Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
A tábornok lánya és én
  2020-06-30 13:21:51, kedd
 
  Elisabeth Campbell századost holtan találják a laktanya-udvaron. A nyomozás során kiderül, hogy Elisabeth kéjgyilkosság áldozata lett.
http://s13.images.www.tvn.hu/2020/06/30/13/15/www.tvn.hu_
0a2e245596ba67110fe5ed1fcd92635d.jpg
A szálak a múltbeli történésekhez vezetnek, amikor a csinos és rendkívül okos, tehetséges katonalányt csoporttársai félholtra ERŐSZAKOLTÁK egy éjszakai katonai gyakorlat során. A politikai pályára készülő, híres Campbell tábornok mindent elkövetett azért, hogy ki ne derüljön lányának - csoportos- brutális MEGERŐSZAKOLÁSA. Meglátogatta a kórházban és arra kérte, hogy ne gondoljon a történtekre! Felejtse el! Tette ezt annak ellenére, hogy a lányt fizikai sérülésein kívül még sokáig (nemi betegség miatt is) kezelni kellett, valamint terhesség-megszakításra is sor került. LELKI SÉRÜLÉSEI AZONBAN SOHA NEM TUDTAK BEGYÓGYULNI.
Brenner (John Travolta) a Bűnügyi Főosztály nyomozója, a film végén kimondja a végső igazságot a TÁBORNOK APÁT VÁDOLVA saját lányának meggyilkolásával. Mondván, hogy:. ,,... azzal, és akkor ölte meg Elisabethet, amikor a CSOPORTOS ERŐSZAKOT KÖVETŐEN arra kérte a kórházban, hogy, felejtse el mindazt, ami vele történt."...
Elizabeth személyisége akkor olyan törést szenvedett, hogy sajátlagos módon bosszulta meg férfi katonatársain az őt ért brutális ERŐSZAKOT, amibe majdnem belehalt... Halála előtt még tett egy végső kísérletet arra, hogy megnyerje POLITIKAI PÁLYÁRA KÉSZÜLŐ APJA EGYÜTTÉRZÉSÉT. Azonban apja ismét magára hagyta...

Pontosan így hagytak engem is magamra 17 éves koromban azok, akiket szüleimnek hittem... Sőt, az játszott a titkosszolgálatokra, aki anyámnak volt anyakönyvezve. Közben, nekem is el kellett felejtenem, hogy csak egy szörnyű nemi ERŐSZAKKAL tudtak eltávolítani szerelmem közeléből. Aki elhitte, hogy nem volt türelmem megvárni őt és ezért odaadtam magamat másnak. Soha többé nem volt alkalmam beszélni vele, hogy elmondhattam volna az igazságot. Azt, hogy házasságra kényszerítettek - kiskorúságomat kihasználva - SZÜLŐI ENGEDÉLLYEL az ERŐSZAKOLÓHOZ, elevenen eltemetve ezzel egy olyan házasságba, amelyikben törvényesen is joga volt 5 éven keresztül MINDENFÉLE TESTI ERŐSZAKRA, a férjnek álcázottnak! A lelkemet azonban soha nem tudta megérinteni... Szerelmes LELKEM éveken keresztül valahol fölöttem lebegett láthatatlanul és talán ezért, ÉRINTETHETETLENÜL. Így tudtam TÚLÉLNI az összes TESTI ERŐSZAKOT...

Az a legelviselhetetlenebb, hogy minderről még mai napság sem lehet őszintén beszélni, de még írni sem!
*
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2589872654382048&set=a.57438879259712 1&type=3&theater
*
Bóna Mária Ilona
*

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A megtorló hatalom 1990-ben átmentve hatalmát
  2020-06-30 13:17:58, kedd
 
  ... MÉG MAI NAPSÁG IS KÍMÉLETLENÜL KEGYETLEN AZ 1956-OS KÖLYÖKHARCOSOKKAL és a MÉG ÉLŐ SZEMTANÚKKAL SZEMBEN.

