Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Bizalom imája
  2020-09-05 08:37:49, szombat
 
  Mária, reménység anyja, légy velünk!
Taníts minket, hogy az élő Istent hirdessük; segíts tanúskodnunk Jézusról, az egyetlen Üdvözítőről;
tégy minket szolgálatkésszé a felebarát iránt,
befogadóvá a rászorulók iránt, tégy az igazságosság megvalósítójává és egy igazságosabb világ szenvedélyes építőivé; járj közben értünk, hogy úgy munkálkodjunk a történelemben, hogy bizonyosak legyünk az Atya tervének teljesedésében.

Az új világnak Hajnala, mutasd meg, hogy a reménység anyja vagy, és virrassz felettünk! Virrassz az európai egyház fölött: legyen az evangélium jó közvetítője; legyen az igazi közösség helye;
teljesítse küldetését, mely arra szól, hogy hirdesse, ünnepelje és szolgálja a remény evangéliumát, mindenki békéjére és örömére.

Béke Királynője, oltalmazd az emberiséget a harmadik évezredben!
Virrassz az összes keresztény fölött: járják hűségesen az egység útjára kontinens egyetértésének kovászaként; virrassz a fiatalok fölött, akik a jövendő reményei, hogy nagylelkűen kövessék Jézus hívását.

Virrassz a nemzetek vezetői fölött: a közös ház építését tekintsék feladatuknak, melyben megbecsülik minden egyes ember méltóságát és jogait. Mária, ajándékozd nekünk Jézust!

Segíts, hogy őt kövessük és őt szeressük! ő az Egyház, Európa és az emberiség reménye, ő velünk és közöttünk él Egyházában.

Veled együtt mondjuk: "Jöjj el, Úr Jézus!" (Jel 22,20)
A dicsőség reménye, melyet ő árasztott a szívünkbe, teremje meg az igazságosság és a béke gyümölcseit!
 
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
Székely János megyéspüspök áldotta meg szeptember 4-én a
  2020-09-05 08:33:21, szombat
 
  Székely János megyéspüspök áldotta meg szeptember 4-én a Boldog Brenner János Óvoda belsőleg felújított Bem utcai épületét.
Energetikai korszerűsítés zajlott az elmúlt hónapokban a szombathelyi Boldog Brenner János Óvoda Bem utcai épületében. Pintérné László Ildikó intézményvezető a martinus.hu-nak adott interjújában elmondta: az elmúlt hónapokban gyakorlatilag - a falakon kívül - mindent kicseréltek az épületben. A nyílászárók mellett új a fűtési rendszer, a radiátorok, a víz-és szenny vízvezetékeket is cserélték, korszerűsítették a villamoshálózatot, megújultak a járófelületek is az óvoda épületében. Hátra van még a napkollektorok felszerelése, illetve a külső megújítása.
Székely János megyéspüspök áldotta meg az épületet, kérte Isten gondviselő figyelmét a gyerekekre és az itt dolgozókra. Az óvodások szép versekkel, énekekkel örvendeztették meg a jelenlévőket.
 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
22. évközi hét szombat 09.05
  2020-09-05 08:21:30, szombat
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből
Az apostol mindent vállal híveiért - mint az atya a gyermekeiért.
Testvéreim!
Tőlem és Apollótól tanuljátok meg, amint írva van: ,,Senki se fuvalkodjék fel, és ne kérkedjék egyik tanítóval a másikkal szemben." Mert mi tesz téged a másiknál különbbé? Mid van, amit nem kaptál, ha pedig kaptad, miért dicsekszel, mintha nem kaptad volna. Már jóllaktatok, már gazdagok lettetek. Nélkülünk is uralomra jutottatok! Bárcsak valóban uralomra jutottatok volna, hogy veletek mi is uralkodhatnánk.
Úgy látom ugyanis, hogy Isten, nekünk apostoloknak az utolsó helyet jelölte ki, mint a halálraszántaknak. Látványossága lettünk a világnak: angyaloknak is, embereknek is.
Mi oktalanok vagyunk Krisztusért,
ti okosak Krisztusban.
Mi gyöngék vagyunk,
ti pedig erősek.
Titeket megbecsülnek, minket pedig megvetnek.
Mindmáig éhezünk és szomjazunk,
nincs ruhánk és verést szenvedünk.
Nincs otthonunk, és kezünk munkájával fáradunk.
Átkoznak minket, mi pedig áldást mondunk,
üldöznek minket, mi pedig elviseljük.
Gyaláznak minket, mi pedig imádkozunk.
Szinte salakja lettünk ennek a világnak,
mindenkinek söpredéke mostanáig.
Nem azért írom ezt, hogy megszégyenítselek titeket, hanem mint kedves gyermekeimet intelek benneteket. Ha tízezer tanítótok volna is Krisztusban, atyátok nincs sok. Jézus Krisztusban én adtam életet nektek az evangélium által.
Ez az Isten igéje. 1Kor 4,6b-15

