Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
Böjte Csaba: Adventi elmélkedés
  2020-12-01 20:39:03, kedd
 
  ISTEN AJÁNDÉKAI....
Napról napra készüljünk, hogy boldog ünnepünk legyen s ne csak karácsonykor!
Az első öröm, melyet életadó Atyánk megszeretne osztani veled, a létezés maga! Jó dolog élni, létezni! Ez az öröm járja át mindazt, ki Istentől létet kapott! A kis bárányok önfeledt ugrálása a tavaszi zöld gyepen, vagy a fészekből kikelt kis fecskemadár villódzása az esti alkonyban, mind mind a létezés örömének a túlcsordulása! Ülj le kint a természetben vagy szobád csendes zugában, és töltsön el a létezés öröme, érezd ahogyan dobog a szíved, ahogyan áramlik ereidben az életadó vér, érezd ahogyan 36 fokon lobog benned az élet lángja, mely minden szorgalmasan dolgozó kis sejtedet átjárja, életben tartja. Érezd ezt a belső tüzet, az élő tested drága ajándéka szerető Istenednek.
Nyisd ki a szemed és csodálkozz rá környezetedre, próbáld megérteni azt a sok csodát, melyet két szemedbe, agyadba rejtett az Úr. A szemed előtt élesen kirajzolódó világ lehetne fehér feketében, úgy is lehetne élni, hisz sokáig a televízió adásait is csak így láttuk, de Isten, a te Atyád, túláradó szeretetében megajándékozott a színek sziporkázó, csodálatos, tarka világával! Csodáld a finom árnyalatokat, az előtted kirajzolódó formákat, érezd a kép mélységét, ne legyen semmi magától értetődő!
Végy a kezedbe egy almát, mind a gyermek ahogyan a karácsonyi ajándékát bontja, te is nagy figyelemmel harapj bele az egészséges gyümölcsbe! Ne légy mohó, lassan rágd, hagyd, hogy zamatos íze átjárja szádat, majd torkodon keresztül betöltse bensődet. Semmi másra ne gondolj, csak arra a tiszta, finom ízre, mit a napon érlelt gyümölcs neked akar ajándékozni, aztán lassan gondolj arra, hogy mindez a létezés szép ráadása, Istened nagylelkűsége a sokféle, íz, zamat, illat. Te mikor az autódat tankolod, nem kérded a gépkocsitól, hogy milyen ízű üzemanyagra vágyik, netalán eper ízűre, vagy mandula ízűre. Nem kérded, hanem a csövet szépen a tartályba teszed és megtöltöd, majd útra kelsz! Az ember világa is lehetne sokkal egyszerűbb, ehetnénk mindannyian csak salátát vagy káposztát, hisz a létet teremthette volna úgy is az Isten, hogy az elég legyen, de mennyivel gazdagabb így az életed! Egy lánynak ha udvarolsz és elmész, hogy meglátogasd őt, és ő az otthonában finom süteménnyel fogad, az téged joggal felbátorít, boldoggá tesz, de ha ragyogó arccal és egy hatfogásos nagy vacsorával várnak, akkor tudhatod, hogy téged itt nagyon - nagyon szeretnek! Ha körbenézel magad körül, láthatod, hogy Isten nem egy hatfogásos vacsorával vár, hanem az ízek, zamatok, illatok végtelen áradatával, mert Atyád, azt szeretné, hogy a mindennapi léted ünnep, öröm legyen számodra!
Éld át az Istentől kapott léted örömét! Indulj el, haladj, s csodálkozz rá, hogy bokád, térded ízületei mérnöki pontossággal hordoznak, izmaid akaratodtól vezérelve célba juttatják a testedet. Szinte elképzelni sem lehet, ahogy ez az élő gyár, mely te vagy, s melyben milliárd és milliárd sejt végzi a maga jól körülírt feladatát életed minden percében mozog, terveket készít, él, álmodik!! Miközben boldogan kacagva úszol, testedet körülöleli a tó hűs vize, látod a célt, haladsz, szíved megállás nélkül pumpálja izmaidba az életerős, friss vért! Az egyik fiúnknak a szíve születése óta beteg volt, meg kellett műteni, az orvos részletesen elmondta, hogy hogyan cseréli ki a dobogó szív egyik billentyűjét, a kezembe adta a mérnöki munka csodás kis darabját és közben elmondta, hogy ez közel öt millió forint lesz! Lementem a kápolnába és végtelen öröm töltött el, és az élet végtelen csodája előtt térdet hajtottam! Hála és öröm töltött be, lám Istentől én jó szívet kaptam, minden billentyű szépen zár, működik, élek, több, mint ötven éve dobog a szívem! Ki tudná megmondani, hogy hány milliárd dobbanás és mily rengeteg megmozgatott oxigéndús vér áradt szét a testemben, hogy építeni, imádkozni, szeretni, tudjak! Egy ember évente egy tonna mindenféle táplálékot vesz magához, és mindezt teste a maga képére formálja, belőle leszel te, és lesznek a tiszta, szép gondolatok, tettek, álmok!
Ünnepre készülünk, kérlek állj meg és töltsön el a létezés öröme, a végtelen, tiszta hála, hisz ajándék minden sejted, porcikád, perced! Alázattal eszmélj rá, hogy milyen csodálatos, távlatokba vezető ajtót nyitott előtted Istened, amikor létbe hívott, és megajándékozott e hatalmas lehetőséggel, a te saját önálló életeddel!
Szeretettel, Csaba t.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az élet igéje – 2020. december
  2020-12-01 20:32:39, kedd
 
