Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Bezár az ország
  2021-03-05 21:30:11, péntek
 
 







BEZÁR AZ ORSZÁG

Minden, amit a korlátozásokról tudni lehet


A fokozódó járványhelyzetre való tekintettel a tegnapi kormányülésen döntöttek a korlátozások átmeneti szigorításáról.. Ha most nem lenne lezárás, veszélybe kerülne az ország újraindítása. Igy újabb szigorításokat vezetnek be Magyarországon március 8-tól.


Korlátozások

Gulyás Gergely közölte a Kormányinfon, hogy még nem minden döntésben tudnak tájékoztatást adni. A továbbiakban ma tesz bejelentést Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádióban. Az oktatásra vonatkozó szabályok a tavaszi szünet végéig lesznek életben - mondta a miniszter. Gulyás reméli, hogy az utolsó szakaszában vagyunk a járványnak. A nyitás március 22-ével meg fog kezdődni, minden bizonnyal ütemezetten.

Mindenki vegyen részt az online konzultációban, ahol a nyitás szabályai eldőlnek - tette hozzá.


A bejelentett korlátozások:


- Az óvodákat és az általános iskolákat április 7-ig bezárják, a középiskolákban, a felsőoktatásban a digitális oktatás fennmarad. A digitális oktatás részleteit az EMMI oktatási államtitkársága teszi közzé.

Mindez azt jelenti, hogy ebben az időszakban az általános iskolások - a középiskolásokhoz és a főiskolásokhoz hasonlatosan - otthon lesznek, de természetesen nem rendkívüli szünetről lesz szó: továbbra is lesz oktatás, csak digitális úton. Áprilisig az óvodák és általános iskolák is zárva lesznek.
-. Az üzletek március 8. és március 22. között két hétre bezárnak, kivéve az élelmiszerboltokat, patikákat, drogériákat, benzinkutakat.

Azaz az alapvető cikkeket továbbra is bárki meg tudja venni mindenki, nincs szükség felhalmozásra! Lehet venni élelmiszert, higiéniai termékeket, gyógyszert, lehet tankolni - azonban a nem létfontosságú cikkek vásárlásáról (új cipő, játékok, könyvek) két hétre le kell mondanunk.

- Március 8. és március 22. között minden szolgáltatás szünetel, kivéve a magánegészségügyet.

- A kaszinók ugyancsak zárva lesznek - nyitva lesznek azonban - a tavaszi korlátozásokhoz hasonlatosan - a bankfiókok és a dohányboltok. A bankoknál várhatóan rövidített nyitvatartást vezetnek be, aki teheti, elektronikus úton intézze az ügyeit!

- A konditermeket két hétre be kell zárni, az igazolt sportolók meccsei és edzései zárt kapuk mögött tarthatók csak meg. A parkok, arborétumok nyitva lehetnek, a szabadtéri sporttevékenység másfél méteres távolságtartással lehetséges.

- Mindenkit arra kérnek, ahol otthoni unkavégzésre van mód, biztosítsák ennek lehetőségét.

- A maszkhasználat szabadtéren mindenhol kötelező.

- Szigorítják a határátlépést a személyforgalom tekintetében. A tranzit- és teherforgalmat nem korlátozzák.

- A már létező, szállodákra és vendéglátóiparra vonatkozó bértámogatást és adókedvezményeket kiterjesztik mindazokra a szektorokra, amelyeket most be kell zárni.

Előreláthatóan a nyitás ütemezetten indul március 22-én - kivéve az oktatásra vonatkozó szabályokat, mert azok a tavaszi szünet végéig tartanak.

A miniszter arra kért minden munkaadót, ahol lehetséges, biztosítsa az otthoni munkavégzést, különös tekintettel a gyermekes családok esetében - írja a Ripost.

Fontos tudni: A maszkhasználat szabadtéren mindenhol kötelező!


Radikálisan emelkednek a számok

Gulyás Gergely hangsúlyozta, hogy az elmúlt három napban folyamatosan emelkedett a koronavírussal fertőzött betegek száma, egyre többen haltak meg, és egyre többen vannak lélegeztetőgépen is. A reprodukciós ráta az egyik legmagasabb Magyarországon. A harmadik hullámában az az új, hogy bár van vakcina, jól haladnak az oltások, ezért a jövő héten Magyarország lesz a legátoltottabb ország Európában, a vírus mégis terjed.


A Miniszterelnökséget vezető miniszter más témát érintve elmondta, hogy az EPP frakciója a vírus időszakában teljesen lényegtelen szabályzatokkal foglalkozott, és ez világosan mutatja a párt éretlenségét.

