Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
pio atya égi születése
  2020-09-23 18:09:15, szerda
 
  Nagyobb kép Link

...... ..............

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Pio atya, mintha aludna
  2020-09-23 17:59:03, szerda
 
  ...... ..........


Az élet nem más, mint egy örök reakció önmagával szemben, és szépségében csak fájdalom árán nyílik meg. Mindig tarts társaságot Jézussal a Gecsemánéban, és ő tudni fogja, hogyan vigasztalhat téged az elkövetkező kínos órákban Pio atya hangja

- Pio atya, te a büszkeség századában éltél, és alázatos voltál.
Te köztünk jártál az álom kergette, eljátszott és imádott gazdagság korszakában, és szegény maradtál.
Pio atya, melletted senki nem hallotta a Hangot és te Istennel beszéltél; közeledben senki nem látta a Fényt, és te láttad az Istent, miközben mi kifulladva keresgéltünk, te térden állva maradtál, és láttad az Isten keresztre feszített Szeretetét, sebekkel a kezén, a lábán és a szívében: mindörökre.
Pio atya, segíts minket, hogy sírjunk a keresztre feszített Jézus előtt, segíts nekünk, hogy higgyünk a Szeretetben, segíts bennünket, hogy úgy érezzük a szentmisét, mint Isten sírását.
Segíts, hogy úgy keressük a megbocsátást, mint a béke ölelését,
Segíts minket, kereszténynek lenni azokkal a sebekkel, amelyek a hűséges és csendes szeretet vérét hullatják: úgy, mint Isten sebei!
Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
A betegek és az ápolók „könnyeit” vitte el Feren
  2020-09-23 17:55:32, szerda
 
  A betegek és az ápolók ,,könnyeit" vitte el Ferenc pápának négy testvér.
........


Négy testvér, mindannyian ápolók, a családtagjaikkal és szüleikkel együtt - akik közül az édesapa már negyven éve ápoló - Ferenc pápához látogattak szeptember 4-én. Elvitték neki a betegek és ápolók ,,könnyeit" - leveleket és két köpenyt, amelyben dolgoztak a járvány észak-olaszországi tetőzésének legnehezebb napjaiban.
A sajtónak a 44 éves Valerio Mautone számolt be a találkozóról, amelyen tizenhárman vettek részt a családból.
Miután körbevezették őket az épületben, az Apostoli Palotában fogadta őket Ferenc pápa, abban a szobában, ahonnan kilép az erkélyre az Úrangyalát elimádkozni. ,,Hihetetlen! Fogadott és meghallgatott minket, beszélt hozzánk és együtt imádkoztunk." Valerio egy dobozban ápolók és betegek leveleit vitte magával, melyekben leírják, mit éltek át, valamint két kórházi köpenyt, egyet Comóból, egyet Luganóból.
Éppen olyan volt, amilyennek képzeltük. Egyszerű és emberi. Meghallgatta mindannyiunk tapasztalatát, és megható szavakat mondott. Mindannyiunk számára egy megvalósult álom ez" - fejezte ki örömét Valerio, aki gyalogosan, egy zarándoklatról érkezett. Bejárta a Via Francigena egy 120 kilométeres szakaszát. Akkor tett erre fogadalmat, amikor kigyógyult a Covid-19-fertőzésből. Nehéz út volt, esős időben, egy szakaszon még egy farkas is követte, de azt mondja, megfizethetetlen élmény gyalog jutni el a Szent Péter térre. Valerio május 18-án betegedett meg, miután már két hónapot dolgozott a comói kórház intenzív osztályán, úgy, hogy önként jelentkezett a feladatra. A zarándokutat a gyógyulásáért ajánlotta fel, és az egyik kedves kollégájáért is, aki nem élte túl a fertőzést.
.........


