Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Őzike
  2020-10-04 23:29:53, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Kenguruk
  2020-10-04 23:28:42, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Változtasson az életmódján, lehet, hogy attól ideges!
  2020-10-04 20:55:18, vasárnap
 
  Mai stresszes világunkban nem is olyan könnyű nyugodtnak és kiegyensúlyozottnak maradni. Sokan fordulnak olyan szerekhez, amelyektől azt remélik, hogy lenyugtatják őket és normalizálódik a stresszhormonszintjük. Ám a különféle gyógyszerek, a sok kávé, a cigaretta vagy az alkohol semmit sem csökkent a bennünk dúló feszültségen, sőt voltaképpen ezek a szerek még fokozhatják is a problémát.

Néha elegendő csak az életmódunkon változtatni ahhoz, hogy a dolgok jobbra forduljanak. Sokan kezdtek már új életet és számoltak be arról, hogy nem is gondolták volna, hogy csak annyi kell a jobb közérzethez, hogy kevesebb kávét igyanak, ne dohányozzanak, illetve csak alkalomadtán fogyasszanak alkoholt.

Lássuk, miért olyan fontos a stressz megszüntetése érdekében letenni a cigarettát és drasztikusan csökkenteni a kávéadagot.

Lehet, hogy a kávé elfogyasztása után közvetlenül azt érzi, hogy felpörög és tele van energiával, pedig ez közel sincs így. Valójában még idegesebb és feszültebb lesz tőle. Napi két csésze kávé még belefér, de ennél több már tényleg negatívan hat a szervezet működésére. Ha nagyon szereti magát a kávézást, a vele járó rituálét, és nem tud lemondani az ízéről, akkor próbálja ki a koffeinmentes változatot, de a gabonakávé is nagyon finom.

Minden dohányos nagyon jól tudja, hogy a nikotin függőséget okoz. Lehet, hogy a cigaretta eleinte oldja a szorongást, de minél többet dohányzik valaki, annál magasabb lesz a stressz-szintje. Ráadásul a cigaretta, a kávé és az alkohol is megemeli a vérnyomást, ami hosszú távon számtalan betegség okozója lehet. Szokjon le a dohányzásról! Egy hónapig lesznek csak elvonási tünetei, de aztán örökre szabad lesz a cigaretta okozta rabságtól.

Az alkohol is némileg oldja a szorongást és a stresszt, de csak és kizárólag kis mennyiségben. Ha minden nap szeszes itallal akarja levezetni az Önben dúló feszültséget, ha minden este több egység alkoholt iszik, akkor éppen az ellenkező hatást éri el, tovább fokozódik a szorongás.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A bogyós gyümölcsök előnyei turmixrecepttel
  2020-10-04 20:22:09, vasárnap
 
 


A bogyós gyümölcsök nagyon egészségek, kiemelt szerepüket leginkább a bennük található antioxidánsoknak köszönhetjük. Sok pozitív hatást fejtenek ki a szervezetünkben, többek között szerepet játszanak a szabad gyök elleni védekezésben. Minél kevesebb szabad gyök képződik ugyanis a szervezetben, annál kisebb az esélye a betegségek kialakulásának.

A bogyós gyümölcsök antioxidáns-tartalma kiemelkedő, főként antociánokban, ellagsavban és rezveratrolban gazdagok. Ezek a növényi vegyületek nem pusztán a sejtek védelmét látják el, hanem a betegségek kockázatait is csökkentik. A bogyós gyümölcsök rendszeres fogyasztása nagyon hasznos, hiszen megvédhet bennünket az oxidatív stressz kialakulásától.

Bebizonyosodott, hogy ezek a gyümölcsök csökkentik a magas vércukorszintet és fokozzák az inzulinérzékenységet. Egy vizsgálatba olyan embereket vontak be, akik súlyproblémákkal küzdöttek. A résztvevőket két csoportra osztották. Mindkét társaság tagjai kaptak gyümölcsökből készült turmixitalokat, de csak az egyik csoport italába tettek bogyós gyümölcsöket.

A vizsgálati eredmények azt mutatták, hogy a második csoportba tartozók csodás hatásokat tapasztaltak, hiszen a bogyós gyümölcsös turmixot fogyasztók esetében mintegy 25 százalékkal csökkent a vércukorszint. A vizsgálatot végzők megállapították, hogy ezeknek a gyümölcsöknek a rendszeres fogyasztása hozzájárul a vércukorszint stabilizálásához, és javítja az inzulin válaszreakciókat.

