Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/32 oldal   Bejegyzések száma: 318 
Fiam, figyelj szavaimra, hajtsd füledet mondásaimra!
  2022-05-08 07:44:16, vasárnap
 
  Fiam, figyelj szavaimra, hajtsd füledet mondásaimra! Ne téveszd szemed elől, őrizd meg azokat szíved mélyén, mert életet adnak azoknak, akik megtalálják, és gyógyulást egész testüknek. Példabeszédek 4: 20-22

Ha már Isten Igéje a legfelső hatalom az életedben, akkor az első lépés az ellenség támadásai felett való győzelemhez az, hogy az Igéhez fordulsz, és megragadod Isten ígéreteit a helyzeteddel kapcsolatban.

Figyeled: azt mondtam, fordulj az Igéhez. Jó az Igéről megemlékezni. De ez ne helyettesítse azt, hogy az Igét nap, mint nap a szemed előtt tartod.

Gondold csak meg: egy éhes ember soha nem lakik jól attól, hogy a krumpli ízére gondol. Még akkor sem, ha tökéletesen emlékszik rá. Ugyanez a helyzet Isten Igéjével. Fontos az emlékezetünkben tartani, de az is fontos, hogy a szellemünket tápláljuk vele. Erő van abban, ha a szemünk előtt tartjuk az Igét, és ha hallgatjuk. Így kerül a szívedbe, és így tudsz élni általa.

Ezért ma ne csak gondolkodj az Igén, hanem olvasd. Keresd meg a jelenlegi helyzetedre utaló ígéreteket. Táplálkozz velük, és erősödj meg!

KENNETH Igei olvasmány: 5 Mózes 6: 1-9
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Állj fel, és szólj bátran
  2018-09-15 22:50:23, szombat
 
  Buzdítalak azért mindenek előtt, hogy tartassanak könyörgések, imádságok, esedezések, hálaadások minden emberért. Királyokért és minden méltóságban levőkért, hogy csendes életet élhessünk, teljes istenfélelemmel és tisztességgel.- 1 Timótheus 2:1-2


Isten arra biztat bennünket, hogy imádkozzunk az országunkért és a vezetőinkért. De miután imádkoztunk, cselekednünk kell. Az Egyesült Államokban zajló választások létfontosságúak az ország jövője szempontjából.

Ez a nemzet a szellemi kiáradás középpontjában áll, ezért kulcsfontosságú, hogy a megfelelő emberek nyerjenek a választásokon. Erről gondoskodnunk kell.

Ne csak a választások idején keresd Istent azzal kapcsolatban, hogy kire szavazz. Kezdj el most imádkozni, így a média hírei és mások véleménye nem lesz hatással rád, nem tud téged Isten Szellemétől elvonni, és más irányba terelni. Ha imádkozol, akkor nem az okosan megtervezett reklámokra és elképzelésekre adott természetes reakciód fog befolyásolni téged.

Kezdj el most imádkozni a következő választásokért. Legyen szó kisebb, helyi vagy nagyobb, országos választásokról, mindenképpen legyen a napi imád része. Köszönd meg a Szent Szellemnek a bölcsességet, amit kaptál a szavazáshoz.

Köszönd meg Neki, hogy bölcsességet adott neked, hogy mikor mit mondj másoknak. Köszönd meg a bölcsességet, ami által hirdeted Jézus nevét, és kijelented, hogy a következő kormány egy istenfélő, Istentől elrendelt, Isten által irányított kormány lesz.

Tehát iratkozz fel a szavazásra. Imádkozz. Szavazz. Majd állj fel, és szólj bátran.

Igei olvasmány: 1 Timóteus 2:1-8
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Győztesek vagyunk
  2018-07-27 22:12:48, péntek
 
  Csakhogy ne lázongjatok az Úr ellen, se ne féljetek annak a földnek a népétől; mert ők nekünk csak olyanok, mint a kenyér, eltávozott tőlük az ő oltalmuk, de az Úr velünk van: ne féljetek tőlük! - 4 Mózes 14:9

Több ezer évvel ezelőtt Isten azt mondta Izrael gyermekeinek, hogy menjenek, és foglalják el a földet, amit Ő nekik adott. Azt parancsolta nekik, hogy erővel foglalják el az ott élő istentelenektől, mégpedig félelem nélkül.