MAGAMRA HAGYTAK engem is 1956 után 10- de legfőképpen 17 éves koromban azok, akiket szüleimnek hittem...
Sőt, az játszott a titkosszolgálatokra, akit ANYÁMNAK ANYAKÖNYVEZTEK! Közben, el kellett (volna) felejtenem, hogy csak egy szörnyű nemi ERŐSZAKKAL tudtak eltávolítani szerelmem közeléből. Aki elhitte, hogy nem volt türelmem megvárni őt és ezért odaadtam magamat másnak.
Soha többé nem volt alkalmam beszélni vele, hogy elmondhattam volna az igazságot. Azt, hogy házasságra kényszerítettek - kiskorúságomat kihasználva - SZÜLŐI "ENGEDÉLLYEL" az ERŐSZAKOLÓHOZ, elevenen eltemetve ezzel egy olyan házasságba, amelyikben törvényesen is joga volt 5 éven keresztül MINDENFÉLE TESTI ERŐSZAKRA, a férjnek álcázottnak!

A lelkemet azonban soha nem tudta megérinteni... Szerelmes LELKEM valahol fölöttem lebegett láthatatlanul és talán ezért, ÉRINTETHETETLENÜL. Így tudtam TÚLÉLNI az összes TESTI ERŐSZAKOT...
Az a legelviselhetetlenebb, hogy minderről még mai napság sem lehet őszintén beszélni, de még írni sem!

Bóna Mária Ilona
*
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2589872654382048&set=a.57438879259712 1&type=3&theater
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fekete István születésének 100. halálának 50. évfordulója
  2020-06-23 20:33:38, kedd
 
  FEKETE ISTVÁN (Gölle, 1900. január 25.[1] - Budapest, 1970. június 23.) az egyik legkedvesebb íróm, aki januárban lett volna 100 éves! Milyen érdekes, hogy ezt nem igazán ünnepelte az aktuális kultúrpolitikáért felelős illetékes, viszont a halálának 50. évfordulóját igen!
Az összes legkedvesebb könyve közül a legutóbbi időkben a ZSELLÉREK a leg-leg-leg... számomra!!!
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=256493&kid=105543&sort=

Aztán, az is milyen érdekes, hogy éppen ezt nem teszik ki a könyvesbolt polcára!?
2012-ben kiadták újra az összes művét és szépen ott sorakoznak az újonnan megnyílt pesterzsébeti Líra Könyvesbolt polcán... Csak a Zsellérek hiányzik... Rákérdezek és a válasz: "Már elfogyott, de megnézem, talán van még egy a raktáron." Volt. Egy héttel később is "talán még volt egy a raktáron.

A Zsellérekben egy szegény falusi fiú (Zsellér Péter) és a falu uradalmi birtok tiszttartó fiának (Ughy László) a barátságáról szól. Közvetlen az első világháború befejeztétől, és a Tanácsköztársaság is megtörténik, amiről úgy ír Fekete István, mint valami nagyon rosszról! (Talán ezért a könyv dugdosása?)
No, de könyörgöm, állítólag rendszerváltozás van már 30. éve?!
Valaki elmondhatná a könyvesbolt vezetőjének! Az is lehet, hogy igazodik a pesterzsébeti - magát szocialistának hazudó - a szavazópolgárok akaratából: ,,örökös" - polgármesteréhez?
Igaz is, Pesterzsébeten megállt az idő kereke és 2010 óta itt landol az összes máshonnan kiszorult új-kapitalista- munkásosztály-áruló politikusféleség! Valóságos "vörös zónává" változtatva ezzel Budapest XX. kerületét.
*
Pedig ebből a könyvből lehetne tanulni sok-mindent!
Például, a nagy-városban továbbtanuló falusi gyerekek
- NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS-TUDATÁT és
- az egymásra utaltság-szülte EGYÜTTMŰKÖDÉSI KÉSZSÉGET ÉS AKARATOT!!!
- Azt, amilyen harmóniában élhet - egymást segítve - magyar- v. zsidó- származású gazdag, v. szegény...
- Nem számít csak az életrevalóság és
- az ÖNÁLLÓSÁG FELELŐSSÉGE, amint
- a TUDÁST MEGSZEREZVE VISSZATÉRNEK A FALUBA,
hogy hasznára lehessenek földijeinek...
És, amilyen hálás ezért a falu közössége!?
Az, valami felemelő érzés volt, miközben olvastam erről!!!
Erre lenne szükség manapság is!!!
- Meg ÖNKÉNTES gazdatársulásokra, és a megtermelt felesleg számára raktározásra alkalmas tárolókra- pl.: gabonatárolókra...
Mindezt megszervezte A KÖNYV FŐHŐSE: Zsellér Péter, a szegény falusi gyerek, miután befejezte tanulmányait és visszament a falujába...

