Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Útravaló – 2020. december 5.
  2020-12-05 18:42:02, szombat
 
  Ahogy végignézett az embereken, megesett a szíve rajtuk, mert olyanok voltak, mint a pásztor nélküli juhok: elcsigázottak és kimerültek." Mennyi elcsigázott és kimerült embert látni naponta, akik a modern világ rabszolgáiként élnek! Mennyi emberi szenvedés jut el hozzánk a hírközlő eszközökön keresztül! És te mit teszel? Neked még megesik a szíved embertársaid szenvedése láttán? ,,Igen, a harmadik világ." De ilyen nincs, mert egy világban élünk és minden ember a testvérünk. Ádvent nemcsak az Istenre figyelés, hanem az egymásra figyelés ideje is. ,,Menjetek, és hirdessétek: Közel van a mennyek országa" - mondta Jézus a tanítványainak. Ma szeretnék odalépni egy kimerült embertársamhoz...

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
C. Horváth István Sándor elmélkedése 12.05
  2020-12-05 18:09:25, szombat
 
  Az adventi időben Jézus Krisztus születésének ünnepére készülünk. Várjuk, hogy újra belépjen emberi világunkba. Az Úr jövetele valóban örömhír az egész emberiség számára, amiről mi, keresztények nem hallgathatunk. A reményvesztetteknek, a csalódottságból kiutat keresőknek, az isteni igazságra szomjazóknak, a megváltást és megbocsátást váróknak érdemes volna elmondanunk az örömhírt: Közeledik a Megváltó! Jézus születése azt jelzi, hogy Isten nem hagy magunkra minket, s nem engedi, hogy bűneink miatt a kárhozatra jussunk. Jézus küldetése hozzánk, az ,,elveszett juhokhoz", a bűnösökhöz szól. A mi Urunknak az a szándéka, hogy visszavezessen minket az Atya szeretetébe. Örüljünk annak, hogy Isten keres minket, s higgyünk abban, hogy ránk talál! Imádkozva kérjük: Jöjj el, Urunk, Megváltónk és Üdvözítőnk! Jöjj el, és mutasd meg szeretetedet minden embernek!
A mai evangéliumban arról olvasunk, hogy Jézus betegeket gyógyít és tanít, azaz fáradhatatlanul végzi szolgálatát. Közben azt tapasztalja, hogy egymaga nem tud mindenkihez eljutni, ezért küldetést ad apostolainak. Azt kéri tőlük, hogy induljanak és az ő nevében gyógyítsák meg a betegeket és tanítsák az embereket, azaz folytassák az ő szolgálatát. Legyünk mi is az irgalmas Isten képviselői a világban!

Imádság
Uram, Jézus Krisztus! Te vagy az igazi fény. Te vagy az igazi világosság. Te vagy a világ világossága. Te vagy életem világossága. Te vagy az egyetlen, aki elhozhatod életembe a hit fényét, a remény világosságát és a szeretet ragyogását. Eljött az idő, itt a kedvező alkalom, most kell elindulnom a bűnbánat útján, a hit útján, a hozzád vezető úton. Uram! A karácsonyi ünnep öröme a veled való találkozásból születhet meg. Add, hogy megérkezzek hozzád és felismerjem, benned, a betlehemi Gyermekben az Istent, aki végtelenül szeretsz engem és minden embert.

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Padre Pio és Mamma Peppa találkozója. 1928. december 5-en
  2020-12-05 15:07:27, szombat
 
  PIO ATYA: "A FIÚNAK MEG KELL CSÓKOLNIA AZ ANYJA KEZÉT, ÉS NEM AZ ANYJA A FIÁNAK"
Maria Pyle amerikai kisasszony , miután Pietrelcinában tartózkodott, 1928. december 5-én visszatér Pio atya édesanyjával, Peppa- val San Giovanni Rotondoba, hogy karácsonyát fia, Padre Pio mellett töltse. A két nő időben megérkezett, hogy találkozzon a megbélyegzett kapucinnal a Santa Maria delle Grazie templom térén.
Padre Pio soha nem engedte, hogy anyja kezet csókoljon. Valahányszor megpróbálta megtenni, visszavette: - A fiúnak kell megcsókolnia az anyja kezét, nem pedig fordítva.
Ebből az alkalomból Peppa anya egy réteghez folyamodik, ahogy Maria Pyle egyik írásában elmondja:
"Peppa anya a látszólagos nyugalom alatt elrejtve nagy örömét, megfogta fia kezét, és mielőtt visszavonta, azt mondta:" Padre Pio, megcsókolom a kezed Libera néniért (első csók) és Pellegrina nénéért (második). csók), Filomena néninek (harmadik csók) "és így tovább körülbelül tíz vagy több feleség számára. És végül így szólt: ,,És most, Padre Pio, megcsókolom értem". Megpróbálta, de nem sikerült. Amikor lehajolt, hogy megcsókolja, Padre Pio hirtelen felemelte a kezét, és feltartva azt mondta: - Ezt soha. A gyermeknek meg kell csókolnia az anya kezét, nem pedig a gyermek anyjának ".

