Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Rózsafüzér imádkozás Csaba testvérrel 10.10
  2020-10-16 16:38:00, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Pio atyánál látogatóba
  2020-10-16 16:30:56, péntek
 
  - Pio atya és barátja Pietrelcinából, Olaszországból
A Modestino testvér San Giovanni Rotondo-ba utazott, Pio atyát az apjáról kérdezte. ′′Az apám a mennyekben van? kérdezte. Apádnak nem volt bűntudat nélküli élete.
Vezetnie kell a bűneiért , válaszolta Pio atya.
A szerénység aztán megértette, hogy apja a purgatóriumban van, és elkezdett sok imát és áldozatot felajánlani apja lelkéért. Pio atya néhány hónappal később az egyik kapucnis baráton keresztül üzent testvérének, Modestino-nak, és azt mondta: Mondd meg a szerény testvérnek, hogy apja biztonságban van. A szerény testvéri imák megmentették őt.
Ő most a mennyben van
*

- Egy genovai férfi, Olaszország élete nagy részében távol volt a templomtól. Egyik barátja megkérte, hogy szállítson levelet Pio atyának. Mivel akkoriban nem volt messze San Giovanni Rotondótól, beleegyezett ebbe. A levélre azonnali válasz kellett. Amikor a férfi kopogtatott a kolostor ajtaján, az egyik kapucnis pulcsik közül elvitte a sekrestyébe. Csak várj itt. Pio atya hamarosan megkapja a levelet mondta a kapucnis kapucnis.
Amikor Pio atya megérkezett a sekrestyébe, szót váltott a férfival. A találkozó lenyűgözve, a férfi azonnal el akarta hagyni a kolostort. Csak egy válaszra van szükségem erre a levélre, és akkor el fogom vinni, mondta türelmetlenül a férfi. Megértem válaszolta Pio atya. Mi a helyzet veled? Beismernéd a vallomásod, amíg itt vagy? Ó, nem, nem érdekel. Nem is járok templomba , mondta a férfi. ′Mikor vallottad be utoljára?, kérdezte Pio atya. Akkor voltam amikor hétéves voltam válaszolta a férfi. Pius atya hirtelen súlyosbodott: Meddig tervezel ilyen haszontalan életet élni? Hirtelen úgy tűnt, hogy egy fény áthatol az ember elméjén. Rájött, hogy Pio atyának igaza volt. Évek óta értelmetlen létezést élt. Hirtelen tudta, hogy változnia kell.

*
- PADRE PIO DON KAROL WOJTYLÁNAK: "PÁPA LESZEL, DE VÉR ÉS ERŐSZAK LESZ"
Ezen a történelmi és az egyház történelmének fontos napján szeretnénk megosztani Giovanna Rizzani Boschi márkiné tanúságtételét, amelyet Franco D'Anastasio passzionista pap 1996-ban publikált " Isten szolgáinak küldetése " című könyvében .
Giovanna Rizzani Boschi a háború után azonnal a római San Giovanni Rotondoba ment barátjával, Margherita Hamiltonnal, a jól ismert professzor, Enrico Medi autójával, aki nagyon odaadó volt P Pio-atya iránt.
Az egyik ilyen látogatás a professzorral híres maradt, mert egy fiatal lengyel pap is részt vett : Fr Karol Wojtyla .
A történet így alakult. Itt van a történet.
,,Párommal és barátommal, Margaret Hamiltonnal gyakran jártam a Római Főiskolára teológiai előadásokat hallgatni . Ebből az alkalomból megismerkedett azzal a lengyel pappal, aki alig beszélt kicsit olaszul. Tudta, hogy nyáron ketten megyünk meglátogatni Padre Pio-t, személyesen szerezte meg Medi professzortól, hogy bekerüljön a kolostorban.
San Giovanni-ban Maria Bianco szokásos panziójára utaltunk , ahol Hamiltonnak és nekem volt egy-egy szobánk. Jól emlékszem, hogy zsúfolt nap volt, szinte azonnal a háború befejezése után, és a panzióban nem volt elég hely . Átadtam a szobámat a lengyel papnak, és elhelyezkedtem a barátomnál.
Reggel Medi professzor elkísérte a lengyel papot a kapucinus templomba . Itt szentmisét celebrált és meggyónt az Atyának, aki aztán más hívekkel együtt köszöntötte. A nyugdíjba visszatérve Medi elmondta nekünk, hogy amint Padre Pio meglátta, a szemébe nézett és azt mondta : " Pápa leszel, de vér és erőszak lesz ". Visszafelé a fiatal pap így nyilatkozott: ,,Professzor, Padre Pio viccelődni akart. Lengyel vagyok, soha nem leszek képes pápává válni ". De ez nem vicc volt, hanem Padre Pio hiteles jóslata ... 1978. október 16-i, tehát 1981. május 13-i dátummal. a jóslat két eleme a történelem konkrét tényévé vált.




Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
42 éve ezen a napon új pápát választottak Rómában: II. János
  2020-10-16 16:28:38, péntek
 
  ...... ........... .......



- Szent II. János Pál pápa - született: Karol Józef Wojtyła Loudspeaker.svg kiejtése✩; Wadowice, 1920. május 18. - Róma, 2005. április 2.) a katolikus egyház feje 1978-tól haláláig.
II. János Pált 1978. október 16-án választották pápává. Október 22-én, szabad ég alatt, a Szent Péter-bazilika előtti téren mutatta be székfoglaló szentmiséjét, melyen 117 bíborossal karöltve és mintegy negyedmillió emberrel imádkozott együtt. 264. volt az egyházfők sorában.
Pápai tevékenységét végigkísérte a népek és vallások közti egyetértés elősegítése, ennek jegyében bocsánatot kért az egyház múltbéli bűneiért.Társadalmi kérdésekben egyaránt kritizálta a ,,létező" szocializmust és a kapitalizmust.[ Szorgalmazta a keresztény gyökerek megemlítését az Európai Unió alkotmányában. A béke híve volt, többször felemelte szavát a háborúk ellen
- 1338 embert avatott boldoggá és 482-t szentté. Boldoggá avatta többek között Kalkuttai Teréz anyát 2003-ban; a magyar szentek közül ő avatta szentté Kingát, IV. Béla király egyik lányát 1999-ben, valamint Hedviget, Nagy Lajos leányát. 2004-ben pedig boldoggá avatta IV. Károlyt.
- II. János Pál volt a harmadik leghosszabb ideig hivatalban lévő pápa[ Szent Péter és IX. Piusz után. Kétségtelenül ő a történelem eddigi legismertebb és legközkedveltebb pápája, ugyanakkor a legismertebb lengyel a világon.
...... ........

.

Film:
Karol - Az ember, aki pápa lett. - Lengyel, Olasz életrajzi film
Főszereplő: : Piotr Adamczyk - Karol Wojtyla
Rendező:- Giacomo Battiato
Író:- Gianfranco Svidercoschi
A film cselekménye röviden:
Krakkó, 1939. A németek támadása megindul a város ellen. A lakosság menekül, szeretné elérni a lengyel hadsereg által még ellenőrzött vonalakat. A menetben ott van a fiatal egyetemista Karol Vojtyla is, aki elhatározta, hogy maga is fegyvert fog a támadók ellen. Szerelme, Hanja a családjával Vadovicébe menekül. De már nincs hova menni. A menetet német repülők sorozatlövései tarolják le. Karol és Hanja sorstársaikkal együtt napról napra élik meg a megszállás iszonyatát, a kegyetlenkedéseket, a nyomort, a kiszolgáltatottságot. Karol minden erejével azt keresi, miként találhatna kivezető utat a mély kétségbeeséséből.

- Karol - az ember aki pápa lett 1.rész videó: Karol - az ember aki pápa lett 1.rész Link

- Karol - az ember aki pápa lett 1.rész videó: Karol - az ember aki pápa lett 2..rész Link

 
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
Csókay András az ima erejéről és az egyik sziámi iker .....
  2020-10-16 15:29:22, péntek
 
  Csókay András az ima erejéről és az egyik sziámi iker új műtétjéről
...... ...........


Csak Jézussal sikerülhet
Csókay András, Pataki Gergely és Csapody Marcell vezetésével 2019. augusztus 1-jén és 2-án Dakkában egy magyar orvoscsapat nemzetközi figyelmet kiváltó beavatkozással, 33 órás műtéttel szétválasztotta a fejüknél összenőtt hároméves bangladesi sziámi ikerpárt, Rabeyát és Rukayát. Rabeyán előreláthatólag október végén újabb műtétet végeznek, melynek sikeréhez Csókay András ezúton is imáinkat kéri.
Az orvoscsapat idegsebész vezetőjét, Csókay Andrást kérdeztük. Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Embermentő plébánosukra emlékeztek a Terézvárosban
  2020-10-16 15:25:04, péntek
 
  A hit és istenszeretet éleslátásával.
Hévey Gyula 1938 és 1944 között sok ezer zsidó honfitársa életét mentette azáltal, hogy megkeresztelte őket. Az embermentő plébános előtt tisztelegve emléktáblát helyeztek el a Budapest-terézvárosi plébánia falán, melyet október 15-én, Avilai Nagy Szent Teréz ünnepén Erdő Péter bíboros áldott meg.
...... ........... .....


