Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Turmalin kristály
  2021-09-13 23:02:40, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Krónikusfáradtság-szindróma kezelése
  2021-09-13 23:00:55, hétfő
 
  Krónikusfáradtság-szindróma kezelése természetesen: magnézium, cink, C-vitamin

Napjainkban sokan küzdenek az úgynevezett krónikusfáradtság-szindrómában. Ez egy nagyon komoly betegség, hiszen negatív hatással van a mindennapokra, a munkateljesítményre és még a magánéletre is. Mindenképpen orvosi kivizsgálás és terápia szükséges, hiszen ha hosszabb ideig tart ez az állapot, nagyon zavaró lehet és negatívan hat az egyén életére.

Mikor beszélünk krónikusfáradtság-szindrómáról? Abban az esetben, ha az extrém fáradtság legalább hat hónapig egyhuzamban tart és semmi különösebb oka nincs a kialakulásának. Ez az állapot akár évekig is eltarthat kezelés nélkül, ami tönkre is teheti az egyén életét, hiszen az állandó fáradtság miatt szinte semmire sem tud rendesen koncentrálni.

A krónikus fáradtság hátterében több ok is meghúzódhat. Kialakulásában szerepet játszhat valamilyen vírusfertőzés. Elképzelhető, hogy az illető nem is tudja, hogy valamilyen vírus megtámadta a szervezetét, ilyen lehet akár a Lyme-kór.

Krónikus fáradtságot okozhat a toxicitás is, például a nehézfémek vagy a penészgombák, de immunitással kapcsolatos problémák is okai lehetnek a betegség kialakulásának, sőt hormonális egyensúlyhiány is közre játszhat.

A krónikusfáradtság-szindrómában szenvedő embereknél gyakran kóros mértékben termel hormont a hipotalamusz, az agyalapi mirigy és a mellékvesék. De előfordulhat az is, hogy a sejtek nem termelnek elegendő energiát és ilyenkor szintén kialakulhat ez a kellemetlen állapot.

Milyen tünetei vannak a betegségnek? Előfordulhat ízületi és izomfájdalom, gyenge koncentráció, de akár memóriavesztés és a megnagyobbodott nyirokcsomók is jelentkezhetnek. A tünetek közé tartozik még a fejfájás, a hidegrázás, az éjszakai izzadás, az emésztési zavarok, mint az irritábilisbél-szindróma, az ingerlékenység, a hangulati ingadozások, illetve a szorongás és a depresszió.

A krónikusfáradtság-szindrómában a természetes módszerek alkalmazása is sokat segíthet. Például a teljes értékű ételek fogyasztása, de is hasznos lehet, ha mellőzzük a glutén-tartalmú ételeket, a tejterméket, a cukrot, nagyon fontos, hogy kerüljük a stimulánsokat, hogy ezzel is növeljük a szervezetünk energiaszintjét.

A különböző kiegészítők fogyasztása is hasznunkra lehet, akár a magnézium, amely szükséges az energiatermeléshez. A B-vitaminok a mellékvesét támogatják, míg a C-vitamin és a cink segít az energiatermelésben, de a mellékvesét is támogatják, illetve az immunitást is fokozzák.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A túl kevés vas vérszegénységet okoz, a túl sok pedig cukorb
  2021-09-13 22:56:56, hétfő
 
  A túl kevés vas vérszegénységet okoz, a túl sok pedig cukorbetegséget

Napjainkban egyre többen szenvednek diabéteszben. A 2-es típusú cukorbetegség rizikóját jelentősen megnöveli az inaktív életmód és a túlsúly. Mindkettő ellen tudunk tenni, csak akarnunk kell.

A cukorbetegség létrejöttét sok más dolog is befolyásolhatja. Ide tartozik a genetika, a nem megfelelő étrend és egyes életmódbeli szokások. A vas egy olyan ásványi anyag, amelynek kiemelkedő szerepe van a sejtek növekedésében, és abban is, hogy a vörösvértestek oxigént szállítsanak a test sejtjeihez, szöveteihez, szerveihez. A vashiány sokféle betegség okozója lehet, azonban elsősorban a vérszegénységért felelős.

A vashiányos állapot kialakulásában több tényező is szerepet játszik, például a vas nem megfelelő felszívódása. Az erre hajlamos emberek csoportjába tartoznak a sportolók, a fiatal nők, a várandós hölgyek, az idősebb személyek, illetve a vegetáriánusok.

A vashiány gyakori tünetei közé tartozik a fáradtság, a munkahelyi teljesítmény csökkenése, a hidegérzet a végtagokban, a nem megfelelő immunrendszeri működés, a mellkasi fájdalom és a légszomj. Sokan akik vashiányban szenvednek, semmilyen negatív tünetet nem tapasztalnak, esetükben csak a laborvizsgálatok igazolják a hiányt.

A vashiányos vérszegénység kezelésére kiegészítőket is szedhetünk. Ám a multivitaminok nem minden estben bizonyulnak hatásosnak, mert sok esetben csak keveset tartalmaznak ebből az ásványi anyagból. És a multivitaminokban található egyes ásványi anyagok, mint például a kalcium, a foszfor és a magnézium, csökkenthetik a vas felszívódását.

A 2-es típusú cukorbetegség hosszú ideig nem okoz semmilyen különösebb tünetet, már csak ezért is érdemes rendszeresen laborvizsgálatokat kérni. Az eredményből kiolvasható az esetleges betegség, amelyet ha idejében felfedezünk és korán elkezdődik a kezelés, akár meg is előzhetjük a teljes kialakulását és a súlyosabb tünetek felbukkanását. A cukorbetegségre is lehet következtetni a laboreredményekből, ugyanis, ha a vas szintje megemelkedik a szervezetben, fokozódhat a betegség kialakulásának esélye.

Ha túl sok vas van a szervezetünkben, akkor úgy kell összeállítani az étrendünket, hogy kevesebb vastartalmú táplálékot tartalmazzon a megszokottnál. Ilyenkor fogyasszunk minél több zöldséget és gyümölcsöt. Ezek a táplálékok ugyanis antioxidánsokat tartalmaznak, amelyek semlegesítik a túl sok vas által felszabadított szabad gyököket.

A magvak és a hüvelyesek, illetve a tea és a kávé is jó megoldásnak bizonyulhat, mivel meggátolják a túl sok vas felszívódását.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2021.08 2021. Szeptember 2021.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 5 db bejegyzés
e hónap: 162 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49306 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1442
  • e Hét: 3425
  • e Hónap: 17174
  • e Év: 221875
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.