Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
Ferenc pápa: A szenvedő testvér hozzánk tartozik, ő a jászol
  2020-12-21 22:29:50, hétfő
 
  Ferenc pápa: A szenvedő testvér hozzánk tartozik, ő a jászolban fekvő Jézus!
Történjék velem szavaid szerint!" Ez a Szűz utolsó mondata ezen az utolsó adventi vasárnapon, és ez meghívás arra, hogy tegyünk egy konkrét lépést a karácsony felé. Mert ha Jézus születése nem érinti életünket - az enyémet, a tiédet, mindenkiét -, ha nem érinti az életet, akkor hasztalanul telik majd el a karácsony. - fogalmazott Ferenc pápa.
December 20-án, advent negyedik vasárnapján a Szentatya az angyali üdvözletről szóló evangéliumról elmélkedett. Kiemelte Mária készséges bátorságát és az Isten terveire való mindenkori igent mondás szükségességét.

Ferenc pápa teljes beszédének fordítását közreadjuk. Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Senki sem ragadhat ki minket Isten kezéből
  2020-12-21 22:23:33, hétfő
 
  Még a koronavírus sem ,,ragadhat ki Isten kezéből" figyelmeztet minket Ulrich Neymeyr erfurti püspök, aki rávilágít arra is, miért nem érintik túlságosan a mostani korlátozások az advent ünneplését.
...... .........[kephttps://katolikus.ma/wp-content/uploads/2020/12/karacsony-koron avirus-419416-Egyedi.jpg][/kep]
Advent van, a koronavírus időszakában: ehhez két gondolattal kapcsolódom. Advent első fele a mi Egyházunkban nem arra irányul, hogy Isten Fia a karácsonyi ünnepkor világunkba érkezett, és mi erre készülünk. Nem, mi Krisztus visszatérésére készülünk a világ és a világtörténelem végén. A hívők abból indulnak ki, hogy a világ és annak történelme után, jobban mondva mögötte, létezik egy Valóság, amit Jézus az Isten Országának nevezett. Ez a Valóság a világ és a világ történelmének a végén lesz nyilvánvaló, de már most is Valóság, amely erősebb a halálnál.
,,Senki sem ragadhat ki Isten kezéből" - mondta Hermann Volk mainzi bíboros a merényletben súlyosan megsebesült II János Pál pápáért mondott szentmiséje alkalmából. Még a koronavírus sem. A valóság ilyen megközelítése erősiti azt a bizalmat, amelyre a Biblia számtalanszor buzdít és bátorít. ,,Ugyan ki toldhatja meg életét csak egy könyöknyivel is, ha aggodalmaskodik?" (Mt 6,27) - mondja Jézus a Hegyi beszédben. Az értelmünk arra tanít, hogy a bizalom óvatosság és éberség nélkül könnyelműség, a hit arra tanít, hogy az óvatoskodás bizalom nélkül félelem.
A második gondolatom az, hogy azok az érintkezési korlátozások, amiket a vírus terjedése elleni védekezés céljából követelnek meg, az advent megünneplését nem nagyon érintik. Az advent megünneplése nagyrészt a családon belül történik. A család az adventi koszorú körül gyűlik össze, közös élményeket él meg, adventi énekeket énekel és a szintén családban ünnepelt, közelgő Karácsony örömét éli át. Az adventi szokások mélyen begyökereztek a családokba, és a fertőzések elleni óvintézkedések során újból visszatalálnak ide. A közösségi termekben szervezett adventi délutánokat és karácsonyi vásárokat később találták ki. Az úgynevezett ,,Szállást keres a Szent Család" régi szokása eredetileg nem úgy nézett ki, hogy a fél templomi közösség egy ház előtt találkozik, elénekel egy adventi éneket és a végén forralt bort iszik. Eredetileg ez a szokás a Szent Család útjára utal. Egy Mária képet visznek minden nap más házhoz, ahol szállást, menedéket adnak a Szent Családnak. Majd a következő őket befogadó helyre viszik, ahol szintén Karácsonyra készülnek. Ezt a szép, régi szokást ma is lehet gyakorolni.

Írta: Ulrich Neymeyr erfurti püspök 2020.12.21
 
 
0 komment , kategória:  Járványok ismertetése  
Esti hóesés
  2020-12-21 22:14:31, hétfő
 
  ...... ..............

 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Négy adventi gyertya üzenete
  2020-12-21 22:10:41, hétfő
 
  Nagyobb kép Link

...... ........... ........... ...........

