Belépés
agica2004.blog.xfree.hu
Belőlem csak egy van, másokból is:) Módosítva, mert nagyképűnek tűntem, nem vagyok az. - Fehér lovag-king-kong :)))))))))) ,,Nem azok a nagy emberek, akik n... kovács ágica
2004.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Bajkál-tó ........
  2021-02-16 13:54:59, kedd
 
 



Csodaszép a befagyott Bajkál-tó

Milliónyi jégbe fagyott buborék, a világ legátlátszóbb jege.
a világ legmélyebb tava, a befagyott Bajkál-tó különleges látványosság, jege a legátlátszóbb a világon. Akár 40 méter mélységig is lehet látni benne a halakat, növényeket, köveket, és a jégbe fagyott buborékokat.
A Bajkál-tó, amely Dél-Szibériában, Oroszországban található, a világ legmélyebb és legöregebb tava, vize a Föld édesvízkészletének egyötödét teszi ki. A tó vize annyira tiszta, hogy mintegy 40 méter mélységig átlátszó.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mount Adams.......
  2021-02-16 13:49:30, kedd
 
 



Mount Adams, Washington, Egyesült Államok

A Cascade-hegység keleti részén emelkedő Mount Adams a második legnagyobb tűzhányó a környéken. A túrázók által kedvelt hegy felső régióját 10 gleccser, alpesi rétek és kopár morénák alkotják, míg alsóbb részét dús növényzet borítja.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia......
  2021-02-16 13:28:00, kedd
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2021-02-16)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Örökkévalóság hatja át.

Pók - Árulás, csapda, megtévesztés

A pók, bár elsőre szorgalmas hálót szövögető takácsnak tűnhet, bizony veszélyes. Hálójában vergődni rossz, ez függőségre, szenvedélybetegségre utal. Itt lehet az idő arra, hogy megszabadulj valamilyen káros szenvedélyedtől! A néphagyomány szerint ugyanis a pók szerencsét hoz! Ragadozó, ízeltábú, hálója a legerősebb anyagok egyike a világon, titkát máig próbálták megfejteni. Lunáris (holdarcú) állat, az anyaistennő negatív aspektusa. Általában feminin jelkép, a szövő-fonó nőkre utal. Hálója a kozmosz jelképe. Sok népi mitológia kiszámíthatatlannak és ravasznak tartja. Az ókori Kínában is szerencsét jelentett. Óceánia pár szigetén maga a Teremtő Isten. Az amerikai indiánoknál a vihar és a szél előidézője. Egyiptomban a világ és sors szövőinek attribútuma.

Szerelmi üzenete: A kapcsolat eljutott arra a pontra, mikor az igazi kommunikáció teljes hiánya vagy nehézsége jellemzi. Ne mára tedd a nagy beszélgetéseket! Rosszindulatú pletyka kelhet útjára - ne ülj fel ennek! Párkeresőknek viszont jó nap a kiszemelt fél "behálózására". Szexuálisan fűtött hangulatot hozhat!

Ezt mondja neked:

Üzeni, hogy az illuzórikus világ csupán rövid életű örömökkel kecsegtet. Gondolkodj el azon, hogy mennyire vagy képes saját sorsodat irányítani, vagy éppen valaki hálójában szinte mozdulatlanul szorongsz. Képes vagy-e önerőből javítani saját helyzeteden?
Üzeni, hogy a gonosztevők tettei ugyanolyan rövid életűek, mivel sérülékenyek, mint a pók hálója.
Ma játssz valamilyen szerencsejátékot, vegyél részt nyereményjátékon, tedd próbára a szerencsédet - jó esélyed van a nyerésre. Ha függő vagy, akkor a kártya az ellenkezőjét jelenti: szakíts függőségeiddel!
Erre is gondolj: A világháló szövevényével analóg. Devecseri Gábor Állatkerti útmutatójának versszaka jól kifejezi a szerelmi üzenetet: Édes párom, adj egy csókot - kéri Pókné a zord Pókot. - Elkapott a méreg sodra, nem szomjazom a csókodra. inkább egy jó korsó serre. Készülök a válóperre.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Valentin nap után, és előtte.....
  2021-02-16 13:24:14, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia......
  2021-02-16 13:06:41, kedd
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2021-02-15)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Próbatétel hatja át.

