Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
A rosacea természetes gyógymódjai
  2020-09-22 23:00:54, kedd
 
  A rosacea természetes gyógymódjai: kókuszolaj, méz, uborka, levendulaolaj, kurkuma

A rosacea egy bőrbetegség, amely során a bőr kivörösödik - legfőképpen az orron, az állon, a szemek körül és az orcákon. A bőr begyullad és ilyenkor égő érzés is kialakulhat a bőrben. Kisebb értágulatok is megjelenhetnek a bőrön, illetve gyulladt, gennyet is tartalmazó apró fehér göbök, csomók is az arcon vagy a nyakon.

Igaz, hogy a rosaceára léteznek speciális krémek és egyes orvosok szteroidos kenőcsöket vagy gyógyszereket is felírnak a probléma orvoslására, azonban ezek a szerek tele vannak olyan anyagokkal, amelyek káros mellékhatásokat is okozhatnak.

A rosaceára léteznek természetes megoldások, amelyek nagyon hasznosak lehetnek. Az egyik ilyen természetes szer a kókuszolaj. A rosacea kialakulása gyakran annak köszönhető, hogy gyulladás alakul ki a bélben. A kókuszolaj csökkenti a bélben kialakuló gyulladást, így ezzel a rosacea kellemetlen tünetei is megszűnhetnek.

A lazac, a makréla és a legtöbb hal omega-3 zsírsavakban gazdag. Az omega-3 zsírsavak szintén csökkenteni tudják a rosacea tüneteit.

A méz is remek rosacea ellen, hiszen nemcsak gyulladásgátló, de antimikrobiális hatásokkal is rendelkezik. A méz csökkentheti a vörösséget, vagyis nagyon hasznos a gyulladt bőr és a bőrpír ellen, emellett a gyulladáscsökkentésben is kitüntetett szerepet játszik.

A levendulaolaj gyulladásgátló és fertőtlenítő hatással bír, ezért nagyon hasznos lehet, ha kis, apró erek jelennek meg az arcon, illetve a bőrpír megszüntetésében is kitüntetett szerepet játszik.

Uborkából maszkot is készíthetünk, amely csökkenti a rosacea tüneteit. Az uborka megnyitja az arc pórusait, eltünteti a kis erecskéket, és a bőrpír csökkentését is elérhetjük ennek a zöldségnek a segítségével.

Bőrgyulladás ellen nagyon hasznos lehet az Aloe vera is. A nyugtató hatású Aloe vera gél csökkenti a bőrpírt, enyhíti a gyulladást és az ebből származó kellemetlenségeket. A gyógynövény nagyon hasznos lehet azok számára, akik gyakran küzdenek bőrirritációval.

A zöld tea az egyik legjobb orvosság rosacea ellen. Mivel antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, így javítani tudja a bőr állapotát.

A kurkuma szintén gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik és antioxidáns hatással is bír. A kurkuma rendszeres fogyasztása az egész szervezetben megszünteti a gyulladást, így minden tünetet megszüntethetünk azzal, ha rendszeresen fogyasztjuk ezt a fűszert.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Zeller, az emberi szervezet tisztítója
  2020-09-22 22:56:26, kedd
 
 



A zeller egy kissé ízetlen zöldség, de csak nagyon kevés kalóriát tartalmaz, és tele van értékes rostokkal, amelyek nagyon hasznosak az egészségünkre nézve. Elsősorban az emésztésünkre van kedvező hatással, de olyan betegségektől is megóvhat bennünket, mint 2-es típusú cukorbetegség, szívbetegség vagy krónikus gyulladás.

A zeller sok vizet tartalmaz, de tápanyagokban is rendkívül gazdag, hiszen sok ásványi anyag és vitamin is megtalálható benne. A zeller a folsav, a kálium, a mangán, a pantoténsav, a B2-vitamin, a B6-vitamin, a C-vitamin, a K-vitamin, a réz, a kalcium, a magnézium és a foszfor tárháza.

A zeller megtámogathatja a fogyókúránkat, hiszen nem tartalmaz sok kalóriát, azonban sok rost és víz van benne. Hamar eltelít, belülről hidratál, és így kevésbé érezzük éhesnek magunkat.

A zeller tehát nagyon jót tesz az emésztésünknek, ami azért is nagyon fontos, mert így az étel mindenféle gond nélkül át tud alakulni energiává.

