Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Babits Mihály - Az őszi tücsökhöz
  2020-09-16 23:09:40, szerda
 
  Ki átható, egyhangú dalaiddal
betöltöd a nyugalmas éjszakát,
milyen lehet tenéked a világ?

Csend van; a hangok alusznak az éjben.
A te zenéd van ébren egyedül,
mint láthatatlan, éles hegedű.

A te zenéd a csöndnek része immár
és mint a szférák, titkon muzsikál:
Az hallja csak, aki magába száll.

Csendnek és éjszakának hegedűje,
milyen lehet tenéked a világ?
Érzed-e a csöndet s az éjszakát?

Zenéd olyan, mint a lelkem zenéje
s talán a fájó unalom dala:
Egyforma volt tegnap s egyforma ma.

Bokrod alatt, ah, kétségbeesetten
érzed a csöndet és az éjszakát
s szegény vak lélek, sírsz az éjen át.

Forrás: vers_versek oldal
 
 
0 komment , kategória:  Őszi versek és képek  
Fohász Jézushoz
  2020-09-16 22:59:51, szerda
 
  ...... ........... ........... ......


Urunk, Jézus Krisztus,
aki a kereszt súlya alatt megalázkodva
kinyilatkoztattad a világnak
megváltásod árát,

Add meg minden embernek
a hit világosságát,
hogy fölismerve Benned
Isten és az ember Szenvedő Szolgáját,

Legyen bátorságuk követni Téged
ugyanezen az úton,
mely a kereszten és a kiüresedésen át
a vég nélküli életbe vezet.
Ámen
 
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
A klubfutball 14 milliárd dollárt bukott a koronavírus......
  2020-09-16 22:46:53, szerda
 
  A klubfutball 14 milliárd dollárt bukott a koronavírus-járvány miatt
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) szerint 14 milliárd dollárjába került a klubfutballnak a koronavírus-járvány, ami az összértékének az egyharmadát teszi ki.
...... ............[kephttps://m4sport.hu/wp-content/uploads/sites/10/2020/04/08334 979-1.jpg][/kep]
Olli Rehn, a FIFA világjárvány okozta nehézségek leküzdésére alakított bizottságának vezetője úgy vélte, hogy ez a 14 milliárd dollár ráadásul a jelenlegi menetrendre érvényes, amikor is a futball lassanként kezd visszatérni a három hónapos teljes leállást követően, de a helyzet rosszabbá válhat, amennyiben a pandémia ezt nem teszi lehetővé.
"A labdarúgásra rendkívül nagy ütést mért a koronavírus-járvány. Rengeteg zűrzavart váltott ki különböző szinteken, melynek következményeként néhány profi klub nagyon komoly nehézségekkel küzd. De nagyon aggódom az akadémiák és az alacsonyabb osztályú klubok miatt is" - fogalmazott a gazdasági szakember.
Rehn szerint a legnagyobb csapást Dél-Amerika labdarúgására mérte a világjárvány, de Afrikában és Ázsiában is rendkívül súlyos veszteségeket okozott. Utóbbi két földrészen reális veszélynek nevezte, hogy az elmúlt időszak fejlesztéseit romba dönti ez a visszaesés.
A FIFA 1,5 milliárd dollárral támogatja, hogy a tagszövetségek leküzdjék a pandémia okozta nehézségeket, Rehn beszámolója szerint a 211 nemzeti szövetségből eddig 150 igényelt pénzt az alapból.

Forrás: M4 sport hírek
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Bajnokok Ligája-selejtező 3. forduló:
  2020-09-16 22:39:58, szerda
 
  Ferencváros - Dinamo Zagreb (horvát) 2-1 (1-1)
Groupama Aréna, zárt kapus, v.: Tobias Stieler (német)
gólszerzők: Lovrencsics (2.), Uzuni (65.) illetve Uzuni (23. - öngól)

sárga lap: Boli (67.), Nguen (78.), Frimpong (79.), Civic (87.), illetve Gojak (61.), Jakic (81.)

Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics (Botka, 25.), Blazic, Kovacevic (Frimpong, 73.), Civic - Sigér, Somália, Haratin - Nguen, Boli (Isael, 67.), Uzuni

Dinamo Zagreb: Livakovic - Stojanovic, Dilaver, Gvardiol, Leovac - Ademi - Kastrati, Gojak (Gavranovic, 71.), Majer (Jakic, 60.), Orsic (Ivanusec, 72.) - Petkovic