Ma is ez az üzenete a számunkra. Isten még mindig próbál rávenni bennünket, a népét arra, hogy elfoglaljuk azt a jó földet, amit nekünk adott. Még mindig próbál rávenni bennünket arra, hogy használjuk azt az erőt, amit nekünk adott, és űzzük el a gonoszt általa.

Tudod, a föld nem az ördögé. A föld Istené (Zsoltár 24:1). Az ördög csupán beköltözött, és átvette a hatalmat a dolgok felett, mert mi hívők nem állítottuk őt meg.

Tudniillik neked is ez a feladatod. Jézus elvette a sátán törvényes jogait a feltámadás reggelén. Majd bennünket bízott meg, hogy kikényszerítsük a sátán vereségét.

Az Ige azt mondja, hogy az Atya jobbján ül, amíg az ellenségei lábának zsámolyául vettetnek (Zsidó 10:12-13). Tudod, ez mit jelent? Azt, hogy Jézus ránk vár, hogy az ördögöt és a csapatát kirúgjuk a földön zajló dolgokból. Vár ránk, hogy véghez vigyük azt a győzelmet, amit Ő megszerzett a Kálvárián, és, hogy elfoglaljuk ezt a földet.

De ahogy Izraelnek fizikailag fel kellett kelnie, hogy elfoglalja a Kánaán földjét, úgy nekem és neked is fel kell kelnünk a Szellemben, ha Isten uralmát meg akarjuk alapozni a földön. El kell indulnunk. Nem tudjuk ezt ülve megtenni!

Lehet, hogy nem tudod, de háborúban vagyunk. Szellemi harcban állunk - és győztesek vagyunk. Valójában, ha felismernéd, hogy a szellemi világban mi minden zajlott már le, akkor nevetnél az ördögön, amikor csak megjelenik.

Tehát ha az ördög uralmat gyakorol az életed valamely területén, a gyülekezetedben vagy a közösségedben, akkor kelj fel Szellemben, hit által, az ima és az Ige által, és kezdd el visszafoglalni azt a területet. Ne ijedj meg. A védelme eltávozott tőle. Nincsen olyan fegyvere, ami ellenállhatna neked.

Az Úr veled van. Kelj fel Jézus nevében, és foglald vissza a földet!

Igeolvasás: 2 Mózes 14:10-31

GLORIA Copeland
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Szívből szívbe
  2017-08-13 11:27:51, vasárnap
 
  Mert ki ismeri, vagy értette meg az Úrnak értelmét (tanácsait és szándékait), hogy oktathatná, vezethetné Őt? Bennünk pedig Krisztus, a Megváltó értelme van, és az Ő szívének gondolatai (érzései és szándékai) a miénk. - 1 Korinthus 2:16


Nem izgalmas azt tudni, hogy Isten tulajdon szívének gondolatai, érzései és szándékai lehetnek a szívedben? Nem óriási dolog annak a tudatában lenni, hogy a menny és föld Teremtője egy szellem akar lenni velünk, és a gondolatait közölni akarja az értelmünkkel?

Az 1 Korinthus 6:17 azt mondja, hogy amikor az Úrral egyesültél, egy szellem lettél Vele. Egyesült veled, hogy bizalmasan beszélhessetek. Isten azt akarja, hogy ilyen harmóniában legyél Vele, hogy az Ő gondolatai a te cselekedeteidben öltsenek testet. Azt akarja, hogy olyan közelségben légy Vele, hogy az mindig kellő erőt adjon az ördög legyőzéséhez. Azt akarja, hogy olyan összhangban legyél az Ő Szellemével, hogy érezhesd a szívének könyörületét azok iránt, akik fájdalmat vagy betegséget hordoznak. Egy akar veled lenni, hogy rajtad keresztül kinyúlhasson mások felé, és beteljesíthesse a célját a földön.