A magas koleszterinszint megnöveli a kockázatát a stroke és a szívinfarktus kialakulásának. Amennyiben szeretné csökkenteni az LDL-koleszterin szintjét, úgy a zeller egy remek választás lehet.

A gyulladás a szervezet egy védekezési mechanizmusa. Azonban ha a gyulladás hosszabb időn keresztül fennáll, akkor ez krónikus gyulladássá alakul, ami viszont az immunrendszer működését gyengíti meg. Az antioxidánsban gazdag ételek fogyasztása jelentősen képes lecsökkenteni a krónikus gyulladást.

A zellerben több mint 12-féle antioxidáns található, amelyek gyulladáscsökkentő hatásuk mellett jelentősen minimalizálni képesek a fájdalmat. Különösen az ízületi gyulladás kezelésében lehet nagy szerepe ennek a vízzel teli zöldségnek.

Még ha nincs is gyulladás a szervezetünkben, akkor is érdemes zellert rendszeresen fogyasztani, mivel nagyon sok vizet tartalmaz, ami belülről hidratálja a szervezetünket, mindemellett a bőrre is nagyon jó hatással van. Nem beszélve arról, hogy minden szerv működését javítani tudja.

A sportitalok ugyan sok elektrolitot tartalmaznak, de cukrot is, így sportolás után sem javasolt a fogyasztásuk. A zeller viszont sok vizet tartalmaz, amivel pótolhatjuk a folyadékveszteséget, illetve még a kálium- és a nátriumszintet is egyensúlyba tudjuk hozni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A szájpadlás piros foltjainak rejtélye
  2020-09-22 22:48:10, kedd
 
  Sok ember megtapasztalhatta már a szájpadlásán a vörös foltokat és dudorokat, amelyek néhány nap alatt el is múlnak. Mik okozhatják ezeket a vörös foltokat? Egyes élelmiszerek, műfogsor, illetve a torokban és a szájban keletkező irritáció vagy fertőzés. Ezek a foltok gyakran keltenek aggodalmat, de az esetek döntő többségében teljesen ártalmatlanok.

A torokban keletkező gyulladás vagy fertőzés általában a Streptococcus baktériumnak köszönhető. Ez gyakran okoz piros, gyulladt foltokat a szájpadláson. Egyéb tünetei is lehetnek, például ilyen a láz, a nyeléskor keletkező fájdalom, a vörös és duzzadt mandulák, illetve a nyakon megjelenő duzzadt nyirokcsomók.

A szájpadláson megjelenő vörös foltoknak gyakran oka lehet valamilyen vágás vagy égés okozta sérülés. Ezt okozhatja egy műfogsor, egy törött fog, olyan fogtömések, amelyek nem jól illeszkednek, de valamilyen szerre - fogkrém, szájvíz - való érzékenység is kiválthat allergiás reakciót.

A Candida gomba okozta szájpenész is járhat ilyen tünetekkel. Szájpenészt nemcsak ez a gomba okozhat, hanem ezernyi más dolog is, mint például egy műfogsor, a rendszeres dohányzás, a rákos megbetegedések, a cukorbetegség, az asztma, egyes gyógyszerek és a szájszárazság is.

A szájpenész gyakori tünetei közé tartozik a már említett piros foltok a szájüregben és a szájpadláson, a fájdalom és a nyelési nehézség.

A szájnyálkahártya-fekély is okozhat sebeket, kisebb vörös foltokat, dudorokat a szájban. Általában 2-3 hét alatt elmúlnak, de mivel vérezhet és el is fertőződhet, így mindenképpen orvosi ellátást igényel. A szájnyálkahártya-fekély együtt járhat a száj kiszáradásával. Okozhatja a rendszeres és gyakori alkoholfogyasztás, a fehérje hiánya, a dohányzás, a vitaminhiány, egyes gyógyszerek és a sugárterápia.

A herpeszt a Herpes szimplex vírus okozza, amely egy vírusos fertőzés. Ez a vírus fájdalmas hólyagokat okoz a száj környékén, de a szájüregben is megjelenhet. Általában két hét alatt önmagától is elmúlik, de ilyenkor nagyon oda kell figyelni a higiéniára és kerülni kell másokkal a testi kontaktust is.