Kenyér - Anyagi és szellemi táplálék, beavatás

Az életerő jelképe. A kenyér a beavatottak isteni szimbóluma is. A magból kikelt napérlelte búza, ami átment minden megpróbáltatáson, kövek alatt töretett, találkozott tűzzel, vízzel és levegővel, hogy végül a táplálkozás alapja lehessen. Ahogy a tégla a házat, a kenyér a testet építi. Az elengedhetetlen élelemforrás. A kenyér az élet, az egység szimbóluma, mert sok gabonaszemből készül. Szinte minden földművelő kultúrában alapvető élelemforrás, így a vele kapcsolatos munkákkal egyetemben a szakrális életben is kiemelt szerepe van. Bizonyos kultúrákban szerencsehozónak tulajdonítják, míg máshol a kalász és a kenyér a változás illetve az új élet jelképe. A régi magyarok keresztet vágtak a özepébe, megszentelték, mielőtt felvágták. Isten testével azonos.Augusztus 20-án ezt a kártyát kapni különlegesen szerencsés, bőséges, gazdag évet jelöl.

Szerelmi üzenet: Párkapcsolatban élőknek a kapcsolat tápláló ereje mind fizika, mind lelki síkon. Párkeresők számára a belső erőforrások megtalálása.

Ezt mondja neked:

Üzeni, hogy egyszerű, hétköznapi eseményeket is lehet ünnepélyesen megélni, különlegessé tenni.
Gondold át, hogy megkapod mindazt az energiát - testi és lelki szinten egyaránt -, mely az egészséges életviteledhez elengedhetetlen.
Üzeni, hogy mindig a dolgok eredetét kell vizsgálni és onnan továbbhaladni a fejlődés felé.
Erre is gondolj: Jézus utolsó vacsorája: ,,ez az én testem...". Mondd el szívből a miatyánkot, ha hívő vagy: "A mi mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma" Vegyél és egyél üres kenyeret a mai napon!



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Előtte- utána.....
  2021-02-16 13:01:14, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia......
  2021-02-16 12:56:04, kedd
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2021-02-14)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Irracionalitás hatja át.

Tó - érzelmi életed, sérelmeid

A tó állóvíz, vagyis a mozdulatlanság jellemzi. Vagy mégsem? Felszínén bizonyára! A föld alatti vizek, vagyis a tudat alatti tartalmak táplálják. Kifelé állandónak tűnik, a mélyén azonban gazdag és változatos élet zajlik. A tó jelzi régi sérelmeid lakhelyét, a mély érzéseket, amik az ösztönös, ősi világból törnek elő. A képen hazánk legnagyobb tava, a Balaton látható, melyre ugyanaz a szélsőségesség jellemző, mint Magyarország egészére. Hirtelen jönnek a viharok, de a jellemző klímája nagyszerű minden vízzel kapcsolatos sporthoz és a borok termeléshez is.

A Magyarok kártyájaként a lap elsősorban olyan változásokat jelöl az országnak, mely eltitkolt dolgokat hoz felszínre. Ugyanígy az egyén számára is meglepetéseket, különleges élményeket hozhat.

Szerelmi üzenete: Párkeresőknek üzeni, hogy ne ítélj felszínesen egy új ismeretség során. Párkapcsolatban élőknek a kapcsolat mélységeinek megéléséről, egymás eltitkolt, vagy eddig nem ismert tulajdonságaink felszínre kerüléséről szól.

Ezt mondja neked:

Figyeld az érzelmeidet, azon keresztül megismerheted a világot. Az érzelmek teszik gazdaggá az életünket.
Valld meg úgy az érzelmeidet, hogy ne akard vele befolyásolni, manipulálni a másik embert, vagy ne add ki magad oly módon, amivel visszaélhetnek.
Milyen élmények kötnek az élő vizekhez? Idézd fel ezeket!
Erre is gondolj: Asztrológiai jegye: Rák, bolygója a Hold, lapja az Ajándék a cigánykártyában. ,,Tó vize, tó vize csupa nádszál, Egy kacsa két kacsa odacsászkál.." Weöres Sándor örök gyermekversét lehet, hogy még fejből is folytatni tudod?



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A legjobb barát.....
  2021-02-16 12:50:59, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2021.01 2021. Február 2021.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 288 db bejegyzés
e év: 2716 db bejegyzés
Összes: 26622 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1349
  • e Hét: 4517
  • e Hónap: 6651
  • e Év: 59209
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.