Hosszú ideig adtunk esélyt az Euópai Néppártnak, hogy olyan politikát folytasson, amiben egy bevándorlásellenes pártnak is legyen helye, de az EPP azt az utat választotta, hogy a balliberális erőkkel akar együttműködni.

Egyelőre az EPP-nek még tagja a Fidesz, de a frakcióból kiléptünk - tette hozzá. A jó német-magyar kormányzati kapcsolatokat meg tudjuk őrizni a párton kívüli kapcsolatok nélkül is. Az EPP a nemzeti szuverenitást is tagadta, a Fideszt ezt nem tudja támogatni.

Az EPP-n kívül is van élet - tette hozzá.


Forrás: Bors & Ripost







Kormányinfó: szigorításokról döntött a kormány

Link



Kormányinfó (2021. március 4.)

Link



Élre tört Magyarország a beadott oltások számát nézve ...

Link



Az a legjobb vakcina, amit már beadtak: Itt vannak a legfontosabb információk az öt oltóanyagról

Link



Magyarország Európa-bajnok lett oltásban

Link










 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
Addig énekelek, amíg a közönség tapsol!
  2021-03-05 20:00:21, péntek
 
 





ADDIG ÉNEKELEK, AMÍG A KÖZÖNSÉG TAPSOL!




Demjén megkönnyebbült az oltás után


Beoltották Demjén Ferencet

Link



Reményekkel telve tervezi életét az oltakozás után a legendás énekes: újra lóra akar pattanni, na és persze zenélni mindhalálig. A Demjén 75 koncertsorozatot májustól decemberig tervezi.


A legendás énekes megkapta a COVID elleni első védőoltását és végre fellélegezhetett. Ismét energikus, reményekkel teli, lovagolni akar és persze zenélni mindhalálig. Gőzerővel készül a Demjén 75 jubileumi koncertsorozatra.

Demjén Ferenc feleségével, Rebeccával kézen fogva érkezett a Szigetvári Városi Kórház elé csütörtök reggel, hogy megkapja a koronavírus elleni első védőoltását. A Bors is jelen volt a zenész által oly régóta várt napon, akinek meg sem kottyant az injekció.


Az inzulin-injekció kellemetlenebb - magyarázza Rózsi, aki szerint nincs okunk tartani a vakcinától





- Nagyon vártam már ezt a napot, meg sem éreztem a szúrást. Bevallom, az otthon, magam által beadott inzulin-injekcióimat sokkal jobban érzem. Na az, kellemetlen. Ez ahhoz képest semmi sem volt, nagyon megkönnyebbültem - magyarázta kollégánknak a zenész, aki boldog, hogy megkapta az oltást és szeretne másokat is erre bátorítani. Rózsi ugyanis májusra 15-re kitűzte az idei első, margitszigeti koncertjének dátumát, és szeretné, ha ott már hömpölygő tömeg előtt énekelhetne.

- Mindenkit szeretnék arra buzdítani, hogy minél előbb oltsa be magát, ugyanis ez az egyetlen lehetőségünk, hogy újrainduljon az életünk. Látjuk, hogy aki még nincs beoltva és megkapja a vírust, mennyire súlyos dolgokon megy át, senki ne akarja ezt magának, és másnak se! Nem beszélve arról, hogy nagy valószínűséggel a koncertekre is csak oltási igazolással lehet majd bejutni!


A zenészlegenda igazolni is tudja: túl van az első oltáson Dombóvári Tamás





A Bors a zenészlegendát a kényszerpihenőről és a mindennapjairól is faggatta. Színpad nélkül ugyanis számára is 180 fokot fordult az élet...

- Szerencsénk van, mert itt nem messze Szigetvártól van egy szép birtokunk, és a járvány kezdetekor a fővárosból leköltöztünk ide. Itt egy paradicsomban vagyunk rengeteg fával, állattal, s persze feladat is akad számunkra bőven a nejemmel, ugyanis nem egyszerű mindezt rendben tartani. Ha tehetem, kora délutánig szoktam aludni, mert éjszakai bagoly vagyok, és sokáig tévézek, híreket böngészek vagy zenélek - mesélte Rózsi, aki úgy érzi, az elmúlt évtizedek fáradalmait is kipihente már az elmúlt évben, s már hiányolja a barátait is.

- Mi nagyon jól elvagyunk a nejemmel, Rebeccával kettecskén, de azért már jó lenne összeülni a kollégákkal, barátokkal is és egy jót beszélgetni, nemcsak folyton telefonálni.