A fentebb említett betegségek elkerülése érdekében fontos a megfelelő szájhigiénia fenntartása. Ehhez elengedhetetlen a napi legalább kétszeri fogmosás, szájvíz és fogselyem használata. Ajánlatos a fogorvost negyedévente felkeresni általános szűrés céljából. A dohányzás abbahagyása és az alkoholfogyasztás minimalizálása is a tanácsok sorába tartozik.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Sütőtök a szépség szolgálatában
  2020-09-22 22:44:38, kedd
 
 



Az ősz egyik kedvelt tápláléka a sütőtök. Megsütve önmagában is fogyaszthatjuk, de levest, sőt akár süteményt is készíthetünk belőle. A sütőtök gazdag forrása a béta-karotinnak, amely egy kitűnő antioxidáns. Az antioxidánsoknak az oxidáció semlegesítésében van szerepük, amely folyamat a krónikus betegségek kialakulásáért felel.

A béta-karotin nem csupán a rákos megbetegedések, az idő előtti öregedés, hanem más testi degenerációkkal szemben is védelmet nyújt. Az egészséges sütőtök pedig csökkenti a cukorbetegség kialakulásának esélyét, mindemellett energiát is biztosít a szervezetünk számára, nem beszélve arról, hogy elősegíti a haj növekedését és még egészséges arcszínt is biztosít.

A sütőtök rendszeres fogyasztása a szív egészségére is kedvező hatást gyakorol, hiszen rostban, C-vitaminban és káliumban is bővelkedik. A C-vitamin is egy erős antioxidáns vitamin, amely az immunrendszer védekezőképességét növeli meg.

Egyes természetes táplálékok vagy az azokból készült olajok alkalmasak arra, hogy házi szépségápolási termékként funkcionáljanak. Ily módon egy tápláló hajpakolást is készíthetünk tökmagolaj felhasználásával.

Tápláló hajpakolás tökmagolajjal

Hozzávalók:

1 evőkanál tökmagolaj
4-5 evőkanál kókuszolaj
2 evőkanál mandulaolaj
5-5 csepp levendula- és borsmenta-illóolaj (az illóolaj opcionális lehet)
A hajpakolás elkészítése:

Nincs más dolgunk, mint összekeverni a hozzávalókat, majd pakolásként felvinni azt a hajunkra. Hagyjuk rajta legalább 30 percig, majd bő, langyos vízzel mossuk azt le. A kezelés hatására a haj fényes és puha lesz.

Arcmaszk száraz bőrre sütőtökpüréből:
Hozzávalók:
Negyed csésze sütőtökpüré
1 tojássárgája
1 teáskanál méz
1 teáskanál olívaolaj

Az arcmaszk elkészítése:
Egy kisebb üvegedényben dolgozzuk el az összetevőket, majd lassú, simító mozdulatokkal vigyük fel az arcunkra. Húszperces hatóidőt követően mossuk azt le bő, langyos vízzel. Az arcbőr olyan tápanyagokhoz juthat hozzá, melyek nem csupán táplálják azt, de egészséges kinézetről is gondoskodnak.

Tökmagolajos ajakápoló
Hozzávalók:
8 g méhviasz
10 g kókuszolaj
6 g kakaóvaj
16 g tökmagolaj
2 g E-vitamin-olaj
2 csepp-2 csepp bármilyen kétféle illóolaj (én a kamillát és körömvirágot javaslom)

Elkészítése:
Ma már lehet kapni olyan natúr ajakbalzsamos tégelyt, amelyet megtölthetünk ezzel a saját készítésű ajakápolóval. Gőz fölött olvassza fel a méhviaszt és a kókuszolajat, majd adja hozzá a kakaóvajat és a tökmagolajat. Majd húzza le a tűzről, és amikor félig lehűlt, adja hozzá az E-vitamin-olajat és az illóolajokat is. Öntse tégelybe a keveréket és tárolhatja hűtőszekrényen kívül is, hiszen az E-vitamin egy remek tartósító, habár én így sem ajánlom 3 hónapnál hosszabb használatát.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
A szauna pozitív hatásai
  2020-09-22 22:19:51, kedd
 
  A szauna az egyik legegészségesebb dolog, amiért nemcsak a lelkünk, hanem a testünk és még az elménk is hálás lesz. Nincs is jobb dolog, mint a meleg gőzben üldögélni. Miközben a testünk izzad, az agyunkból is eltűnik minden negatív gondolat, a lelkünk pedig fellélegezhet, hiszen csak néhány perc, és minden gondunkkal kapcsolatban úgy érezhetünk, mintha soha nem is léteztek volna. Valóban ennyire pozitív hatása van a szaunázásnak? Tényleg ennyire egészséges? A cikkünkből kiderül, hogy igen és hogy miért.