  Magyar kurír NÉZŐPONT - 2020. december 1., kedd

Az egész világon milliók olvassák és igyekeznek tettekre váltani - Chiara Lubich, a Fokoláre mozgalom alapítója kezdeményezése szerint - az adott hónapra kiválasztott bibliai mondatot és a hozzáfűzött magyarázatot, amely széles körben hatással van az egyének és közösségek életér
...... ........... .........


Világosságom és üdvösségem az Úr - kitől félnék?" (Zsolt 27,1)
,,Marianánál születése után az orvosok agyi károsodást állapítottak meg. Látszott, hogy nem fog tudni beszélni és járni. Úgy éreztük, Isten azt kéri, hogy így szeressük őt, és atyai karjaiba vetettük magunkat" - írja Alba, egy fiatal brazil édesanya. És így folytatja: ,,Négy évig élt velünk és szeretetet hagyott maga után. Soha nem hallhattuk a szájából, hogy papa és mama, de némaságában a tekintete beszélt ragyogó fénnyel. Nem taníthattuk meg járni, ő tanított bennünket, hogy megtegyük az első lépéseket a szeretetben, az önmagunkról való lemondásban, hogy szeressünk. Mariana az egész család számára Isten ajándéka volt, amit egyetlen mondattal írhatnánk le: a szeretetet szavakkal nem lehet elmagyarázni."
Ez történik ma is mindannyiunkkal. Nem tudjuk irányítani a létünket. A tehetetlenség közepette fényre van szükségünk, legalább egy halvány kis fényre, hogy lássuk, mit kell ma tennünk, hogy megtaláljuk az új életere vezető kiutat.

A fájdalom, a félelem, a kétség, a magány és az álmainkat meghiúsító ,,ellenséges" körülmények sötétségét megtapasztaljuk a föld minden pontján, és minden korban az emberiség történelme folyamán, ahogy ez az ősi ima tanúsítja a Zsoltárok könyvében.
Szerzője valószínűleg ítéletre váró, igazságtalanul megvádolt ember, akit mindenki elhagyott. A vészjósló jövő miatti bizonytalanságban Istenre hagyatkozik. Tudja, hogy Ő nem hagyta el népét a megpróbáltatások közepette, tudja, hogy Ő megszabadít, ezért Ő lesz a világossága, biztos és bevehetetlen menedéke. Éppen törékenységének tudatában nyílik meg bizalommal Isten felé, fogadja be jelenlétét az életébe, és várja bizalommal végső győzelmét szeretetének kifürkészhetetlen útjain.

