Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 80 
Csirkemell őzgerincben sütve
  2023-03-02 09:48:25, csütörtök
 
 
Hozzávalók:
80 dkg csirkemell
20 dkg bacon szalonna
15 dkg reszelt sajt

bors
petrezselyem ízlés szerint
4 evőkanál tejföl
3 evőkanál liszt
2 tojás

Elkészítése:
A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfölös masszához .
Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat.
Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe. Amikor megsült kifordítjuk a formából ( megszórjuk reszelt sajttal) a sütőpapíros tepsire és addig pirítjuk míg a szalonna nem kap egy kis színt és a sajt el nem olvad rajta.
Kicsit hűtjük, majd szeleteljük
Hejberger Ilona és Horváth Kávai Teri





 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
Cigánypecsenye szaftosan
  2023-02-05 20:06:51, vasárnap
 
 
Hozzávalók:
8 szelet sértéstarja
8 szelet vékony szalonna
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma

zsír
tönkölyliszt
víz

Elkészítés:
A sertéstarját szeletekre vágjuk és ízlés szerint sózzuk. A szeleteket alaposan lisztbe forgatjuk és hirtelen zsíron megkapatjuk.
Miközben sülnek a hússzeletek, előkészítjük a szalonnaszeleteket, vöröshagyma karikákat és a fokhagymát.
A sült hússzeleteket sorba tepsire rakjuk. Minden húsra teszünk 1 szalonnaszeletet és pár hagymakarikát. A végén rányomjuk a fokhagymát. Öntünk alá 2-3 dl vizet, lefedjük alufóliával és sütőben 200 fokon puhára sütjük.
Jó étvágyat!



 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
töltött hús
  2023-01-24 09:34:22, kedd
 
  4 különböző töltelékkel ellátott töltött húst.





1. Csirkemell őzgerincformában sütve
- hideg tál

(ennek a receptnek az alap ötletét az Andi konyhájából vettem)
Hozzávalók: 60 dkg csirkemell, 20 dkg bacon szalonna, 15 dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyem ízlés szerint, 4 ek tejföl, 3 ek liszt, 2 tojás Elkészítés : 4 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal a petrezselyemmel, 15 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A húst apróra kockázzuk és a sajtos-tejfölös masszához adjuk. Az őzgerincformát kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát öntsük a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat. Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Majd kifordítani a formából egy tepsire és addig pirítani míg a szalonna nem kap egy kis színt.

2. Rakott hús gombával töltve
( hideg tál)
6 szelet csont nélküli karaj só, bors, liszt 2 tojás, 20-25 deka reszelt sajt 20 deka bacon A hús szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megforgatjuk a lisztben, tojásban, a reszelt sajtban. Az őzgerinc formát kibéleljük a baconnel, úgy, hogy a végei kilógjanak, erre ráhelyezünk 3 hús szeletet, majd töltjük az előre elkészített töltelékkel. Töltelék: 30 deka gomba 1 kis fej vöröshagyma, olaj só, bors bazsalikom 3 tojás Elkészítése: A gombát felszeleteljük, a hagymát apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, egy kevés bazsalikomot szórunk rá ( vigyázni, mert nagyon intenzív az íze), majd a 3 tojást ráütjük, egy pillanatig együtt főzzük, csak annyira , hogy a tojás ne folyjon. Amikor kihűlt, (nem kell teljesen, hogy hideg legyen), beleöntjük a panírozott hússal bélelt őzgerincbe, kicsit szórunk rá a kimaradt reszelt sajtból, rárakjuk a fenn maradt 3 szelet már bepanírozott karajt, beborítjuk a kilógó bacon szeletekkel, a tetejére is tegyünk hossz irányba. Lefedjük alufóliával, kb 30-40 percig sütjük az előre felmelegített sütőben ( 170 fok), majd levesszük az alufóliát és még 15 percig süssük. Sütés után 20-25 percig hagyjuk a formában hűlni, azután borítsuk egy tepsire és tegyük vissza a sütőbe, hogy a bacon is megpiruljon. Amikor kihűlt csomagoljuk alufóliába és tegyük a hűtőbe, másnap nagyon szépen lehet szeletelni. ( Melegen semmi képen ne szeleteljük, mert széthullik!!)