Itt jut eszembe, hogy ekkor még működött az, amit erről oly csodálatosan fogalmazott meg másik legkedvesebb teológus-író-nevelő-pedagógus-lelkipásztor: RAVASZ LÁSZLÓ:
- "Isten teremtette az egyéniséget...azért, hogy a közösségnek szolgáljon; a közösséget azért, hogy az egyéniséget hordozza, táplálja és kivirágoztassa."

Mindez azért működhetett, a trianoni békediktátum okozta lelki sokk és krízis után is, mert Horthy Miklósnak olyan csodálatos oktatási- és kultuszminisztere volt, mint Klebersberg Kuno, aki a KULTÚRÁT, MINT A LEGFONTOSABB STRATÉGIAI ESZKÖZT HASZNÁLTA a magyarság magára találására és lelki- szellemi gyógyulására, felemelkedésére.

A Zsellérek c. könyv 1939 és 1944 között hét kiadást ért meg és több tízezer példányban talált olvasóra. Aztán, 1946 tavaszán a Zsellérek indexre került.
FEKETE ISTVÁN, 1954-ben újraolvasva a saját könyvét - amiből neki nem is volt saját példánya - ezt írja: "egyszuszra végigolvastam"..."ordít a második kötet után".
A folytatásról, persze szó sem lehetett. A Zsellérek újabb kiadására is 2002-ig kellett várni! Miért? Bizony-bizony azért, mert az őszirózsás forradalomról, a bolsevizmusról úgy ír, ahogy... Bántotta, hogy annyira felszínre jöttek az alantas- szándékok és emberek, hogy beköltözött velük az emberek lelkébe a félelem. Minél több ÉRDEME volt valakinek, annál jobban kellett félnie! Ez az egész olyannyira ellenszenves volt Fekete Istvánnak, hogy még az őszirózsát is megutálta egy életre...
*
MAI NAPSÁG IS SZÜKSÉG LENNE ILYEN TÖRTÉNETEKRE, mint a ZSELLÉREK!!! Legyen áldott Fekete István, hogy ilyen könyvet/könyveket alkotott!!!
Nem véletlenül mondta BUBIK ISTVÁN a halála előtti október 23-án a Hír TV-ben a vele készült interjú során, hogy:
- "... figyelmezzetek az írókra, mert ők előre megérzik a változást és a sorsdöntő eseményeket..!.".
*
Bubik is pesterzsébeti volt és történetesen az egyik nagybátyám szomszédságában építkezett... Amikor ezt megtudtam, terveztem, hogy megkeresem őt az írásaimmal. Pont azon a szombatra virradóra érte őt a végzetes baleset, amikorra terveztem ezt a találkozót vele... Csakhogy erről ő nem tudhatott semmit! (Hiszen, nekem akkor még mobil telefonom sem volt és a vezetékest meg lehallgatták és ezért nem használtam...Tehát, én nem tudtam vele egyeztetni. Úgy terveztem, hogy ismét meglátogatom nagybátyámat és, tőle átmegyek Bubikékhoz, ha egyáltalán otthon lesz náluk valaki.)
*
Bubik Istvánnak azon a szombat de. 9 órakor egy régi zenész barátjával lett volna találkozója. (Ezt egy rádiós- zenés portréműsorban mondta el zenész barátja.)
Ezért nem bírta Bubikot maradásra az a szállodai szoba sem, amit kivettek számára színész kollégái... ZENÉSZ BARÁTJÁVAL azt akarták megbeszélni, hogyan JÁRJÁK majd az ISKOLÁKAT, ZENÉS TÖRTÉNELEM- és MAGYARÓRÁKAT TARTVA...
EZT NEM ENGEDHETTE MEG NEKIK A KOMMUNISTÁBÓL LETT VAD-KAPITALISTA HATALOM! TÖRÖLTÉK AZ ÉLŐK SORÁBÓL, mint ahogy már oly sok művészt a III/III-asok és jogutódaik!
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A trianoni békediktátum üzenete a mának
  2020-06-07 01:05:13, vasárnap
 
