Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 115 
Jézus összetépné a Bibliát
  2013-11-24 16:34:59, vasárnap
 
 
Jézus megjelenésével nem az ószö­vetségi zsidó próféciák teljesedtek be, hanem Jézus Urunk küldetése = Istentől rendelt feladatának a teljesítésével.

- Érdekes megállapításra ju­tunk Márk evangéliumának olvasásakor. Meg­lepetve kell észlelnünk a mai judai- kereszténységünkben ma már csaknem ,,Jehovának" (Jahve-nek) nevezett Isten-alak és Jézus Urunk által prédikált ,,Szerető Mennyei Atya" közötti óriási különbséget.

Nagyon fontos ennek a megállapítása, mert itt - az ,,Isten­ alak", az ,,Isten-fogalom" bemutatásánál kell kezdeni a felvilágosítást is és a tanítást is.

Ugyanis: Jézus Urunk Szerető Mennyei Atyjának semmi köze nincs ahhoz az ,,Isten-alakhoz", amelyet a mai judai-kereszténységünk híveinek bemutat. - Mondhatjuk úgy is, hogy ahhoz a ,,bosszúálló" és ,,áldozatokat követelő" Istenhez, akinek olyan ,,kiválasztott népe" van, mely az ő engedé­lyével....sőt rendeletével halomra gyilkolja a nem a ,,népéhez" tartozókat, vagyis a nem zsidó népeket.

Jézus a Biblia szerint nem fogadja el a zsidók tanait, sőt megveti azokat. Számtalan esetben kinyilatkozza, hogy a zsidóknak más istenük van!

"Meg akartok engem ölni, mert az én beszédemnek nincs helye nála­tok. " ,,Én azt beszélem, amit az én Atyámnál láttam, ti is azt cselekszitek azért, amit a ti atyátoknál láttatok. " (János 8:37-38.)

Az evangéliumi szövegben - amit a kereszténység ,,Isten szavának" tanít - igen feltűnő és meglepő az, hogy Jézus két Atyáról beszél. Különbséget tesz az Ő mennyei Atyja és a zsidók atyja - Jehova - között, akit nem ismert el Isten­nek az evangéliumi tudósítás szerint, mert így nyilatkozik róla: ,,

"Ha Isten volna a ti atyátok, szeretnétek engem: mert én az Istentől származtam és jöt­tem "

Jézus ekkor mondja ki a lényeget:

,, Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen őbenne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjáról szól, mert hazug és a hazugság atyja. " (János 8:42-44.)

Aki aztán tovább olvassa ezt az evangéliumi történetet, az látni fogja, hogy a zsidók végül is azt mondják Jézusnak:

,, Te szamaritánus vagy és ördög van benned. '' János 8:48.)

Minden estre elég különös, hogy a Jézus tanokat követő kereszténység Bibliájába miként kerül bele Jézus által is "ördög, gyilkosnak, hazugnak nevezett zsidó isten, Jehova és Jahve néven.!

A fenti néhány soron kívül, százával találkozunk a Bibliában olyan állítással, ami még önmagának is ellentmond.

Mégis Isten szavának - mondját a zsidók is és a keresztények is! Nap mint nap azt olvassák a Templomokban. Bizonyított tény, hogy a Bibliába azok a dolgok kerültek, melyeket az Ördögatya fiai fogalmaztak meg, Saul rabbi vezetésével, aki a keresztényeknek Pál apostolként jelenik meg!

Megírja az Ephesusiakhoz írt leveleket, amikor már nagyon is feltételezhető, hogy soha nem járt Kis-Ázsiában, hiszen az Péter Apostol területe volt, az Ő nyelvét beszélő népek lakták!

Különös a damaszkuszi úti pálfordulási történet is, főképpen abból a nézőpontból, hogy Jézus a maga pozitívságával képtelen lett volna egy embert megvakítani! Na meg éppen az Ő Apostolaihoz, a saját népéhez tartott Gallileába!

Pál Jézus tanításait soha nem hallgatta, és a Jézus által az Egyház alapításával megbízott Péter, aki a legtöbbet tartozkodott együtt Jézussal, neki a tanításait mégis elutasítja. KIülönös, hogy Pál és Péter találkozásakor Péter írásainak nyoma veszik! Ezt követően ez az írás átfogalmazódik és bekerül a kanonizált Bibliába!

A dologban csupán az a különös, hogy valaki bejárta Myra-Patara-Ephesus vonalat és elvitte Jézus tanait. Az igaz keresztények bizonyára nem tettek hozzá, vagy vettek el belőle, csak azt adták tovább törvényként, amit a Tanítótól hallottak!


Forrás : Link...



