Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Egyedül Krisztussal
  2020-10-30 08:03:37, péntek
 
  ,,Felment a hegyre, hogy magányosan imádkozzék" (Mt 14,23).

Krisztus Jézus, az Ő emberi mivoltában szükségét érezte a teljes magányosságnak - hogy egyes-egyedül maradjon. Mindnyájan ismerjük, hogy mennyire kimerítő az állandó kapcsolattartás másokkal, mennyire felőrli az energiánkat. Jézus ismerte ezt az emberi szükséget, hogy magában maradjon, és visszanyerje energiáját. Az egyedüllét is fontos volt neki, hogy teljesen tisztán lássa magasztos elhívását, emberi gyöngeségét és teljes függését az Atyától.
Mint Isten gyermekeinek, menyivel inkább szükséges nekünk a teljes magányosság időszaka - olyan időszak, amikor az élet szellemi valóságaival foglalkozunk, és egyedül vagyunk Istennel, az Atyával. Ha volt valaha valaki, aki tudott bánni a magányosság különös időszakaival és a közösséggel, az a mi Urunk volt. Még Ő sem tudta fenntartani teljes energiáját és erejét saját munkájára és az Atyával való közösségre a csöndes idő nélkül. Isten óhajtja, hogy minden szolgája megértse és gyakorolja ezt az áldott időtöltést, hogy megtanítsa gyermekeit ennek a magasztos és szent kiváltságnak a felismerésére, és hogy minden hívő rájöjjön az Istennel egyedül töltött idők fontosságára. Ó, már a gondolat is csodálatos, hogy Istennel teljesen egyedül vagyok, és tudom, hogy Isten egyedül van velem! (Andrew Murray)
Lamartine, az első francia romantikus költő és író a tizenkilencedik században, egyik könyvében ír arról, hogy édesanyja miként különített el egy helyet a kertben, ahol ugyanazt az órát töltötte el minden egyes nap. Emlékezett arra, hogy soha senki nem merte volna megzavarni egy pillanatra sem abban az órában. Az az Úr szent kertje volt neki.
Sajnálatosak azok az emberek,
akiknek nincs ilyen Beulah földjük (békés ország Bunyan János A Zarándok útja c.könyvének végén - Ézsaiás 62,4: Gyönyörűségem - héberül : férjes asszony)! Jézus mondta: ,,Menj be a belső szobádba, és titkon, ajtódat bezárva imádkozz a te Atyádhoz" (Mt 6,6), mert a csendes magányosságban ragadjuk meg a mély és titokzatos igazságokat, amelyek a dolgok lelkéből erednek, és Isten megengedi, hogy belépjenek az életünkbe.

Elmélkedés

Lelkem, gyakorold az egyedüllétet Krisztussal! A Szentírás mondja: ,,Maguk között a tanítványainak mindent megmagyarázott" (Mk 4,34). Ne csodálkozz ez igevers igazságán, mert igaz lehet a te életedre nézve is! Ha kívánsz megértést, akkor távolítsd el a tömeget ahogy Jézus tette. (lásd: Mt 14,22) Hagyta őket, és ,,egymás után kimentek; egyedül Jézus maradt ott" (Jn 8,9) vele. Elképzelted-e már magad úgy, mint az utolsó megmaradó személyt a Földön, vagy mint az egyedüli személyt az univerzumban?
Ha te voltál az egyetlen megmaradt személy az univerzumban, minden gondolatod ez lenn: ,,Isten és én...! Isten és én...!" És mégis, Ő most is olyan közel van hozzád, mint ebben a kifejezésben. Ő olyan közel van, mintha senki másnak a szíve, csak az Övé és a tiéd dobogna a tér határtalanságában.
Ó, lelkem, gyakorold a magányosságot! Gyakorold, hogy elbocsátod a tömeget! Gyakorold a fenséges éneket: ,,Isten és én! Isten és én!" Senki ne jöjjön Ő közé és a te küzdő angyalod közé! Bűntudatra ébredsz, és bűnbocsánatot kapsz, amikor találkozol egyedül Jézussal! (George Matheson)

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2020.09 2020. Október 2020.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 114 db bejegyzés
e év: 3633 db bejegyzés
Összes: 35816 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1604
  • e Hét: 4506
  • e Hónap: 66175
  • e Év: 185267
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.