Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Almaden ásvány
  2021-02-25 23:30:20, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Agardita kristály
  2021-02-25 17:37:20, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Adamit ásvány
  2021-02-25 17:35:53, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Acantit ásvány
  2021-02-25 17:21:08, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Immunitásfokozók
  2021-02-25 16:30:43, csütörtök
 
  Az immunrendszer egyik kiemelt feladata, hogy megvédjen bennünket a kórokozóktól, azaz a gombáktól, a baktériumoktól és a vírusoktól. Az intelligens életmódváltás döntő fontosságú az immunrendszer támogatása és a fertőzésekkel szembeni védelem kialakítása szempontjából.

Az immunrendszerünket erősíthetjük, ha egészségesen táplálkozunk, ha napi 7-8 órát alszunk, ha rendszeresen mozgunk, tornázunk, ha csökkentjük a stresszt, és akkor is, amikor odafigyelünk az alapvető higiéniára, az alapos kézmosásra.

Vannak olyan kiegészítők, olyan természetes anyagok és gyógymódok, melyekkel mi magunk is támogathatjuk az immunrendszerünket. Az egyik ilyen természetes ital a zöld tea. Nagyon sokan fogyasztják szerte a világon, nem véletlenül, hiszen az aktív vegyületei, a katekinek gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatással rendelkeznek.

A zöld tea segít fenntartani az immunrendszer megfelelő működését. Kutatások igazolják, hogy nagyon hatékony lehet egyes vírustörzsek elleni küzdelemben is. A zöld tea mintegy prebiotikus táplálékként, italként is működik, hiszen táplálja a bél egészséges baktériumait.

A hagyományos kínai orvoslás már nagyon régóta használja az astragalust gyógyászati célokra. A gyógynövény erős antioxidáns hatásokkal rendelkezik, és csökkenti a bél gyulladását is. Ez a hatás azért is nagyon lényeges, mert az egészséges bélrendszer elengedhetetlen a megfelelő immunválaszhoz.

Az olívaolaj vagy olajlevél-kivonat is hasznos lehet, ha az immunrendszerünk erősítése a célunk. Az olajlevél-kivonat képes egyes vírusokat pusztítani, és az általuk okozott fertőzések leküzdésében is eredményesnek bizonyult. Mindemellett antibakteriális hatással is rendelkezik.

A fekete bors nem ismeretlen az emberek számára, sok helyen a fűszerek királyának tartják. Tanulmányok sora igazolja, hogy a fekete borsnak is kiemelkedő szerepe lehet az immunrendszer megerősítésében, hiszen támogatja az immunrendszer T-sejtjeinek szabályozását. A fekete bors ezen kívül gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatással is rendelkezik. Egy tanulmány arról számolt be, hogy még asztma ellen is be lehet vetni, hiszen jelentősen mérsékelheti a tüneteket.

A hagyományos orvoslás már régebb óta alkalmazza a gyömbért felső légúti fertőzések kezelésére. A gyömbér csökkenti a légúti betegségek tüneteit, illetve nagyon hatásos lehet a sípoló légzés megszüntetésében is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Diana hercegnő
  2021-02-25 08:40:14, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Diana Hercegnő  
Zöld achátlapok
  2021-02-25 08:37:41, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Világoskék achát
  2021-02-25 08:36:46, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Többrétegű achátlap
  2021-02-25 08:35:37, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
A köszvényről
  2021-02-25 08:33:24, csütörtök
 
  2012-ben egy rangos svéd szaklapban jelent meg az ATTICA tanulmány, amelyben a szerzők azt vizsgálták, hogy a mediterrán étrend milyen hatást gyakorol a húgysavszintünkre.

Azt tapasztalták, hogy a mediterrán étrend mellett mind nőkben, mind férfiakban a húgysavszint jelentős csökkenése volt megfigyelhető. Megigyelések alapján a lúgosító étrend is hasonlóan kedvező hatással van a húgysavszint csökkenésére.

A mediterrán étrend rendkívül jó hatással van a köszvényre, a húgysavszint csökkentése révén.

Ez annál is inkább érdekes, mert a mediterrán étrend halban igen gazdag (a zöldségek, az olíva és a gyümölcsök mellett) és mégis a húgysav szint csökkenése egyértelműen megfigyelhető volt.

Hogy ezt megértsük, kicsit mélyebbre kell ásnunk. A sejtjeink örökítő anyaga a DNS, melynek a fele purin vegyületekből áll. A purin vegyületek lebomlása során keletkezik bennünk a húgysav, melynek mennyisége jelentős mértékben meghaladja a táplálék által bevitt húgysav mennyiségét.

Bizonyos betegségek, pl. rosszindulatú daganatok (kemoterápia), szívelégtelenség (vízhajtó gyógyszerek), veseelégtelenség, cukorbetegség, elhízás, komoly húgysavszint emelkedéssel járnak.

Az alkohol például a sör kivételével purin vegyületeket alig tartalmaz, mégis nagyon jelentős mértékben képes megemelni a húgysavszintünket.

Az is vitathatatlan ugyan akkor, hogy a purinban gazdag élelmiszerek szintén erősen emelhetik a húgysav szintet, de e helyzet itt is több mint érdekes.

Korábbi hitünkkel szemben ugyanis kiderült, hogy azok a növények, amelyeknek egyébként a purin tartalmuk magas (borsó, lencse, bab, mák, mogyoró, mazsola, 100 g-ban 75-150 mg purin vegyület van!), nem emelik meg egyáltalán a szérum húgysav szintjét. Tehát nem kell a köszvényes betegeket ezektől az ételektől eltiltani.
Nagyon sok purin vegyületet (100 g-ban 150-1000 mg-ot) tartalmaznak a halak, főleg a tengeri halak, a belsőségek, a kagyló, a vörös húsok, de még a csirkemell is!.

Minimális purin tartalmú élelmiszerek (0-30 mg) a tejtermékek, a burgonya, a gabonafélék, az összes gyümölcs és zöldség, a kókusz, a pisztácia, a dió, a bor.

Történelmi eleink a krónikák feljegyzései szerint gyakran szenvedtek köszvényben és többségük nagyon sok bort ivott. Apafi Mihály napi 10 literes borfogyasztása mellett ma azt mondanánk, nyilvánvalóan alkoholista volt.

Mint láttuk, az alkoholos italok purin tartalma elenyésző, viszont az alkohol sejtpusztító hatása révén, a bennünk termelődő purin vegyületek mennyisége nagyon jelentősen megnövekszik, ami révén a köszvény kialakulhat.

A magasabb húgysavszint még nem köszvény (férfiak 150-416 mikromol/l, nők 150- 360 mikromol/l). A magasabb húgysavszint miatt a szervezetünkben (főleg az ízületeinkben) húgysavkristályok csapódhatnak ki, és ott komoly gyulladást okozhatnak. Na , ez már a köszvény. A magas húgysavszint ennek csak az előszobája.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2021.01 2021. Február 2021.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 439 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 667
  • e Hét: 9449
  • e Hónap: 40935
  • e Év: 245636
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.