"Hiányoznak az önfeledt pillanatok, ugyanis én még egyáltalán nem érzem öregnek és fáradtnak magam. S ameddig a közönség tapsol, s én a színpadon jól érzem magam, nem fáj semmim, addig énekelni fogok! De ha először megérzem, hogy nem kellek, vagy már nevetséges öreg vagyok, akkor lassítok"- morfondírozott az énekes, aki nem tűzött ki maga elé évszámot, most úgy érzi: még jó pár év zenélés benne van a pakliban.


Demjén már nagyon szeretne színpadon állni: célja, hogy május közepén már koncertet adhasson Dombóvári Tamás





Optimizmusa pedig nem csoda, hiszen egy váll és egy csípőműtétből is sikeresen felépült az elmúlt években.

- Már teljesen jól vagyok. Fém implantátum van a karomban és a csípőmben is, de már nagyon jól működöm. S ha most még kell is egy kis idő, a terveim közt van még két lovat venni a közeljövőben, és a későbbiekben lóhátra ülni - tette hozzá Rózsi, aki addig is türelemmel várja az április eleji, második oltását.

Ön már jelentkezett?

Az oltás önkéntes és ingyenes, de csak az kaphatja meg a vakcinát, aki regisztrál a vakcinainfo.gov.hu internetes oldalon vagy visszaküldi postai úton a regisztrációs levelet.












 
 
0 komment , kategória:  Bulvár  
Kleopátra, A Nílus királynője
  2021-03-05 19:00:39, péntek
 
 







KLEOPÁTRA, A NÍLUS KIRÁLYNŐJE


Kleopátra (Kr. e. 69. január - Kr. e. 30. augusztus 12.), Kr. e. 51-től haláláig Egyiptom királynője, a Ptolemaida-dinasztia utolsó uralkodója, egyben az utolsó fáraó.

Kleopátra története évszázadokon át bűvölte el írók és művészek sokaságát. Semmi kétség, műveikben alakja úgy sejlik fel, mint egy nagy csábító, aki képes volt szövetséget kötni az akkori világ két legerősebb férfijával Caesarral és Antoniusszal.

,,A külseje önmagában véve nem volt igazán figyelemre méltó. Lényének kisugárzása tette olyan ellenállhatatlanná. Megkapó személyisége elbűvölő beszédstílussal párosult. Intelligenciája és mondanivalója megbabonázta a hallgatóságát. Már az maga volt az öröm, ha a hangját hallotta valaki. Mintha egy többhúros hangszeren játszott volna, úgy váltogatta a nyelveket, melyeken beszélt. Ellenállhatatlan bájjal csevegett, egyedülálló jellemként ismerték, varázslatos és elragadó volt a kisugárzása, amikor új emberekkel találkozott. Kedvesen csengett a hangja, amikor beszélt. És ezzel nemcsak a férfiakat hódította meg. A nők istenítették, úgy öltöztek, úgy viselték a hajukat, ahogyan ő."

Kleopátra, Egyiptom utolsó fáraója minden bizonnyal a történelem egyik legkiemelkedőbb nőalakja, aki máig töretlen hírnevét messze földön híres szépségének és veszedelmes csáberejének köszönheti.

Selymes bőrével és illatával vette le a férfiakat a lábáról Egyiptom fáraója. Értett a férfiak nyelvén, de műveltsége is segítette őt, hogy elértje a célját.

A Nílus királynője néven is ismert VII. Kleopátra személyét mind a mai napig számos legenda és titok övezi. Alakja sokakat megihletett, máig az egyik leghíresebb és legkedveltebb női uralkodóként tartják számon. Megjelenéséből még pop- és filmsztárok is merítettek ihletet.


Pénzérmékre került az arca


Kleopátrát az utókor egy kegyetlen és törtető királynőként ismeri, aki szexuális vonzerejét kihasználva érte el amit akart, és ennek köszönhetően maradt hatalmon. A modern történészek szerint ez a bájait kihasználó fáraó képe a rómaiak lejárató hadjáratának köszönhető. Hogy a ma szexszimbólumként emlegetett uralkodó a valóságban hogy nézhetett ki, már soha nem derül ki, ugyanis még a holttestének is nyoma veszett - írta meg a divany.hu. Mivel az egyiptomi művészetben nem létezett a mai értelemben vett portré, saját korából egyetlen ábrázolás maradt fent róla, az uralkodása idején készült pénzérméken és domborműveken. A pénzérmén lévő női arc azonban merőben más, mint a korabeli Kleopátra-ábrázolások.