*
- Egyszer, egy nőcsoportban, akik arra vártak, hogy Pio atya átmenjen, történetesen az egyik erkölcstelen volt. Pio atya természetfeletti megérzésével szelíden így szólt: ′′ Vajon az, aki köztetek volt bátorsága bűnben követni Mária Magdolnát, KÉRLEK, legyen ereje bűnbánatban követni őt. Bárki, aki sárba esett, még megmenthető, ha van rá akarat."
E szavak hallatán az egyik nő térdre borult, bocsánatkérést kért, és megígérte, hogy új életet kezd. Pio atya azt mondta neki: ′′ Isten könyörülete határtalan, Jézus Krisztus vére pedig elmossa a világ minden bűnét.

*
- Csendet és csendet kell magad körül teremts, hogy meghalld Isten hangját." Pio atya

- HOGYAN IMÁDKOZUNK ? Pio atya tanácsai
....



- Jézus azt mondja nekünk: "Ne idegeskedj, csukd be a szemed és bízz magadban bizalommal"
Pio atya

- Minden embernek, aki a legjobb részt választja (Krisztusban él), át kell élnie Krisztus fájdalmait; van, akinek többet, van, akinek kevésebbet." Pio atya

- Jézus azt mondja nekünk: "imádkozz, ahogy tanítottalak" Pio atya

- Vigyázz, mert a dicsekvés olyan ellenség, amely soha nem gyengül. Pio atya

- Kezdd imával a napod. Soha ne hagyd el magad . Minden bizalom egyedül Istenbe helyezd.
(Pio atya gondolatai)

- Emlékezz arra, hogy nemcsak apa, hanem anya is van a Mennyországban. ′′ (Pio atya)

- Kérjük Szent Józseftől a kitartás ajándékát a végsőkig ". (Pio atya)

- Pio-atyáról szóló levél, amelyet kevesen ismernek
Valami hihetetlen történt egy eucharisztikus ünnepség alatt
Enrico Cerioni leírta a Padre Pio misén való részvételével kapcsolatos tapasztalatait Daniele Natale fráterhez írt levelében: "Amíg a hívekkel vártam, hogy Padre Pio eljöjjön a templomba, hogy megünnepelje a szentmisét, láttam , hogy két angyalsor jön ki a sekrestyéből. megelőzte: az Atya mellett volt a Madonna. Közeledett az oltárhoz, miközben az Istenanya egy oldalra állt.
Amint az " Introibo ad altare Dei " zsoltár elkezdődött, Padre Pio világítóvá vált, és az ünnep teljes időtartama alatt az is maradt . A magaslaton Jézus megjelent Padre Pio-val egyesülve: nehezen tudtam megkülönböztetni a két embert. Az úrvacsoránál a fúzió teljes lett, a szeretet kiáradása által ".
A férfi befejezi az írást, és megkéri Fra Daniele-t, hogy kérdezze meg Padre Pio-t, hogy amit látott, az csak fantasztikus képzelet volt, vagy megfelel-e a valóságnak.
Daniele testvér az Atya cellájába megy, és a levelet a kezébe adva megkérdezi tőle, hogy igaza volt-e annak a szellemi fiúnak. Az Atya lassan görgeti ezeket a sorokat, majd azt mondja: " Az első rész, amely az angyalok és a Madonna jelenlétét említi az oltár körül, ilyen." És csendben marad.
" Apa - mondja fra Daniele - , ha az első rész igaz, akkor a második is igaz ".
És Padre Pio egyetért egy bólintással.





Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Gyógyító üzeneteket visz a kórházakba a debreceni Katolikus
  2020-12-05 15:04:03, szombat
 
  Gyógyító üzeneteket visz a kórházakba a debreceni Katolikus Beteglátogató Szolgálat Alapítvány.
A debreceni Katolikus Beteglátogató Szolgálat Alapítvány lélekgyógyító kezdeményezéssel állt elő az idei adventben.
........