Itt a kellő idő, hogy újra bizakodjunk az Atya szeretetében, aki gyermekei boldogságát akarja. Készen áll, hogy magára vegye aggodalmainkat, hogy ne forduljunk magunkba, hanem osszuk meg szabadon másokkal a világosságunkat és a reményünket.
Az élet igéje - ahogy Chiara Lubich írja - a sötétségből a világosságra vezet utunkon, az ,,én"-ből a ,,mi"-hez, a magányból a közösségre: ,,Arra szólít, hogy erősödjek meg hitemben: van Isten, és szeret engem. [...] Találkozom valakivel? Hinnem kell, hogy Isten akar nekem üzenni általa. Belekezdek egy munkába? Hinnem kell továbbra is az Ő szeretetében. Valamilyen fájdalom ér? Hitem azt mondja: Isten szeret engem. Örömök érnek? Isten szeret engem! Itt van, velem van mindig. Tud rólam: osztozik minden gondolatomban, minden örömömben, minden vágyamban, velem hordozza az aggodalmaimat, életem minden megpróbáltatását. Hogyan élesszük fel magunkban ezt a bizonyosságot? [...] Úgy, hogy keressük Őt magunk között. Megígérte, hogy jelen lesz ott, ahol ketten vagy hárman összejönnek az Ő nevében. (vö. Mt 18,20) Ezért azokkal, akik az igét élik, az evangéliumi kölcsönös szeretet jegyében találkozzunk, és osszuk meg a tapasztalatainkat! Így megízleljük majd jelenléte gyümölcseit: az örömöt, a békét, a fényt, a bátorságot. Ő pedig itt marad mindannyiunkkal, velünk él, velünk munkálkodik tovább a mindennapokban."

Szerző: Letizia Magri
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Böjte Csaba: Advent van 2020.12.01
  2020-12-01 20:25:46, kedd
 
  Advent van!
"Minél közelebb kerülünk Mesterünkhöz, annál nagyobb a fény, s mi annál jobban látunk mindent. Látni fogjuk magunkban a hibákat, a bűnöket is. Biztos, hogy nehéz a fényben a tükörrel szembe nézni, de ne csüggedjünk el, hanem inkább örüljünk, hogy Jézus Krisztus megadta, hogy önmagunkkal őszintén szembe tudunk nézni. Az irgalmat magunkkal szemben is gyakoroljuk, kezdjük el és kérlelhetetlen szigorral takarítsuk ki az életünkben összegyűlt lim-lomot, hibákat bűnöket. Nem állunk lehetetlen feladat előtt.
Ezen a földön minden véges, egyedül Isten irántunk való szeretete, irgalma végtelen. És ami véges, annak kitartó, kemény munkával a végére is lehet járni. Hajrá, ne keseregjünk a saját hibáink miatt, hanem álljunk neki rendet rakni, takarítani az életünkben!"
 
 
0 komment , kategória:  Advent  
A félhomályban ő maga bocsátotta ki a fényt
  2020-12-01 20:21:37, kedd
 
  Pio atya fényképésze számos csoda tanúja volt
...... .........