  TRIANON ÜZENETE A MÁNAK
Vissza kell utasítani a - "KOLLEKTÍV BŰNÖSSÉG"- elve alapján - a TRIANONBAN hozott "BÉKE"-DIKTÁTUMOT!!!
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=1022833&aid=278217

A TRIANONI BÉKEDIKTÁTUM ÜZENETE A MÁNAK:
Történelmi tény, hogy a szocialistának sulykolt államot valójában a saját magyar vezetői vitték csődbe, ami törvényszerűen következett be. De nem (csak) azért, mert ,,nemzetközileg előkészítették", hanem azért, mert az a hatalmas FÜGGETLENÍTETT párt- kisz- és szakszervezeti apparátus nem csak
- a vállalatok élén, hanem
- a járási-
- megyei-
- városi-
- fővárosi (minden kerületében lévő: össz. 22 kerületi)
- települési
szervezetei, irodaházai: infrastrukturáli s- fenntartási költségeivel; irodistái- és saját kiemelt bérezésükkel, reprezentációs költségeikkel és-a -többi...
FELEMÉSZTETTE, FELÉLTE a dolgozó nép által megtermelt nyereséget, bevételt...
Ez volt a valódi OK!

Vagyis, valójában az ÁLLAMCSŐD elkerülése miatt vettek fel hitelt, mert nem tudtak lemondani a függetlenített PÁRT- KISZ- és szakszervezeti titkárok, titkárságok azokról az anyagi előnyökkel járó előjogokról, amit a hatalom biztosított számukra.
Ezzel idézték elő azt az OKOZAT-ot, ami miatt RENDSZERT KELLETT VÁLTOZTATNI.

Ez az a TÖRTÉNELMI TÉNY,: amiről még a magukat hazamentő nemzetinek sulykoló politikusok - HELYTELENÜL - mint OK-ról szónokolnak folyamatosan évtizedek óta - mai napság is.

Sajnos, akik a VALÓDI TÉNYEKET, vagyis a KIVÁLTÓ OKOKAT meg merik fogalmazni, azokat ellehetetlenítik a PAKTUM értelmében.
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1637212192981437
*
. Ugyanis, az 1990-es, akkori politikai ,,elitből" jobb- és baloldalon kicsapódó politikusok - a nép tudta és beegyezése nélkül - megkötötték egymással azt a PAKTUMOT, amelyben arra tettek ígéretet, hogy senkinek sem eshet bántódása a magyarországi szocialistának hazudott állam csődbe vitele miatt!
*
FELELŐS FELNŐTTKÉNT, GONDOLJUNK BELE: felért második TRIANONNAL
- a szocialistának hazudott állam csődjének előidézése;
- az "új" munkás-parasztságra épített rendszer fölszámolása az ezekben a gyárakban dolgozó munkások utcára kerülésével, akik nem rendelkeztek sem anyagi- sem ismereti, sem kapcsolati tőkével az újrakezdéshez;
- az 1945 utáni államosított gyárak és üzemek 1988-tól történő kiárusítása a maradék kis ország határain belül megmaradt magyarságot, a MUNKÁS-PARASZTSÁGHOZ tartozó rétegét érintette végzetesen!

A PRIVATIZÁCIÓNAK nevezett kiárusítással a VÉTLEN MAGYAR NÉPET BÜNTETTÉK VEZETŐI HELYETT, PONTOSAN ÚGY, MINT AZ I. VILÁGHÁBORÚBAN VALÓ RÉSZVÉTELÉRT!

