Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/127 oldal   Bejegyzések száma: 1260 
létre kellene hozni egy nagyon komoly onlajn iskolát
  2021-03-17 14:07:45, szerda
 
  Meglátogattam a keresdi otthonunkat! Nagy diákok vannak itt Medgyesről, Segesvárról! Így online módon a diákok innen is tudnak tanulni, de sokkal jobb szívvel vannak itt a természetközeli épületben, mint bent a nagyvárosban! Érdekes, a gyerekek bele jöttek a "távoktatásba", sokan azt is mondták, hogy így a képernyőn, fülhallgatón keresztül jobban megértik az anyagot, mint egy szétfolyó, fegyelmezetlen osztályban!
A szórványban lakó diákok számára létre kellene hozni egy nagyon komoly onlajn iskolát, mely a vírus jobblétre szenderedése után is teljes lendülettel működik...... és ezt komolyan gondolom!! Csaba t.
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Esti Szentmis Szentmise Csaba testvérrel 03.10
  2021-03-12 21:15:03, péntek
 
  Szentmise: Vendéglátóval szembeni sértés ha nem járulok az asztalhoz, ha nem fogyasztok a lakomán melyre meghívtak! Nem elég a jelenlét, ezért ha szükséges végezzük el a szentgyónást és járuljunk szeretettel az áldozáshoz is! Minden szentmise két fontos részből áll, az első rész az ige liturgiája, itt a Szentírást olvassuk és annak kapcsán elmélkedünk, majd utána jön az áldozati liturgia! Isten igéjét hallgatják és az eucharisztiával tápláljuk lelkünket! Mindkét rész nagyon fontos! Tápláljuk szellemünket, lelkünket egyaránt a szentmisén!

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Esti Szentmis Szentmise Csaba testvérrel 03.09
  2021-03-09 21:43:01, kedd
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
nehogy ők is ide jussanak a gyötrelmek helyére." Lk 16,19
  2021-03-05 21:53:58, péntek
 
  Az egyház a XXI. században - kérdezik sokan - még mindig hirdeti, hogy van pokol és kárhozat?! Jézus a gyötrelmek helyéről, a pokolról beszél a mai evangéliumban, a dúsgazdag ember és a szegény Lázár történetében! Személy szerint azt látom, hogy már itt a földön sok ember élete rossz döntések következtében pokollá válhat! Vélt vagy valós sérelmek, kudarcok, rossz döntések miatt sajnos vannak akik rálépnek az önzés, a harag, a gyűlölet útjára, és ez az út a gyötrelmek helyére vezet! Az ilyen emberekben már itt ezen a földön hihetetlen indulatok dúlnak, a fékezhetetlen harag, a kérlelhetetlen gyűlölet, a bezárkózás, mindentől és mindenkitől való leválás pokoli helyzetet teremt! Minden ami él fejlődik, növekszik, kibontakozik! Tudnunk kell, hogy nem csak a szép, a jó, az érték gyarapodik, hanem a rossz, a fájdalom is burjánzik, egyre nagyobb, erősebb, fojtogatóbb lesz! A fa amerre hajlik, arra fog dőlni! A túlvilágon az itt elkezdődött életünk teljesedik ki, a tudatosan végzett jó cselekedetek felemelnek, az önző, bűnös tettek - még ha azok úgymond csak mulasztások is - lehúznak, bemocskolnak, összetörnek!
Döbbenetes olvasni a mai evangéliumban Jézus Krisztus szavait, mikor arról beszél, hogy még az elkárhozott lelkek is segíteni akarnak, hogy elkerüljük ezt az állapotot! Nehéz és veszélyes az örvénybe került, fulladozó ember segítségére sietni, könnyen magával ránthat és a te áldozatod nem fog segíteni rajta! Ábrahám azt tanácsolja, hogy a Szentírás olvasása, a hajdani és a mai prófétákra való figyelés segíthet mindenkin! Imádkozzunk, hogy mi magunk is, de szeretteink, ismerőseink is elkerüljék a "gyötrelem helyét"!

