Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
A szent név
  2020-11-06 19:48:16, péntek
 
  A szent név

,,Ne mondd ki hiába Istenednek, az Úrnak nevét, mert nem hagyja az Úr büntetés nélkül, ha valaki hiába mondja ki a nevét!" (2Móz 20,7)

Ez a parancsolat megtiltja az Isten nevével való visszaélést, legyen az mágia, hamis eskü vagy más megbotránkoztató visszaélés.
Valahányszor csak egy halandó ajkára veszi a Szentnek nevét azzal a céllal, hogy másik előtt jó benyomást keltsen, hogy valaki másnak ártson, vagy hogy egy megbízhatatlan ígéretet megerősítsen, Isten ,,nem hagyja büntetés nélkül".
Az Isten nevével való visszaélés szigorúan tilos. Isten nevével mindig tisztelettudóan, jól megfontoltan, és indokolt céllal kell élnünk. Ezért nem szabad azonnal azokra az emberekre gondolnunk, akik nem tudják, hogy kicsoda Isten, és hogy mennyire drága Jézus, és akik emiatt semmibe veszik Isten nevét. Inkább mindenekelőtt a mi vallásos életünkkel összefüggésben gondoljunk a parancsolatra.
A mágia régi formái már nem annyira általánosak. Vannak viszont még mindig politikusok és népvezérek, akik Isten nevét arra használják, hogy előbbre vigyék az ország ügyét. A nemzeti érdekek és a Mindenható nevének egymással való összekötése félelemmel kell hogy eltöltsön minket. Isten neve volt belenyomva minden náci katona derékövének a csatjába a második világháború alatt. Ez nyilvánvaló istenkáromlás volt. Nem illik azonban ez a név az Egyesült Államok valutájára sem.
Nem szabad Isten nevét használni az ünnepélyesség kedvéért a temetési szertartásokon, meg az esküvőkön, ahol bérelt papok bibliai textusokkal keresztelnek meg nagyon szentségtelen kapcsolatokat.
Amikor elmegyünk istentiszteletre, és Isten nevét egyszerűen azért használjuk, mert ,,ez így illik", akkor Isten nevét hiába használjuk. Amikor imádkozásunk ábrándozás, amikor csak a pop együttes ritmusára és a dicsőítő csoport összhangos énekére összpontosítjuk figyelmünket, amikor az a célunk, hogy istentiszteleteink szórakoztatóak legyenek, akkor Isten nevét hiába használjuk. Ez az az ,,áldozat az ostobák módjára", amelyikről a Préd 4,17 beszél.
A parancsolat célja mégsem az, hogy agyonhallgassuk a mi Istenünk nevét. Isten célja Jézusban különösen is kijelentetett: ,,Hirdetni kell az ő nevében a megtérést és a bűnbocsánatot minden nép között."

Napi gondolat

A ,,Hál' Istennek" kifejezés egyfajta töltelékszóvá vált mostanára, különösen is a tévében, meg amikor mobiltelefonunkkal szöveges üzenetet küldünk. Vigyázol arra, hogy Isten nevével ne élj vissza ily módon?

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Megpróbáltatás
  2020-11-06 07:37:53, péntek
 
  ,,Akiket én szeretek, megfeddem és megfenyítem" (Jel 3,19).

Isten kiválasztja a legjobbat és legnevezetesebbet szolgái közül a legjobb és legnevezetesebb vonzalmakra, mert akik a legtöbb kegyelmet kapták tőle, azok képesek elviselni a legtöbb megpróbáltatást. Valójában sohasem véletlenül sújtja a hívőt a megpróbáltatás, hanem Isten égi irányítása alapján. Nem véletlenségből lövi ki a nyilait, mert mindegyiknek van egy különleges küldetése, és csak azoknak a szívét érinti, akiknek továbbította. Nemcsak Isten kegyelme, hanem az Ő dicsősége is kinyilvánul, amikor egy hívő kitartással és csendesen elviseli a szenvedést.(Joseph Caryl)

Ha mindig nap sütne, nem mondhatnám:
,,Itt egykor könnyek mosták az orcám!"

Vallhatnám-e, ha nem lennék beteg,
Hogy: ,,Övéit álmukban áldja meg"?

Ha nem lenne sír, tán azt gondolnám,
Hogy az Örök Élet csak koholmány.

Telem, könnyem, fáradtságom, sírom,
Az Úr eszköze mind, hogy megáldjon.

Baj lehet mindez, de legyen hála,
Nem más, hanem csak Isten jósága.

A legmélyebb lelkű keresztyének általában azok, akik már átmentek a leghevesebb és legemésztőbb lelki tüzeken. Ha azért imádkozol, hogy még jobban megismerd Krisztust, ne lepődj meg azon, hogyha átvezet téged a pusztaságon vagy a fájdalom kemencéjén.
,,Drága Uram, ne büntess meg engem azáltal, hogy elveszed tőlem keresztemet! Ehelyett vigasztalj meg azzal, hogy alázatossághoz juttatsz akaratod előtt, és segítesz meglátnom keresztemben a Te szeretetedet. Csak azt add meg nekem, amivel Téged legjobban szolgálhatlak, és hadd jelentse ki mindez a Te irgalmasságodat a legnagyobb mértékben: dicsőséget szerezve nevednek általam, a Te akaratod szerint! (Egy fogoly imája)

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2020.10 2020. November 2020.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 115 db bejegyzés
e év: 3633 db bejegyzés
Összes: 35815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 651
  • e Hét: 3553
  • e Hónap: 65222
  • e Év: 184314
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.