 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Jézus  
Jézus Krisztus Igaz története
  2013-11-24 16:21:52, vasárnap
 
  Jézust keresztre feszítették és megölték.

Miért is?

Mert vallási vezetőként tekintettek rá az emberek. Vallási vezetők pedig a jeruzsálemi zsidó templom főpapjai lehettek csak, mert a csak zsidó vallás gyakorlata volt megengedett, és ez volt a hivatalos államvallás. Minden más hit, ideológia, Isten lényének más elképzelése eretnekségnek, pogányságnak volt törvényileg elrendelve, és azok hirdetőire, mint hamis prófétákra, a templomi törvény halálbüntetést írt elő. Jézust is ilyen ,,hamis prófétának" tartották a zsidó ,,vallásvezérek", mert nem a kegyetlen, uralkodni akaró, zsidó valláspolitika által eszményesített Jehovát istenítette, hanem a mindenkit egyformán szerető Mennyei Atya gondviselői jóságát dicsérte és Igazságát tanította. Ezért akarták őt a zsidók megölni, ahogyan az evangéliumokban olvashatjuk:

,,...Meg akartok engem ölni, mert az én beszédemnek nincs helye nálatok. Én azt beszélem, amit az én Atyámnál láttam, ti is azt cselekszitek azért, amit ti az atyátoknál láttatok." (János 8:37-38.)


Forrás : Link

 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Jézus  
Jézus azt mondja
  2013-11-11 07:04:15, hétfő
 
  Jézus azt mondja: keress és találsz; kérj, és megadatik néked; kopogtass, és az ajtók feltárulnak előtted. Azt sosem mondja, hogy légy keresztény, és az ajtók feltárulnak előtted. Azt sem mondja, hogy majd én kopogtatok helyetted, hogy feltáruljanak az ajtók előtted. Ő azt mondja, hogy kopogtass, és az ajtók feltárulnak előtted. Mindenkinek magának kell kopogtatnia, mert mindenkinek egy másik ajtón kell átmennie. Mindenki egy egyén, mindenki egyedi.

Osho



 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Jézus  
A legtöbb keresztény azt gondolja
  2013-11-11 06:35:07, hétfő
 
  A legtöbb keresztény azt gondolja, hogy imádkoznunk kell Jézushoz, ahelyett, hogy mi magunk legyünk Jézus. Jézus nem azért jött a földre, hogy vallást alapítson, és azt mondja nekünk, hogy imádkozzunk hozzá. Azért jött, hogy megmutassa nekünk Atyját, s megmutassa azt is, hogyan tudjuk mi magunkat is felismerni az Atya szemében.

Richard Rohr



 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Jézus  
A legtöbb keresztény azt gondolja
  2013-11-11 06:35:03, hétfő
 
  A legtöbb keresztény azt gondolja, hogy imádkoznunk kell Jézushoz, ahelyett, hogy mi magunk legyünk Jézus. Jézus nem azért jött a földre, hogy vallást alapítson, és azt mondja nekünk, hogy imádkozzunk hozzá. Azért jött, hogy megmutassa nekünk Atyját, s megmutassa azt is, hogyan tudjuk mi magunkat is felismerni az Atya szemében.

Richard Rohr



 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Jézus  
Jézus tanításának alapgondolata
  2013-11-11 06:21:46, hétfő
 
  Jézus tanításának alapgondolata; a közvetlen párbeszéd helyreállítása az ember - Isten fia - és a teremtő Isten között.

Lev Tolsztoj



 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Jézus  
Jézus nem vallásalapító volt
  2013-11-11 06:16:06, hétfő
 
  Jézus nem vallásalapító volt, hanem életformát hozott erre a véres bolygóra. Hosszadalmas hitmagyarázatok helyett ennyit mond: "Gyere, és kövess engem".

Gyökössy Endre



 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Jézus  
Jézus
  2013-09-08 06:02:15, vasárnap
 
 


...... ........


 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Jézus  
Jézus
  2013-03-30 06:33:59, szombat
 
 




Jézus nem azért jött, hogy segítsen nekünk vallásos szupersztárrá válni. Távol legyen Tőle! Ő éppen azért jött, hogy megszabadítson az üres vallástól. Jézus azért jött, hogy Rajta keresztül bensőséges kapcsolatba kerülhessünk az Atyával.






Gyógyulás Jézus Krisztussal : Link


 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Jézus  
Jézus
  2012-09-17 18:20:14, hétfő
 
 




 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Jézus  
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 115 
2021.09 2021. Október 2021.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 16 db bejegyzés
e év: 24 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 385
  • e Hét: 2773
  • e Hónap: 7179
  • e Év: 63112
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.