Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Istennek legyen hála azt mondják, hogy stabil az állapotom
  2020-11-20 18:33:37, péntek
 
  Istennek legyen hála azt mondják, hogy stabil az állapotom, én is jól érzem magam, biztonságban. Imádkozom mindazokért kik gondoskodó szeretettel a betegek mellett állnak!
Sokan kérdezik, hogy a Megváltónk által meghirdetett szeretet parancs hol van a mai társadalomban? Egy ilyen fellengzős kérdésre, csak annyit mondok, hogy közegészségügy, de mondhatnák közoktatást is, vagy közbiztonságot is, közvilágítást és még sok életünket meghatározó Krisztusi szeretet parancsból kinőtt kezdeményezésre!
Istenben bízó lélekkel, mindenért hálát adva, Csaba t.

.....

 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Dekanonizálni II. János Pált?
  2020-11-20 18:29:47, péntek
 
  Vatikáni szakértők szerint a pápa életszentségéhez nem fér kétség.
A The Tablet című angol katolikus hetilap november 21-i száma részletesen foglalkozik a katolikus egyház közelmúltban reflektorfénybe került erkölcsi botrányainak kérdéseivel. A Vigilia folyóirat közösségi oldalán összefoglalót adott közre az angol lapban megjelent elemzésről.
Egyelőre felmérhetetlen, hogy milyen hatása lesz a Szentszék által november 10-én közétett terjedelmes McCarrick-jelentésnek, amely azt tekinti át, hogyan válhatott püspök, washingtoni érsek (2000) és bíboros (2001) az amerikai Theodore McCarrickból annak ellenére, hogy tekintélyes egyházi személyek kifogásaiknak adtak hangot erkölcsileg súlyosan kifogásolható magatartása, szexuális visszaélései miatt. A jelentés közreadásával egy időben folyt Luigi Ventura érsek, egykori chilei és franciaországi vatikáni nagykövet bírósági tárgyalása, akit hasonló vádakkal illettek.
Mivel más olyan személyekre is árnyék vetült, akik II. János Pál idején kaptak magas tisztséget (például Alfonso López Trujillo bíborosra), Mexikóban, Chilében és az Egyesült Államokban egyre többen követelik egyenesen azt, hogy vonják vissza Karol Wojtyła szentté avatását, mivel tudnia kellett a környezetében zajló sötét üzelmekről. Franciaországban is egyre gyakrabban hallható, hogy Wojtyła ,,rossz pápa" volt.
A közreadott jelentésből és a lengyel pápa élettörténetéből azonban kitűnik, hogy II. János Pálnak nem volt közvetlen ismerete a mára kiderült visszásságokról, teljes jóhiszeműséggel hitt a magas rangra emelt személyek ártatlanságában, többször félretájékoztatták, és számos ügy intézését bizalommal rábízta a munkatársaira.
A századforduló környékén már egészségi állapota sem engedte meg, hogy aprólékosan foglalkozzon minden egyház kormányzati folyamattal. A dekanonizáció igénye tehát teljesen megalapozatlan: a botrányos jelenségeket jól ismerő vatikáni szakértők szerint a pápa életszentségéhez nem férhet kétség.
A The Tablet szerint a hasonló ügyekben a fő problémát az őszinteség hiánya és a napvilágra kerülő visszásságok elkendőzése jelenti: ha e téren nem lesz változás, könnyen előfordulhat, hogy nem II. János Pál lesz az utolsó egyházfő, akire igazságtalanul zuhan rá a világ bűne.


Forrás: Vigilia Szerkesztőség Facebook-oldala
Magyar Kurír 2020.11.19
 
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
Jó ilyen szép leveleket kapni
  2020-11-20 18:25:40, péntek
 
  Jó ilyen szép leveleket kapni, mi nem csak örömet, erőt ad, de hitet is, Krisztus tanításának követéséhez! Igaza van a Mesterünknek: Jót tenni jó!! Hajdani lányunk írta:
Kedves Csaba testvér jó gyógyulás kívánok a jó Isten áldja meg és segítse a mielőbbi gyógyulást! Ezzel a képpel kívánok áldott estét, szeretettel, Ildikó
Jónak lenni jó! Gyermekeink szépen felnőttek és most imádságos szeretettel az unokákkal itt állnak mellettünk... jó ezt látni, megtapasztalni. A betegség, a baj felszínre hozza az igazi értékeket! Minden gyerekünket, unokát én is nagy szeretettel köszöntök, köszönöm azt, hogy imádságos szeretetben hordoznak, Csaba t.
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Pio atya mondatai
  2020-11-20 18:21:24, péntek
 