Nem éreztük egyedül magunkat a lockdown (a koronavírus-járvány miatti leállás Olaszországban - a szerk.) idején, és ezt elmondtuk a pápának. Éreztük az együttérzését, azt, hogy mellettünk van, amikor dolgozunk, és éreztük Isten közelségét" - mondta el az egyik testvér, Raffaele. Nővére, Stefania hozzátette: ,,Meghatott, mennyire érti a szakmánkat, a szenvedésünket, Látszik, hogy azonosulni tud vele."
Ferenc pápa azt is hangsúlyozta, hogy a négy testvérrel való találkozással köszönetet szeretne mondani minden ápolónak.

Fordította: Thullner Zsuzsanna
Forrás és fotó: Famigliacristiana; Avvenire; Cittanuova
Magyar Kurír 2020.09.23
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Szoboszlai Dominik újabb gólt rúgott az ellenfélnek
  2020-09-23 17:16:37, szerda
 
  A Szoboszlai Dominiket foglalkoztató Salzburg 2-1-es győzelmet aratott kedden a Makkabi Tel-Aviv vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező utolsó fordulójának első mérkőzésén.
A koronavírus-járvány által megtizedelt izraeli bajnok keretéből összesen kilenc játékos produkált pozitív tesztet, így mindössze 17 labdarúgó állt a rendelkezésére, ennek ellenére az első félidőben vezetést szerzett. Térfélcserét követően viszont a Salzburg a magyar válogatott támadó középpályásának értékesített büntetőjével egyenlített, majd a győztes találatot is megszerezte. A 19 éves Szoboszlait a 87. percben lecserélték.
Gól összefoglaló videó M4 sport Link

A másik két párharc közül a Krasznodar otthon 2-1-es előnyt harcolt ki a PAOK-kal szemben, míg a Slavia Praha gól nélküli döntetlent játszott a vendég Midtjylland együttesével.

Mindhárom visszavágót jövő szerdán rendezik.
Bajnokok Ligája, selejtező, 4. (utolsó) forduló, első mérkőzések:
Slavia Praha (cseh)-Midtjylland (dán) 0-0
Makkabi Tel-Aviv (izraeli)-Salzburg (osztrák) 1-2 (0-1)
Krasznodar (orosz)-PAOK (görög) 2-1 (1-1)
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Kézilabda: már tíz Fradi-játékosnak lett pozitív a tesztje
  2020-09-23 17:12:05, szerda
 
  Kézilabda: már tíz Fradi-játékosnak lett pozitív a tesztje.
Kedden ismét koronavírus-teszten vett részt csapatunk, és sajnos újabb négy személy tesztje lett pozitív.. Amint arról beszámoltunk, női kézilabdacsapatunk múlt szerdán, csütörtökön, majd szombaton is koronavírus-teszten vett részt - az eredmény ismert, bár szerdán mindenki negatív lett, csütörtökön kettő, szombaton pedig négy újabb játékosunk tesztje fertőzést mutatott. Kedden reggel ismét vizsgálták a csapatot, és sajnos ezúttal is négy fő, két játékos, és két stábtag szervezetében mutatták ki a koronavírust.
A csapat valamennyi tagja továbbra is a járványügyi előírásoknak megfelelően karanténban tartózkodik, a következő tesztre az ilyenkor előírt protokoll alapján kerül sor. A helyzetről tájékoztattuk az Európai Kézilabda-szövetséget és kértük a következő Bajnokok Ligája-találkozónk elhalasztását. Kérelmünket az EHF jóváhagyta, vagyis az FTC-Rail Cargo Hungaria - Metz összecsapást későbbi, egyelőre ismeretlen időpontban rendezik meg.
Klubunk eddig is szigorú intézkedéseket tett a vírus terjedésének meggátolása érdekében, és továbbra is mindent megtesz a sportolók, stábtagok és valamennyi munkatársa egészségének megóvásáért.
Az eset kapcsán felmerülő további fejleményekről, amint lehetséges, tájékoztatjuk a szurkolóinkat és a nyilvánosságot.
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Gergely érsek írása Szentírás vasárnapjával kapcsolatosan
  2020-09-23 15:42:27, szerda
 