A római stílusban készült érméken szereplő arckép a fáraót göndör, feltűzött hajjal ábrázolja, cseppet sem csábos, horgas orral és előreugró állal.







A római ábrázolásmód mellett az egyiptomi domborművek sem feltétlenül a szín tiszta valóságot ábrázolják, hiszen a domborműveken az uralkodót már-már istennőként jelenítik meg. A régészek találtak néhány hellén stílusú márvány mellszobrot is, de ezekről nem derült ki hitelt érdemlően, hogy valóban Kleopátrát ábrázolják-e. A mellszobron azonban az érméken látható arcvonások ismerhetők fel, melyek kevésbé eltúlzottak, mint a pénzérméken. Mivel persze név nincs a mellszobron, koránt sem biztos, hogy valóban a kétezer éve élt nagyhatalmú királynőt ábrázolja az alkotás.


Kardamommal és fahéjjal csábított


Szakértők rekonstruálták Egyiptom nagybecsű királynőjének illatszerét és egy igen fűszeres illatot nyertek, ami bombabiztos sikert hozott a férfiaknál. Parfümjének alapösszetevője a mirha lehetett, emellé jött egy kis kardamom, zöld olívaolaj és egy kis fahéj. A kardamom és a fahéj nemcsak illatos, de szerelmi afrodiziákumként is ismeretes, így nem kizárt, hogy a parfüm is egy kulcs volt a sikerhez a ,,végzet asszonya" kezében.


Ismerte a kémiai hámlasztást


Bárhogy is nézett ki Kleopátra, egy biztos, rendkívüli műveltséggel bírt és értett a férfiak fejének elcsavarásához, hiszen Julius Caesar és Marcus Antonius is behódoltak neki. Kleopátra annyi minden mellett különleges szépségtippjeiről is híres.


Kleopátra szépsége messze földön híres volt





A legenda szerint mézes, savanyú szamártejes vízben fürdött, mert ez megőrizte bőre rugalmasságát, selymességét és fiatalságát. Ez alapján egyértelművé válik, hogy már az ókorban ismerték a kémiai hámlasztást.

Azt az eljárást, amit manapság ugyan más módszerrel, de használnak a szépítészetben, és a nők súlyos pénzeket fizetnek ki azért, hogy fiatalabbnak tűnjön általa a bőrük. A savanyú szamártejben található alfa-hidroxi sav ugyanis elősegíti a bőr elhalt felső rétegének a leválását, így a leváló bőrréteg alatt előtárul a selymes, hibátlan bőr. A felszíni hámlasztás után pedig a sejtek közötti résen eljutva a szaruréteg aljáig, serkenti a sejtosztódást, ami elősegíti a bőr regenerálódását - fejtette meg Kleopátra titkát a szamartejes.blog.hu.







Szerelmi bánatában lett öngyilkos


A Julius Caesar elleni merénylet után szerelmével, Marcus Antoniusszal összefogva próbálta megakadályozni, hogy meghódítsák Egyiptomot, ám igyekezetük nem járt sikerrel. Octavianusnak - vagyis a későbbi Augustus császárnak - sikerült betörnie Egyiptomba, így Kleopátra szerelme öngyilkos lett. A legenda úgy tartja, mikor a szerelmes nő értesült a szeretett férfi haláláról maga is öngyilkosságot követett el. Persze sokan másképp gondolják. Egy feltételezés szerint Kleopátra azért végezhetett magával, mert rettegett a szégyentől és a szolgasorstól, ami várt volna rá a római uralom alatt. Cassius Dio görög történetíró szerint Octavianus tisztelettel bánt a legyőzöttekkel,

így Kleopátrát szerelmével együtt közös sírba temettette, azonban a szerelmespár holttestének hollétéről nem maradt fent egyetlen feljegyzés sem. A legvalószínűbb, hogy Kleopátra és Marcus Antonius teste az egykori Alexandria területén nyugszik. Ha ez valóban így van, nyughelyük örökre a tengeré lett, ugyanis szökőár, majd földrengések és áradások sorozata elpusztította Alexandria jelentős részét.


7 titok Kleopátráról

Link




















 
 
0 komment , kategória:  Szépek szépei   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2021.02 2021. Március 2021.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 34 db bejegyzés
e év: 320 db bejegyzés
Összes: 4843 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1443
  • e Hét: 4591
  • e Hónap: 44412
  • e Év: 222287
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.