Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Élet felső fokon
  2021-01-20 21:37:38, szerda
 
  Élet felső fokon

,,Ezért vannak az Isten trónusa előtt, és imádják őt éjjel és nappal az ő templomában,
és a trónuson ülő velük lakik." (Jel 7,15)

A vén megszólal, s szavai leírják, hogy milyen is a megváltottak élete. Olyan emberekként ábrázolja őket, mint akik átutazták a pusztaságot, s végül megérkeznek a óz ígéret földjére. Amiben hiányt szenvedtek, azt most megkapják. Amit elszenvedtek, azt most elfelejtik. A nagy ünnepség megkezdődik. És az Isten színe előtt végzendő véget nem érő szolgálat betölti minden nappalukat és éjjelüket.
Jóllehet az összes népből, törzsből és nyelvből jön a megváltottak sokasága, élményük és az a boldogság, amelyben részesülnek, a zsidó Biblia szempontjából van körülírva. Minden nép megkapta a világosságra a meghívást, de a világosság Izráelben ragyogott fel. Csak az Izráelbe történő bekebeleztetés révén van megváltás a nemzeteknek. Az egyház az új Izráel, de mégiscsak Izráel.
Eljövendő életünk mégis élet lesz. A keleti vallások (hinduizmus, buddhizmus), amelyeket most importáltak Észak-Amerikába - kissé átalakítva a mi fogyasztásunkra -, a Nirvánáról beszélnek. Az elképzelhető legmagasabbrendű állapot számukra az áldott semmi, midőn a lángok kialszanak, és az élet belemerül az örök feledésbe.
A keresztyén ember Bibliája nem ad élesen kihúzott tervrajzot az eljövendő életről. Eleget hallunk azonban ahhoz, hogy tudjuk: a jövő egyfajta felső fokon élt életet jelent. A láng fényesebben ég majd, mint valaha. Nemhogy elapadna életünk, inkább a hullámok taréját lovagoljuk majd meg.
,,Imádják őt éjjel és nappal az ő templomában." (Az angol bibliafordítás így hangzik: ,,Szolgálják őt..." - A ford. megj.) Az a lelki szolgálat, amelyik ebben az életben megkezdődött, ott folytatódik, véget nem érően és megszakítás nélkül.
A fiatal és éretlen keresztyénekben ez a gondolat az unalomtól való félelem érzését kelti. És nagyon nehéz megmagyarázni az éretleneknek is világosan és érthetően, hogy itt valójában egy örökké növekvő és virágzó életről lesz szó. Az unalom a gazdag és rest emberek életének átka, mert nincs semmi unalmasabb annál, mintha saját vágyaink kielégítéséért élünk. A jövő azonban egy vég nélküli közösség végtelen számú emberrel és angyallal, magának Istennek az állandóan felüdítő jelenlétében.

Napi gondolat

A mi ragyogó és tevékeny jövőnknek mely szempontjai késztetnek arra, hogy dicsőítsd Istent?

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A megszámlálhatatlan sokaság
  2021-01-20 21:20:52, szerda
 
  A megszámlálhatatlan sokaság

,,Ezek után láttam: íme nagy sokaság volt ott, amelyet megszámlálni senki sem tudott, minden nemzetből és törzsből, népből és nyelvből, a trónus előtt és a Bárány előtt álltak fehér ruhába öltözve, kezükben pedig pálmaágak..." (Jel 7,9)

Ebben a látomásban Istennek valamennyi gyermeke odakerül Isten trónja és a Bárány elé.
Van valami ebben a megszámlálhatatlan sokaságban, ami örömujjongásra késztet bennünket. Jézus ezt mondta: ,,Én pedig, ha felemeltetem a földről, magamhoz vonzok mindeneket." (Jn 12,32) Itt vannak hát ők. Uram, te hű vagy ígéretedhez!
Az egymás ellen harcoló fajokból, az egymást gyilkoló törzsekből, az egymást elnyomó országokból és az egymás nyelvét nem értő emberek közül jöttek. De most itt vannak. Egy sokaság, amelyet senki nem tud megszámolni, olyan összhangban, amelyet el sem tudunk képzelni.
Mindezekből a nemzetekből, törzsekből, népekből és nyelvekből vannak. A közöttük lévő egység felülmúl mindent, ami látszólag elválasztotta őket a világban. Nem a nemzetükhöz, törzsükhöz, népükhöz és nyelvükhöz voltak hűségesek. Jézus volt az uruk, neki fogadtak hűséget. Hitük az egy, szent, egyetemes és apostoli hit volt.
A látomás szemünk előtt lebeg, és szívünk bátorságot merít, mert a keresett egységet még mindig olyan nehezen tudjuk kifejezni. Úgy látszik, újból és újból be kell érnünk a régi nemzeti, törzsi és nyelvi egységekkel. Bűneink még mindig sírásra késztetnek minket, az ő ruháik azonban fehérek. A győzedelmes élet még mindig nincs a hatalmunkban, hisz roskadozunk és ógunk- mógunk, ők azonban kezükben pálmaágakkal üdvözlik a királyt, aki a győzelmet hozza.
A 144 000 és a megszámlálhatatlan sokaság nem két különböző csoport. Azok ők - mindkét csoport tagjai -, akiket az angyal kedves szavakkal így hív: ,,a mi Istenünk szolgái". Az első látomásban láthatjuk, hallhatjuk és hihetjük, hogy Isten kiválasztja, oltalmazza és ismeri azokat, akik az övéi. A második látomásból örömmel tudhatjuk meg, hogy Isten legyőzhetetlen kegyelmének gyümölcse egy akkora sokaság, amelyet senki emberfia nem számolhat meg. Dacára minden akadálynak és minden megosztottságnak, senki sem tudja majd megszámolni azt a sokaságot, akik Isten hűséges kegyelméről fognak énekelni.

Napi gondolat

Milyen tanulságokat vonhatsz le a trón előtt álló nagy sokaság képéből? ,,Csatlakozz" a sokasághoz, amelyik dicsőíti Istent, a 12. vers szavait használva.

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2020.12 2021. Január 2021.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 70 db bejegyzés
e év: 2303 db bejegyzés
Összes: 35816 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1219
  • e Hét: 5725
  • e Hónap: 67394
  • e Év: 186486
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.