Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Égési sérülésekre otthon- természetes anygokkal
  2021-01-27 22:37:30, szerda
 
  Aki rendszeresen süt és főz, gyakran megtapasztalja a konyhai baleseteket. Hiszen aki késsel dolgozik, könnyen elvághatja a kezét vagy az ujját, aki forró tűzhely közelében álldogál, sürög-forog, megégetheti magát. Csak az nem szenved el soha semmilyen konyhai balesetet, aki nem ténykedik a konyhában.

A konyha sokak számára az egyik legkedveltebb hely, hiszen a lakásnak eme helyiségében készítjük a finomabbnál finomabb ételeket a család számára. Ha viszont sokat sütünk és főzünk, akkor óhatatlan, hogy néha elszenvedünk kisebb-nagyobb balesetet. Cikkünkben olyan természetes gyógymódokat mutatunk be, melyek segítenek csillapítani az égési sérülések okozta fájdalmat, és gyors gyógyírt jelenthetnek az égési problémákra.

A leggyakoribb konyhai baleset amikor egy forró tepsi, egy felfröccsenő olaj vagy maga a tűzhely okoz égési sérüléseket. Éppen ezért nagyon hasznos, ha vannak a konyhánkban olyan természetes anyagok, amelyek azonnal csillapítják a fájdalmat és a használatukkal csökkenthetjük a sebes hólyagok kialakulásának esélyét.

Az egyik leghatékonyabb természetes gyógymód az égési sérülés okozta kellemetlen tünetek csillapítására az Aloe vera gél, mely hűsítő hatással rendelkezik, csökkenti az égés okozta bőrirritációt, éppen ezért enyhébb égés kezelésére kiválóan alkalmas.

Amikor megég a bőre, egy-két percig tartsa a sérült részt hideg víz alá, majd hagyja a bőrt megszáradni. Addig tegyen be a hűtőszekrénybe egy Aloe vera levelet, 5 perc után nyerje ki a levélből a gélt és simítsa el a sérült területen.

Egy másik hatékony természetes anyag a megégett bőrfelületre a méz. Vízzel keverve, de önmagában is használható, nemcsak a fájdalmat csillapítja, de a gyógyulást is felgyorsítja.

Nagyon hatásos még az égési sérülés miatt kialakult kellemetlen tünetek csillapítására az uborka. A zöldséget is hűtőbe kell tenni mielőtt a megégett bőrfelületen alkalmazzuk. Lehet egy-egy karikát a sérült bőrre helyezni, de legyalulva is alkalmazhatjuk, így sokkal gyorsabban kifejti a pozitív hatásait.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Házi praktikák tüsszentés ellen
  2021-01-27 22:24:54, szerda
 
  A tüsszentés vagy tüsszögés egy olyan akaratlan fiziológiai folyamat, amely a test védekező mechanizmusa. Tüsszögéskor irritáló anyagokra, baktériumokra, vírusokra reagál a szervezetünk. A tüsszentés ellen is léteznek házi praktikák, otthoni gyógymódok, melyeket érdemes kipróbálni.

Tüsszentéskor ezek az anyagok, baktériumok vagy vírusok elhagyják az orrjáratot. Nemcsak betegség, nátha vagy influenza miatt alakulhat ki tüsszögés, hanem allergiás reakció is kiválthatja, hiszen sokan érzékenyek különféle anyagokra, amely a torok vagy az orr nyálkahártyájának kellemetlen irritációját okozza.

Mire lehetünk allergiások?
A porra, a penészre, a virágporra, a levegőben található szennyező anyagokra, de még a száraz levegő is irritálhatja a nyálkahártyát. Tüsszentést válthatnak ki egyes gyógyszerek és fűszeres ételek is.

A narancs, a citrom, a mandarin, a grapefruit a citrusfélék családjába tartoznak és nagyon sok flavonoidot tartalmaznak. A flavonoid egy erős antioxidáns, amely erőteljesen küzd a baktériumok ellen, és még a megfelelő immunvédekezést is segít kialakítani.

A bioflavonoidok rendszeres fogyasztása nemcsak az immunrendszer megerősítésében vesznek aktívan részt, hanem csökkentik az allergiás megbetegedések kialakulásának esélyét is, sőt még a megfázás ellen is némi védelmet élvezhetünk általuk.