Nagyon-nagy tévedésben él az, aki azt hiszi, hogy valaha is elévülhet a Trianonban - a ,,KOLLEKTÍV BŰNÖSSÉG"-elve alapján - az össz-magyarságot büntető békediktátum felülvizsgálata!

Elgondolkodtató, hogyan lehetett a ,,KOLLEKTÍV BŰNÖSSÉG"-elve alapján, az össz-magyarságot büntetni egy olyan háborúban való részvételért, amelyikben 55 ÉV VOLT A HADRAFOGHATÓSÁGI KORHATÁR? Ez azt jelentette, ha valaki nem teljesítette a behívó parancsot, akkor statáriálisan (azonnal) KIVÉGEZHETTÉK!

http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=1022833&aid=278217

Éppen ezért, ennek, az egész magyar nemzetet sújtó büntetésnek a FELÜLVIZSGÁLATA SOHA NEM ÉVÜLHET EL!
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kollektív bűnösség visszautasítása
  2020-06-07 01:03:03, vasárnap
 
  A KOLLEKTÍV BŰNÖSSÉG ELVÉNEK ÉRVÉNYESÍTÉSÉT VISSZA KELL UTASÍTANI, DE NEM CSAK A TRIANONI BÉKEDIKTÁTUM MIATT, HANEM AZ UN. RENDSZER-VÁLTOZTATÁS MIATT IS

Ez a nemzetcsonkítás több szempontból is igazságtalan!

1. A SZARAJEVÓI MERÉNYLETNEK, mint PROVOKÁCIÓNAK, HÁBORÚ volt a célja, ami ÜRÜGYÜL szolgált a hatalmas közép-európai birodalomnak, a Monarchia - és ezen belül a Magyar Királyságnak a LEGYŐZETÉS UTÁNI FELSZABDALÁSÁRA ÉS SZÉTOSZTÁSÁRA.


2. KÖTELEZŐ hadrafoghatósági korhatár az egész Monarchiában 18-55 év volt!!!!. Ez azt jelentette, hogy aki nem teljesítette a behívó parancsot, azt statáriálisan (azonnal) kivégezték!


3. Ennek ellenére, mégis egyedül Magyarországot, (vagyis, nem a Magyar királyságot) büntették a háborúban való részvétele miatt. A KOLLEKTÍV BŰNÖSSÉG-elvére hivatkozással!


4. 1918. október 16-án az osztrák császár kiáltványában kijelenti, hogy Ausztria szövetséges állammá alakul át és minden nép saját területén szövetséges államot hoz létre. A Kiáltványban hangsúlyozta, hogy az átalakulás nem vonatkozik a MAGYAR KORONA ORSZÁGAIRA!


5. Október utolsó napjaiban már kikiáltották az önálló délszláv- és csehszlovák államot.


6. Bécsben, a Reichsrat (Birodalmi Tanács) német képviselői bizottságot hoznak létre a Monarchia felszámolására. 1918. október 30-án az új állam címerét és zászlaját is megszavazták.


7. 1918. szeptember 31-én "Magyarországon" is győzött a ,,őszirózsás" forradalom. EZZEL, KIJELENTHETJÜK, HOGY MÁR MINDEN ELDŐLT 1918-BAN, amit 1920-ban a trianoni békediktátummal rákényszerítettek a magyarságra..

8. A MAGYAR KIRÁLYI KORONA ORSZÁGÁT és a benne élő magyarságot elárulta uralkodója, majd minden további ország-vezetője. A kollektív bűnösség-elve alapján hozott döntéseket vissza kell VISSZAMENŐLEG is utasítani!
*
(Folytatása következik.)
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aki nem dolgozik, ne is egyék
  2020-06-06 01:22:43, szombat
 