A szauna néhány csodálatos hatása
A rendszeres szaunázás pozitívan hat az anyagcserére, a melegben felgyorsulnak a folyamatok, így még a fogyást is segítheti. Ha valaki rendszeresen edz, alapvetően egészségesen él és helyesen táplálkozik, mellette pedig rendszeresen szaunázik, biztos lehet benne, hogy nagy súlyfeleslegtől szabadulhat meg. A szaunázás nemcsak a keringésre gyakorol pozitív hatást, de részt vesz a szervezet méregtelenítésében is.

A szauna és a szívbetegségek elkerülése
Egy finn tanulmány meglepően komoly pozitív hatásról számolt be. A kutatók arra jutottak, hogy amennyiben heti 4-5 alkalommal szaunázunk, akkor mintegy 48 százalékkal csökkenthető a szívbetegségek kialakulásának a kockázata.

Az agyra is jó hatást gyakorol
A rendszeres szaunázás nem csupán a szív- és érrendszerre gyakorol kedvező hatást, hanem az elme működésére, a mentális képességekre is pozitívan hat. Csökken a stresszhormonok szintje, így akár még a hangulatunk is sokkal jobb lehet. Amennyiben a rendszeres szaunázást beépítjük az életünkbe, úgy az állóképességünk is javulhat.

Jobban tudunk majd aludni
A szaunázás mélyebb és nyugodtabb alvást eredményezhet. A nyugtató meleg kabin nyújtotta lazulás után biztos, hogy mély alvásban lehet részünk, és erre is szükségünk is van, hiszen csak így képes regenerálódni a szervezetünk.

Csökkenti a betegségek kialakulásának a kockázatát
Aki rendszeresen szaunázik, nagyobb eséllyel kerüli el őt az influenza és a megfázás, hiszen mialatt a kellemes melegben üldögélünk, több fehérvérsejtünk termelődik, ez pedig segít a betegségeket okozó kórokozók elleni küzdelemben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Vesetisztító gyógynövények és táplálékok
  2020-09-22 22:15:59, kedd
 
  A vérben felhalmozódhatnak olyan anyagok, amelyek betegségeket okozhatnak. Éppen ezért van szükségünk arra, hogy a vesénk egészséges maradjon, hiszen ennek a létfontosságú szervünknek az egyik feladata az, hogy kiszűrje a vérből a méreganyagokat. Mivel segíthetjük elő a vese egészségének megőrzését és a szervezet méregtelenítését? A cikkben ezeket a gyógynövényeket és tápanyagokat mutatjuk be.

Hogyan őrizhetjük meg a vese egészségét? Elsősorban azzal, ha sok folyadékot - tiszta vizet, gyógyteákat és gyümölcsleveket - fogyasztunk, de az egészséges táplálkozásnak is kiemelkedő szerepe van.

A keresztesvirágú zöldségek csoportjába tartozik többek között a káposzta, amelynek fontos szerepe van a vese optimális működésében. A káposztában található anyagok semlegesítik a szervezetben felhalmozódó káros hatású szabad gyököket. Ez a zöldség sok C-vitamint is tartalmaz és csak kevés kálium van benne, ami nagyon előnyös.

A bogyós gyümölcsök is hatékonyan képesek támogatni a vese munkáját. Ide tartozik például az áfonya, a szeder, a málna, amelyek nagyon sok antocián vegyületet tartalmaznak. Az antociánok kitűnő antioxidánsok, amelyek csökkentik a szervezetben a gyulladást, jobb véráramlást biztosítanak, és védelmet jelentenek a cukorbetegség, a szívbetegség és a rákos megbetegedés ellen. Ezért azért nagyon lényeges, mert mind a szívbetegség, mind a cukorbetegség károsíthatja a vesét.