Nagyböjti lelki asztalunkat megterítettük, szeretettel várunk, Csaba t. 2021.03.04
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Csaba testvéresti szentmisét mutat be Déván - 03.01
  2021-03-01 22:21:49, hétfő
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Merd Isten kezét megfogni 02.22
  2021-02-24 10:44:55, szerda
 
  Jó tudni: "Aki megvall engem az emberek előtt, én is megvallom őt az én mennyei Atyám előtt!" Mt 10,32

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Esti szentmise Csaba testvérrel 02.23
  2021-02-24 10:39:57, szerda
 
  Minden szentmise bűnbánati résszel kezdődik! Teremtő Istenünkkel hibáinkat, bűneinket beismerve, újból és újból ki kell engesztelődjünk! Szavaink, tetteink súlyát belátva gyakoroljuk a közgyónást, tudva ha makacsul ragaszkodunk vélt igazunkhoz, a "jogainkhoz", akkor magunkra maradunk bűneinkkel!

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
ti, kinek tartotok engem?” - Böjte Csaba gondolata
  2021-02-23 10:32:53, kedd
 
  Úgy gondolom, hogy ma már mi keresztények Jézus Krisztust, Megváltó Istenünknek tartjuk! De, vajon Ő kinek tart bennünket!? Szent Péterhez, ki megvallotta élő hitét Jézus így szólt: "Ezért mondom neked, hogy te Péter vagy, és én erre a sziklára építem Egyházamat, s a pokol kapui nem vesznek erőt rajta." Jézus sziklának nevezi a benne hívő embert, akin a pokol kapui nem vesznek erőt. Ez a Jézusi bizalom, - bármennyire gyengének, törékenynek is érezzük magunkat - adjon erőt, kitartást, az élet hozta nehézségek, viharok közepette. Megváltónk bízik bennünk, erősnek, szépnek, jónak tart bennünket, mi is bízzunk magunkban, abban, hogy képesek vagyunk a gondjainkat megoldani, a nehézségeket legyőzni, a ránk bízott feladatokat jó végre vinni!!
Szeretettel hívunk terített lelki asztalunk mellé, Csaba t.
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Szentmise a dévai templomban 02.21 Nagyböjt 1. vasárnapján
  2021-02-21 18:02:32, vasárnap
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Mint a kotló... - Böjte Csaba testvér gondolata
  2021-02-21 11:25:17, vasárnap
 
  Mint a kotló....
Uram szinte hallom, ahogyan sírva mondod: "hányszor próbáltalak összegyűjteni benneteket, mint a kotló a csibéit, de ti nem akarjátok!" Hallom a hangodat Uram, és nem csak kétezer év távlatából, hanem a mában is! Sírva leborulsz és arra kérsz, hogy mind csibék a kotlóhoz úgy bújjunk Hozzád és egymáshoz, nagy bizalommal, szeretettel e nehéz időkben, mert valóban fenn áll a reális veszélye annak, hogy bűneink kővetkezményeként kő kövön ne marad a társadalmunkban!!
O milyen más lett volna a világ, ha ott Virágvasárnapján melléd álltak volna az emberek, ha nagypénteken nem Barabást, hanem téged választottak volna Jeruzsálem lakói! Igen valószínű akkor is küldted volna az apostolokat, a tanítványokat kettesével, hogy a szeretet Evangéliumát hirdessék a föld végső határáig! Biztos, hogy akkor is kiáradt volna a Szentlélek, és egészen biztos, hogy a Szentháromságra figyelő emberiség élete megtorpanások, háborúk nélkül csodálatosan bontakozott volna a tudományok, a művészetek, a szeretet embert segítő szép művein keresztül! Ki tudná megfesteni, hol járna ma az emberiség, ha megspóroltuk volna azt a rengeteg vért, háborút, aljasságot mit kétezer év alatt elkövettünk egymás, és saját magunk kárára!!
Uram én nem kárhoztatom az előttem élő embereket a rósz döntésekért, én eléd állok, itt vagyok mint kis sebzett csibe és nagyon szeretnék tudatosan hozzád bújni, karjaid árnyékában menedéket találni! Tudatosan melletted döntők, határozottan megfogadom, hogy teljes szívemből minden erőmből imádlak téged teremtő Istenemet és minden felebarátaimat, mint jótest véreimet szeretni fogom válogatás nélkül!
Ebben az órában azért is imádkozom, hogy sok sok testvérem legyen, hogy minél több embertársam kapjon erőt és bátorságot, hogy tudatosan döntsön a bennünket szeretettel hívó és kitárt karral fogadó Jézus Krisztus mellett!
Gyertek jelezzük Mesterünknek, hogy itt vagyunk mellette, hogy számíthat ránk e nagybőjti szentidőben.
Szeretettel, Csaba t.
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
     1/127 oldal   Bejegyzések száma: 1260 
2021.08 2021. Szeptember 2021.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 745 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3253
  • e Hét: 14315
  • e Hónap: 26991
  • e Év: 260738
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.