  - Az Úr mindnyájunkat arra hívott, hogy lelkünket mentsük meg és készüljünk fel dicsőségére."
Pio atya

- Isten legyen mindig veled, és mindenben kísérjen támogasson az életben! (Pio atya)

- Hagyd, hogy a Szentlélek cselekedjék benned. ′′ ′ (Pio atya)

- Igen, legyen ez a gyönyörű felkiáltás mindig a szívedben és az ajkaidon életed minden pillanatában ... Ne félj az ellenségtől; ő semmit sem próbál meg lelked kis hajója ellen, mert a kormányos Jézus és a horgony Mária. " Pio atya

- Isten nekem adta szegény ,,testvéremet,,, és Isten elvitte. Áldott legyen szent neve. Ebben a lemondásban és felkiáltásban találok erőt ahhoz, hogy elkerüljem a bánat útját. Arra is buzdítalak benneteket, hogy engedjék magatokat az isteni akaratnak, és megkönnyebbülést találnak bánatotokra, mint én. Pio atya

- A kiválasztott lelkekkel együtt törekedjünk arra hogy mindig a mi áldott égi Édesanyánk mögött haladjunk, a közelében maradva: hiszen nincs más út, amely az életre vezet, csak az, amelyet a mi Édesanyánk bejárt előttünk. Mi, akik szeretnénk elérni a célt, ne térjünk le erről az útról !,, Pio atya

- Szembe kell néznünk az élet váratlan dolgaival nem félelemmel, hanem azáltal, hogy életben tartjuk a reményt ISTENBEN. Pio atya

- Pio atya segíts sírni a kereszt előtt, segíts hinni a szeretet arcában, segíts nekünk hallgatni a misét, mint Jézus kiáltását.

- A kiválasztott lelkek sorsa szenvedés." Pio atya

- Hogyan ne szeressem a Hölgyünket, ha IGEN-je hozzáférést adott nekem a mennyországhoz."
Pio atya

- Érdekes tény Padre Pio-tól
Egy óriás
Daniele Natale atya és a lamiszi San Marco-i Agostino atya a Santa Maria delle Grazie templom kórusában imádkozott. Hirtelen Padre Pio kinyitotta az ajtót és belépett.
ÓRIÁS volt, hatalmas ember volt előttük. Olyan magas volt, hogy elérte a stigmák adó feszület magasságát. Körülbelül tizenöt percig térdelt.
Amikor felkelt, ismét normális lett. Kifulladtak. Fra Daniele és Padre Agostino megjegyezték egymás között: "Soha nem fogjuk megérteni, ki is az a Padre Pio valójában".

- PIO ATYA ÉS A HÁBORÚS ÉVI BARÁTAI:
Berta Forti és családja buzgón katolikusok voltak. Firenzében, Olaszországban éltek, és a vezetéknevük, ′′ Forti ", zsidó vezetéknév volt, bár a család nem volt zsidó. Nagyon veszélyes területen éltek a második világháború alatt, ahol gyakran történt bombázás. A Forti család nagy odaadással rendelkezett Pio atya iránt. Egy nap Berta készített egy képet Pio atyáról és felakasztotta a küszöbre. Berta így imádkozott: ′′ Pio atya, rád bízzuk az életünket, az otthonunkat és a dolgainkat. Kérlek, védj meg minket! ′′ ′′ ′′
1943 november 6-én négy német SS katona, akik meggyőződtek arról, hogy a Forti család zsidó, belépett otthonukba. Amikor az első géppuskával felfegyverzett katona belépett, Pio atya ajtón lógó képe a padlóra esett, mint egy pillangó, ahogy Berta leírta, és kissé megdörzsölte a lábát. Pio atya arca felfelé és mindenki számára látható volt.
Odakint ártatlan embereket gyűjtöttek össze és raktak teherautókat, hogy elvigyék őket. A félelemtől való sikolyok hallhatók az utcán.
A katona megnézte Pio atya képét. Katonai tisztelgésben a homlokára emelte kezét, és azt mondta Bertának és családjának: ′′ Elnézést ", és azonnal távozott a másik három katonával.