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jézus ura az ószövetségi törvénynek is.
Amikor Jézus Galileában tanított, az egyik szombaton vetések között járt. Tanítványai tépdesni kezdték a kalászokat, és kezükkel morzsolgatva eszegették. Néhány farizeus rájuk szólt: ,,Miért tesztek olyant, ami szombaton tilos?"
Jézus válaszolt nekik: ,,Nem olvastátok, mit tett Dávid, amikor társaival együtt éhezett? Bement az Isten házába, fogta a szent kenyereket, evett, és adott belőlük a többieknek is; pedig azokat csak a papoknak lett volna szabad megenniük." Majd hozzátette: ,,Az Emberfia ura a szombatnak is."
Ezek az evangélium igéi. Lk 6,1-5
...... .........



Imádság
Urunk, Jézus! A te nevedben gyűlünk össze a templomban, hogy szavadat hallgassuk és részesedjünk áldozatodban. Együtt keressük az Isten országát és közösen építjük azt. Örömhíred alakítson minket élő közösséggé, amely hirdeti tanításodat. Örömhíred minden emberhez szól, ezért nem csupán annak befogadására törekszünk, hanem annak továbbadására is. Adj nekünk buzgóságot, hogy országod lelkes munkásai legyünk! Az üdvösséget Isten kegyelméből és irgalmából nyerjük el, de tudjuk, hogy nekünk is tennünk kell érte. Nevelj minket az engedelmességre és a szeretet gyakorlására

Elmélkedés
Mit jelent a szombat megtartása? Miért fontos ez a heti pihenőnap? Mi Isten szándéka azzal, hogy ezen a napon tilos munkát végezni? Ezek a kérdések a zsidó vallásgyakorlatra vonatkoznak, de ugyanúgy érvényesek a keresztények számára a vasárnap tekintetében. A vasárnap az Úr napja, a feltámadás napja, amely napon nem végzünk sem fizikai, sem szellemi munkát, hanem ezt a napot az istentiszteleten, a szentmisén való részvételnek és a családi, baráti kapcsolatok ápolásának szenteljük. Jézus korában a szombat elkülönített, védett nap volt. A zsidó gondolkodás szerint miután Isten megteremtette az egész világot és az embert, a hetedik napon megpihent munkája végeztével. A teremtő Isten munkáját és pihenését utánozva az ember hat napon át dolgozik, munkájával mintegy folytatja, amit a Teremtő megkezdett, majd pedig egy napot pihen, tartózkodik a munkavégzéstől.
A mai evangéliumban a farizeusok elítélik, helytelennek tartják Jézus tanítványainak cselekedetét, akik éppen egy búzamező mellett elhaladva letépnek néhány kalászt és annak magjait megeszik. A farizeusok szerint ez már munkának minősül, tehát szombaton nem volna szabad ilyet tenni. Vélekedésükben erős túlzást érzünk. Máskor meg azon méltatlankodnak, hogy Jézus szombaton gyógyít. Ebben is érezzük a túlzást.
Az Emberfia ura a szombatnak is - mondja Jézus. Azt akarja ezzel kifejezni, hogy a farizeusok eltorzítják a törvényeket, ő viszont Isten akaratának megfelelőn értelmezi azokat.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Útravaló – 2020. szeptember 5
  2020-09-05 08:16:37, szombat
 
  Nem olvastátok, mit tett Dávid? - Jézus gyakran válaszol a kötekedőknek a Szentírásból vett szavakkal vagy képpel. Ezzel arra figyelmeztet, hogy a Szentírást nemcsak olvasni, nem csupán érteni, hanem alkalmazni is kell. Itt egy eléggé különleges példát hoz arra, ami még a Szentírásban is előfordul, hogy valaki adott esetben olyat tesz, ami egyébként neki tiltva van. Dávid megetette éhes katonáival az áldozati kenyeret, hogy azok erőre kapjanak. Szentekre és különleges helyzetű emberekre jellemző, hogy olykor átlépik a napi rutint. Ezt csodálta meg a világ Szent Kalkuttai Teréz Anyában is, aki kenyeret adott a világ éhezőinek - és ma is gondoskodnak a szegényekről A Szeretet Misszionáriusai.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2020.08 2020. Szeptember 2020.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 436 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 11062
  • e Hónap: 23738
  • e Év: 257485
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.