Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 48 
Zöldséges Tokány
  2023-11-27 15:22:44, hétfő
 
  ZÖLDSÉGES TOKÁNY





Ezt a tokányt Neked is ki kell próbálni!

Nagy rajongója vagyok a tokányoknak és most készült egy igazán kedvemre való. Raktam hozzá mindenféle finom zöldséget és így akár köret nélkül is remek egytálétel lehet.

Ne fogjátok vissza magatokat, készítsétek kedvetekre való zöldségekkel , aztán pedig írjátok meg, hogy hogy sikerült.





Hozzávalók:

60 dkg sertés szűz

5 dkg házi füstöltszalonna

1 fej lila hagyma

1 fej vöröshagyma

1 dl száraz fehérbor

1 kápia paprika

1-2 karika csípős paprika

2 gerezd fokhagyma

2 ek aprított petrezselyemzöld

2 cukkini

1 kisebb padlizsán

Elkészítés:

A szalonnát gyufaszál vastagságúra vágom, zsírjára sütöm, majd hozzáadom a félkarikára vágott hagymákat és lepirítom. Mikor a hagyma megpirult, jöhet hozzá a vékony csíkokra vágott sertésszűz, sózom borsozom, lepirítom, majd kevéske vizet öntök alá, megint zsírjára pirítom, majd megint kevés víz és ezt a szakaszos párolást ismételgetem amíg a hús megpuhul.

Egy felöntésnél víz helyett fehérbort öntök hozzá.

Mikor a hús már majdnem puha hozzáadom a vékony csíkokra vágott kápia paprikát, néhány karika erős paprikát, a reszelt fokhagymát, a petrezselyemzöldet, ismét öntök rá kevéske vizet, összekeverem és zsírjára pirítom.

A kockára vágott cukkinit és a szeletelt padlizsánt a legutolsó felöntés előtt adom az ételhez és készre párolom. Így finom roppanós lesz benne a zöldség.

GASTRO HIBBI
 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
Karfiol sonkás tejfölben sütve, jól variálható káprázatos ét
  2023-08-05 18:04:49, szombat
 
  Hozzávalók

1 kg karfiol,
3 tojás,
1 pohár tejföl,
30 dkg szeletelt gépsonka,
vaj,
só.




Elkészítés

A karfiolt megtisztítom és rózsáira szedve, sós vízben megfőzöm. Még melegen kivajazott tűzálló tálba teszem, s a következő keverékkel leöntöm. Az egész tojásokat jól elhabarom a tejföllel (legjobb turmixgéppel), beleforgatom a szeletelt és széles csíkokra vágott sonkát. Előmelegített, forró sütőben ropogósra sütöm. A sonkát olykor vékony szeletekre vágott virslivel vagy más felvágottal helyettesítem. Ugyanez készíthető karfiolpürével is: ekkor a puhára főzött karfiolt összetöröm, 2-3 dkg margarint adok hozzá, 1 dl tejfölt, sót, őrölt borsot, szerecsendiót, s a tetejére öntöm a tojással, tejföllel elkevert sonkát.

Forrás: http://bidista.com
 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
Finom gyros tál
  2023-07-10 21:02:24, hétfő
 
 



Ki ne szeretné ezt az ízes, zöldséges, egészséges finomságot?

1/2 kgcsirekmell filé
4 fejburgonya
1 csomagsalátakeverék
1 db.kígyóuborka
1 csomagkoktélparadicsom
1 fejlilahagyma
1 pohárválasztott öntet
3 evőkanálolívaolaj
1/2 csomag gyros fűszersó

A csirkemellet mossuk meg, vagdaljuk egyenletes darabokra, tegyük egy tálba és locsoljuk meg néhány evőkanál olívaolajjal. Szórjuk meg előre vásárolt gyros fűszerkeverékkel vagy magunk is ízesíthetjük különféle fűszerekkel. Ajánlom a fűszerpaprika, oregánó, kömény, bazsalikom, bors, kakukkfű, kurkuma, szerecsendió, koriander, rozmaring, kardamom ízlés szerinti keverékét. Az egészet jól összekeverjük és hűtőbe tesszük pihentetni legalább egy órára, de egész este is ott állhat, akkor sokkal intenzívebb íze lesz.




Közben meghámozzuk a burgonyát, mossuk, hasábokra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk, azokat is felvagdaljuk.

A pihentetett fűszeres húst kevés olívaolajon egy wokban megpirítjuk. Utána vagy közben a hasábburgonyát is megsütjük.