Kötelezd el ma magad, hogy egységben jársz az Úrral. A belső emberedben figyelj az Ő Szellemére. Határozd el, hogy az Ő hangjának engedelmeskedsz, nem pedig a világ vagy a test hangjának!

Hagyd, hogy Krisztus értelme áradjon rajtad keresztül!

Gloria Copeland * Igeolvasás: 1 Korinthus 2
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Menj be Isten nyugodalmába
  2017-08-09 10:35:43, szerda
 
 


Annak okáért meg van a nyugodalma az Isten népének... Munkálkodjunk tehát, hogy bemenjünk abba a nyugodalomba, hogy valaki a hitetlenségnek ugyanazon példájába ne essék. - Zsidó 4:9 ,11 (King James-féle fordítás)

Van tehát egy másik fajta szombati nyugalom, amely elkészítve várja Isten népét. 10 A teremtéskor Isten befejezte a munkáját, és utána megnyugodott. Ezért, aki belép Isten nyugalmába, az is abbahagyja a saját erőfeszítéseit, ahogyan Isten is tette. 11 Tegyünk meg mindent, ami tőlünk telik, hogy beléphessünk abba a nyugalomba! - Zsidó 4:9 -11

Isten nyugodalma. Ha a mozgalmas, elfoglalt életünkre gondolunk, ez nagyon jó dolognak tűnik, nem? De mi is pontosan ez a nyugalom? És hogyan lehet ebbe belelépni?

A Zsidókhoz írt levél harmadik és negyedik fejezete Isten nyugodalmát ahhoz hasonlítja, mint amikor a zsidók elfoglalták az Ígéret Földjét. Annak a földnek olyan helynek kellett lennie, ahol minden szükségük be van töltve; a háborúzó ellenségektől való szabadság helye, ahonnan senki nem tudja őket többé kiűzni. Mindezért annyit kellett tenniük, hogy bemennek, és elfoglalják. De valami megakadályozta ezt: a hitetlenség és az engedetlenség.

Nekünk hívőknek is megvan a lehetőségünk, hogy belépjünk az Ígéret Földjére, a bőség és a békesség megígért földjére. Olyan hely ez, ahol nyugalmunk lehet a küzdelmektől, és élvezhetjük Isten győzelmét. Ahhoz, hogy ide belépjünk, azt kell tennünk, ami Izrael népének nem sikerült. Egyszerűen bíznunk kell Istenben, és engedelmeskednünk kell az Ő hangjának.

Hogyan juthatsz el a bizalom és az engedelmesség e helyére? Úgy, hogy megismered az Atyát. Időt töltesz azzal, hogy közösségben vagy Vele imában és az Igében. Ez az a munka, ami elvezet téged az Ő nyugodalmába!

Soha nem felejtem el, amikor ezt először felfedeztem. A hit alapelveit tanultam, és küszködtem, hogy betartsam azokat. Majd egy nap azon kezdtem el dolgozni, hogy megismerjem az Atyát ahelyett, hogy megtudjak dolgokat Róla.

Amikor ezt megtettem, Ő elkezdte magát kijelenteni nekem. Bepillantást adott a szívébe, a természetébe és a szeretetébe. Ahogy megmutatta nekem, hogy milyen sok mindent akar tenni a gyermekeiért, az a küszködésemet békességgé változtatta, a kétségemet bizalommá, a félelmemet bátor engedelmességgé. Ez lehetővé tette, hogy belépjek az Ő nyugodalmába.

Ismerd meg az Atyádat. Dolgozz ezen. Ez legyen a ,,munkálkodásod". Nála van az Ígéret Földje, a nyugalom megígért földje, ami rád vár!

Gloria Copeland * Igeolvasás: Zsidó 4:1-11
Link

Link


 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Fogadd el az Ő kegyelmét
  2017-08-04 07:47:54, péntek
 
  Magasztaljátok az Urat, mert (Ő) jó; mert az Ő kegyelme örökkévaló. - Zsoltár 136:1

Isten kegyelme örökké tart! Ő még mindig készségesen cselekszik az ember érdekében itt a földön. A kegyelme soha nem szűnik meg. Nem is csökkent, és nem is gyengült meg.