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Budapest esti látképe
  2020-12-21 21:20:15, hétfő
 
  ...... ..........



...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
A német katolikus egyház karácsonyi üzenete
  2020-12-21 19:11:57, hétfő
 
  Ne féljetek! - mondják az angyalok, akik hírül adják Krisztus születését. Üzenetük ma is érvényes.
A közelgő karácsony alkalmából bátorító hangú ökumenikus üzenettel fordultak a hívekhez a németországi katolikus és evangélikus egyházak főpásztorai: Georg Bätzing püspök, a német püspöki konferencia elnöke, valamint Heinrich Bedford-Strohm püspök, a német evangélikus egyház tanácsának elnöke.
Isten emberré lett; világosságot hozott, bizalmat és bátorítást egy sötét és reményteli világba.
Ezekben a napokban nagy szükségünk van erre - szerepel a német püspökök üzenetében. - Nagy aggodalom van bennünk magunk miatt és másokért. És éppen az aggodalomban és a félelmekben érezzük meg mi, keresztények karácsony fényét. Félelmeink és szorongásaink közepette az istállóban született Gyermekbe kapaszkodunk. Istenben bízunk, aki minden dologban velünk van.
Sokféleképpen kapcsolatban lehetünk szeretteinkkel, még ha nem is látogathatjuk meg egymást, s nem tarthatunk közös karácsonyi szertartásokat. Írhatunk kézzel írt levelet, felhívhatjuk ismerőseinket, vagy videobeszélgetést folytathatunk velük. Mindez még sokaknak szokatlan lehet, de érdemes kipróbálni.
Ezekben a nehéz napokban hallgassuk meg karácsony üzenetét, mely azt mondja: ahol nagy a sötétség, az istállóban született Gyermek fénye reményt ad nekünk. Ez igaz az idei karácsonyra is, amely nagyon más lesz, mint amit az előző években megszoktunk. Hallgassuk meg együtt Isten ígéretét, melyet nekünk, embereknek tett, és hagyjuk, hogy belépjen a lelkünkbe: ,,Én vagyok a világ világossága" (Jn 8,12). Ez adjon erőt és vigaszt mindannyiunknak. Világítson mindenütt ez a fény, ahol az emberek egyedül vannak és szoronganak, ahol gyászolnak és támaszra várnak.
,,Engedjétek, hogy megérintsen benneteket Isten szeretete, és ti magatok is adjátok tovább Isten szeretetét. Ne féljetek! Az Úr áldása legyen veletek" - zárják karácsonyi üzenetüket a német katolikus és evangélikus egyházak püspökei.
Forrás: Vatikáni Rádió
Magyar Kurír 2020.12.21
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Miért ne adjuk a vacak holmijainkat a szegényeknek
  2020-12-21 19:00:21, hétfő
 
  Ha Jézus kérne tőled egy kabátot, melyiket adnád neki?

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Pió atya mondta:
  2020-12-21 18:56:57, hétfő
 
  Az életszentség ebben áll: Szeretni felebarátunkat úgy , mint önmagunkat Isten iránti szeretetből.
Azokat a felebarátainkat is szeressük és tegyünk velük jót , akik minket átkoznak, gyűlölnek, üldöznek.
Az életszentség ez: Legyünk alázatosak, szerények, okosak, igazak, türelmesek, jóságosak, tiszták, szelídek, serények a munkában. Tegyük kötelességünket nem másért, minthogy Isten tetszését elnyerjük, és egyedül tőle várjuk érdemünk megjutalmazását.
Bízzatok Isten irgalmában!
Ne féljetek- egyre mondom, jobban bízzatok Isten irgalmában! Alázzátok meg magatokat Isten kegyessége előtt és adjatok hálát neki minden jóért, amit ez ideig adott, de azokért a javakért is, amiket ezután akar nektek adni. Csak hálánkat kéri. Mi nem tudjuk hálánkat méltóképpen kifejezni neki, aki minket oly sok jóval elhalmoz.
A kísértés legyőzéséről.
Amikor valami kísértés tör rátok, a lélek alázatos, bízó, imájával és a szív bűnbánatával tudjátok biztosítani Isten segítségét. Ha így fordulunk Istenhez, lehetetlen, hogy ne hallgasson meg és ne jönne segítségünkre. Igaz, Isten hatalma mindenek fölött érvényesül, de az alázatos, bűnbánó ima legyőzi magát az istent: visszatartja a kezét, eltereli villámot, lefegyverzi, legyőzi, lecsillapítja, és ha szabad így mondani lekötelezi, és barátunkká teszi.
Engedjétek, hogy a Szentlélek működjék bennetek. Mindenben hagyatkozzatok vezetésére és ne féljetek. Ő van annyira okos, jóságos és tapintatos, hogy nem okoz nektek kellemetlenséget.
Mekkora nagy a Szentlélek jósága mindenkihez, különösen azokhoz, akik keresik Őt.