- Maria Gargani 1892. december 23-án született Morra Irpinában, ma Morra De Sanctis (AV). Padre Pio első lelki lánya, akit az egyház áldottá nyilvánított. A boldoggá avatásra 2018. június 2-án került sor.
1918. április második felében San Marco la Catolában találkozott Padre Pio-val. Padre Pio abba a városba ment, hogy
beszéljen spirituális igazgatójával, Benedetto atyával, aki majdnem egy hónapig ott maradt. Ebben az időszakban a fiatal tanárnő beszélgetései nap mint nap folytak az atyával, aki majdnem két éve levelezéssel vezette.
Mary, miközben egyre mélyebben vett részt a didaktikus és apostoli tevékenységekben, kezdte érezni annak szükségességét, hogy a vallási életben az Úrnak szentelje magát, Padre Pio pedig az államválasztás tanítója volt, különféle viszontagságok révén. Többször találkozott Padre Pio-val San Giovanni Rotondóban.
María megalapította a Szent Szív apostol nővéreinek gyülekezetét, Padre Pio pedig társalapítója, ezért később Crocifissa del Divino Amore nővér lett. Valójában a lelki naplójában ezt írta: "Az általam eddig elmondott történetben Padre Pio személye és lelke soha nem hiányzott, aki amióta volt szerencsém találkozni vele, nem hagyta el a szellemet
az élet minden eseménye, tudván, hogy gyenge vagyok, és érvényes segítségre és támogatásra van szükségem, különösen azokban a kemény megpróbáltatásokban, amelyeknek Isten terve alá esett ".
Maria Gargani anya 1973. május 23-án halt meg. Boldog Maria Crocifissa del Divino Amore holttestét Maria Gargani-t a nápolyi Szent Szív apostol nővéreinek anyaházában tisztelik a században.



Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Gyermekek jogainak világnapja 11.20
  2020-11-20 18:17:10, péntek
 
  A kórházból nagyon látszik, hogy a gyermekekre mekkora szükség van... éppen ezért vállaljuk és becsüljük meg őket szeretettel!! Aki az életét sokra tartja, értékesnek éli meg azt és biztos, hogy megossza örömmel a gyermekével!
Aki saját életével nincs megelégedve, az gyerekével sem lesz elégedett és kapkodva, szeretve saját magának, de környezetében élő kiskorúakat is bántani fogja. Mindenek előtt mi felnőttek magunkban kellene békét keressünk és ha az élő hit, a keresztény remény, és a szeretet erénye átjárja a szívünket, akkor még, ha gyereknevelést nem is tanultunk, képesek leszünk, Isten drága ajándékát, a gyermeket jól nevelni! Éppen ezért ne ítélkezünk, hanem önmagunkat és a környezetünkben élőket vezessük kitartó jósággal az örömteli, szorgalmas, becsületes nyugodt életre!
A nap első imáját gyermekeinkért felajánlva, Csaba t.
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Böjte Csaba adventi gondolata 2016 évben
  2020-11-20 17:52:42, péntek
 
  Videó Link
A Békesség Bajnokai sorozatban a tegnap Kaposváron tartottam egy adventi elmélkedést és Antiochiai Szent Ignácot hívtam segítségül a külső és belső békénk megtalálásához!!
 
 
0 komment , kategória:  Advent  
V. béke bajnok Antiochiai Szent Ignác
  2020-11-20 17:49:14, péntek
 
  Egy békétlen világban házad, élettered legyen a béke otthona, hol nem csak neked, de szeretteidnek is jó letelepedni, dolgozni, alkotni!! A Békesség Bajnokai sorozatban a tegnap Kaposváron tartottam egy adventi elmélkedést és Antiochiai Szent Ignácot hívtam segítségül a külső és belső békénk megtalálásához!!
Felvétel: Advent 2016

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
33. évközi hét péntek Csíksomlyó 11.20
  2020-11-20 17:45:42, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Szentmise Veszprémi érsek 11.19
  2020-11-20 17:42:49, péntek
 
  Szent Erzsébet ünnepén élőben közvetítünk szentmisét, amelyet Szabó János plébános atya mutat be, koncelebrál Szíjártó László atya, a veszprémi Karitász igazgatója valamint Csernai Balázs atya a veszprémi Regina Mundi plébánosa.

