Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Boldog ember az...
  2020-10-29 22:52:37, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Áldjátok....
  2020-10-29 22:48:24, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Hagyd az Úrra ...
  2020-10-29 22:46:57, csütörtök
 
 

Link
 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Hívj segítségül....
  2020-10-29 22:45:47, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Mert Te...
  2020-10-29 22:44:41, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Mikor azt gondoltam....
  2020-10-29 22:43:13, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Áldott....
  2020-10-29 22:41:32, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
És járjatok szeretettben ...
  2020-10-29 22:40:05, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Oliva olaj gyógyhatásai
  2020-10-29 22:36:30, csütörtök
 
 



Minden, amit megeszünk szervezetünk előnyére kell, hogy váljon. Az olívaolaj segítségével megőrizhetjük egészségünket. Egy evőkanál olívaolaj minden reggel és ételed lesz az orvosságod.

Az olívaolaj rengeteg zsírsavat és fontos vitamint tartalmaz, vagyis egy nagyon hasznos termék az egészségünkre nézve, egészségre gyakorolt előnyeiről mindig is híres volt. Hiszed vagy sem, egy átlagos görög évente több mint 20 liter olívaolajat fogyaszt el, míg egy amerikai csupán 2 litert. Óriási különbség!

Egyetlen evőkanál olívaolaj már védelmet nyújthat a rákkal szemben, megóvja a sejteket a rákos megbetegedéstől, javítja a vastagbél állapotát és megszünteti a székrekedést. Egyik összetevője lelassítja a mellrákos tumor növekedését. Tartalmaz egy olyan hatóanyagot, ami gátolja a rákos sejtek növekedéséhez szükséges fehérjéket. Emellett védi a DNS-t a rákos sejtek okozta károsodástól.

Az extraszűz olívaolaj csökkenti az Alzheimer-kór kockázatát

Az olívaolaj egyik összetevője, az oleocanthal időnként kötődik toxikus fehérjékhez és elzárja a hippokampusz szinapszisát. Ez az első jele az Alzheimer-kór kialakulásának és a kór az agynak ezt a részét befolyásolja.

Az extraszűz olívaolaj erősíti az immunrendszert és védi a szívet

Mivel tele van antioxidánsokkal, az olívaolaj védi szervezetünket a fertőzésektől, harcol a gyulladások és a fájdalom ellen. A benne lévő fitofenolok a szívet is óvják és javítják a koleszterinszintet. Ha minden nap használod az olívaolajat főzéshez kisebb az esélyed a stroke-ra is.

Az extraszűz olívaolaj segít a fogyásban

Minél több olívaolajat iszunk, annál többet fogyunk. Az olívaolajban végbemenő oxidáció eredményeként fokozódik a zsírégetés a szervezetben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A zöld tea gyógyhatásairól
  2020-10-29 22:27:04, csütörtök
 
 



A zöld tea hatásai, fogyasztása és elkészítése :
A zöld tea fogyasztása nagyon egészséges. Pozitív egészségügyi hatásait számos kutatás és vizsgálat igazolja. A teában lévő hatóanyagok segítenek a fogyásban, rákmegelőző tulajdonságokkal rendelkeznek, csökkentik a koleszterinszintet, védik az ereket.

A kínaiak már évezredek óta fogyasztanak zöld teát, kihasználva számos pozitív tulajdonságát.

A zöld tea a benne található tápanyagoknak köszönhetően feltölti szervezetünket létfontosságú vitaminokkal és ásványi anyagokkal, míg antioxidáns vegyületei a szervezetünkben zajló káros oxidációs folyamatok negatív hatásait védik ki.

Segítségével mindig karcsúak maradhatunk, de még a másnaposságot is elkerülhetjük. Próbáld ki a zöld teát, ha dagad a lábad. Nagyon hatékony!

Számtalan fajta zöld tea létezik, már interneten is rendelhetünk belőle. Azonban törekedjünk arra, hogy minőségi zöld teát válasszunk, hiszen csak ez rendelkezik a megfelelő egészségügyi hatással.



A zöld tea pozitív egészségügyi hatásai

Csökkenti a koleszterinszintet
Kutatások szerint napi 1 liter zöld tea fogyasztása hatékonyan csökkenti a koleszterinszintet, megakadályozza a koleszterin felszívódását a belekben. Ha ennél több teát fogyasztunk, erősebb hatást érhetünk el.