Előre vásárolható öntet, ajánlom a tzatziki mártást. De készíthető is (A tzatziki mártás receptjét megtalálod a többi receptem között :)) és egyénre szabhatóan ízesíthető. Lehet tejfölös, fokhagymás, de akár csípős is, ki hogy szereti.

A kész húst, zöldségeket, hasábburgonyát egy nagy tálon szervírozzuk, Több-kevesebb öntettel meglocsolva, ki hogy szereti. Jó étvágyat!



 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
Boszorkánymáglya
  2023-04-06 22:41:13, csütörtök
 
  Egy jó kis boszorkánymáglya recept?
Hűtőbe vele, és már ehető is. Gyorsan kész az egész család imádja.





Hozzávalók
16 db babapiskóta,
3 dl tej,
ízlés szerint vanília cukor és porcukor,
25 dkg gesztenye massza,
cukrozott tejszínhab,
1 tábla étcsokoládé,
A tejet meglangyosítjuk, a vanília cukrot és a porcukrot beletesszük.
A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és egy jénai tál aljára pakoljuk őket.
Majd gesztenye masszát reszelünk rájuk.

A csokit megolvasztjuk és elfelezzük.
Az egyik felét hígítjuk egy kis tejjel, úgy hogy öntetsűrűségű legyen.
Ezzel a csokiöntettel meglocsoljuk a gesztenyés réteget.
Majd cukros tejszínhabot kenünk rá.

A tetejét elsimítjuk és a maradék olvasztott csokival díszítjük!
 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
Tiramisu!
  2023-02-02 16:20:16, csütörtök
 
 
Recept- Hozzávalók:
50 dkg Mascarpone
5 dkg porcukor
5 db tojás
1 cs vaniliacukor
3 dl kávé
kevés rum, vagy rum aroma
40 db babapiskóta
holland kakaópor
1 db sportszelet
Elkészítés:
A tiramisu elkészítéséhez a mascarponét egy nagy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot, vaniliacukrot és a tojások sárgáját és kihabosítjuk. A fehérjéket robotgéppel kemény habbá verjük, és laza mozdulatokkal a tojássárgás mascarponéhez keverjük.
Egy mélytányérba töltjük a kávét, és belekeverjük az rum aromát- vagy rumot, majd a babapiskótákat gyors mozdulatokkal megforgatjuk benne vigyázva, hogy ne ázzanak el.
Egy magasfalú jénaiba szorosan egymás mellé tesszük a megmártott piskótákat. Rákenünk a krémből elosztva a rétegezéshez, majd kakaóporral meghintünk minden réteget. Addig rétegezzük amíg el nem fogy a babapiskóta és a krém. Arra ügyeljünk, hogy a krémmel zárjuk a tiramisu tetejét, megszórva kakaóporral. Majd a kakaópor tetejére ráreszeljük a sportszeletet.
Egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy megpuhuljon a babapiskóta és összeérjenek az ízek. Jó étvágyat hozzá! 🙂





 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
Téli fagyi étcsokoládés krémmel
  2023-01-31 17:27:41, kedd
 
 



A retro téli fagyi gyermekkorunk egyik nagy kedvence volt. Nagyon örültem volna neki anno, ha a boltban és cukrászdákban kapható ilyen ízletes és finom lett volna. Bár ez a krém is tömény, de nem gejl, csokiimádók odáig lesznek érte. A téli fagyi házilag is könnyen elkészíthető, én kész tölcsért használtam hozzá. A legtöbb idő talán a tölcsér, majd a “fagyi" rész olvasztott csokiba mártogatása volt, de megéri vele bíbelődni. Valentin napra, születésnapra, vagy csak amíg várjuk, hogy eljöjjön a fagyiszezon.

Recept : a megvásárolt ostyalapokat négy részre vágtam. Egy szélesebb lábasban vizet forraltam, a tetejére egy konyharuhát rögzítettem. A felvágott négyzeteket egyenként a konyharuhára tettem, a gőz felpuhította és gyorsan tölcsérré tekertem. ( gyorsan visszakeményedik ) A tölcsér szélét olvasztott csokiba kell mártani és utána a csokikrémmel tölteni.