*
- Szelíden helyezzétek szíveteket a mi Urunk sebeibe, ne karotok erejével. Igen nagy bizalommal legyetek az Ő irgalmassága és jósága iránt, mert Ő soha el nem hagy benneteket. Éppen ezért mindig jól öleljétek át az Ő szent keresztjét; segítsetek neki." Pio atya

- Szeresd a csendet, mert a sok beszéd mindig bűn forrása. Pio atya

- Jézus szeretettel jött a világra, és arra hív minket, hogy szeressük testvéreinket." Pio atya

- Megváltónk közel van . Tükrözzük fényét !!

-Miasszonyunk, Jézus anyja és a miénk hallotta gyermekei lelkének nyögését." Pio atya

- Jézustól kérni, hogy szenteljen meg minket, nem hiúság és nem merészség, mert ugyanaz, mint hogy nagy szeretettel szeretni Őt." Pio atya

- Ne aggódj. Jézus mindig a megfelelő időben jön ". (Pio atya)

- Pioa atya
...... .......


- Legyen a szívünk egy kis jászol, ahol Jézus megszületik." Pio atya

- Az Egyháznak minden ünnepe szép... a Húsvét, igen, a megdicsőülés..., de a Karácsonyban olyan melegség van, olyan gyermeki báj, amely megindítja egész szívemet. Pio atya


- Gyengédségeid meghódítják a szívemet, és szeretettem fog el, ó égi gyermek. Hagyd, hogy lelkem megolvadjon a szeretettedért, amikor a tüzeddel érintkezem, és a tűzed megemészt, megéget, itt éget el a lábad előtt, és továbbra is felengedett marad a szeretetért, és felnagyítja jóságodat és szeretettedet. Pio atya

- BILLOKÁCIÓ
1951-ben Pio atya Szentmisét ünnepelt Csehszlovákiában egy apáca kolostorban. Miután a misét befejezte az apácák elmentek a sekrestyébe, hogy megkínálják egy kávéval Pio atyát, hogy megköszönjék a váratlan látogatást, de nem találták meg az atyát. Tehát az apácák rájöttek, hogy Pio atya ott volt bilokációban.


Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Csodálatos karácsonyi meglepetés Ákostól
  2020-12-21 18:48:45, hétfő
 
  Aranyszárnyú angyal - egy XV. századi francia karácsonyi népének (Noël nouvelet) csendül fel Ákos legújabb dalában. Az előadóművész hitét ez úttal sem rejti véka alá. A felvétel a budapesti Szent István Bazilikában készült a közmédia Jónak lenni jó! jótékonysági műsorához.

Videó Link

Dal szövege:
Aranyszárnyú angyal
száll a földre le,
Ragyog, mint a hajnal,
Isten hírnöke.

Rfr:
Halleluja, hozsánna glória,
Eljött hozzánk, a mennyei Király!
Üdvözlégy, Úr Jézus,
Isten egy Fia!

Tiszta szűztől nékünk
Gyermek születék,
Jesse termőága
kivirágozék.

Rfr:
Halleluja,

Hirdeti az angyal:
Jézus született,
Világ Megváltója
értünk ember lett.

Rfr:
Halleluja,

- Gyerek kórus énekel - Ginic Dávid videója Link
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Katolikus egyház karácsonyi képe
  2020-12-21 18:46:53, hétfő
 
  Áldott karácsonyi ünnepeket kíván a Magyar Katolikus Egyház
...... ..........


Mindez pedig azért történt, hogy beteljesedjék az Úr szava, amit a próféta által mondott: »Íme, a szűz méhében fogan és fiút szül, és a nevét Emmánuelnek fogják hívni«. Ez azt jelenti: Velünk az Isten." (Máté 1,22-23)
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2020.11 2020. December 2021.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 594 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1572
  • e Hét: 5162
  • e Hónap: 25845
  • e Év: 228758
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.