2021-01-03 08:33:55, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók:
125 g lencse
50 g szalonna (füstölt)
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
250 g marhalábszár
1.5 evőkanál fűszerpaprika
2 teáskanál só
3 csipet fehér
bors (őrölt)
1 teáskanál köménymag (őrölt)
2 db babérlevél
0.5 db paradicsom
0.5 db TV paprika
0.5 csokor petrezselyemzöld
1 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
2 csapott teáskanál ételízesítő
1800 ml víz
Elkészítés:
A lencsét a főzés előtti este hideg vízbe áztatjuk.
Az apró kockára vágott szalonnát elkezdjük sütni.
Addig hevítjük, amíg ki nem olvad a zsírja.
Ha esetleg szárazabb és kevés zsiradékot enged,
akkor pótolhatjuk egy kevés sertés zsírral.
Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és a
reszelt fokhagymát, majd együtt sütjük tovább.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt
köménnyel.
A szalonnás hagymához adjuk a kockára vágott húst,
majd addig pirítjuk, amíg el nem fő a leve és a hús ki
nem fehéredik.
Az edényt lehúzzuk a tűzről, majd a húsra szórjuk a
pirospaprikát. Felöntjük kb. 300 ml hideg vízzel, majd
alaposan összekeverjük. Beletesszük a paradicsomot,
a paprikát és a babérlevelet, majd elkezdjük főzni.
Kb. fél óra főzés után hozzáadjuk a karikára vágott
répát és fehérrépát, majd felöntjük a maradék vízzel.
Ízlés szerint adunk hozzá ételízesítőt, majd beletesszük
a petrezselymet.
Újabb fél óra főzés után a leveshez adjuk a lencsét és
puhára főzzük.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 1. |
|
|
|