Allergiaellenes tulajdonságokkal rendelkezik

Polifenol tartalma miatt a zöld tea csökkenti a pollenallergia okozta tüneteket.

Megőrzi a szem egészségét

A zöld tea megakadályozza a szürke hályog okozta vakság kialakulását magas antioxidáns tartalma miatt.

Gyulladáscsökkentő
A zöld tea hatékonyan csökkenti a szervezetben jelenlevő gyulladásokat is. A gyulladás megszüntetésével megszabadulhatunk a depressziótól, és az ízületi problémáktól is. A gyulladás elősegíti a szervezet vízvisszatartását is, ezért, ha megszüntetjük, akkor pár kilótól is megszabadulhatunk.

Csökkenti a kortizol szintet
A kortizol (stresszhormon) hozzájárul a bőr idő előtti öregedéséhez, és a túlzott zsírlerakódáshoz is. A rendszeresen, napi szinten fogyasztott zöld tea hatékonyan csökkenti a szervezetben a kortizol szintet. A stressz enyhítése érdekében hat héten keresztül ajánlott napi 4 csésze zöld teát fogyasztani.

Javítja a memóriát
Aminosav tartalma miatt növeli a koncentrációs képességet, és serkenti a memóriát is.

Csökkenti a demencia kockázatát
Mivel jó hatással van az idegpályák működésére, és a vércukorszintet is szabályozza, a zöld tea megakadályozza a demencia kialakulását, vagy csökkenti annak tüneteit.

Csökkenti a stroke kialakulásának kockázatát
Napi legalább három csésze zöld tea 21%-al csökkenti a stroke kialakulásának kockázatát.

Segítség a fogyásban
Napi három csésze tea az étkezések után fogyasztva, havi 1-2 kilót tüntet el rólunk, ezzel pedig csökkenthetjük a túlsúlyból fakadó további betegségek kialakulásának esélyét is.

Megelőzi a fogak romlását és a szájrákot
A zöld tea a rossz lehelet ellen is hatékony segítséget nyújt, sőt megelőzi a fogak romlását és a szájrákot is.

Koffeintartalma értékesebb, mint a kávéé
A tea koffeinje egyenletesen és sokkal hatékonyabban élénkít. Serkenti a szellemi teljesítőképességet, a gondolattársításokat, a koncentrálóképességet és elűzi a fáradtságot. A kávé koffeinje a gyomorban szívódik fel, a zöld teáé viszont fokozatosan és a bélben.

Sebgyógyító
A zöld tea külsőleg alkalmazva sebgyógyító és gyulladáscsökkentő hatású. Erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. A zöld tea rákmegelőző hatása is bizonyított, ugyanis leköti a szabad gyököket és meg akadályozza a hibás sejtek szaporodását.

A zöld tea egyik legjelentősebb összetevője az Epigallocatecin Gallate (EGCG) nevű antioxidáns, amelyet számos betegség kezelésénél kiváló eredményekkel alkalmaztak, és valószínűleg ennek az összetevőnek köszönheti a zöld tea gyógyító hatását.

Zöld tea készítése
Az elkészítéskor mindig kövesd az adott zöld tea csomagolásán lévő útmutatót, mivel az egyes teatípusoknál a használandó tealevelek mennyisége, a felöntési idő és a víz hőfoka eltérő.

Fontos tudni, hogy bár a fekete és oolong teák áztatásához magas hőfokú, forrásban lévő vizet használunk, a zöld tea felöntéséhez jóval alacsonyabb hőmérsékletű víz (60-80 °C) és kevesebb áztatási idő szükséges, különben a kapott ital íze kesernyés lesz. A legjobb módszer, ha a forráspontig hevített vizet hagyod visszahűlni kb. 60-80 fokra, mielőtt a tealevelekre öntenéd.

A zöld tea fogyasztása
A felöntött és leszűrt zöld teát fogyaszthatod önmagában, vagy adhatsz hozzá 1 teáskanál citromlevet.

Ez nem csak azért jó, mert így egy kellemesen frissítő, citrusos aromájú italt kapsz, hanem azért is, mert a citromlében lévő C-vitamin a zöld tea egyik hatóanyagának, a katekinnek a felszívódását akár 13-szorosára képes növelni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2020.09 2020. Október 2020.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 344 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 553
  • e Hét: 10667
  • e Hónap: 24416
  • e Év: 229117
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.