Dicsérjétek az Urat! Az Ő kegyelme örökkévaló!" Hatalmas és erőteljes dolgok történtek, amikor Izrael ezeket a szavakat szólta. Mivel Isten dicséretének és imádatának szavai ezek.

Amikor Salamon befejezte az Úr házának építését, a kürtölők és az énekesek egy emberként emelték fel a hangjukat, és trombitákkal, cimbalmokkal, hangszerekkel dicsérték az Urat, ezt hirdetvén: Mert Ő jó; az Ő kegyelme örökkévaló."

Jósafát énekeseket jelölt ki az Úrnak, hogy a hadsereg előtt menjenek, és ezt szólják: Dicsérjétek az Urat, mert örökkévaló az Ő kegyelme."

Több ezer éve már, hogy az Úr kijelentette, hogy az Ő kegyelme ezer nemzetségig tart, és napról napra elér téged. Még mindig bőséges az Ő kegyelme azokhoz, akik Őt hívják. Csak merd a szellemeddel kiterjeszteni a hitedet, hogy befogadd Isten határtalan kegyelmét. És a száddal mondd is ki: Az Úr jó, és örökkévaló a kegyelme. Az Ő kegyelme ma is körbevesz engem!"

Gloria * 2 Krónika 5:1-14
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Hadd áradjon
  2017-08-03 12:32:19, csütörtök
 
  Valaki pedig abból a vízből iszik, amelyet én adok néki, soha örökké meg nem szomjúhozik; hanem az a víz, amelyet én adok néki, örök életre buzgó víznek kútfeje lesz őbenne.- János 4:14

Szeretet. Öröm. Békesség. Béketűrés. Jóság. Hit (hűség). Szelídség. Mértékletesség. Óriási erők, melyeket a Biblia a Szellem gyümölcseinek nevez. Magának Istennek a jellemvonásai ezek, és amikor a Szent Szellem eljött, hogy benned lakozzon, ezeket is magával hozta, hogy így a te jellemvonásaiddá is váljanak.

Isten arra teremette ezeket, hogy a bensődben buzogjanak, erőteljes áradatként előtörjenek, így védjenek és tisztítsanak meg - belülről kifelé.

Észrevetted már, hogy nem tudsz szemetet tenni egy működő forrás szájába? Amikor a víz felfelé tör az áradat ereje megvédi, és tisztán tartja a kívülről jövő szennyeződéstől. A benned lévő szellemi forrás ugyanígy működik. Amikor hagyod, hogy olyan erők, mint a szeretet, öröm, békesség, szívesség és a többi, kiáradjanak a bensődből, akkor az ördög nem tudja a szemetet bejuttatni.

Hogyan éred el, hogy a Szellem folyamatosan áradjon? Annyira teletöltöd a szívedet Isten Igéjével, hogy az örök élet erői már-már elkezdenek kibuggyanni. Először csak egy kicsit... aztán erősebben és magasabbra, majd még magasabbra.

Határozd el és engedd, hogy ezek az erők kiáradhassanak a szíved forrásából. Ne engedd meg, hogy az önzés és a bűn megakadályozza az áramlást. Egy forrás van benned, amely tele van ÉLETerővel készen arra, hogy feltörjön. Hagyd, hadd áradjon!

Gloria Copeland * Igeolvasás: Jeremiás 17:7-13
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
A bátorság hitből származik
  2017-08-02 10:21:08, szerda
 
  Ne félj, és ne rettegj, mert veled lesz az Úr, a te Istened mindenben, amiben jársz.- Józsué 1:9

A bátorság az Istenben való bizalomból származik. Nem lehet érveléssel megszerezni. Akkor lesz a miénk, ha elhisszük azt, amit Isten mond, tekintet nélkül a körülményekre. A bátorság hitből származik!