A találkozót ugyan zárt kapuk mögött rendezték meg, de a Groupama Aréna közvetlen közelében több mint ezer ferencvárosi szurkoló gyűlt össze, akiknek bíztatása “eljutott" a játékosokhoz, mert a stadionban is lehetett hallani a kívülről jövő hangokat.
Nem kellett sokat várni arra, hogy még hangosabban szóljon az Üllői út: a második percben, első támadásából gólt szerzett a Ferencváros, a sérüléséből hétvégén a Paks ellen visszatért Lovrencsics Gergő ért fel és fejezte be tökéletesen az akciót.
A horvátok rögtön a középkezdés után magukhoz ragadták a kezdeményezést, és néhány perc alatt két hatalmas helyzetet is elpuskáztak. A horvátok fölénye a játékrész közepén góllá érett, igaz, egyenlíteni egy pontrúgás utáni öngóllal sikerült a vendégeknek. A Ferencváros ráadásul elvesztette kapitányát, a gólszerző Lovrencsics korábbi sérülése ugyanis vélhetően nem jött teljesen rendbe, és cserét kért.
Az egyenlítés után kissé visszavett a Dinamo, ez pedig lehetőséget adott a hazaiaknak a labdabirtoklásra és a helyzetek kialakításra: egyet sikerült is összehozniuk, de az öngólt vétő Myrto Uzuni elhibázta a nagy lehetőséget.
A második játékrész első tíz percében újra következtek a vendéghelyzetek, a Ferencváros csak a kontrákban bízhatott és ez be is jött: a 65. percben Uzuni gyorsaságát kihasználva csapott le a labdára és passzolt higgadtan a hálóba.
A hátralevő időben a horvátok ugyan hajtottak az egyenlítésért, de a Ferencváros magabiztosan védekezett, Dibusznak is volt még egy nagy védése.
A hazai játékosok a lefújást követően nem az öltözőbe mentek, hanem a stadion kijáratához sétáltak, ahol a lelkes tömeg éltette őket.

Videók a mérkőzésről Link

Mérkőzésről részletes leírás Link

Nemzeti sport Link
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Böjte Csaba jegyzete a koronavírusról
  2020-09-16 17:48:21, szerda
 
  Sokan kérdezik, hogy mi is ez a koronavírus? Isten verése, vagy Isten áldása?
Önmagában semmi sem jó, semmi sem rossz! Igazából minden mi van, lehet dobbantó és botlasztó is! Lám az öreg Simeon, Jézus Krisztusról azt jövendöli, hogy az ellentmondás jele lesz! Jézus élete tanítása sokak üdvösségére, de az emberi szabad akarat döntései alapján valószínű, hogy sokak kárhozatára is válhat!
Mi döntünk! Bármi lehet dobbantó egy ember életében! Egy betegség, egy kudarc, de egy sikeres vizsga is, elnyert pályázat, minden válhat a javunkra, de ugyanaz hozhat szerencsétlenséget is a fejünkre, válhat életünket megnyomorító botlasztójává is! Hogy állok én az eseményekhez, az Isten által elém hozott dolgokhoz? Felületes, nagyképű magabiztossággal, vagy tanulni kész alázatos szerénységgel? Van türelmem bölcsen körüljárni az új helyzetet, és a megváltozott körülmények között a lehető legjobbat kihozni a nekem kiosztott feladatból? Vagy duzzogva elengedem a kormányt, és másokat vádolva egymás után hozom a rosszabbnál rosszabb döntéseket?
Rajtam múlik, hogy a tőlem független dolgok, események áldássá, vagy átokká válnak az életemben! Minden mi bennünk és körülöttünk történik, egy feladat mit jól vagy rosszul, de meg kell oldanunk! Aki szorgalmas munkával, bölcsen, jól oldja meg a Teremtő által elénk adott kihívásokat, az győztes, viheti tovább magasba emelve az élet zászlaját! Aki lustaságból, kishitűségből, gyávaságból nem akarta, nem tudta megoldani az új feladatokat, vagy egyszerűen meg sem látta, hátat fordítva ignorálta, az elbukik, magára marad és elsorvad!
Jézus nagy-nagy ajándék, ha szeretettel figyelünk rá és meghallgatjuk üzenetét, többek, boldogabbak, gazdagabbak leszünk, ha mereven elutasítjuk, hogy ne szóljon bele az életünkbe, szegényebbek, vesztesek leszünk! Tudnunk kell, e világban csak egy Teremtő van! Ugyanaz a mennyei Atya emelt téged is, engem is a létbe, de a vírusokat is, akárcsak minden létezőt, ezért figyeljünk rá, vajon Isten miért engedte meg, hogy közénk lépjen ez a fura alak!? A nagy kérdés, hogy mire tanít, taníthatna ez a világunkat lassító parányi teremtmény?!
Istennek, akárcsak a jó pásztornak két eszköze van, hogy kövér legelőre vezesse bárányait. A jobb sors utáni vágy, és a félelem a szenvedésektől, nehézségektől! Furulyával hívogatva vezet, és a belénk maró csahos kutyáival űz, terel, de nekünk tudnunk kell, hogy a célja, - a mi javunk - mindig ugyanaz! Milyen jó lenne, ha békésen hallgatnánk Mesterünk szavára, hadd vezessen a semmiből a végtelen felé, a nemlétből a Szentháromság által terített mennyei lakoma asztalához.
Szeretettel, Csaba t.
Simeon pedig megáldotta őket, és így szólt Máriához, Jézus anyjához: ,,Lám, e Gyermek által sokan elbuknak és sokan feltámadnak Izraelben! Az ellentmondás jele lesz ő - még a te lelkedet is tőr járja át -, hogy napfényre kerüljenek sok szívnek titkos gondolatai!" Lk 2,33-35
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Szigorítások a járvány miatt
  2020-09-16 17:40:11, szerda
 