3. Rakott hús spenóttal töltve
( hideg tál)
A külső ,, burok" ugyan az, mint a gombával töltöttnél, az eljárás is. 6 szelet csont nélküli karaj 20 deka bacon só bors liszt tojás sajt A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe, tojásba, sajtba megforgatjuk. Az őzgerinc formát kibéleljük a bacon szeletekkel, itt is lógjanak ki a végek, erre ráhelyezünk 3 szelet húst, majd ráöntjük a tölteléket, rászórjuk a maradék sajtot és a 3 szelet panírozott karajt, majd beborítjuk a baconökkel, alufóliával beborítjuk, előmelegített ( 170 fokon) 30-40 percig sütjük, levesszük a fóliát, ismét 15- percig sütjük, majd 20-25 percig hagyjuk hűlni, tepsire borítjuk, vissza tesszük a sütőbe, hogy a bacon megpiruljon. Ha kihűlt, ezt is alufóliába csomagoljuk és a hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük, semmi képen melegen, mert széthullik.
Töltelék: ½ kg spenót 1-2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint) 1 ek olaj 1 ek tejföl, 2 tojás 1 ek liszt só bors A spenótot megfőzzük és alaposan lecsepegtetjük, majd apróra feldaraboljuk ( semmi víz ne maradjon közte). A fokhagymát is apróra daraboljuk és a spenóttal együtt megfuttatjuk a forró olajon, sózzuk, borsozzuk. A tejfölt, tojást és a lisztet elkeverjük, ráöntjük a spenótra, egyet rottyantunk rajta és félre húzzuk, hogy hüljön, ezzel töltjük a húst.

4. Töltött szűzpecsenye
( hideg tál)
1 szűzpecsenye ( nagyobb) 10 -15 deka bacon só bors 25-30 deka darált hús 1 gerezd fokhagyma diónyi vöröshagyma, 1 kk ( laposan) pirospaprika 1 tojás
Elkészítése: A szűzpecsenyét éles késsel vágjuk úgy, mintha fel lenne tekerve és azt bontanánk le és tekernénk ki, Így szép nagy darab lesz belőle, ezt meg klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A darált húst elkészítjük, mint a fasírthoz, azzal, hogy ebbe teszünk egy csapós kávéskanál pirospaprikát és nem kell bele áztatott zsemle. Ezt a masszát rákenjük a szűzpecsenyére, feltekerjük és a bacon szeleteket rátekerjük, majd alufóliába csomagoljuk és úgy sütjük 170 fokon 30-40 percig
( a tekercs vastagságától függően), majd leszedjük az alufóliát és megpirítjuk a bacont..
Ha kihűlt ezt is befóliázzuk , hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük.

Konyhamánia Edit módra
 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
Sajtos-tejfölös tepsis karaj
  2021-12-07 13:02:11, kedd
 
  Szűk 1 óra alatt elkészíthető, nagyon egyszerű étel, amivel tulajdonképpen csak pár perc a munka, a többit a sütő végzi. A végeredmény egy nagyon ízletes, omlós húsétel.

Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
kb. fél bögre liszt
1 evőkanál őrölt csemege paprika
só ízlés szerint
őrölt fekete bors ízlés szerint
20 dkg tejföl (1 kis doboz: 200 g)
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
15-20 dkg szeletelt bacon
1 dl fehérbor
15 dkg reszelt félkemény sajt (trappista, pannónia, cheddar stb.)

Elkészítés:
A megmosott/megtisztított karajt kb. 1 cm vastag szeletekre szeleteljük, majd enyhén kiklopfoljuk. (Ha valaki vékonyabban szereti a húst, lehet vékonyra kiverni.) A szeletek széleit néhány helyen picit bevágjuk, majd mindkét oldalát kicsit megsózzuk, borsozzuk.
A lisztet összekeverjük az őrölt paprikával, majd megforgatjuk benne a hús szeleteket.
A megtisztított/megmosott hagymát apróra vágjuk. A tejfölt összekeverjük az olajjal, picike sóval, borssal és az apróra vágott hagymával.
A bacon szeleteket letesszük sorban a tepsi aljára, erre sorba tesszük a húst, melyet meglocsolunk a borral, majd egyenletesen bevonunk a hagymás tejföllel, rászórjuk a tetejére a reszelt sajtot.
Előmelegített 190 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 40 percig sütjük.
Párolt rizzsel tálaljuk.
GABRIELLA KONYHÁJA

SAJTOS-TEJFÖLÖS TEPSIS KARAJ
Munkafolyamat








Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
Koronaoldalas.
  2021-12-07 12:49:17, kedd
 
  A tepsiben nem elfekteti, hanem állítva kell el helyezi a szép húsos oldalas darabokat, és kört formáz belőlük. Hogy egyben maradjon a hús, az egymásba érő két végét fogpiszkálóval tűzi meg. Így az oldalas, miután parádésra sül, épp úgy néz ki, mint egy korona.