De honnan származik a bátortalanság? A félelemből és hitetlenségből. Akkor válsz bátortalanná, amikor meghallgatod az ördög hazugságait arról, hogy Isten mit nem fog megtenni érted.

Isten népeként, neked és nekem le kell ráznunk magunkról a bátortalanságot, és bátran fel kell kelnünk, el kell indulnunk. Többet nem nézhetünk a saját képességeinkre, kudarcainkra és korlátainkra, hanem ezen túl Istenre kell tekintenünk. Keljünk fel Jézus nevében és az Ő Szelleme erejében, alapozzuk meg Isten királyságát a földön.

Ha bátortalan voltál mostanában, akkor ne hallgass többé a sátán hazugságaira. Ezen túl ne fogadd el a gonosz jelentéseket. Bármikor azt mondja neked valaki, hogy Isten nem fog téged megszabadítani, csak mondd neki: "Már megszabadított Jézus nevében."

Ha egyszer felismered, hogy ki vagy Jézusban, és mit kaptál Isten ereje által, nem fogod többé hagyni, hogy az ördög leigázzon téged. Isten nem csak tanácsolta, hanem utasított, hogy légy erős és bátor. Ez parancsolat!

Igeolvasás: Józsué 1:1-9
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Ne a problémának szolgálj
  2017-07-31 07:57:02, hétfő
 
  Hagyja el a gonosz az ő útját, és a bűnös férfiú gondolatait, és térjen az Úrhoz, és könyörül rajta, és a mi Istenünkhöz, mert bővelkedik a megbocsátásban. - Ésaiás 55:7

Nem lehet a tiéd a győzelem mindaddig, amíg a probléma a legnagyobb dolog az életedben!

Néhány évvel ezelőtt az Úr ráébresztett engem erre a tényre. Abban az időben néhány olyan nehézséggel kellett szembenéznem a szolgálatomban, amelyek óriásinak tűntek a számomra. Reggeltől estig azokon gondolkodtam. Bár ellenálltam nekik, többet gondolkodtam a problémákon, mint az igei ígéreteken, amelyekre támaszkodtam.

Akkor feltűnt valami a Máté 6:24-25-ben:

"...Nem szolgálhattok Istennek és a mammonnak. Azért azt mondom néktek: Ne aggodalmaskodjatok (ne gondolkozzatok - King James-féle fordítás) a ti életetek felől..."

Azelőtt százszor olvastam ezt az igerészt, de aznap megláttam valamit, amit még soha nem vettem észre. Megláttam, hogy miután Jézus azt mondta ,,Senki sem szolgálhat két úrnak," így folytatta: ,,Ne gondolkozzatok felőle." Villámcsapásként ért a felismerés: a gondolatainknak szolgálunk!

Ezért mondja az Ésaiás 55 nekünk, hogy hagyjuk el a gondolatainkat, és az Ige által, Isten gondolatait sajátítsuk el. Ezért mondja a 2 Korinthus 10:5, hogy vessük el a gondolatokat, amelyek ellenszegülnek az Igének, és ejtsünk foglyul minden gondolatot, hogy engedelmeskedjen a Krisztusnak.

Meg akarsz ma szabadulni a problémáidtól?

Akkor fejezd be, hogy a problémáknak ill. az azokról való gondolatoknak szolgálsz! Ne engedd meg többé, hogy felemésszék a gondolatvilágodat. És ne várj ezzel addig, amíg a körülmények megváltoznak. Inkább ismerd fel, hogy a körülmények nem fognak megváltozni addig, ameddig nem állsz át a helytelen gondolkodásról a helyesre.

Tudom, hogy ezt nem könnyű megtenni, különösen a sötétség és megpróbáltatás közepette. De képes leszel rá, ha az alábbi három dolgot követed:

Először is, emlékezz arra, hogy nem vagy egyedül. Veled van az Ige (Isten gondolatai). Veled van a Szent Szellem, hogy megerősítsen téged, és tiéd Krisztus értelme.