Magyar kurír MEGSZENTELT ÉLET - 2020. október 14

Pio atya imái, találkozásai, tekintete, hétköznapi gesztusai elevenednek meg hivatalos fotósának képkockáin. Elia Stelluto fotóiból készült válogatást, négyszáz fényképet állítottak ki Pietrelcinától nem messze, Paupisiben, a Santa Maria del Bosco-templomban.
A fényképész a Vatikáni Rádió olasz adásában beszélt a szent életű kapucinus szerzetesről, akinek a fényképésze volt. ,,Pio atya olyan volt számomra, mint egy apa. Nekem ugyanis nem volt apukám" - mondta. Hétéves volt, amikor először találkoztak, a második világháború idején, 1942-ben. Elio az utcákon bóklászott, ennivalót keresett, és befogadták a San Giovanni Rotondó-i rendházba, ami az otthona lett: ,,Kulcsom volt a rendházhoz, akkor jöttem-mentem, amikor akartam." Pio atya egyik ministránsa lett. Vett egy kis fényképezőgépet, hogy azzal keresse meg a kenyerét. Mindenki más számára szigorúan tilos volt Pio atyát fotózni, de neki megengedte. Stelluto több ezer fotót készített, amelyeken feltárulnak a szent hétköznapjai, megmutatkozik lelkisége. A fotók bejárták egész Olaszországot és a világot, a tengerentúlra is eljutottak, Atlantától Bostonig. Ez az első kiállítás, amelyet egy ilyen kicsiny településen rendeznek meg.
Elia Stelluto elmondta, milyen bizalmatlanul állt Pio atya a fényképezőgéphez és főleg a vakuhoz, tájnyelvi szóval ,,mastrillu"-nak nevezte, ami egérfogót jelent. ,,Folyamatosan fotóztam, de ő nem szeretett pózolni, a meglepetésszerűen kattintott fotók sokkal jobbak lettek" - mondta el a fényképész. ,,Egy napon a mesterem, Federico Abresh, aki a felesége és a fia csodás gyógyulása után tért meg, ötezer lírát ígért nekem cserébe egy fotóért, amelyen Pio atya áldást ad. Nagyon jól jött az a pénz, elfogadtam az ajánlatot. Hajnalban keltem, mert Pio atya hajnali négykor mutatott be szentmisét. A templomban elkészítettem a fotót, de a vaku nagyon felidegesítette a szerzetest." A kép egy piros szegfűkkel díszített oltár előtt készült. Attól kezdve csak egy feltétellel fotózhatott: ha nem használja ,,az egérfogót". Stelluto elkeseredett: ,,Lehetetlen volt: a kolostor félhomályában, amelyet csak a gyertyák halvány fénye tört meg, hogyan lehet jó minőségű fényképeket készíteni? A sötétkamrában azonban minden alkalommal hihetetlenül meglepődtem: a fotók tökéletes megvilágításban jelentek meg! Ő maga bocsátotta ki a fényt! Ő volt a fényképész, nem én! Vannak ellenfények, amelyekben Pio atya arca hihetetlen megvilágításban látszik."
Hogy melyik a kedvenc fotója? Nem tud választani: ,,Nekem mindegyik szép, olyanok, mint a gyermekeim." Vannak olyan emlékei is, amelyeket a kamera nem örökített meg, hanem a szívében őrzi őket. Mint amikor mise után a sekrestyében megcsókolta a szent kesztyűtlen kezét, amelyen ott voltak a sebek. Vagy amikor 1947-ben megjelent a kolostorban egy nem sokkal korábban szentelt lengyel pap, és Pio atya azt mondta: ,,Ez a pap bíbort fog viselni, esélyes a pápaságra, és ő lesz az én védelmezőm." A fiatal pap Karol Wojtyła volt.
Raffaele Petenuzzo plébános kezdeményezésére jött létre a kiállítás Paupisi, egy hangulatos olasz városka templomában. A plébános elmondta: ,,Eliából mintha Pio atya szeretete áradna. Ez a kiállítás azt akarja megmutatni, hogy a szentnek, Isten barátainak lenni nem rendkívüli dolog. Amikor ezeket a fényképeket nézzük, látjuk Pio atya egyszerűségét: olyan ember, mint mi. Spontán arckifejezései minket is arra hívnak, térjünk vissza a hétköznapok egyszerűségéhez, legyünk emberségesek és bátrak a szeretetre."


