Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
November 19. - Nemzetközi férfinap ..... Freddy .....
  2020-11-19 19:54:52, csütörtök
 
  A férfi ...... ....... ( kedvenc)






Freddy...... .........






November 19-e, a Nemzetközi Férfinap.

Legelőször 1999-ben rendezték meg Trinidad és Tobagoban, majd ezt a példát követte néhány európai ország és az USA is. 2009 óta Magyarországon is jegyzik ezt az "ünnepet". Eredetileg az egészség megőrzése és a férfiúi egyenjogúság megtartása céljából jött létre ez az esemény, bár utóbbinak véleményem szerint nincsen létjogosultsága.
Férfiakról nem csak férfiaknak, hanem a nőknek is szól ez az írásom.
Mi a férfi feladata? Mit várunk el egy férfitől? Kit nevezhetünk igazi férfinek? Mi a férfi tekintély? -Ezekre a kérdésekre keresem a választ a következő soraimban, szigorúan szubjektív módon!
A férfiak feladata, hogy dolgozzanak keményen, eltartsák a családot, biztosítsák a megélhetést, egzisztenciális jövőképet, anyagi biztonságot és erős érzelmi hátteret építsenek fel. -Legalábbis ez a Fáma. Amíg a feleség otthon van a gyerekkel, addig a férfi dolgozzon; de ne szaladjunk ennyire előre.
A felnőtt férfiak viselkedését nagyban meghatározza a gyermekkor, a családmodell amelyben felnőtt, az atyai példa, mi előtte volt. Ez nem minden esetben van persze így, de többnyire ez a mérvadó. Szerencsére ennek van egy másik oldala is, mikor a gyermek nem viszi tovább az otthonról hozott negatív példát.
...Szóval van két fajta férfi típus:
Az egyik addig tanul, ameddig csak teheti, főiskolát és egyetemet végez, néha több diplomája is lesz, étteremvezető, cégtulajdonos, mérnök lesz belőle, elvesz feleségül egy csinos naív hölgyet aki gyermekeket szül neki, de a férfi, illetve apa sokáig dolgozik, tárgyalásai vannak, üzleti vacsorái, külföldi céges utakra megy és ilyenkor jönnek a képbe a szeretők. Ilyenkor méregdrága ajándékokkal próbálja kompenzálni a saját lelkiismeretét és megnyugtatni a családját, hogy minden rendben van.
És van a másik fajta, aki amilyen gyorsan csak lehet otthagyja az iskolát, szakmunkás lesz, kezdetben több tűzbe tartja ő is a vasat, de végül egy nő mellett állapodik meg (aki általában egy vagány, talpraesett lány, aki átlát minden szitán) és talán családot is alapít. Persze ezzel nem azt akarom sugallni, hogy ez a jobb típus (vagy legalábbis nem feltétlenül), mert ezesetben is előfordulhatnak az ún. kimaradások, amik általában a haverok hatására történnek, legtöbbször a kocsma a célpontja ennek az otthonról nem mindig kikért szabadidőnek. Ez a típus anyagilag sokkal korlátozottabb lehetőségekkel bír, de érzelmileg sokkal lekörözi az elsőként említett típust.
Mindkettő típus szereti és eltartja a családját, csak más-más az értékrendjük s nem tudnak egyforma áldozatokat hozni.
Mit várunk, mit várhatunk el egy férfitől? -Ezt igazából lehet, hogy egy nőtől kéne megkérdeznem, de az már nem lenne szubjektív. Tovább gondolva az sem mindegy, hogy milyen státuszban van az a férfi, akinek meg kell felelnie az élet minden területén!
A férj legyen hű társa a szíve választottjának, legyen őszinte, legyen odaadó, legyen romantikus, legyen meglepetésekkel teli, legyen kompromisszum kész, legyen szerethető.
Az apa legyen önfeláldozó, legyen tanító, legyen útmutató, legyen szigorú ha kell, legyen példa, legyen jövőkép, legyen a gyermekének a legjobb barártja.
A férj és az apa legyen családfenntartó, de az összefogó erő mindig ís a feleség és az anyuka lesz!
A szerető legyen veszélyes, legyen izgalmas, legyen rosszfiú, ne féljen vállalni a kockázatot.
...Hogy kit nevezünk igazi férfinek? Aki dolgozik, keresi a pénzt, nem jár el kocsmázni, nem jár el meccsekre, nem szerencsejátékozik, háttérbe szorítja a barátait a kapcsolata, vagy a családja miatt, nem csalja meg a feleségét, példát mutat a gyermekének.
-Ezek véleményem szerint csak sztereotípiák , tehát nem teljesülhet az összes jótulajdonság egyetlen férfiban. Az igazi férfi talán éppen olyan, hogy aki a nő mellett van és esetleg jobb vele, mint az előzővel. Ezt most csúnyán fogalmaztam meg, de így gondolom.
Végül a férfi tekintély... Talán ez tűnhet a legnagyobb kérdésnek, de ezt lesz a legegyszerűbb megválaszolnom! Számomra akkor lehet egy férfinek tekintélye, ha feltétel nélkül szereti szíve választottját, önzetlenül szereti gyermekét, a családját minden és mindenki elé helyezi (a mindenkibe természetesen ő maga a férfi is beletartozik!), önmagát adja, nem hazudik és nem bánt senkit otthon sem verbálisan, sem fizikailag.
És mi van azokkal a férfiakkal, akiket becsaptak, megcsaltak, kihasználtak, eldobtak, összetörtek??? Mert ilyen is van! Nekik lehet tekintélyük? Igazi és tekintélyes férfi az, amelyik kimutatja az érzéseit, a fájdalmát és nem szégyelli a könnyeit? Igen. Sőt!
Szerény véleményem szerint az igazi férfi ismérvei a következők: őszinte, hűséges társ, tiszteletteljes, odaadó, alázatos, önfeláldozó, udvarias, nyugodt, csendes, türelmes és optimista. Egyben ezek szolgáltatják a tekintélyt is az én meglátásomban.
Azt mondom, az éremnek mindig két oldala van. Minden férfi, minden ember követ el hibákat élete során.
Mindenki lehet(ne) igazi férfi, de senki sem férfi igazán.
Köszönöm, ha végigolvastál!
Hálás vagyok Neked érte!
Kérlek, ha ezt az írást megosztod, Tisztelj meg annyival, hogy a nevemmel teszed. Köszönöm!
Kiss Koppány


