Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
A curry, mint vércukorszint-csökkentő fűszer
  2021-09-03 22:11:33, péntek
 
  A curry egy indiai fűszer, amelyet évszázadok óta előszeretettel fogyasztanak is az indiaiak. Valójában több fűszer keverékéről van szó, hiszen tartalmazza a kurkumát, a koriander és a chilipaprikát.

A fűszeres ételekkel kapcsolatban eddig azt tartották, hogy csak óvatosan fogyasszuk, mert gyomor- és bélrendszeri panaszokat okozhatnak, illetve felerősíthetik például a rozacea tüneteit. A legújabb kutatások azonban azt mutatják, hogy a curry nagyon is egészséges. Mutatjuk is, hogy miért.

A kutatások eredményei azt mutatják, hogy a curry jó hatással van a szív egészségére és még a vércukorszint szabályozásban is kitüntetett a szerepe. Egy több évvel ezelőtti kutatás során azt a megállapítását tették, hogy a curry rendszeres fogyasztása pozitívan hat a vér áramlására, amit a magas antioxidáns-tartalmának köszönhetünk.

A curryvel kapcsolatban az is bebizonyosodott, hogy rendszeres fogyasztása csökkenteni tudja a magas trigliceridszintet. Ez a hatás akkor is érvényesült, amikor kiderült, hogy a vizsgálati alanyok vagy valamilyen betegségben szenvedtek vagy volt valamilyen káros szenvedélyük, akár krónikus betegségek, alacsony fizikai aktivitási szint, illetve dohányzás.

A curry már akkor is csökkenti a vércukorszintet, ha hetente csupán egy alkalommal fogyasztjuk, így hatásos lehet az inzulinrezisztencia és a 2-es típusú cukorbetegség megelőzésében.

Étkezés előtt is érdemes curryport fogyasztani, több okból is. Az egyik, hogy csökkenti az étvágyat, így kevesebb ételt veszünk magunkhoz, a másik, hogy enyhe teltségérzetet okoz.

Ahogy említettük, a currypor kurkumát és koriandert is tartalmaz, mindkettővel kapcsolatban megállapították, hogy erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő, mindemellett gombaellenes és antibakteriális hatásuk is kiemelkedő.

A curry nagyon sokféle táplálék, zöldség és gyümölcs mellé passzol, így fogyaszthatjuk rendszeresen is, akár főzés és sütés során. Remek ízharmóniát alkot a tojással, a burgonyával, a hallal, a zöldségekkel, a csirkével, az almával vagy éppen az ananásszal.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A lábgombásodás megszüntetése természetes módszerekkel
  2021-09-03 22:02:21, péntek
 
  Egyes emberek sokat küzdenek a lábgomba nem túl szép és kellemetlen problémájával. A gondot - mint ahogyan a nevében is benne van -, egy gombafaj okozza. Nagyon nehéz tőle megszabadulni, de egyáltalán nem lehetetlen. Mutatunk is néhány egyszerű és olcsó tippet, amelyek nagyon hatékonyak a lábgombásodás kezelésében.

Nagyon fontos a megelőzés és elméletileg tartózkodni kellene minden olyan helytől, például strandtól, gyógyfürdőktől, ha ilyen problémával küzdünk. Ha mégis elmegyünk egy közösségi térbe, mindig használjunk strandpapucsot és lehetőleg ne menjünk olyan helyekre, ahol másokat megfertőzhetünk se lábgombával, sem pedig körömgombával. Tegyünk meg mindent, hogy meggyógyuljunk és azért, hogy másokat ne fertőzzünk meg.

A közönséges konyhasó nagyon hatékony lehet a probléma kezelésében. Mit tegyen? Engedjen langyos vizet egy lavórba, adjon hozzá 2-3 evőkanál sót, majd áztassa ebben a vízben a lábát. Hetente 3-4 alkalommal is megismételheti ezt a nem is drága kúrát.

Minden tea tartalmaz csersavat, amely szintén hatásos lehet a lábgomba elpusztításában. Főzzön le egy adag fekete vagy zöld teát, majd öntse a lavórba engedett vízhez. Ezt a kezelést is megismételheti heti 3-4 alkalommal.

A natúr joghurtos kezelés is nagyon hasznos lehet. Mossa meg a lábát, majd kenegesse be natúr joghurttal a gombás részt és hagyja megszáradni, majd mossa meg alaposan a lábát.

A mustár is nagyon hatékony a lábgomba elpusztításában. Engedjen egy lavórba vizet, majd adjon hozzá egy evőkanál mustárolajat vagy egy evőkanál mustárport. Áztassa a lábát ilyen módon tíz percig, majd törölje szárazra a lábait.

A levendula is rendelkezik gombaellenes hatásokkal. Mossa és szárítsa meg a lábát. Keverjen el egy evőkanálnyi valamilyen hordozó olajban - ez lehet akár mandula, jojoba vagy olíva is - 5-6 csepp levendulaolajat és kenje be ezzel az eleggyel a lábát. Minden este elvégezheti ezt a kezelést.

A teafaolaj is nagyszerű fertőtlenítő hatással rendelkezik. Keverjen el egy evőkanálnyi olívaolajban 5-6 csepp teafaolajat, majd kenje be ezzel a természetes lábgombásodás elleni szerrel a lábát. Hamarosan a múlté lehet a problémája.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Dioptáze ásvány
  2021-09-03 21:57:39, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Adamit és konikálcit
  2021-09-03 21:56:39, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Tengeri üvegek
  2021-09-03 21:55:42, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2021.08 2021. Szeptember 2021.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 162 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4775
  • e Hét: 13557
  • e Hónap: 45043
  • e Év: 249744
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.