Fordította: Thullner Zsuzsanna
Forrás és fotó: Vatican News
...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Pio atya fenyőfája
  2020-12-01 19:58:27, kedd
 
  Néhány perccel ezelőtt felállították a karácsonyfát a Szentély előtt. Idén nehezebb elkészíteni az ünneplés jeleit, de azok értéke minden bizonnyal fontosabb, mint az elmúlt években.
További információ erről a forrásszövegről
......



- Ebben a hónapban a SZÍV újjászületése közelebb van Jézushoz, aki megszületik. Pio atya

- Advent van. Szabaduljunk meg az" öreg embertől " Pio atya
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
János Pál pápa fiatalon, kalapba /- Karol Voytilla
  2020-12-01 19:55:00, kedd
 
  ...... ........... .....

 
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
Hétfőn is pozitív lett Luis Suárez koronavírus tesztje,
  2020-12-01 19:47:05, kedd
 
  A 33 éves uruguayi támadóról november 16-án derült ki, hogy megfertőződött, azóta kihagyta a Barcelona és a Valencia elleni bajnokit, valamint a Lokomotiv Moszkva elleni BL-meccset, jelen állás szerint pedig kedden sem játszhat a Bayern München ellen.
Az Atlético Madrid négy forduló alatt öt pontot gyűjtött a Bajnokok Ligájában. A címvédő bajorok már bebiztosították a továbbjutást, a másik kiadó helyet a madridiak akkor szerezhetik meg kedden, ha hazai pályán legyőzik a Bayernt, miközben a Lokomotiv Moszkva pontot veszít Szoboszlai Dominik együttese, a Salzburg ellen. A Salzburg ugyan sereghajtó a csoportban, de ha győz az orosz fővárosban, feljön a harmadik helyre és akár még a továbbjutásra is maradhat esélye.
Hansi Flick, a Bayern München vezetőedzője hétfőn bejelentette, hogy a csapat három alapembere, Manuel Neuer, Robert Lewandowski és Leon Goretzka nem fog játszani Madridban.
A kedden 21 órakor kezdődő meccsnek egy különleges tétje is lesz mindkét fél számára. A Bayern München egy hete a Salzburg 3-1-es legyőzésével sorozatban 16. európai kupamérkőzését nyerte meg, pont az Atlético Madrid 2011 és 2012 között felállított csúcsát beállítva ezzel. Különbség, hogy a Bayern ezen az úton 15 BL-mérkőzést, valamint az európai Szuperkupa budapesti döntőjét nyerte meg, míg az Atlético az Európa Ligában menetelt megállíthatatlanul, illetve ők is nyertek egy Szuperkupát közben. Amennyiben a Bayern három ponttal távozik Madridból, az európai kupák történetének leghosszabb győzelmi sorozatának egyedüli birtokosa lesz 17 egymást követő sikerrel. A Bajnokok Ligájában zsinórban megnyert 15 mérkőzéssel egyébként már abszolút rekorderek, tíz fölé korábban egyetlen csapat sem jutott még a legrangosabb sorozatban.
A Bajnokok Ligája ötödik fordulójának keddi játéknapján a Liverpool-Ajax, míg szerdán a Ferencváros-Barcelona meccset közvetíti élőben az M4 Sport és az m4sport.hu.