A terézvárosi sekrestye irodájának elfalazott szekrényében az épület felújításakor több ezer keresztlevélre bukkantak. A kutatás során fény derült arra, hogy Hévey Gyula, az Avilai Szent Teréz-templom plébánosa és paptestvérei 1938 és 1944 között több ezer zsidó megkeresztelkedését tették lehetővé, ami számukra a megmenekülés reményét jelentette.
Az embermentő cselekedetet megörökítő emléktábla állítását a Raoul Wallenberg Egyesület kezdeményezte, melyhez a Keresztény-Zsidó Társaság is csatlakozott. Az eseményen részt vett Michael A. Blume pápai nuncius; Frölich Róbert főrabbi, a Dohány utcai zsinagóga vallási vezetője, valamint az espereskerület számos papja, a terézvárosi önkormányzat képviselői; Dési János újságíró, aki az események kutatását végezte.
A Capella Theresiana énekkar Avilai Szent Teréz miséjének introitusával nyitotta meg a templom búcsúnapján rendezett megemlékezést. A résztvevőket Horváth Zoltán protonotárius-kanonok, esperes, plébános köszöntötte.
*
Erdő Péter bíboros és Frölich Róbert főrabbi együtt leplezte le az emléktáblát, majd a főpásztor megáldotta. Michael August Blume érsek, apostoli nuncius; a Raoul Wallenberg Egyesület, a Keresztény-Zsidó Társaság képviselői, valamint a résztvevők koszorút, mécsest és egy-egy szál virágot helyeztek el az emléktáblánál. A megemlékezés vesperással, majd szentmisével folytatódott.
...... .........


A szentmise fő celebránsa és szónoka Erdő Péter bíboros volt. Koncelebrált Michael A. Blume apostoli nuncius, az espereskerületben szolgáló és élő paptársak, köztük Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott Esztergom-budapesti segédpüspök.

Erdő Péter szentbeszédét teljes terjedelmében közöljük. Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Minden hónap elsőpéntek - Jézus Szent szívének tisztelete
  2020-10-16 15:17:25, péntek
 
  Dicsőség blog oldal Link

Nagyobb kép Link

...... ........... ..............

 
 
0 komment , kategória:  Száz kérdés Jézus Krisztusról   
Alacoque Szent Margit Mária szűz 10.16
  2020-10-16 14:50:47, péntek
 
  - Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak az efezusiakhoz írt leveléből
Adja meg az Atyaisten, hogy megismerhessétek Krisztusnak minden értelmet meghaladó szeretetét.
Testvéreim!
Meghajtom térdemet az Atya előtt: tőle származik minden közösség az égben és a földön. Adja meg nektek dicsőségének gazdagsága szerint, hogy Lelke által megerősödjetek benső emberré, hogy a hittel Krisztus lakjék szívetekben, s gyökeret verjetek és alapot vessetek a szeretetben. Akkor majd fel tudjátok fogni az összes szenttel együtt, mi a szélesség és a hosszúság, a magasság és a mélység; megismeritek Krisztusnak minden értelmet meghaladó szeretetét, és beteltek az Isten egész teljességével.
Ez az Isten igéje. Ef 3,14-19

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Országa titkait a mennyei Atya elrejtette a bölcsek és okosak elől, de feltárta a kicsinyeknek.
Abban az időben Jézus megszólalt, és ezt mondta:
Magasztallak téged, Atyám, ég és föld Ura, mert elrejtetted mindezt a bölcsek és okosak elől, és kinyilatkoztattad a kicsinyeknek! Igen, Atyám, így tetszett ez neked! Az én Atyám mindent átadott nekem, és nem ismeri a Fiút senki más, csak az Atya, s az Atyát sem ismeri más, csak a Fiú, és akinek a Fiú ki akarja nyilatkoztatni.
Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik fáradtak vagytok, és terhek alatt görnyedtek: én felüdítlek titeket! Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert én szelíd vagyok és alázatos szívű - és nyugalmat talál lelketek. Mert az én igám édes, s az én terhem könnyű.
Ezek az evangélium igéi. Mt 11,25-30

*
- Magyar kurír oldalon Link
Margit Mária nővérre, vizitációs apácára, misztikus látnokra, Jézus Szent Szíve tiszteletének apostolára, a járványos gyermekbénulásban szenvedők és az árvák védőszentje.
A harmadik jelenésben, 1675. június 16-án az Úr feltárta előtte szívét és Szent Szívének tiszteletére külön ünnepet kért. A következő pénteken felajánlotta magát a Szent szívnek,
...... .............