  Krisztusban szeretett Testvéreim!
Közeledik szeptember vége, amikor egyházunkban Szent Jeromosnak, a szentírástudomány pártfogójának emléknapját Szentírás vasárnapjaként ünnepeljük. Idén Szent Jeromos halálának 1600. évfordulójára emlékezünk. A Bibliát latinra fordító egyházatya találó mondása szerint ,,aki nem ismeri a Szentírást, nem ismeri Krisztust!"
Amikor Izrael népe a babiloni száműzetés után visszatérhetett hazájába, ünnepélyes keretek között olvassák fel újra a Törvényt. Nehemiás könyve meghatóan mutatja be ezt a jelenetet. Az elhurcoláskor szétszóródott nép Jeruzsálemben, a Víz-kapu előtti terén ,,egy emberként" gyűl az Írás köré és ,,nagy figyelemmel hallgatja" (Neh 8,1-3) annak minden szavát, mert tudja, hogy ebben rejlik az átélt események értelme (vö. Neh 8,8-10).
A Biblia az Úr népének könyve, és ez a nép, amikor hallgatja azt, a szétszóratásból és megosztottságtól átlép az egységbe. Isten szava ugyanis egyesíti a hívőket, egyetlen néppé teszi őket (vö. Ferenc pápa, Aperuit illis, 4). A II. Vatikáni Zsinat pedig így tanít: ,,Az egyház mindenkor úgy tisztelte az isteni Írásokat, mint magát Krisztus testét, az élet kenyerét ..." (Dei Verbum, 21). Állandóan bizalmas kapcsolatban kell lennünk a Szentírással, különben szívünk hideg marad, szemünk pedig a vakság számtalan formájától sújtva zárva marad (Aperiut illis, 8). Jézus Krisztus a Szentíráson keresztül kopogtat az ajtónkon; ha meghalljuk és kinyitjuk elménk és szívünk ajtaját, akkor Ő belép életünkbe és velünk marad (vö. Jel 3,20). Isten szava nemcsak a múltra és a jövőre vonatkozik, hanem a jelenre is. Maga Jézus jelenti ki: ,,Ma beteljesült ez az Írás, amelyet hallottatok" (Lk 4,21). Aki mindennap Isten szavával táplálkozik, az Jézushoz hasonlóan nem esik sem a múlt feletti meddő nosztalgiázás, sem a jövőre irányuló, valóságtól elrugaszkodott utópiák kísértésébe.
Ezekiel próféta könyvében egy sokatmondó, jelképes jelenettel találkozunk. Az Úr felszólítja a prófétát, hogy egye meg a könyvtekercset. Ezt Ezekiel így éli meg: ,,Olyan édes volt a számban, mint a méz" (Ez 3,3). Patmosz szigetén a Jelenések könyvének szerzője is hasonló tapasztalatot él át (vö. Jel 10,8-10). Isten szavának édessége arra késztet bennünket, hogy osszuk meg ezt mindazokkal, akikkel találkozunk, hogy ezáltal is kifejezzük reményünket (vö. 1Pét 3,15-16). Sosem szabad megengednünk, hogy Isten szava megszokottá váljon számunkra. Mindig táplálkoznunk kell vele, hogy felfedezzük és elmélyítsük az Istennel és testvéreinkkel fennálló kapcsolatunkat (Aperuit illis, 12). Isten szava folyamatosan emlékeztet bennünket az Atya irgalmas szeretetére is, aki azt kéri gyermekeitől, hogy szeretetben éljenek.
A szegény Lázárról szóló példázatban erre vonatkozóan értékes eligazítást találunk. Amikor a szegény Lázár és a gazdag ember meghal, ez utóbbi látva Lázárt Ábrahám kebelén, arra kéri Ábrahámot, küldje el őt testvéreihez, hogy figyelmeztesse őket a felebaráti szeretetre, nehogy nekik is ugyanazokat a gyötrelmeket kelljen elszenvedniük. Ábrahám ezekkel a szavakkal utasítja vissza a kérést: ,,Ott van nekik Mózes, és ott vannak a próféták, hallgassanak azokra!" (Lk 16,29). Hallgassuk a Szentírást és gyakoroljuk az irgalmasságot! Ezzel a kihívással kell szembenéznünk életünkben. Isten szava képes felnyitni szemünket, hogy kiszabaduljunk a fuldokláshoz és meddőséghez vezető individualizmusból, és így megnyitja az utat a szolidaritás felé (Aperuit illis, 13).