Forrás: M4 sport hírek
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Koronavírusos Lewis Hamilton!
  2020-12-01 19:44:12, kedd
 
  A Forma-1 közleményben számolt be arról, hogy a világbajnok Lewis Hamilton elkapta a koronavírust. Ki kell hagynia a hétvégi Szahíri Nagydíjat.
Ki kell hagynia a hétvégi Szahír Nagydíjat az idei világbajnoknak, a múlt heti Bahreini Nagydíj győztesének, Lewis Hamiltonnak, miután kiderült, hogy elkapta a koronavírust. A hírt a Forma-1 hivatalos közleményben jelentette be.
,,Az FIA, a Forma-1 és a Mercedes csapata megerősíti, hogy a Szahíri Nagydíjat megelőző kötelező PCR-tesztelése során Lewis Hamilton pozitív teszteredményt produkált a COVID-19-re. A COVID-19 protokoll és a bahreini egészségügyi hatóságok iránymutatása alapján most elkülönült. Minden kontaktját jelentették. Az FIA és az F1 által felállított procedúrák gondoskodnak arról, hogy ne legyen szélesebb hatása az esetnek a hétvége eseményeire" - írta az F1.
A Mercedes ennél részletesebb közleményt is kiadott bajnokáról, melyben azt írta, Hamiltont a múlt héten háromszor tesztelték, és valamennyi esetben negatív lett az eredmény. Hétfő reggel ugyanakkor tünetekkel ébredt, miközben megtudta, hogy egy korábbi kontaktja pozitív tesztet produkált. ,,Amikor hétfő reggel fölkelt, enyhe tünetei voltak, és közben arról értesült, hogy egy kapcsolata, akivel a Bahreinbe érkezése előtt találkozott, pozitív tesztet produkált. Lewis emiatt újabb tesztnek vetette alá magát, amely pozitív eredményt hozott. Ezt azóta egy újbóli teszt is megerősítette" - írta a csillagos csapat.
A Mercedes egyúttal jobbulást kívánt a karanténba helyezett sztárjának, a hétvégi helyetteséről csak később fog hírt adni. Hivatalos tartalékversenyzője kettő is van az istállónak: Stoffel Vandoorne és Esteban Gutiérrez. Utóbbi esetében ugyanakkor problémát jelenthet, hogy már évek óta nem ült F1-es autóban, ami a beugrásnak feltétele lenne. Vandoorne eközben éppen Valenciában tesztel a Mercedes Forma-E-csapatával.
...... ..............


Lewis Hamilton a harmadik Forma-1-es versenyző, aki elkapta a koronavírust. Korábban a Racing Point párosának kellett versenyt kihagynia ugyanezen okból. Sergio Pérez a nyáron a két silverstone-i hétvégéről maradt távol, míg Lance Stroll a németországi Eifel Nagydíjon nem állt rajthoz, igaz, esetében csak utólag derült ki, hogy a betegsége koronavírus volt.
Hamilton egész évben nagy gondot fordított arra, hogy a lehető legcsekélyebb esélyt adja a megfertőződésnek. Korábban arról beszélt, hogy még családtagjait sem igen látta idén. Miután a Mercedes utazó csapatánál az ősszel több pozitív esetet is regisztráltak, Toto Wolffék még óvatosabb protokollal igyekeztek védeni a versenyzőjüket, még a mérnöki megbeszéléseket is online folytatják le. A csapatfőnök azt mondta, remeteként óvják Hamiltonékat.
Ezen a fegyelmen valamelyest lazítottak az elmúlt hetek bajnoki ünneplései: a Mercedes Imolában, versenyzője Isztambulban biztosította be a bajnoki címvédését. Azt követően Hamilton hazautazott, és apjával, valamint öccsével töltötte az idejét.
Miután az idény a címvédések miatt már lefutott, Hamilton kihagyásának a pontverseny szempontjából nincs jelentősége.

Forrás: M4 sport hírek

- A karanténból üzent a koronavírusos Hamilton: Le vagyok sújtva Link
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Csukor Árpád: Advent van
  2020-12-01 19:26:01, kedd
 
  Az én Jézusom a Krisztus, aki így figyelmeztette
övéit: ,,Vigyázzatok, legyetek éberek,
mert nem tudjátok, mikor jön el az idő!" (Mk 13,33)
Jézus arra hív minket, hogy éberen keressük,
hogyan tehetjük jobbá, szebbé,
- amíg arra időnk adatik, - a magunk és mások életét.
Ennek egyik fontos és jelentős útja,
hogy szoros kapcsolatban maradunk Istennel.