Másodszor, kerülj hittel teljes emberek közé. Ahelyett, hogy a problémádat ismételgetnéd, hagyd, hogy a körülötted lévők beszéljenek. Hallgasd meg őket. Csatlakozz a hitükhöz, és állj ellen a sötétségnek.

Harmadszor, dicsérd Istent. Kövess el mindent, hogy kész legyél a dicséretre. Ahogy elkezded dicsérni Istent, az Ő jelenléte visszafordítja, és legyőzi a gyötrő gondolatokat.

Nem a problémáid a legnagyobb dolgok az életben. Jézus a legnagyobb. Őt szolgáld a gondolataiddal, és Ő szabaddá fog tenni téged!

Kenneth Copeland * Igeolvasás: Ésaiás 55




 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Nem kell elbuknod
  2017-07-30 11:42:49, vasárnap
 
  Annakokáért, atyámfiai, (szorgalmasan) igyekezzetek a ti elhívástokat és kiválasztatástokat erőssé tenni; mert ha ezeket cselekszitek, nem ütköztök meg (nem estek el, nem buktok el) soha.- 2 Péter 1:10 (King James-féle fordítás)

Soha nem buktok el. Ha meggondolod, ez egy elképesztő állítás, nem? Legtöbbünket olyan sokszor gáncsolt el az ördög, hogy gondolni sem akarunk rá.

De Isten Igéje szerint ennek nem kell így lennie. Azt mondja, van valami, ami talpon tart bennünket. Mi ez? A szorgalom. Szembe kell nézned azzal a ténnyel, hogy nem élhetsz e nélkül győztes életet.

Nem állhatsz szilárdan Isten Igéjén, ha a hét folyamán egyszer sem veszed kezedbe a Bibliát. A vasárnap reggel egymagában nem fogja elvégezni a munkát. Mégis a legtöbb hívő próbálja ennyivel megúszni. Pontosan ezért van az egész világon több ezer gyülekezet tele újjászületett emberekkel, akiknek egy szemernyi hitük sincs. Mivel nincs bennük semmi szorgalom, vágyakozás az Ige iránt.

Emlékszem arra, hogy évekkel ezelőtt szolgáltam egy hölgy felé, aki rákból gyógyult meg. Belevetette magát az Igébe, megállt hitben, és megszabadult. De évekkel később felhívott engem, és azt mondta: ,,Copeland testvér, kérlek, imádkozz értem. A rák megint visszajött."

Rögtön az az ige jutott az eszembe, amit az Úr adott nekünk épp az idő tájt, hogy megálljunk azon: ,,Egy ellened készült fegyver sem lesz jószerencsés..." Tehát azt mondtam: ,,Fogd a Bibliádat, és menj vissza az Ésaiás 54:17-hez."

A háttérben hallottam, hogy az asszony odasúgja valakinek a szobában, ,,Hol a Bibliám?" Amikor ezt meghallottam, majdnem felkiáltottam. Tudtam, hogy nem fog neki sikerülni. Hogy miért? A szorgalom hiánya miatt.

Figyelj, ez egy mindennapos dolog. Az ördög a nap 24 órájában azon spekulál, hogy miképp buktasson el minket. Jézus a nap 24 órájában a trónon van, és erőt ad, hogy ellenálljunk az ördögnek. Ezért nekünk állandóan gyakorolnunk kell a hitünket.

Ha a jövőben is meg akarsz állni, akkor többre van szükséged, mint a vasárnapi iskolás hitre. Felnőtt, hegyeket mozgató hitre van szükséged, és ennek megszerzéséhez csak egyetlen út van: ha minden eddiginél szorgalmasabban szenteled oda magadat az Igének.

Szorgalmasan igyekezz az elhívásod betöltésére és a kiválasztottságod megszilárdítására. Nem számít, milyen rázós a helyzet, semmiképp sem fogsz elbukni!

Kenneth Copeland * Igeolvasás: 2 Péter 1:3-10
Link




 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
     1/32 oldal   Bejegyzések száma: 318 
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 36 db bejegyzés
e év: 401 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 232
  • e Hét: 3936
  • e Hónap: 7737
  • e Év: 69038
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.