- Katolikus oldalon Link
1690. október 17-én hunyt el 46 évesen , arcára ekkor csodálatos szépség ült ki.
Az ott térdelő orvos csak így jellemezte: "Szeretetből élt, nem csoda, ha szeretettől halt meg": 1685-ben egy érdekes önéletrajzot írt, ezt szerencsére nem tudta megsemmisíteni utolsó betegsége alatt. 1864-ben boldoggá, 1920. május 13-án pedig szentté avatták.

- Katolikus oldalon Link

- Wikipedia oldalon Link
Alacoque Szent Margit (L'Hautecour, 1647. július 22. - Paray-le-Monial, 1690. október 17.) kora újkori szentté avatott francia apáca. Nevéhez fűződik a római katolikus egyházban Jézus Szent Szívének tisztelete.
...... .........



- Metropolita oldalon Link

- Ferencesek_zeg oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Szent Hedvig szerzetesnő 10.16
  2020-10-16 14:41:23, péntek
 
  - Igenaptár oldalon
OLVASMÁNY Sirák fiának könyvéből
A jó asszonynak boldog a férje, s kétszer annyi lesz éveinek száma. A derék asszony jóltartja férjét, és az békességben töltheti be éveit.
A jó feleség nagy ajándék: aki féli Istent - jótettei jutalmául - az részesül benne. Akár gazdag, akár szegény, a szíve jókedvű, és mindig vidámság tükröződik arcán.
A szorgos asszony kedvessége elbájolja férjét, okossága erőt önt tagjaiba. Az értelmes és hallgatag asszony Isten ajándéka, a derék asszonyt nem lehet megfizetni.
A szent és szemérmes asszony igen nagy kegyelem, és a mértékletes asszonynak nincs ellenértéke.
Ami a felkelő nap Isten magas egén a világnak, olyan a jó asszony szépsége, házának ékességére.
Ez az Isten igéje. Sir 26,1-4.16-21

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Egy alkalommal Jézust fölkeresték anyja és rokonai. De nem mentek be a házba, ahol Jézus tanított, hanem hívatták őt.
Akik körülötte ültek, odaszóltak Jézusnak: ,,Anyád és rokonaid kint vannak, és keresnek téged."
Jézus azonban így válaszolt: ,,Ki az én anyám? Kik az én rokonaim?" Aztán végighordozta tekintetét a körülötte ülőkön, és csak ennyit mondott: ,,Ezek az én anyám és rokonaim. Aki teljesíti Isten akaratát, az az én testvérem, nővérem és anyám!"
Ezek az evangélium igéi. Mk 3,31-35

*
- Magyar kurír oldalon Link
II. András király felesége, Gertrúd királyné húga.
Hedvig első Sziléziában töltött éveiről csak annyit tudunk, hogy a férjét ,,Istenben szerette mint erényes és népe javát kereső embert", és hét gyermekkel ajándékozta meg.
Hedvig 1243. október 15-én halt meg a trzebnicai kolostorban.
...... ........... ............



- Lengyelország királynője lett Hedvig Link

- Dr. Szederkényi Károly videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Útravaló – 2020. október 16
  2020-10-16 14:31:32, péntek
 
  Mennyi félelem van bennünk és köztünk manapság! A félelem bénító ereje nagyon komoly károkat okoz a lélekben, de nemcsak az adott személyben, hanem környezetében, családjában, közösségében is. Nem véletlen, hogy Jézus számtalanszor elmondja: Ne féljetek! És a mai evangéliumban: ,,Ne tartsatok azoktól, akik megölik a testet, de többre nincs hatalmuk." Az e-világ erői, az anyagias szemlélet és a ma nagyon jellemző irigység és mindent elváró lelkület csupa szorongást és félelmet kelt bennünk, mert önértékelésünket teszi tönkre. Figyelünk-e annyit a lelkünkre, mint a másik dolgaira, mint a pletykákra és hírekre? Tudjuk-e, hogy mi is zajlik bennünk igazán? Tudjuk-e, hisszük-e, hogy Isten a lelkünket szeretné örök értékekkel ékesíteni?