Egyházunk ebben az adventi időben
konkrét kulcskifejezéseket használ,
amikor éber várakozásra biztat.
A várakozás és szeretet határozott
életprogramját kell kitűzzük a magunk számára
a következő, - adventi hetekre.
Elmélyülésre van szükség az imaéletünkben
és a konkrét szeretetszolgálatban.

Szép és szent karácsonyt az ad majd nekünk,
ha képesek leszünk megállítani
a körülöttünk forrongó világot.
Takarítani kell, de nem csak bútorainkat,
függönyeinket, lakásainkat,
hanem kidobni lelkünkből
mindazt, ami bántja, ami zaklatja.
Eddigi rossz döntéseinket és képmutatásainkat.

Mindezek legyőzése nélkül
képtelenek leszünk jobb emberré válni.
Magunk elé állítani mindazt,
amiért hálásak lehetünk.
Azokat, akik szeretnek minket
és azokat, akiket szerethetünk.
A győzelmeket,
melyeket önmagunk felett aratunk.
Melyek nélkül soha nem lehetünk boldogok.

Csak ezek vihetnek bennünket
oda, ahová advent napjaiban készülünk.
Betlehembe, - a Jászol elé!
Bűneinket és hibáinkat kell összeszednünk
ezekben a hetekben,
és majd odatenni a Gyermek elé.
Az adventi gyertyák fényében csillogó
bűnbánatba kell csomagolnunk ezeket.

Mert az a Gyermek azért született,
hogy megváltson bennünket.
Neki fognak fényleni ezek az ajándékok,
- mint örök kincsek, - de már szeretetbe aranyozva.

Ez az advent azonban egészen más,
mint a többi volt.
S ez a karácsony is más lesz, mint az összes többi.
Már eleve különböző szívekkel indulunk útnak
a várakozás ez idei útján.
Vannak, akik gyászolnak,
mások aggódnak a szeretteikért
vagy akár saját életükért.
Ettől azután átértékelődik maga az ünnep jelentősége is.
Találkozni fogunk szeretteinkkel?
Milyen lesz a járványhelyzet, - karácsonykor?

Bármennyire is fájdalmas mindez, számunkra
a karácsony közeledte felüdülést kell jelentsen.
Feledtesse a nehézségeket,
és hozza közelebb a Megváltót!
Eleve nagyobb elcsendesedésre vagyunk ítélve

Elmaradnak majd a közösségi karácsonyok...
Ezért gazdagabbnak kell lennie
a személyes elcsendesedésnek és ünneplésnek.
A világjárvány szinte rákényszerít minket arra,
hogy hitünket sokkal komolyabban vegyük.
S a kérdéseket a végső dolgokról!
Mit gondolunk életünk esetlegességéről?

Mit a halálról?
Valóban hisszük, hogy örök életünk van Krisztusban?
Hogy Ő érkezik hozzánk,
- aki egyedül képes békét teremteni szívünkben?
Várakozzunk tehát, de ne tétlenül!
Hanem józanul és éberen, - Istennek tetsző élettel!
Áldja meg az Úr, - éber várakozásunkat!
és komolyabb összeszedettségre.
Békességteremtésre magunk körül.
Adva lesz az is,
hogy mélyebbre tekintsünk magunkban.
 
 
0 komment , kategória:  Advent  
Böjte Csaba adventi gondolatai
  2020-12-01 19:20:07, kedd
 
  - Ciik itt olvasható Link

- 2009 adventjén Link

- Metropolita oldalon Link

- Google oldalon lévő linkek Link
 
 
0 komment , kategória:  Advent  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
2020.11 2020. December 2021.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 594 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3935
  • e Hét: 14997
  • e Hónap: 27673
  • e Év: 261420
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.