  "AKI NEM DOLGOZIK, NE IS EGYÉK!" - szólt a rákosista szlogen az 1945 utáni években. Az alábbi linken látható fotóról ELHALLGATOTT TRAGIKUS TÖRTÉNELMI TÖRTÉNÉSEK jutnak eszembe, amiről nem tud az utókor!
http://xfree.hu/album_show.tvn?aid=278479
A II. világháborúban megözvegyült matrónákat neveztek a kommunisták ,,ingyenélőknek", mert ,,nem dolgoztak"!
- A háború előtt, többnyire férjeik vállalkozásába besegítve, ellátták a háztartást, elvégezték a ház körüli munkákat, gyermekeket neveltek, idős- beteg szülőket gondoztak, stb...
- A háború után, ezeket az özvegyeket is megfosztották minden vagyonuktól, majd az így kisemmizett asszonyok egészségügyi és minden ellátás nélkül maradtak.
- Ha a háborúból hazatérő fiaik, vagy vejeik magukhoz vették őket és miután kiállítottak számukra ,,NINCSTELENSÉGI BIZONYÍTVÁNY"-t, akkor járt nekik a fiúk, vagy vejük munkahelye utáni TB-ellátás. De még ekkor is, mint háztartásbelinek, htb-nek ,,ingyenélő" volt a társadalmi státusza.

Az ilyen lelketlenül végrehajtott ,,EGYENJOGÚSÍTÁSI" politika is hozzájárult ahhoz, hogy az emberek lelki analfabétákká váljanak. A háború után FELNŐTT IFJÚ nemzedék anyái azt hitték, ha: etetik, itatják, ruházzák, pénzelik gyerekeiket, és rábízzák, un szakemberekre a nevelésüket, míg ők "dolgoznak" már eleget is tettek szülői kötelezettségüknek.


Az apák is kirekesztettként élték meg saját szülővé válásukat. Azzal, hogy asszonyaik ugyanúgy részt vettek a társadalmi munkamegosztásban, mint ők, ugyanakkor továbbra is a nő feladata maradt a háztartás, a család körüli feladatok elvégzése: a férfiak valósággal feleslegessé váltak otthon és a kocsmákba menekültek. Ott azután, a többi presztízsvesztett cimborával jól meg lehetett tárgyalni a világ ilyetén alakulását. Miután a kocsmai "illendőség" alapján mindenki fizetett egy-egy kört, így hamar el lehetett jutni a mindent kirekesztő részegségig.


Így nőtt föl az anyátlan-apátlan nemzedékek sora. Az ilyen körülmények között fölnövekvő gyermekek - a szeretet utáni hiábavaló vágyakozás elviselhetetlen hiányérzetét mindenféle drogokkal, pótcselekvésekkel próbálták tompítani...
Közben, kihaltak a hitük, hivatásuk, szeretteik és hazájuk mellett kiálló férfiak; kipusztultak a családot- otthont teremtő erők, amelyek nélkül csak haldoklik nemzetünk!"
*
Bóna Mária Ilona
*
https://www.pecsma.hu/top/amikor-noktol-hemzsegtek-a-pecsi-szenbanyak/?fbclid=IwA R3X0dARCp8lxEIEYMvGhNTwpcvR8R_-uXvgFPWDmKghcwXHf0Dny5fQ0Y8
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elsikkasztott országrészek I. világháború ürügyén (Trianon)
  2020-06-05 01:24:25, péntek
 
  ELSIKKASZTOTT ORSZÁGRÉSZEK az I. VILÁGHÁBORÚ és a ,,KOLLEKTÍV BŰNÖSSÉG" ÜRÜGYÉN
1867 és 1918 között fennállt különleges, kettős (dualista) állam, pontosabban államszövetség, reálunió volt Közép-Európában. Két fele a MAGYAR KIRÁLYSÁG és az OSZTRÁK CSÁSZÁRSÁG volt, melyek a közös uralkodó és a közös ügyként igazgatott külügy, hadügy és az ezekkel kapcsolatos pénzügyek által összekapcsolt önálló államok voltak. HATALMAS KÖZÉP-EURÓPAI BIRODALMAT alkotott a Monarchia!

http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=278217&kid=1051086&sort=

Ma már tudjuk, hogy mennyire érdeksérelmére volt ez más birodalmaknak. Nem véletlen a HÁBORÚS PROVOKÁCIÓ sem 1914-ben SZARAJEVÓBAN!