A bogyós gyümölcsök hasznosságát az is jól mutatja, hogy a fentiek mellett gyulladásgátló hatással is rendelkezik. Ez azért is nagyon fontos, mivel a krónikus gyulladás az egyik oka a cukorbetegség és a szívbetegség kialakulásának, de még az elhízásért is felelőssé tehető.

Ízletes turmixital bogyós gyümölcsökből

Hozzávalók:
negyed csészényi többféle bogyós gyümölcs (fekete áfonya, szeder, málna),
4-5 dl mandula- vagy kókusztej,
1 lime frissen facsart leve,
egyujjnyi gyömbér,
1 csipetnyi fahéj,
1 csipetnyi kókuszreszelék.

Elkészítés: Mossuk meg a gyümölcsöket, majd alaposan csepegtessük le. Öntsük a turmixgépbe a tejet és a gyümölcsöket, majd facsarjuk bele a lime levét. Adjuk hozzá a lereszelt gyömbért, majd turmixoljuk le az egészet. Amikor elkészült, öntsük át egy pohárba, majd szórjuk meg a tetejét egy-egy csipetnyi fahéjjal és kókuszreszelékkel.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A gondolat ereje meggyógyíthat! Tanuld meg ezt a technikát!
  2020-10-04 19:48:53, vasárnap
 
 



A természet felruházott minket egy bámulatos “gyógymóddal", ami minden betegségre megoldást kínál. Csak meg kell tanulnunk használni!
Az öngyógyításnak két lépcsőfoka van. Az első, az izmok ellazítása.

A második, hogy elindítsunk egy programot a tudatalattiban, amely beindítja az öngyógyítást.

Az öngyógyítás folyamán a szervezet a saját képességeit használja fel, a gyógyításhoz. Ehhez meg kell ismernünk önmagunkat és meg kell értenünk, hogy mi vagyunk a felelősek az egészségünkért. Így minden szervet kezelni tudunk, csakúgy mint az érzékszerveket, mint a látás, a hallás stb.

Relaxáció
A földre tégy le egy puha takarót és feküdj a hátadra. A karjaidat tedd a tested mellé, a tenyereid nézzenek kifelé, az ujjaidat enyhén behajlíthatod. A lábak és a lábfej kifelé mutasson, a fejed fordítsd valamelyik irányba. A szádat nyisd résnyire és a nyelvedet nyomd a felső fogsorodhoz. A szemeidet csukd be. Ne gondolj semmire, lélegezz lassan és egyenletesen. 2 - 5 perc alatt elkezdesz relaxálni.

Öngyógyítás
A sejteknek olyan mentális képességeik vannak mint a gyerekeknek. Ahogyan egy gyereket is lehet nevelni, úgy a beteg sejteket is. Próbáld meg vizualizálni a beteg szervet és kezdj el beszélni hozzá, mondj neki valamit. Adj neki kedves, gyengéd, de határozott utasításokat, mintha egy gyerek lenne. Minden szervnek meg van a saját személyisége. A gyomor és a máj makacsabbak, ezért határozottan utasítsd őket.

A szív megértőbb, meghallgatja a kéréseket, a kedves parancsokat.

Amikor relaxálsz képzeld el, hogy látod a szíved belülről és látsz benne egy kicsi lángot - a szeretet forrását és az energiáét. Képzeld el, hogy ez a láng megnő és betölti a szívedet és szétszóródik az egész testedben. Próbáld meg elképzelni, ahogyan megtisztítja a teljes tested, eltávolítja a betegségeket és egészséget hoz helyettük.

Mondd magadban: Minden lélegzet közelebb visz a teljes megtisztuláshoz. A testemben lévő fény gyógyító energia.

Tedd a jobb kezed a tested azon részére, ahol tudod, hogy gyulladás, vagy más egészségügyi probléma van. Vizualizáld, hogy a kezedből az energia áramlik az adott részre és elolvasztja a gyulladást, a betegséget, ahogyan a napsugár a havat.

Csak egy könnyed példa, de mindenki rendelkezik képzelőerővel és kialakíthatja a saját gyógyító vizualizációját. Relaxálj és indítsd be a tudatalattid öngyógyító képességét.

Amikor úgy érzed, hogy van egy kis időd, alkalmazhatod ezt a módszert, de a legjobb, ha egyedül vagy a helyiségben. Aki szereti a zenét, bekapcsolhat egy kellemes dalt is közben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2020.09 2020. Október 2020.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 344 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1821
  • e Hét: 16189
  • e Hónap: 29938
  • e Év: 234639
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.