Hozzávalók:

2 X 2 hosszú oldalascsík, kb. 2 X 1,5-2kg
1 tk. só
1/2 tk. bors
1 tk. köménymag
2 ek. mustár
4 gerezd fokhagyma
1,5 dl étolaj
1 ek. pirosarany
1 ek. zsír
5 nagy fej vöröshagyma

Így készül:

1.A húsokat bepácoljuk, lefóliázva 2 napra hűtőbe tesszük. Pác: az olajban elkeverjük a sót, a borsot, a köménymagot, a mustárt és a zúzott fokhagymát.

2. Szeleteljük fel az 5 fej hagymát, majd terítsük a tepsiben. Erre a rétegre ültetjük rá a koronaformára igazított és fogpiszkálóval összetűzött oldalasokat. Egy jó nagy evőkanálnyi zsírt teszünk a hagymaréteg tetejére. Többre nem lesz szükség, mert az oldalasból elég sok zsír sül ki.

3. A tepsit fóliával letakarjuk, így toljuk be a 210 fokra előmelegített sütőbe. 45 percig hagyjuk így sülni.

4. Óvatosan emeljük ki a tepsik és tegyük deszkára. Bontsuk le a fóliát, vigyázzunk, mert kicsap a forró gőz! Az oldalast kenjük át vízzel kissé felhígított pirosarannyal - érdemes ecsetet használni. A leemelt fóliát pedig igazítsuk a csontok végére, hogy ne égjenek meg túlságosan. Így toljuk vissza a tepsit a sütőbe kb 15 percre, de a hőmérsékletet most már vegyük vissza 160 fokra. A végeredmény csodálatos pirosra sült koronaoldalas, amit sült krumplival, krumplipürével és házi savanyúsággal érdemes tálalni!

KORONAOLDALAS




TIPP!

Nem mindenkinek ugyanúgy süt a sütője, úgyhogy elképzelhető, hogy néhány perccel később lesz tökéletes az oldalas, mint Évike receptjében áll, erre nyilván érdemes odafigyelni.


 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
Almaraguval töltött csirkecomb
  2021-12-07 12:24:54, kedd
 
  Hozzávalók
4 személyre

4 egész csirkecomb

2 nagy alma

1 kisebb édesburgonya

1 közepes vöröshagyma

1 kis csokor petrezselyem zöldje

1 csipet őrölt fahéj

15-20 dkg darált hús



Besózzuk a húst kívülről és a fellazított bőre alatt is. Hagyjuk egy kicsit pihenni. Közben az almát, az édesburgonyát és a lila hagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. Hozzátesszük a felaprított petrezselyem zöldjét, a darált húst, sóval, borssal, csipetnyi őrölt fahéjjal ízesítjük. Tojást nem kell hozzáadni. Egy evőkanál segítségével betöltjük a combok fellazított bőre alá. Kiolajozott tepsibe rakjuk, öntünk alá egy deci vizet, alufóliával lefedjük. 180 fokos sütőben jó háromnegyed órán át sütjük. Ekkor levesszük a takarást, és magasabb hőmérsékleten rápirítunk. Petrezselymes tésztával, burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.
kevés durvára őrölt színes bors

Almaraguval töltött csirkecomb



Vidék ízei
 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
Aszalt szilvás-diós töltött csirkecomb
  2021-12-07 12:19:09, kedd
 
  Hozzávalók
4 személyre

8 csirkecomb

16 szelet füstölt szalonna

8 szelet füstölt sajt

16 szem aszalt szilva

15 dkg dió

3 zsemle

2 tojás



ételízesítő

őrölt bors

őrölt fahéj

1.5 dl fehérbor

zsír

A csirkecombokat megtisztítom, besózom és félreteszem. Az aszalt szilvát megmosom, kis időre beáztatom. A zsemléket hideg vízbe áztatom, kicsavarom és egy tálba teszem. Beleütöm a 2 tojást, beleteszem a gorombára aprított diót. Ételízesítővel, borssal, fahéjjal ízesítem, és jól összekeverem. A kész tölteléket a csirkecomb bőre alá töltöm. Erre teszek 1-1 szelet sajtot, 2 szem aszalt szilvát, majd a bőrt visszahajtom. A combok tetejére 2 szelet füstölt szalonnát teszek. A bort összekeverem egy kevés fahéjjal és meglocsolom vele a csirkecombokat. Az edényt lefedem, és előmelegített sütőben körülbelül egy órát sütöm 200 fokon. Ezután leveszem a fedőt, és a combokat szépen megpirítom. Burgonyapürével, sült burgonyával vagy rizzsel tálalom.

ASZALT SZILVÁS-DIÓS TÖLTÖTT CSIRKECOMB



Vidék izei
 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
Almával sajttal töltött csibemell
  2021-11-22 14:43:51, hétfő
 
  Se nem lesz száraz, se nem lesz unalmas a csirkemell, ha ebben a formában készíted el, adj neki egy esélyt.