A meleg vagy langyos vízben elkevert citromlé is sokat segíthet a vese egészségének fenntartásában. A citrom is sok C-vitamint tartalmaz, így nemcsak a vesét támogatja, de a vérerek és az immunrendszer egészségét is fenntartja.

A fekete áfonyát mindenki úgy ismeri, mint az erek, a szem és a húgyhólyag védelmezőjét, pedig a vese egészségének fenntartásában is fontos szerepe van. Az áfonya legfőképpen a szervezetben lévő méreganyagokat és baktériumokat segít eltávolítani, illetve a vesekövet okozó oxalátokat semlegesíti.

A vese egészségét egyes gyógynövények rendszeres fogyasztása is elősegítheti. Ilyen gyógynövény például a gyermekláncfű, a zsurló, a petrezselyem és a zeller is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
GYÓGYTEA LÁBDAGADÁS ellen
  2020-09-22 00:38:11, kedd
 
  Azoknak, akiknek rendszeresen bedagad a lábuk az nagyon kellemetlen tud lenni, akár megakadályozhatja a mindennapi tevékenységeinket. Most elárulunk egy titkot: mivel tudjuk csökkenteni a lábdagadást!

Lábdagadást nagyon sok minden okozhat: súlygyarapodás, rossz keringés, egészségtelen táplálkozási szokások, menstruációs ciklus, terhesség.
Előidézheti a meleg, párás idő, a hőmérséklet változása is. Maga a gravitáció is a lábakba vonzza a folyadékot, ami szintén lábdagadást eredményez. Bármi is okozza, kényelmetlen és fájdalmas.

Ha dagadnak a lábaink, feküdjünk le, és polcoljuk fel őket kb. 30 cm-es magasságig. De van egy másik megoldás is a problémára: egy teljesen természetes mód, mégpedig a petrezselyemből készült tea, ami eltávolítja a felesleges folyadékot a testből, ezzel enyhíti a lábdagadást. Nemrég megígértük, hogy közöljük a receptjét. Íme!

A petrezselyemteához az egész növényt használhatjuk (levelét, szárát, magjait, gyökerét).
A petrezselyemtea elkészítése:

Forraljunk fel 0,5 l vizet.

Vágjuk apróra a friss petrezselyem gyökerét és zöldjét. Ebből 5 evőkanálra valót adjunk a forrásban lévő vízhez, és forraljuk 5 percig.

Utána hagyjuk állni a teát kb. 20 percig, majd szűrjük le

A petrezselyemteát napi háromszor igyuk. A lábdagadás néhány nap alatt el fog múlni tőle.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A veseproblémák kezelésének 5 természetes módja
  2020-09-22 00:21:42, kedd
 
  Hogyan kezelje természetes módon veseproblémáját?

Ön tudta, hogy :
- A vesebetegség a kilencedik leggyakoribb halálhoz vezető betegség Amerikában és az emberek ezt általában nem is veszik észre.
- Minden 5 nőböl egy szenvedett húgyuti fertőzésektől élete során legalább egyszer, nők milliói szenvednek a visszatérő húgyúti fertőzésektől világszerte. A fiatal férfiaknál ugyan nem túl gyakori a húgyúti fertőzések előfordulása, de az 50 feletti férfiak már jóval hajlamosabbak rá.
- Mindkét nem közül legalább 10-ből 1 ember találkozik vesekővel élete során.

Ezek a tények felnyithatják szemünket azzal kapcsolatban, hogy mennyire nem beszélünk a veseproblémákról eleget, ami ahhoz is vezethet, hogy ezek sokkal gyakoribbá válnak. Ebben a cikkben a három leggyakoribb veseproblémáról lesz szó és ezeknek a természetes kezeléséről.


Húgyúti fertőzések
A nők sokkal gyakrabban szenvednek húgyúti fertőzésekben, mint a férfiak, de ezeket bárki elkaphatja. Okozója egy baktérium, amely megfertőzi a húgycsövet és ami eljuthat a húgyhólyagig is. Ha odáig eljutott a fertőzés tovább vándorolhat a húgyvezetékbe, onnan pedig a vesékhez. Onnantól kezdve, hogy a fertőzés elhagyta a húgyhólyagot és elmozdult a vesék irányába a fertőzés neve vesemedence-gyulladás lesz és ezzel egyidőben egy komoly egészségügyi problémává válik.