Veszprémi Érsekség - Szent László templom videó Link

...... ...........



...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Imádkozzunk, hogy legyen béke a testünkben és a világban
  2020-11-20 17:39:33, péntek
 
  Böjte Csaba elkapta a koronavírust
Böjte Csaba erdélyi ferences szerzetes november 16-án délután osztotta meg Facebook-oldalán, hogy pozitívnak bizonyult a korona vírustesztje. Éppen ezen a napon indult újra az az imádság, amelyet Csaba testvér Csókay Andrással és Szikora Róberttel, és Fodor Réka orvossal a jövő évi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus nagyköveteivel együtt kezdeményezett tavasszal a járvány megszűnéséért.
...... ........Link
Böjte Csaba az alábbi bejegyzést tette közzé közösségi oldalán:
Megvolt a koronavírusteszt, és sajnos pozitív lett az eredmény! Ez a pozitív teszt azt mutatja, hogy nemcsak a külvilágban, de már az én szervezetemben is konfliktus, háború zajlik! Ezt a csetepatét én úgy érzékelem, hogy sokat köhécselek, fáradtabb vagyok, és főleg nem mehetek az emberek közé, nem tarthatok szentmisét, valószínű, hogy nem is tudnék egy órácskát beszélni köhögés nélkül...
2016 őszén tartottam egy sorozatot az áldott békéről. Kollégáimat megkérem, hogy ezeket az elmélkedéseket adják közre esténként 18 órától (magyar idő szerint 17 órától - A szerk.), és ígérem, ha Isten segít, újból elkezdjük a közös élő imádkozást is! Addig imádkozzunk - ahogy lehet, külön-külön -, hogy béke legyen a testünkben, a családjainkban, a munkahelyeken, a népek, nemzetek között, e gyönyörű nagyvilágban! Imádkozzunk, hogy mi, emberek békében tudjunk élni Teremtőnkkel, egymással, és e földön élő növényekkel, állatokkal, minden teremtménnyel! Karácsonyra, a béke ünnepére készülünk, teremtünk békét magunkban és világunkban!
Szeretettel, Csaba t.

*
A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkársága, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Magyar Kurír és az Új Ember szerkesztősége, Böjte Csaba, Csókay András és Szikora Róbert, a világesemény hírnökei, valamint Fodor Réka missziós orvos közös imafelhívást tett közzé november 12-én.
Ebben arról írnak, hogy ,,a pandémia első hulláma enyhülésekor, a tavaszi veszélyhelyzet végén, május 31-én közel három hónap közös imádság után úgy váltunk el, hogy folytatjuk az imádságot, de bíztunk benne, hogy hasonló célból nem kell újra összejönnünk".
,,Most azonban ismét járványügyi veszélyhelyzetben vagyunk, és ismét arra hívunk mindenkit, hogy fejezzük ki együttérzésünket és közelségünket a koronavírus-fertőzésben szenvedők felé, mindazok felé, akik betegek, imádkozzunk elhunytainkért hazánkban és határainkon túl. Mindenkit arra hívunk, hogy szólítsuk meg együtt Istent, aki életünknek és hitünknek forrása" - folytatódik a felhívás.
A járványveszély elvonulásáig a déli imádságot követően fohászkodjunk együtt mindennap Istenhez Erdő Péter bíboros, prímás imádságával, és kérjük a Szűzanya oltalmát Ferenc pápa felajánló imája segítségével.
A közös imát naponta 11.55-től a Magyar Kurír YouTube-csatornáján élőben közvetítjük a budapest-angyalföldi Szent Mihály-templomból. Az imádságot a kihelyezett Oltáriszentség előtt Kuzmányi István diakónus, főszerkesztő vezeti.


Forrás: Böjte Csaba Facebook-oldala
Fotó: Lambert Attila
Magyar Kurír 2020.11.16
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2020.10 2020. November 2020.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 482 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3500
  • e Hét: 14562
  • e Hónap: 27238
  • e Év: 260985
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.