Mivel tudják, hogy szükség van a jó szóra - különösen most, amikor csökkentenünk kell a járványveszély miatt a személyes találkozások számát -, arra biztatnak, küldjünk néhány kedves mondatot, egy biztató idézetet kórházakban gyógyuló betegeknek és az ott dolgozóknak.
Az üzenetet el lehet juttatni postán keresztül a Katolikus Beteglátogató Szolgálat Alapítvány címére (4024 Debrecen, Haláp u. 2. tetőtér 10.), illetve a gyogyitouzenet2020@gmail.com e-mail-címre is (le is lehet fotózni, az alapítvány kinyomtatja). Végső esetben Debrecen területén házhoz is mennek az üzenetért személyesen, ha jelzik a gyogyitouzenet2020@gmail.com e-mail-címre.

Az akció november 29-től december 17-ig tart.
Forrás és fotó: Katolikus Beteglátogató Szolgálat Alapítvány

Magyar Kurír 2020.12.05
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
XIII. Béke bajnok Szent Adorján vértanú
  2020-12-05 14:58:30, szombat
 
  2020. nov. 28 Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Rosario desde Lourdes 2020.12.05
  2020-12-05 14:55:44, szombat
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Bányászhimnusz
  2020-12-05 14:53:43, szombat
 
  Mint hajdani bányamérnök hallgató, aki ezt a himnuszt ezerszer is elénekelte, nem tudtam kihagyni, hogy feltöltsem ezt a kisfilmet. Szolgáljon szép emlékként bányamérnök kollégáimnak. Szeretettel...

Videó Link

December 4. - Bányásznap - Felraktam a bányászsisakot, mellyel annak idején én is alászálltam a föld gyomrába és szeretettel elmondtam egy rózsafüzért azokért a kemény férfiakért akikkel annak idején együtt dolgoztunk! Különös szeretettel azokért imádkozom, akik balesetben vagy a munkahelyen szerzett betegségben idő nap előtt vesztették életüket, s akik most a mennyek országában ünneplik a bányászok védőszentjét Szent Borbálát! Tisztelettel, Csaba t.

Szerencse fel! Szerencse le!
Ilyen a bányász élete.
Váratlan vész rohanja meg,
Mint bérc tetőt a fergeteg.

Nem kincs után sóvárgok én,
Bányász kislányt óhajtok én.
Bányász kislányt óhajt szívem,
Ki szívében bányász legyen.

És hogyha majd a föld ölében
végóránkat éljük,
Isten kezében életünk,
Ő megsegít reméljük!

Te kisleány ne bánkódjál
Bányászként halni szép halál!
Egekbe szállani fel, fel!
Szerencse fel! Szerencse fel!
Szerencse fel!
 
 
0 komment , kategória:  kedvenc videóm  
Imádkozzunk együtt elsőszombaton Erdő Péter bíborossal
  2020-12-05 14:23:04, szombat
 
  Imádkozzunk együtt elsőszombaton Erdő Péter bíborossal a pandémia áldozataiért! - prímás vezetésével december 5-én, elsőszombaton délben.
A főpásztor a Budapest-angyalföldi Szent Mihály-templomban, a kihelyezett Oltáriszentség előtt vezeti imádságainkat, az Angelust, Ferenc pápa imádságát, és azt, amit ő maga írt a járvány idejére. Ezután a bíboros rózsafüzért imádkozik.

...... ........... ........... .....



...... ..............



...... .............



...... ............



...... ........... ..............



...... ........... ......


Szűzanya szentkép
.........



* * * *
- Magyar kurír HAZAI - 2020. december 5., szombat
A Magyar Kurír és az Új Ember közös imádságra hívott mindenkit a koronavírus-járvány megszűnéséért. Elsőszombaton, december 5-én Erdő Péter bíboros vezette az angyalföldi Szent Mihály-templomban az imádságot a pandémia áldozataiért és a járvány megszűnésért, melybe az online, élő közvetítés révén az országból és határainkon túlról is mód nyílt bekapcsolódni.
Az elsőszombati imádság a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkársága, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Magyar Kurír és az Új Ember szerkesztősége, Böjte Csaba, Csókay András és Szikora Róbert, a világesemény hírnökei, valamint Fodor Réka missziós orvos közös imafelhívásának rendkívüli alkalma volt.
Az első hullám enyhültével szüneteltek a járvány megszűnéséért folytatott déli imádságok, de annak újbóli erősödését érzékelve három héttel ezelőtt ismét lehetőség nyílt a déli közös fohászt közösen imádkozni, melyet naponta több százan követnek az online közvetítés segítségével a Magyar Kurír YouTube-csatornáján. A kezdeményezés célja, hogyha csak online közösségben is, de kifejezzük együttérzésünket és közelségünket a koronavírus-fertőzésben szenvedőkkel hazánkban és a határainkon túl.
...... ........