Hozzávalók:

4 darab csirkemellfilé
1 darab alma
12 dkg brie sajt
ízlés szerint só, bors
1 tk kakukkfű
2 ek olívaolaj
1 ek méz
1 ek magos mustár

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

Az almát mossuk meg, vágjuk vékony szeletekre. A brie sajtot is vágjuk szeletekre.

A csirkemellfiléket tegyük egy vágódeszkára, vágjuk be őket hosszában, de ne vágjuk át teljesen. Nyissuk szét a csirkemellfiléket a vágás mentén.
Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítsük mindkét oldalát.

Az alma- és a brie-szeleteket osszuk 4 részre.
A csirkemellfilék egyik oldalára pakoljunk egyenlő arányban az alma- és a sajtszeletekből, majd hajtsuk rá a csirkemell másik felét, picit nyomjuk össze a rétegeket.

Egy serpenyőben forrósítsunk olajat nagy lángon, tegyünk bele két töltött csirkemellet.
Pirítsuk le mindkét oldalukat 2-2 perc alatt. Tegyük őket egy sütőtálba.
Ismételjük meg ezt a másik 2 töltött csirkemellel is.

Egy kis tálban keverjük össze a mézet és a mustárt. Kenjük le vele a csirkemellek tetejét.

Tegyük a forró sütőbe 20-25 percre, míg a hús teljesen átsül.




Fotó: Sági Zsófia/Sóbors


 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
Ha unod a rántott húst csirkemellfilé másként
  2021-11-22 13:12:32, hétfő
 
  A frissensültekre sosem lehet ráunni, mert finomak és sokféleképpen tudod tálalni őket a család és barátok nagy örömére.

FOKHAGYMÁS-TEJFÖLÖS BUNDÁBAN SÜLT CSIRKEMELL





Hozzávalók:

80 dkg csirkemellfilé
só és bors ízlés szerint
30 dkg tejföl
2 darab tojás
2 gerezd fokhagyma
3 ek liszt
1 bögre liszt

Elkészítés:
A csirkemellfilét ízlés szerint szeleteljük fel, sóval és borssal fűszerezzük, majd tegyük hűtőbe, amíg a bundát elkészítjük.

A tejfölt öntsük tálba, adjuk hozzá a tojást, zúzott fokhagymát és a 3 evőkanál lisztet, a masszát keverjük alaposan egybe.

Egy tálba öntsünk 1 (vagy 2) bögre lisztet. A hússzeletet először a lisztbe forgassuk bele, majd a tejfölös keverékbe mártsuk bele, a tejfölös masszából kivéve rögtön tegyük forró olajba és süssük aranybarnára ízlés szerint.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors


 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
Csirkemell tekercs
  2021-06-25 19:03:07, péntek
 
 
Ha valami igazán finomra vágysz, ne hagyd ki ezt a receptet!

Hozzávalók:
1 db csirkemell,
6 szelet préselt sonka,
3-4 db tojás,
1 evőkanál méz,
1 dl fehérbor,
1 dl víz
só,
bors.

Elkészítés:
A tojásokat főzzük 10 percet, majd megtisztítjuk és felkarikázzuk, ne legyen se túl vékony se túl vastag. A csirkemellet megmossuk majd megtörölgetjük egy kicsit ki is klopfolhatjuk majd elvágjuk hosszába. Ne vágjuk át teljesen, hogy tudjuk megtölteni. Befűszerezzük mind a két oldalát, majd rá rakjuk a préselt sonkát és a tojás szeleteket és feltekerjük. Próbáljuk meg szorosan feltekerni, majd kössük át egy cérnával. Egy alumínium fóliát kenjünk meg olajjal és tegyük bele a feltekert csirkemellet, tegyük tepsibe és 180 fokon süssük 30 percet. Amikor letelt a sütési idő vegyük le a fóliát, kenjük meg a csirkemellet mézzel és locsoljuk meg a borral meg egy kis vízzel és süssük ameddig megpirul. Időközben még locsoljuk meg a tepsibe csorgott szafttal. Amikor elkészült hagyjuk kihűlni majd vegyük le róla a cérnát amivel átkötöztük és szeleteljük. Paprikaszeletekkel, tormával díszítve adjuk asztalra. Jó étvágyat!
Hasznos cikkek és receptek
 
 
0 komment , kategória:  Finom husik  
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 80 
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 11 db bejegyzés
e év: 169 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 196
  • e Hét: 3706
  • e Hónap: 5601
  • e Év: 56392
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.