 
 
0 komment , kategória:  JÓ PASIK  
Férfiként, majd apaként a felelősséged nem csak arra korlát
  2020-11-19 19:48:12, csütörtök
 
  "Férfiként, majd apaként a felelősséged nem csak arra korlátozódik, hogy eltartsd a családodat és anyagilag támogasd. Annak már lejárt a mandátuma. A felelősséged abban is rejlik, hogy megfelelő példát állíts a gyermekeid és a következő generáció elé, mint férfi, mint férj, mint apa!"
Marie Clarence


 
 
0 komment , kategória:  JÓ PASIK  
November 19. - Nemzetközi férfinap A nemzetközi férfinapot
  2020-11-19 19:45:34, csütörtök
 
  November 19. - Nemzetközi férfinap

A nemzetközi férfinapot először 1999-ben tartották meg az ENSZ támogatásával. Az esemény ezt követően nagy elismertséget kapott a férfiaktól világszerte. Magyarországon 2009-től szerveznek a nemzetközi férfinaphoz köthető rendezvényeket.
A Nemzetközi Férfinap céljai között szerepel a férfiak és fiúk egészsége, a nemek közötti kapcsolatok fejlesztése, a nemek közötti egyenlőség elősegítése, a pozitív férfi példakép kihangsúlyozása.
Egy olyan nap, ami alkalmat ad arra, hogy megünnepelhessük az elért eredményeiket, tevékenységüket a családban, a munkahelyen, a betöltött szerepüket a közösségekben, a barátságokban, a házasságok működésében, a gyerekekkel való törődésben.
Mivel kedveskedjünk?
El kell ismerni, hogy míg a férfiak virágokkal és csokoládéval "halmoznak" el bennünket március 8-án, addig a legtöbb nő még csak nem is hallott e jeles napról. Ezt a témát még mind ez idáig sem a média, sem az üzletek nem kapták fel olyannyira, mint más, népszerű ünnepeket. Nincsenek sem díszes üdvözlőkártyák, sem jópofa férfi napos ajándéktárgyak, ez azonban nem ment fel minket, nőket az alól, hogy megemlékezzünk életünk hű társairól legyen az akár a párunk, az édesapánk, a testvérünk, barátunk, vagy rokonunk.