Kezelés
A húgyúti fertőzésnek egy két pontból álló kezelési terve van, amit amint észrevette a fertőzést szükséges alkalmazni.

A húgyúti rendszer arra lett tervezve, hogy eltávolítsa a behatolókat, szóval az első lépésnek mindenképp annak kell lennie, hogy ön megpróbálja szervezetét segíteni, azzal, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot biztosít számára. A víz megfelelő, de még hatékonyabb lehet, ha vízhajtót is vesz közéjük, mint például a gyömbér, amiből ízletes, gyulladáscsökkentő teát is készíthet. A vízhajtók segítenek a szervezetnek vizeletet termelni, ami cserébe kimossa a veszélyes mikróbákat a húgyúti rendszerből. Fogyasszon legalább 3 pohárnyi vízhajtóval feldúsított vizet ( mint például a gyömbér tea) naponta, addig, amíg a tünetek el nem múlnak.


Miután a folyadékok már a kontrollja alá kerültek, tovább segítheti szervezetét azzal, hogy tápanyagdús ételeket és gyógynövényeket fogyaszt, amik növelik az immunitást. A torma és a fokhagyma erőteljes antimikrobiális tulajdonsággal rendelkeznek, míg a citrusoknak magas a C vitamin tartalma és megváltoztatják a húgyút pH értékét, hogy az kevésbé legyen fogékony a fertőzésekre. Szüksége lehet cinkre, hogy a C-vitamin felszívódjon, úgyhogy fontolja meg a joghurt és a grillcsirke fogyasztását is. Ezen tápanyagdús ételek fogyasztása és a vízhajtók kiütik az enyhe, vagy közepes húgyúti fertőzést.

Vesekő
A vesekőnek többféle variációja is ismert, de a leggyakoribbak a kálcium kövek, amik természetesen fejlődnek ki. Kockázati tényező lehet, ha a család történetében már előfordult, bizonyos étrendek, elhízás és dehidratáció. Ha ön már élete során szenvedett a vesekőtől, akkor nagyobb az esélye, hogy az megint ki fog alakulni.

Kezelés
Már régóta mondogatom, hogy az almabor ecet egy csodatevő megoldás és még a vesekövekkel szemben is segítséget nyújthat. Ha ön önállóan próbál megszabadulni a kis méretű kövektől , akkor 2 evőkanál almabor ecet belekeverve egy pohár vízbe, a nap folyamán háromszor, nemcsak, hogy felbontja a köveket, de növeli az egész húgyúti egészség minőségét is. Ha bírja a gyomra, akkor adjon hozzá pár evőkanál friss citromlevet is a készítmény maximális potenciáljának elérése érdekében.

Kezelés
A vese bab és annak leve széles körökben elismert a vesekövek kezelésében. Az almabor ecethez hasonlóan a bab leve segít a köveket kisebb darabokra lebontani, hogy azok természetesen tovább mozdulhassanak, míg a bab belseje pedig segít fenntartani a húgyút egészségét. Főzze meg a babot tiszta, forrásban lévő vízben ameddig meg nem puhulnak és fogyasztásra alkalmassá válnak. Szűrje le kétszer, hogy a lé megfelelő legyen. Kerülje el az egészségre káros ízesítő adalékokat, mint például a sót.

Vesebetegség

Az a személy, akinek veséje három hónapnál tovább van nem megfelelő egészségi állapotban, valószínűleg krónikus vesebetegségben szenved. Ez egy veszélyes betegség, mivel a tünetek sokszor maradnak észrevétlenek, addig, ameddig már kijavíthatatlan károsodás nem történik. Nézzen utána a veseproblémák tüneteinek és ha bármelyiket felfedezni véli magán, keresse fel orvosát.

Kezelés
Az akupunktúra bíztató eredményeket hozott, mivel javította a krónikus vesebetegségben szenvedők életszínvonalát a fájdalom csökkentésével, mialatt szintén javította az immunitást. Lehetőséget teremet arra, hogy növelje a húgy termelést és még a dialízist is elhalaszthatja. Ha egészséges étrenddel és megfelelő gyógyszeres kezeléssel használják együtt, akkor az akupunktúra enyhíti és meg is semmisíti néhány tünetét a krónikus vesebetegségnek.