A gyömbér antiszeptikus hatása kiemelkedő, még a megfázás egyik tünetét, a tüsszögést is csökkentheti. Készíthetünk a gyömbérből teát, melyet aztán mézzel és citrommal ízesíthetünk.

A tulsi egy hagyományos indiai növény, amely kiemelkedő antibakteriális hatással rendelkezik, ami sokféle fertőzés leküzdésében lehet segítségünkre. A tüsszögés nemcsak kellemetlen, de még gyulladást is okozhat az orrjáratban. A tulsi, vagy más néven szent bazsalikom viszont nagyon sok antioxidánst tartalmaz, amely segít a gyulladás csökkentésében és a megszüntetésében.

A tüsszögés tehát nagyon kellemetlen, de a legfontosabb, hogy erősítsük az immunrendszerünket, hiszen a védekezőképességünk növelésével leküzdhetjük az allergiát, így az állandó tüsszögés is megszűnhet. Az immunrendszer megerősítéséhez sok tápanyagban és antioxidánsban gazdag táplálék, zöldségek, gyümölcsök, gyógynövények lehetnek a segítségünkre.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Az ízületi gyulladás természetes és hatékony gyógymódjai
  2021-01-27 22:17:52, szerda
 
  Az ízületi betegségek nagy fájdalmakkal járhatnak együtt. Ilyenkor a szervezetben gyulladás alakul ki, az ízületek merevvé és duzzadttá válnak, csökken a mozgástartomány, és sok esetben csak fájdalomcsillapítók és gyulladáscsökkentők segítenek.

Az ízületi gyulladásra gyakran írnak fel gyógyszereket, amivel csak az a gond, hogy egy idő után nem használnak, mivel hozzászokást eredményeznek. Ráadásul, mint minden gyógyszernek, ezeknek is lehetnek komoly mellékhatásaik, akár súlyos szövődményeket is okozhatnak, melyekre megint felír a háziorvos vagy a kezelőorvos valamilyen gyógyszert. így könnyen egy ördögi körbe kerülünk, azaz a mellékhatások leküzdésére is komoly gyógyszereket szedünk, majd a vesénk egyszer csak jelezni kezd, hogy képtelen megbirkózni azzal a sok méreganyaggal, amit a szervezetünkbe juttattunk.

A legjobb tehát az, ha otthoni módszerekkel próbálkozunk és ezeket váltogatjuk. Az egyik módszert alkalmazzuk hat hétig, majd jöhet a következő praktika. Így biztos nem szokik hozzá semmilyen természetellenes anyaghoz a szervezetünk és az ízületi gyulladás is jelentősen enyhül, illetve meg is szűnhet, ha rendszeresen foglalkozunk a problémánkkal.

Ízületi gyulladás esetén valamilyen kenőanyagra van szükség, hogy az ízületek ne súrlódjanak egymáshoz, mert sok esetben ez is okozhatja a fájdalmat. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy az ízületi gyulladásban szenvedő egyén elegendő folyadékot, legfőképpen vizet fogyasszon.

Azok, akik ízületi gyulladásban szenvednek, jól teszik, ha rendszeresen tornáztatják a beteg testrészüket. Ha a kezében van a gyulladás, engedjen egy lavórba meleg vizet, majd tornáztassa benne a kezét, akár egy kisebb gumilabdát is használhat.

A megfelelő étrend kiválasztása kulcsfontossággal bír azok számára, akik ízületi gyulladásban szenvednek. A mediterrán ételek zöme gyulladáscsökkentő hatású, így mindenképpen érdemes erre az étrendre áttérni. Amennyiben rendszeres mozgást is párosítunk, tovább növelheti a mozgástartományt és ez élhetőbb életet biztosít azok számára, akik ízületi gyulladásban szenvednek.

A levendula-illóolaj is nagyon hatásos lehet, hiszen csökkenti a stresszt és az izomfeszültséget, ami pedig enyhíti a fájdalmat. Használhatjuk még erre a célra a rozmaring-, a majoránna- és a borsmenta-illóolajat is.

A gyömbértea is remek választás azok számára, akiket ízületi betegség gyötör, hiszen a gyömbér nemcsak fájdalmat csillapít, de gyulladást is csökkent.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2020.12 2021. Január 2021.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 388 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1186
  • e Hét: 4764
  • e Hónap: 24626
  • e Év: 200501
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.