertőzötteket
  2020-09-01 13:33:39, kedd
 
  Már az őszi tanév első napján koronavírus-fertőzötteket találtak két fővárosi iskolában. A XIII. kerületi Berzsenyi Dániel Gimnázium az egyik érintett, többen a gólyatáborban fertőződtek meg, írja a 444.
A lap kérdésére az igazgató közölte: ,,A tábor az iskolától helyét és idejét tekintve jól elhatárolódott, valamint az iskola tanulóinak csak bizonyos körét érintette. Ez a tanévkezdést semmiféleképp nem érinti. Az iskola az Operatív Törzs utasításainak megfelelően járt el".
Nem a Berzsenyi az egyetlen érintett iskola Budapesten, hiszen ahogy korábban megírtuk, egy óbudai iskola három tanárának tesztje lett pozitív. Itt az idei tanévet a szokásos módon nem tudják elkezdeni.

- Pozitív lett egy óbudai iskola három tanárának koronavírus tesztje.
Az Óbudai Nagy László Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában három pedagógus koronavírusos tesztje is pozitív lett. Hivatalos információt még nem közölt az intézmény, de az ittlakunk.hu a szülők beszámolói alapján megírta, hogy az igazgató levélben tájékoztatott a fejleményekről. A 24.hu-nak az iskola részéről megerősítették a levél tartalmát, melyben az igazgató arról írt, hogy az idei tanévet a szokásos módon nem tudják elkezdeni. Ennek oka hogy az angol anyanyelvű tanárok között három koronavírussal fertőzött személy van.
Az angol tanárokkal 30 fő érintkezett, őket ezen a héten tesztelik majd. Az igazgatónő tegnapi levelében megjegyezte, hogy a tanítás helyi rendjéről jelenleg is egyeztetés folyik, de az már biztos, hogy minden gyerek számára nyitva lesznek.
Tiszteletben tartjuk azonban a szülőknek azt a jogát, hogy Önök dönthetnek gyermekük távol maradásáról is, erről kérem az osztályfőnököket értesíteni szíveskedjenek
- írta az igazgatónő levelében, aki hozzátette, hogy kollégáik tünetmentesek, a fertőzés elkerülésére pedig a tankerület ózonos fertőtlenítést végeztetett el.
Vasárnap arról számoltunk be, hogy szintén Óbudán három óvodai dolgozónál mutattak ki koronavírus-fertőzést.

- 18-an már biztosan megfertőződtek a Corvinus gólyatáborában.
Jelenleg 18 főnél igazoltak COVID-19 pozitivitást a Corvinus Egyetem gólyatáborának résztvevői közül - írja az enpenzem.hu a Nemzeti Nép egészségügyi Központ tájékoztatása alapján. A cikk szerint az egyetemi hallgatók között ennél jóval nagyobb számok keringenek.
A 444 korábban arról számolt be, hogy a Budapesti Corvinus Egyetem 2020. augusztus 17-21. között Bükkszéken tartott gólyatáborában négy hallgató koronavírus tesztje pozitív lett, ezt később az egyetem is megerősítette közleményében. Ezután lemondták a mesterszakosok gólyatáborát, és végül - az egyetem vezetésének határozott kérésére - a szeptember 2-ára szervezett, egyébként ezerfősre tervezett Közgáz Gólyabuli 2020. is elmarad.
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Változik a katolikus misék menete
  2020-09-01 13:29:59, kedd
 
  Koronavírus: változik a katolikus misék menete.
A koronavírus-járvány miatt megváltoztatják a latin rítusú római katolikus szentmisék menetét itthon. A módosítás a hírek szerint végleges.
Engesztelődjetek ki szívből egymással" - ez lesz a hivatalosan alkalmazandó felhívás a latin rítusú római katolikus szentmisét bemutató személy részéről ott, ahol eddig ez szerepelt: "Köszöntsétek egymást a béke jelével!" - olvasható a Szemlélek blogon.
A lap értesülései szerint minderről egy győri szentmise hirdetésében tájékoztatta a jelenlévőket a lelkipásztor, aki arról beszélt: a területileg illetékes püspök, Veres András azonnali hatállyal kötelező erővel elrendelte a módosítást a Győri Egyházmegyében. A mondatcsere egyben azt jelenti, hogy innentől kerülni kell a kézfogást a szentmiséken - ez egyébként, a jelenlegi fertőzésveszélyes helyzetben abszolút logikus (óv)intézkedés.
A módosítás azonban nem csupán a járványhelyzet végéig lesz érvényben. Bár hivatalos tájékoztatás még nem jelent meg, a lap megkereste az ügyben a győri egyházmegye papjait, akik elmondták: a misekönyv szövegének megváltoztatása várható, így a döntés hatálya nem csupán a Győri Egyházmegyét érinti, ahol viszont már augusztus végétől kerülni kell a békejobb alkalmazását a latin rítusú római katolikus szentmiséken.
A gyerekek túlnyomó többsége tünetmentes marad, ha elkapja a koronavírust, ám másokat hosszú ideig megfertőzhetnek - hogy pontosan meddig, az kiderül az nlc.hu cikkéből.

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Már azt is tudni, kikkel kerülhet össze a Fradi, ......
  2020-09-01 13:24:19, kedd
 
  Már azt is tudni, kikkel kerülhet össze a Fradi, ha továbbjut a BL-ben
Hétfőn kisorsolták a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének párosításait, ez alapján a Ferencváros a horvát bajnok Dinamo Zagrebbel találkozik majd - csak úgy, mint egy évvel ezelőtt. A párharc egy mérkőzésen dől el, amit Budapesten rendeznek majd szeptember 15-én vagy 16-án.
Kedden azt is kisorsolták Nyonban, hogy a továbbjutó az azeri Qarabag vagy a norvég Molde csapatával találkozik a playoff-körben, ami már a főtáblára jutásról dönt.
Amennyiben a Ferencváros továbbjutna, akkor idegenben kezdené meg a párharcot, szeptember 22-23-án lenne az első mérkőzés, 29-30-án pedig a visszavágó. A győztesek a BL, a vesztesek az Európa-liga csoportkörébe kerülnek.
A Ferencváros az első körben a svéd Djurgardent, a másodikban a skót Celticet ejtette ki.

A playoff-kör párosításai bajnoki ág:
Qarabag (azeri)/Molde (norvég)-Dinamo Zagreb (horvát)/FERENCVÁROS
Slavia Praha (cseh)-Young Boys (svájci)/Midtjylland (dán)
Maccabi Tel-Aviv (izraeli)/Dinamo Breszt (fehérorosz) - Salzburg (osztrák)
Olympiakosz (görög)-Crvena zvezda (szerb)/Omonia Nicosia (ciprusi)

Nem bajnoki ág:
FK Krasznodar (orosz)-PAOK (görög)/Benfica (portugál)
Gent (belga)/Rapid Wien (osztrák)-Dinamo Kijev (ukrán)/AZ Alkmaar (holland)
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2020.08 2020. Szeptember 2020.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 436 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2208
  • e Hét: 8898
  • e Hónap: 21574
  • e Év: 255321
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.