Kezelés
Lehet, hogy önt is meglepte, hogy a vörösáfonya nem került említésre, amikor a húgyúti fertőzésről volt szó, de az igazság az, hogy a vörösáfonya sokkal jobb munkát végez a vesék egészségének és tápláltságának érdekében, ha hosszabb távon alkalmazzák, mint a rövidtávú alkalmazás során. Ha krónikus vesebetegségben szenved, akkor a vörösáfonya rendszeres fogyasztása, vagy a magas koncentrátumú vörösáfonyalé biztosítja a szervezet számára a megfelelő tápanyagkat ahhoz, hogy az leküzdhesse a tüneteket. Telis tele van C-vitaminnal, ami remek az immunitás számra, a vörösáfonya emellett remek forrása a káliumnak, a foszfornak és a nátriumnak, amig mind támogatják a vesék egészségét. Mindezek mellett pedig a vörösáfonya gyulladáscsökkentő és segít fenntartani az egészséges vérnyomást.

Ha ön, vagy valaki akit szeret veseproblémáktól szenved, válasszon természetes megoldást, mielőtt a szélsőségeket választja. Meg fog lepődni, hogy szervezete mennyire jól tervezett arra, hogy önmagát meggyógyítsa, ha ön a megfelelő eszközöket biztosítja számára.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Egészséges teák gyógynövényekből
  2020-09-22 00:10:11, kedd
 
  A gyógyteák fogyasztása azok számára javasolható, akik szeretnék megőrizni az egészségüket és egy természetes, egészséges frissítőt keresnek a kávé helyett. Vannak olyan zöld teák ugyanis, amelyek egyáltalán nem tartalmaznak koffeint - egyes zöld, fekete vagy fehér teák például.

A legtöbb gyógynövény és a belőlük készített teák tele vannak antioxidánsokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek pihentetőleg hatnak a testre, az elmére és a lélekre egyaránt.

Egyes gyógynövények vizelethajtó és hashajtó hatással rendelkeznek, így segítve a méreganyagok szervezetből történő kiürülést. Ezek a teák enyhítik a stresszt, megnyugtatják a gyomor- és a bélrendszert, jót tesznek a vesével és a májjal. A legjobb vizelethajtó gyógynövény a hibiszkusz, a pitypang és a galagonya.

Egyes gyógynövények antioxidánsai az immunrendszer erősítésében vesznek részt, illetve segítenek a fertőzések megelőzésében. Nem beszélve az oxidatív stressz elleni védekezőképességükről, illetve a krónikus betegséget megelőző szerepükről. Kiváló immunerősítő gyógynövény a bíbor kasvirág, a bodza, a gyömbér és az édesgyökér.

Bizonyos gyógynövények egyensúlyban tartják a neurotranszmitterek szintjét, csökkentik a szorongást, illetve kiváló nyugtató hatással rendelkeznek. Ha alvási gondokkal küzd, a legjobb választás a macskagyökér, a kamilla és a levendula.

Azok a személyek, akik valamilyen krónikus betegségben szenvednek, gyakran küzdenek fájdalommal. Számukra elengedhetetlen a fájdalomcsillapító hatással rendelkező gyógyteák használata. Milyen gyógynövények csillapítják a fájdalmat? A szegfűbors, a bergamott, a kamilla, a kavagyökér és az eukaliptusz.

A gyulladáscsökkentő gyógynövények is nagyon hasznosak lehetnek. Ilyen a borsmenta, a gyömbér, a kurkuma és az eukaliptusz is.

A nyugtató hatású teák segítenek a szorongás csökkentésében, a feszültség enyhítésében és még enyhe depressziós tünetek csillapításában is hatékonyak lehetnek. Ezek a teák az energia fokozását is elősegíthetik. A leghatékonyabb gyógynövények az orbáncfű, a citromfű és a levendula.

A krónikus betegségek megelőzésében azok a gyógynövények bizonyulnak hatékonynak, amelyek csökkentik az oxidatív stresszt, tehát antioxidánsokban gazdagok. Ilyen gyógynövény a csalán, a kakukkfű, a roobios és a borsmenta.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2020.08 2020. Szeptember 2020.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 352 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3717
  • e Hét: 13831
  • e Hónap: 27580
  • e Év: 232281
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.