 
 
0 komment , kategória:  JÓ PASIK  
Úgy gondolom, hogy világnézettől, politikai irányultságtól
  2020-11-19 18:09:48, csütörtök
 
 

Úgy gondolom, hogy világnézettől, politikai irányultságtól és bármitől függetlenül most az összefogás ideje van és nem a széthúzásé!
Az összefogás, most azt is jelenti, hogy az egyéni érdekeket, sokszor a társadalmi mögé kell sorolni pl. a karantén betartásával stb.
Kérek mindenkit, hogy ennek fényében mérlegelje álláspontját.
Sajnos nehéz időket élünk meg, mindenki jobban örülne, ha nem így lenne. Egyéni szinten is nehéz, de társadalmi szinten is. Mind a döntéshozók, mind az egészségügyben dolgozok igen nehéz és kellemetlen helyzetben vannak. Ezért arra kérek mindenkit, hogy aki abban a szerencsés helyzetben van, hogy nem kell ilyen döntéseket meghoznia az gondolja át, hogy egy ilyen helyzetben mivel segít többet.
Én úgy gondolom, hogy azzal, hogyha betartja a szabályokat, és követi az iránymutatást, kéréseket.
Sajnálatos módon sok esetben amiatt kell pl. intézmény bezárásokat eszközölni, mert felülkerekedik az egyéni érdek.
Mindenkinek nehéz ez, kérem, hogy senki ne hibáztasson senkit, ez a járvány próbára tesz ,minket és jó lenne, ha átmennénk ezen a vizsgán!
Bence Imre
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Szabó Lőrinc: November Az ősz legutolsó virágait szedem
  2020-11-19 12:10:48, csütörtök
 
 

Szabó Lőrinc: November

Az ősz legutolsó virágait szedem.
November siratja magát.
Sárban gázolok a dúlt réten át,
s mintegy válaszként bennem is esik.
S ez így lesz most már mindig, mindig így.
Most lettem öreg, céltalan a vágy.
Gördülne elém az egész világ,
nem jutnék benne, csak a sírodig.
Apró csillagok, kék s arany szemek,
szerények, fakók, ismeretlenek
gyűlnek csokromba, szerényebbeket
már te se kívánhatnál. Gondolatban,
míg szedtem, te kísértél, szép halottam,
s most árván nézem őket: kinek adjam?


 
 
0 komment , kategória:  November  
A Mennyországot ne csak a magasban kutasd
  2020-11-19 11:39:48, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
Napfényes, szép délutánt!
  2020-11-19 11:38:23, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ősz 2  
Az élet szép
  2020-11-19 11:36:35, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
Ha alázatos vagy.. és képes vagy alázatosan viselkedni...
  2020-11-19 11:34:26, csütörtök
 
 

"Ha alázatos vagy.. és képes vagy alázatosan viselkedni.. sokkal teljesebb lehetsz, mintha dölyfösségből hadakoznál..
A büszkeségeden keresztül az egód beszűkíti a világot számodra és mindig az én.. az én.. az én a legfontosabb.. ennek következtében csak magadból indulsz ki.. és csak a magad szemszögéből látod a történéseket.. éppenséggel úgy, és amilyennek Te azt látni akarod. Míg az alázat megnyitja előtted az univerzumot.. látóköröd kiszélesedik.. képes vagy bárki szemszögéből látni az eseményeket.. ezáltal bármit a valóságnak megfelelően tudsz kezelni.."

(Melin Cedamus: SZERETLEK című könyv r.)


 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
Hadd érezze meg a rossz világ
  2020-11-19 08:43:54, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2020.10 2020. November 2020.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 345 db bejegyzés
e év: 4200 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 7684
  • e Hónap: 33563
  • e Év: 223198
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.