  Ülést tartott ma a kormány, a döntésekről Orbán Viktor tájékoztatta a közvéleményt. A miniszterelnök a közösségi médiában ismertette az új intézkedéseket.
Eszerint:
Fennmaradnak a beutazási korlátozások,
Kötelező maszkhasználat a mozikban, színházakban, ügyfél szolgálati irodákban,
Teljes látogatási tilalom fenntartása kórházakban és szociális intézményekben,
Hőmérséklet-mérés az iskolában október elsejétől, az iskolákba csak tanár és diák léphet be,
A teszt hatósági áras termék lesz, összege 19 500 forint,Szórakozóhelyeket este 11 órakor be kell zárni,
A rendőrség tartatja be ezeket az intézkedéseket.
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
az ördög létezik, és célja, hogy elszakítson bennünket Isten
  2020-09-16 17:32:40, szerda
 
  az ördög létezik, és célja, hogy elszakítson bennünket Isten szeretetétől
Bese Gergő atya tabuk nélkül írt újra a sátánról!
"Szinte beleborzong az ember, hogy milyen komoly támadást indít a sátán az egyénnel szemben, csak azért, hogy megszerezze a lelkét."

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Meggyilkoltak egy papot az olaszországi Comóban
  2020-09-16 17:29:31, szerda
 
  Szeptember 15-én reggel Comóban, a Szent Rókus- (San Rocco) templom előtt gyilkolták meg az 51 éves Roberto Malgesinit, aki szokásos reggeli körútjára indult, hogy ételt vigyen a szegényeknek. Gyilkosa egy pszichés problémákkal küzdő 53 éves hajléktalan férfi volt. Aznap a plébánia előtti tér megtelt a város szegényeivel, bevándorlókkal, akik siratták barátjukat.
Oscar Cantoni, a comói egyházmegye püspöke azonnal a helyszínre sietett, és kifejezte mély megrendülését. ,,Meg vagyok győződve róla, hogy Roberto atya a szomszédunkban élő szent volt a maga egyszerűségével, ahogyan szeretettel közeledett mindenkihez. Nagyon sokan tisztelték, nem hívő, nem keresztény emberek is, amiért testvéri, szolidáris segítséget nyújtott mindenkinek ebben a városban, amelynek oly sokat kell még tanulnia a szolidaritásról, ami a béke új neve".

Úgy emlékezett a meggyilkolt papra, mint aki mindig tárt kapukkal várta a hajléktalanokat: ,,Igazi lelkipásztor volt, odaadta magát az embereknek, mindenkinek. Sokszor elmondta nekem, hogy »a szegények Krisztus teste«. Úgy fordult oda az emberekhez, hogy megtapasztalhatták általa Isten gyengédségét, aki lehajol a szükséget szenvedőkhöz... Nem kímélte magát, élete odaadott élet volt." Hozzátette: látszik ez abból is, ahogyan a szegények fogadták a halálhírét. Olyan volt számukra, mint egy apa.
...... ...........



Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
24. évközi hét szerda Csíksomlyó 09.16
  2020-09-16 17:24:08, szerda
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Utad értelme nem a cél, hanem a vándorlás
  2020-09-16 17:21:40, szerda
 
  Videó Link
Kedves Gyerekek!!
Kezdődik a tanév, ilyenkor szélsebesen körbejártam más években a házakat, hogy minél többetekkel találkozhassak! Az idén a koronavírusra való tekintettel azt tanácsolták, hogy inkább így onlájn köszöntselek benneteket a tanév kezdés első napjaiba, hisz senki nem tudja, hogy azok akik a vakációban itt - ott voltak mivel felpakolva jöttek vissza! Természetesen hamar ki fog derülni, hogy "itt a vírus, van e vírus", és akkor már bátrabban megyek házról házra, hisz a fertőzések tovább hurcolásának kisebb lesz az esélye! Valószínű szeptember 21-én indulok útra és akkor lassan szépen meglátogatnám minden otthonunkat.
Mindannyian vigyázzatok magatokra, ha rosszul lenne valaki közületek azonnal szóljatok a nevelőknek!
Szeretettel, Csaba t.
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2020.08 2020. Szeptember 2020.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 436 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 621
  • e Hét: 4211
  • e Hónap: 24894
  • e Év: 227807
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.