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
28. évközi hét péntek 10.16
  2020-10-16 14:30:08, péntek
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak az efezusiakhoz írt leveléből
Krisztusban nyerjük el a mennyei örökséget a Szentlélek által.
Testvéreim!
Krisztusban nyertük el mi is az örökséget Isten rendelése szerint, aki mindent szabad elhatározásából tesz. Szolgáljunk hát fölsége dicsőségére, mi, akik már korábban is Krisztusba vetettük reményünket. Benne kaptátok meg ti is a megígért Szentlélek pecsétjét, miután hallottátok az igazságról szóló tanítást, üdvösségetek evangéliumát, és hittetek benne. Ő a foglalója örökségünknek, annak, hogy teljesen megváltva övéi legyünk az Isten fölségének dicsőségére.
Ez az Isten igéje. Ef 1,11-14

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jézus buzdítja apostolait, hogy félelem nélkül hirdessék az evangéliumot, mert Isten nem feledkezik meg róluk.
Egyszer olyan nagy tömeg gyűlt Jézus köré, hogy csaknem agyontaposták egymást. Így beszélt akkor tanítványaihoz: ,,Óvakodjatok a farizeusok kovászától, vagyis a képmutatástól!
Nincs olyan rejtett dolog, amely napfényre ne kerülne; sem olyan titok, amely ki ne tudódnék. Amit szűk körben bizalmasan mondtatok, nyilvánosan elbeszélik, és amit zárt ajtók mögött fülbe súgtatok, szájról szájra adják.
Mint barátaimnak, azt mondom nektek: ne tartsatok azoktól, akik megölik a testet, de többre nincs hatalmuk. Megmondom nektek, kitől féljetek. Féljetek attól, akinek - azonfelül, hogy megöl - arra is hatalma van, hogy kárhozatra vessen. Újból mondom: ettől féljetek!
Nemde öt veréb sem ér többet, mint két krajcár? Isten mégsem feledkezik meg egyetlen egyről sem. Sőt, számon tartja fejetek minden hajszálát is. Ne féljetek tehát! Sokkal többet értek ti, mint a verebek."
Ezek az evangélium igéi. Lk 12,1-7
...... .........



Imádság
Feltámadt Urunk, Jézus Krisztus! Örömmel halljuk az apostolok tanúságtételét a veled való személyes találkozásról. Ők egykor láthattak téged megdicsőült testedben, s meggyőződhettek arról, hogy újra élsz. E tapasztalatok hitet ébresztettek bennük és elindították őket a tanúságtétel útján. Szólíts engem is nevemen! Engedd, hogy megérintselek! Add nekem is a hit ajándékát! Feltámadásodba vetett hitemet és irántad való szeretetemet azzal szeretném megmutatni, hogy az apostolokhoz hasonlóan én is bátran hirdetem feltámadásodat, amely az új élet, az örök élet forrása minden ember számára.

Elmélkedés
A mai evangéliumban Jézus a képmutatást nevezi a farizeusok legnagyobb bűnének. A képmutató szó onnan ered, hogy az ókori színészek álarcot tartottak maguk elé. Aki elrejti saját arcát és másnak akarja mutatni önmagát, mint amilyen valójában, az képmutató.
A farizeusokra jellemző az az ellentét, amely életük és tanításuk között fennáll. Jézus tettei mindenkor megegyeznek szavaival. Ő nem tesz mást, mint amit hirdet, és követőitől sem kér olyat, amit ő maga ne tenne meg. Óvatosságra inti minden tanítványát. Bármilyen hatásosnak, tetszetősnek vagy meggyőzőnek tűnnek valaki kijelentései vagy ígéretei, mindig érdemes megvizsgálni az illető személyes életpéldáját. A gazdag ember hiába ajánlja másoknak a szegénységet, szavai teljesen hiteltelenek. Az Isten nélkül élő ember hiába osztogat jó tanácsokat a hívőknek, hogy miként gyakorolják vallásukat, senki sem fog hitelt adni szavainak.
A vallási életben különösen is fontos, hogy hiteles példaképeket találjunk magunknak, akik nem kétszínűségből veszik magukra a vallásosság álarcát, hanem valóban Isten tetszését keresik életük megszentelésére törekedve.
Legyünk mi magunk is példaképek! Az Úr példáját követve törekedjünk arra, hogy szavaink és cselekedeteink egységben legyenek, hogy hiteles legyen életünk tanúságtétele.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2020.09 2020. Október 2020.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 417 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 888
  • e Hét: 4478
  • e Hónap: 25161
  • e Év: 228074
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.