A krém az alábbi recept szerint készült:
https://www.gastrotherapy.hu/teli-fagyi-etcsokolades.../

Hozzávalók (~10-12 db-hoz)
Készen kapható édes tölcsér (közepes méretű)

300 g jó minőségű étcsokoládé

100 g tejcsokoládé

400 ml 30%-os tejszín

50 g porcukor

2 ek. vaj

1 ek. rum, vagy rumaroma

kis csipet só

A díszítéshez: csokimáz (150 + 50 g jó minőségű étcsokoládé
1 ek. étolaj), tört pisztácia, színes, csoki mix gabonagolyók

Ha kedveled a csokoládés édességeket, akkor próbáld ki a Pisztáciás brownie vagy a Narancsos csokoládétorta receptemet.

Így készül a téli fagyi
Az étcsokit és a tejcsokit kockákra törjük.
Kimérjük a tejszínt és a csipet sóval egy lábosban elkezdjük melegíteni.
Folyamatosan kevergessük, hogy nehogy lekapjon. Amíg melegszik, adjuk hozzá a vajat és a porcukrot is.
Nem kell felforralni, ha elég forrónak érezzük, vegyük le a tűzről és tegyük bele a csokoládékat. Várjunk néhány percet, majd egy kézi habverővel keverjük fel, amíg teljesen elolvad benne a csoki. Keverjük hozzá a rumot (vagy rumaromát). Ilyenkor még eléggé híg, krémes az állaga, de ettől ne ijedjünk meg, ahogy hűl, szépen meg fog szilárdulni majd. Borítsuk be közvetlenül a tetejére simítva frissen tartó fóliával és tegyük hideg helyre amíg langyosra hűl, majd egy éjszakára mehet a hűtőszekrénybe.
A csokimázhoz vízgőz felett olvasszuk fel a 150 g csokoládét az olajjal elkeverve. Ha megolvadt, tegyük félre és keverjük hozzá a maradék 50 g csokoládét. A tölcséreket egyesével mártsuk bele az olvasztott csokiba, hagyjuk, hogy lecsurogjon a felesleges csoki, majd állítsuk poharakba amíg megszilárdul.
A hűtőből kivéve kézi elektromos habverővel habosítsuk ki a csokoládékrémet, majd tegyük csillagcsöves habzsákba.
Töltsük fel krémmel a tölcséreket, majd tegyük hűtőbe néhány percre. Ezután óvatosan mártsuk őket az olvadt, de már nem forró csokoládéba, és ízlés szerint díszítsük. Tegyük hideg helyre, amíg teljesen megdermed rajta a csokimáz.
Érdemes mihamarabb fogyasztani, hogy a tölcsér ne szívja meg magát, finom roppanós maradjon.
Jó étvágyat hozzá!
 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
Bécsi kuglóf
  2023-01-19 15:37:04, csütörtök
 
  Hozzávalók
500 g finomliszt
35 g friss élesztő
125 ml tej (langyos)
150 g cukor
5 db tojás
1 csipet só
125 ml habtejszín
75 g mazsola
4 ek rum
150 g vaj
1 db

citrom
2 ek porcukor ( a díszítéshez)

Elkészítés
A mazsolát beáztatjuk a rumba. A citrom héját lereszeljük. A vajat megolvasztjuk.
A lisztet beletesszük egy nagyobb tálba, a közepébe mélyedést csinálunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, összekeverjük a tejjel, egy kevés cukorral és egy kis liszttel.
Letakarjuk és 15 percig pihentetjük.
Utána hozzáadjuk a maradék cukrot, a tojásokat, a sót, a tejszínt, a vajat és a citromhéjat.
Addig dagasztjuk, amíg el nem válik az edénytől és hólyagos nem lesz.
Hozzáadjuk a lecsöpögtetett mazsolát és jól átgyúrjuk.
Kivajazott kuglófformába tesszük, konyharuhával letakarjuk és meleg helyen 15-20 percig kelni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra és kb. 50 percig sütjük az alsó rácson. Félidőben érdemes egy fóliával letakarni, hogy ne barnuljon meg nagyon.
A formában hagyjuk kihűlni.
Végül porcukorral megszórjuk.

Tízperces kuglóf

Hozzávalók

4 db tojás
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 dl étolaj
1dl tej
20 dkg liszt
fél csomag sütőpor
1 csipet só
2 ek kakaó

Lépések

A tojássárgákat kikeverjük a cukrokkal, majd hozzáöntjük az étolajat, a tejet és a sütőporral elkevert lisztet is.
A tojások fehérjét verjük fel, majd forgassuk óvatosan bele a tésztába.
Lisztezett-vajazott kuglófformába öntsük a massza kétharmadát. A maradék tésztába tegyük bele a kakaóport, keverjük el alaposan, majd a kuglófformában lévő tésztára kanalazzuk.
Előmelegített sütőben 15 percig magas, majd további 40 percig alacsonyabb hőfokon süssük. Ízlés szerint tehetünk bele meggyet, mazsolát, diót, stb.