A MONARCHIA belépett a háborúba és ezzel egy-időben, beléptetve a MAGYAR KIRÁLYSÁGOT! Elgondolkodtató, hogy ezt a háborút a MONARCHIA veszítette el, akkor miért csak a MAGYARSÁGOT büntették a "KOLLEKTÍV BŰNÖSSÉG"-elve alapján?
A vétlen magyarság KÖTELEZŐ hadrafoghatósági korhatára 18-55 év közötti férfiakra vonatkozott. Ha valaki nem teljesítette a behívó parancsot, statáriálisan (azonnal) kivégezhették!!! Pontosan ezért vissza kell utasítani a "kollektív bűnösség-elve alapján meghozott TRIANONI BÉKEDIKTÁTUMOT, melynek FELÜLVIZSGÁLATA SOHA NEM ÉVÜLHET EL!

Sajnos, a győztes nagyhatalmak - élén Wilson elnökkel - már 1918-ban ELDÖNTÖTTÉK a MAGYAR KIRÁLYSÁG FELDARABOLÁSÁT. A világháború csak ürügy volt, hogy megtehessék!

Károly király ezt követően már hajlandó lett volna a Monarchia szerkezetének megváltoztatására. Ettől a magyar miniszterelnök elzárkózott és minden olyan javaslattól, ami a Magyar Királyság területi integritását megbontotta volna.

Azonban, Bulgária kapitulációja után, a magyar miniszterelnök, 1918. szeptember 28-án konkrét békejegyzékkel fordult az antant-hatalmakhoz. Wilson október 18-án kijelentette, hogy már nem érvényesek a korábban megadott békejavaslatok pontjai, amely alapján elkészült magyar békejegyzék.

Október 16-án az osztrák császár ,,legfőbb kézirat" c. kiáltványában kijelenti, hogy Ausztria szövetséges állammá alakul át és minden nép saját területén szövetséges államot hoz létre. A lengyel területek, pedig csatlakoznak a néhány nappal korábban létrejött Lengyelországhoz.
A kiáltvány hangsúlyozta, hogy az átalakulás nem vonatkozik a MAGYAR KORONA ORSZÁGAIRA!

Viszont, miután Wilson elutasította a Monarchiával kötendő békét, a Monarchia különböző részeiben: Zágrábban, Prágában, Krakkóban megalakultak a nemzeti tanácsok, és kezdték végrehajtó hatalmi rendszerüket kiépíteni. Október utolsó napjaiban már kikiáltották az önálló délszláv- és csehszlovák államot.
Időközben, Bécsben, a Reichsrat német képviselői bizottságot hoznak létre a Monarchia felszámolására. 30-án az új állam címerét és zászlaját is megszavazták.
Miután mindez már lezajlott, szeptember 31-én Magyarországon is győzött a ,,őszirózsás" forradalom.

Október 16-án I. Károly osztrák császár kiáltványban bejelenti föderatív alapon való átalakítását. A föderalizálás (központosítás) nem vonatkozott a Magyar Korona országaira és nem érinti a magyar-horvát viszonyt.

Wekerle Sándor, a magyar képviselőházban bejelenti az 1867-es, XII-es kiegyezési törvénycikk módosítását és a personalunió alapjaira való helyezkedést. Ezzel hivatalosan is megszűnik az Osztrák-Magyar Monarchia.

MÁR MINDEN ELDŐLT 1918-ban! Mindaz, amit végül Trianonban aláírtak 1920-ban!

Mégis azt gondolom, hogy VISSZA KELL UTASÍTANI a - ,,KOLLEKTÍV BŰNÖSSÉG"- elve alapján hozott - TRIANONI BÉKEDIKTÁTUMOT!
Éppen ezért, a TRIANONI BÉKEDIKTÁTUM FELÜLVIZSGÁLATA SOHA NEM ÉVÜLHET EL!
*
Bóna Mária Ilona
*


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország az egyetlen olyan ország,
  2020-06-05 01:16:45, péntek
 
  ... amelyik önmagával határos.

http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=278217&kid=1022836&sort=

*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2020.05 2020. Június 2020.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 8 db bejegyzés
e év: 89 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 96
  • e Hét: 719
  • e Hónap: 3845
  • e Év: 35575
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.