A december 5-ei, elsőszombati déli imádságot Erdő Péter bíboros, prímás vezette a budapest-angyalföldi Szent Mihály-templomban a kihelyezett Oltáriszentség előtt. Titkárával, Depaula Flavio atyával, Hodász András plébániai kormányzóval, Kuzmányi István diakónussal és a megjelent hívekkel együtt imádkozta el az Angelust, Ferenc pápa imádságát, és azt, amit ő maga írt a járvány idejére, továbbá a rózsafüzért.
Az imádságok megkezdése előtt Kuzmányi István főszerkesztő köszöntötte a bíboros, kifejezve, hogy az Operatív Törzs adatai szerint a járvány mélypontjára érkezett, az elmúlt napon 193-an adták vissza lelküket a Teremtőnek. Most a bíboros vezetésével kiemelten imádkozunk a járványban megbetegedettek, illetve elhunytak lelki üdvéért - mondta a diakónus
*
Erdő Péter személyes hangú buzdítást mondott, amit teljes terjedelemben közlünk:
Dicsértessék a Jézus Krisztus!
A mai evangéliumban (Mt 9,35-10,1.6-8) Jézus küldi a tanítványait, és nem is akármilyen feladattal küldi, hanem arra, hogy gyógyítsanak meg minden betegséget, űzzenek ki ördögöket, gyógyítsanak meg minden bajt.
Hogy lehet az, hogy Jézus ezt a megbízást adja, és még mindig itt van körülöttünk a betegség, sőt, sokan meg is halnak benne?
Maga Jézus is gyógyított betegeket, de nem gyógyított meg minden beteget, akivel a korában találkozott. Tudjuk, hogy Kafarnaumban meg is kérdezték tőle, hogy pont a saját származási helyén, azon a vidéken, ahonnan ő eredt, meg Názáretben, miért nem gyógyít meg ott is mindenkit? És ő azt válaszolja, hogy igen, a próféták idején is sok volt a beteg, de mégiscsak egyet-egyet gyógyítottak meg. Tehát a tanítványokat küldi arra, hogy gyógyítsanak, ad is rá hatalmat, de főleg arra, hogy az örök élet örömhírét hirdessék. És a gyógyításnak, a csodáknak ez a funkciója. Tehát nem azért jött Jézus közénk, hogy földi paradicsomot teremtsen, ahol már nincs szenvedés, nincs betegség, nincs halál, hanem meghirdet nekünk valami ennél nagyobbat, ,,a szem nem látta, fül nem hallotta" örök boldogságot, és ezt igazolják a csodái.Hát akkor itt a Földön mi a teendőnk? Nyilván az, hogy
szeressük egymást, és próbáljunk meg szeretni, próbáljunk meg segíteni úgy, ahogyan módunkban áll. Mert ezen múlik majd az örök sorsunk.
Ilyen lélekkel fogadjuk a mostani járványos időszak megpróbáltatásait is, és ilyen lélekkel imádkozzunk azon, hogy ez a betegség mielőbb elmúljon közülünk.
A fohászok elimádkozása után a kihelyezett Oltáriszentség előtt Erdő Péter vezetésével imádkozták el a jelenlévők az örvendetes rózsafüzért.

 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Adventi ráhangoló: - Advent 1. hete, szombat 12.05
  2020-12-05 14:07:51, szombat
 
  Jézus 3 dologra bízza meg tanítványait
Jézus irgalmas, és segít a nép nyomorán.
Ég-e még a lámpásom? A benned lévő Isteni tűz?. Világítasz -e a helyeden? Azon a helyen, ahol vagyok világítok-e?

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Advent  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2020.11 2020. December 2021.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 594 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1399
  • e Hét: 3169
  • e Hónap: 15845
  • e Év: 249592
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.