 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
Csirkemell őzgerincformában sütve
  2022-12-18 17:22:24, vasárnap
 
 




Hozzávalók: 80 dkg csirkemell, 20 dkg bacon szalonna, 15 dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyem ízlés szerint, 4 evőkanál tejföl, 3 evőkanál liszt, 2 tojás

Elkészítés :

A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfölös masszához adjuk.

( Ha a húst rendesen előre besóztuk, és hagytuk állni is akkor a masszába már ne igen tegyünk sót )

Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat, kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe. Amikor megsült késsel a széleit "mozgassuk" meg, és így könnyebben kifordítható a formából a sütőpapíros tepsire. Egy kis szín eléréséig pirítsuk a szalonnát a tetején.

Az őzgerincforma mérete : 32 cm hosszúságú és 11 cm széles. A leírt mennyiség ehhez a formához tökéletes.

 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
Sertésszűz tekercsek sajtos gomba szósszal
  2022-12-16 17:33:11, péntek
 
 
Gyorsan kész, nagyon finom, mutatós és ezzel az elkészítéssel biztosan vajpuha lesz a szűz, nem keményedik meg, nem lesz száraz.

Hozzávalók:
15 dkg Ammerlander vaj
2 ek aprított petrezselyemzöld
1 tk aprított friss rozmaring
3 gerezd fokhagyma
60 dkg sertésszűz
1 fej vöröshagyma
50 dkg csiperke gomba
4 dl cukrozatlan habtejszín
15 dkg reszelt Ammerlander trappisat sajt
Ízlés szerint só, frissen őrölt tarkabors

Elkészítés:
A szobahőmérsékletű vajhoz adom az aprított petrezselyemzöldet, a rozmaringot, a zúzott fokhagymát és egy villával alaposan összekeverem.

A sertésszűzet, hosszában bevágom úgy, hogy nem vágom át teljesen, csak ki lehessen hajtani, majd a másik oldaláról is bemetszem, szétterítem, leterítem folpackkal, kiklopfolom, sózom, borsozom, majd megkenem a fűszervajjal, feltekerem és tetszőleges vastagságú tekercseket vágok belőle, melyek végeit megtűzöm egy fogpiszkálóval.

Felhevített serpenyőben néhány perc alatt elősütöm a tekercseket, majd hőálló tálba teszem, befedem benedvesített sütőpapírral és 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütöm.

A visszamaradt fűszeres vajhoz adom a finomra vágott vöröshagymát, a felaprított gombát, megpirítom, majd felöntöm a tejszínnel, hozzáadom, reszelt sajtot és kiforralom.

A megsült tekercseket, ízlés szerint burgonyapürével, staekburgonyával, a sajtos gombaszósszal meglocsolva kínálom.

Elkészítési idő: 60 perc



 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
Enyhén diós piskóta vaníliás-diós krémmel töltve.
  2022-12-11 19:12:53, vasárnap
 
 



a krém hozzávalói:
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl víz
25 dkg nagy zsírtartalmú margarin
25 dkg cukor
1 vaníliás cukor
15 dkg darált dió
1 kevés rum vagy rumaroma

a piskótához:

6 tojás
6 kanál víz
20 dkg kristálycukor
14 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
1/2 csomag sütőpor
4 dkg dió


A tojássárgáját a cukorral és a vízzel sűrűre keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és a darált diót. A fehérjékből vert habot óvatosan hozzáadjuk. Zsírozott, lisztezett közepes tepsibe öntjük, és szép rózsaszínűre sütjük.

A krémhez a vaníliás pudingport a vízben megfőzzük (én tej helyett vízzel készítem, mert olcsóbb, de így is nagyon finom), majd kihűtjük. A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral gépi habverővel kikeverjük, majd szép simára keverjük a pudinggal. Utána hozzáadjuk a darált diót - ezt már fakanállal keverjük hozzá. Belekeverjük a kupica rumot vagy aromát.

A piskótát hosszában kettévágjuk, megtöltjük a fele krémmel, rátesszük a másik lapot, majd azt is megkenjük krémmel, úgy hogy maradjon az oldalára is. A tetejét megszórjuk darált dióval.


 
 
0 komment , kategória:  Dinus és Regi   
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 48 
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 11 db bejegyzés
e év: 169 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 669
  • e Hét: 2885
  • e Hónap: 4780
  • e Év: 55571
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.