Isten szava befogadásának útján Jézus édesanyja kísér bennünket, akit boldognak ismerünk, mert hitt az Úr által mondottak beteljesedésében (vö. Lk 1,45). Egyetlen szegény sem boldog csupán azért, mert szegény; akkor lesz az, ha Máriához hasonlóan hisz Isten szavának beteljesedésében. Erre emlékeztet Szent Ágoston: ,,Valaki a tömegben, különösen megragadva a lelkesedéstől, így kiáltott fel: »Boldog a méh, amely téged hordott.« És ő: »Inkább azok a boldogok, akik hallják Isten szavát, és megtartják.« Ezzel azt mondja, hogy anyám is, akit boldognak mondasz, épp azért boldog, mert megtartotta Isten szavát, nem azért, mert az Ige testet öltött benne és köztünk lakott, hanem mert megtartotta Isten Igéjét" (Beszédek Szent János evangéliumáról, X, 3).
Az Isten Igéjének szentelt vasárnap erősítse meg Isten népét a Szentírással való kitartó foglalkozásban, amint maga a Biblia tanítja: ,,Ez a szó egészen közel van hozzád: a szádban és a szívedben, hogy hozzá szabd életed" (MTörv 30,14).
A Szentírás üzenetének terjesztése céljából fő egyházmegyénkben idén is gyűjtést szervezünk. Hálásan köszönöm meg ebből az alkalomból, hogy az elmúlt évben odaadóan követtétek ezen felhívásunkat, és áldozatosan támogattátok azt, hogy minél többen meghallhassák Isten bátorító üzenetét. Valódi segítséget nyújthattunk ezáltal, hiszen - a Katolikus Magyar Bibliatársulatunk közvetítésével - sokak juthattak jutányos áron Bibliához és vehettek részt az év során külön-féle rendezvényeken.
Kérlek benneteket, kedves testvérek, lehetőségeitek szerint támogassátok idén is pénzbeli adományaitokkal Egyházunk e fontos szolgálatát! Hálás köszönet előre is ezen áldozatotokért! Emellett arra is buzdítalak benneteket, hogy kapcsolódjatok be a jövőben is a különféle rendezvényekbe, amelyeket a Szentírás üzenetének mélyebb megismerése céljából szervezünk.
Szentírás vasárnapja alkalmából szeretettel adom mindnyájatokra főpásztori áldásomat és kívánom, hogy gyarapodjatok Isten Igéjének ismeretében!
Gergely s.k. érsek
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Biblia óra - 2. nap 09.22 Csaba testvérrel
  2020-09-23 15:24:06, szerda
 
  Szentírás vasárnapjára készülve.
...... ........


Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Evangélikus istentisztelet - 2020. szeptember 20.
  2020-09-23 15:16:01, szerda
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Útravaló – 2020. szeptember 23.
  2020-09-23 15:05:41, szerda
 
  Van-e erő és hatalom a mai apostolokban az ördögök felett és a betegségek gyógyítására? Látjuk, az épületek fenntartása sok erőt vesz ki a pásztorokból, és az intézmények vezetése mekkora hatalomkoncentrációra kényszeríti őket. Ügyelni kell eközben, hogy a pásztor ne a hívek fölött gyakoroljon erőt és hatalmat - hanem a gonosz lelkek és a betegségek fölött! Erre kapták ugyanis. Nagy igény van a gonosz lelkek elleni erőre és a betegségek fölötti hatalomra, amit a pásztoroktól várnak. Szinte csak erre van igénye az embereknek. Mostani állomáshelyemen két éve folyton ezt kérik: ,,Atya, tessék imádkozni ezért vagy azért." Meg néha azt is megkérdezik, hogy kész van-e már a temetőkapu.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2020.08 2020. Szeptember 2020.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 436 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6977
  • e Hét: 18607
  • e Hónap: 51761
  • e Év: 285508
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.