Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Az 5G sugárzás
  2019-10-29 09:35:52, kedd
 
 



Az 5G sugárzásról: Mivel kezdettől fogva számos cikkben és posztban felhívtam már a figyelmet az 5G, a vezeték nélküli hálózatok és az elektromágneses sugárzás káros hatásaira, így nem akartam várni egy perccel sem tovább, amikor Frank Glegg, a Microsoft Kanada korábbi igazgatójának videóját elkezdtem nézni.
Hiszen ha valaki, akkor ő mindenképp hiteles személy a technológia világában.



A cikk és a videók!!!!!!
Link


Most dől el, hogy az időjárás előrejelzés fontosabb e, vagy az 5G!

Cikk: Link

Egyiptomban elkezdődött a konferencia, amin megoldást keresnek az időjárásfigyelő műholdakat zavaró 5G hálózatok problémájára.

Több mint 3000 résztvevővel elkezdődött az egyiptomi Sarm es-Sejkben a World Radiocommunication Conference, az egyik legrangosabb távközlési konferencia. Az eseménynek idén jelentős meteorológiai vonatkozása is van - írja a Verge.

Ahogy arról már tavasszal beszámoltunk, nagy port kavart a meteorológusok körében, hogy a következő generációs mobilkommunikációs szabvány olyan frekvenciasávot is felhasznál, mely nagyon közel helyezkedik el az időjárási műholdak légköri vízgőz-mennyiség méréséhez használt sávhoz.

A következő napokban fog eldőlni, hogy vajon az 5G-s távközlés, vagy a meteorológusok lobbija erősebb

Azt, hogy mit okozhat egy esetleges interferencia, idehaza is érzékelhettük, amikor a radarképen pár éve egyre több "csík" jelent meg. Ezeket olyan 5 GHz-es WiFi jeladók okozták, melyeket szabálytalan módon, a meteorológiai radaroknak fenntartott sávban üzemeltettek. Bár ezeket a zavaró jeleket mostanra sikerült kiszűrni a radarképből, az eljárás valójában csak becsülni tudja a zavarás miatt kitakart területeken lévő radarjelet, így a mai napig valójában értékes információktól esnek el a meteorológusok.

A problémás a 24 GHz-hez közeli (helyenként mmWave néven marketingelt) frekvenciasáv, melyet az Egyesült Állomok hírközlési hatósága (FCC) egy már lezajlott aukció keretében a mobiloperátorok rendelkezésére bocsátott. Ez rendkívül közel helyezkedik el a légkörben lévő vízgőz mennyiségének mérésére használt 23-24 GHz körüli spektrumhoz, mely ráadásul nagyon gyenge jelet ver vissza. Emiatt a megfigyeléshez rendkívül érzékeny szenzorokat kellett műholdakra telepíteni, melyet a legapróbb interferencia is megzavar.

Idehaza egyelőre nem tervezik aukcióra bocsátani ezt a frekvenciasávot

A most ősszel zajló magyar 5G-s frekvenciaaukción az NMHH nem bocsátott árverésre a problémás frekvenciákból, ennek ellenére mégis hatással lehet ránk egy Föld másik felén történő interferencia is. Az elmúlt évtizedben óriási előretörés volt megfigyelhető a műholdas mérések időjárás előrejelző modellekben történő felhasználásában, ezzel ugyanis rengeteg információt képesek a szakemberek kinyerni a légkörből olyan lakatlan területekről is, ahol nincs se felszíni, se magassági (repülőgépes vagy ballonos), se egyéb távmérés (radar, villámdetektor stb.).

Egy kísérlet keretén belül a zavarást szimulálva kihagyták ezeket a méréseket az időjárás-előrejelzés bemenő adatai közül, és nem meglepő módon a prognózis jóval pontatlanabb lett a teljes adatsorból készült prognózisénál. Épp ezért élet- és vagyonvédelmi érdek fűződik ahhoz, hogy ez a frekvenciasáv érintetlen maradjon. A mobilkommunikációs eszközök más frekvenciákat is képesek használni, a meteorológusok kezét viszont kötik a vízgőz viselkedését leíró fizikai törvények, azaz más frekvencián nem lehetséges elvégezni ezeket a méréseket.

A szakemberek ráadásul attól tartanak, hogy ha nem sikerül megvédeni ezt a spektrumot, az precedenst szülhet, és a jövőben (például a 6G bevezetésekor) újabb értékes és pótolhatatlan sávokat tesz majd tudományos szempontból használhatatlanná.

Forrás: The Verge, illusztráció: Országos Meteorológiai Szolgálat, címlapi kép: Christoph Scholz
 
 
0 komment , kategória:  Az 5G sugárzás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 25 db bejegyzés
e év: 438 db bejegyzés
Összes: 12990 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1630
  • e Hét: 7095
  • e Hónap: 14568
  • e Év: 131814
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.