Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Misztrál : A föld gyermeke
  2013-12-07 10:40:45, szombat
 
  Link...






Mondd meg nekem, mit dalolsz, megmondom, ki vagy. A bennünk továbbrezgő dallamok és foszlányaik olyat vallanak felőlünk, amit semmi lélekelemzés nem hoz felszínre. Bevilágítanak a lélek rejtett zugaiba, ahova másképp nem férkőzhetünk.

Kodály Zoltán



 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Zene  
A felemelkedés mantrája
  2013-10-27 11:10:36, vasárnap
 
  Link



 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Zene  
Mi is a zene ?
  2013-05-25 17:58:19, szombat
 
  Mi is a zene? Ez a kérdés órákon át foglalkoztatott, mielőtt múlt éjjel nyugovóra tértem volna. Maga a zene létezése is csodálatos dolog, mondhatni maga a csoda. A gondolat és a tünemények között elterülő birodalom. Mint egy megfoghatatlan közvetítő közeg, szellem és anyag közt lebeg testetlenül, mindkettőhöz kötődve, mégis különbözve azoktól. Szellem, de szellemként kötődik az idő mérhetőségéhez. Anyag, ám anyagként nélkülözi a teret.

Heinrich Heine




 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Zene  
Gyógyulj zenével !
  2013-05-22 15:16:24, szerda
 
 
Masaru Emoto japán vízkutató közel 20 éve foglalkozik víz-kísérletekkel, a vízkristályok külső ingerekre történő változásaival. Kutatásai hosszú évei során arra a következtetésre jutott, hogy a víz minőségét az általa befogadott információ határozza meg. Emoto természetesen nem a televízióban, rádióban hallott hírekből, vagy az újságokban, napilapokban olvasható cikkekből szerzett információra gondol, hanem az elmére és a testre ható külső tényezőkre. Például amikor egy szép tájat szemlélve békesség tölt el minket. Vagy amikor gyönyörű zenét hallgatunk, úgy érezzük, hogy megtisztul a szívünk...
Vízkísérleteivel egyértelműen bebizonyítottaLink hogy a gyógyító hatású információk és pozitív gondolatok jót tesznek a víznek. Ilyen gyógyító hatású információ a zene is!
Lenyűgöző könyve, A víz igaz hatalma tartalmaz egy igazán érdekes kísérletet, melynek során különböző zenéket játszottak le a víznek, majd ezt követően fényképeket készítettek a vízben keletkezett kristályokról, illetve egy speciális géppel megmérték a víz hadóját, vagyis rezgését. Megállapították, hogy a víz a gyönyörű zenékre díszes kristályok megalkotásával válaszolt! A vízben hasonló változás volt megfigyelhető, mint amit mi érzünk a zene gyógyító hatása révén.

Nagyzenekarok előadásában játszott művek hatására különösen összetett és részletgazdag kristályok keletkeztek.Testünk mintegy hatvanbillió sejtből áll, és nem más, mint e sejtek játékából létrejövő harmónia. A zenekarok játékából létrejövő harmónia eljut testünk minden egyes sejtjéhez, így hozzájárul egészségünk megőrzéséhez.

A zene tehát gyógyító erővel rendelkezik. Zenehallgatás közben úgy érezzük, hogy meggyógyulunk és ez talán azért van így, mert a testünket alkotó víz (70%!) egészségesebb lesz a zene hatására. Vízből vagyunk. Ha a zene örömet okoz a víznek, akkor feltétlenül jó hatással van sejtjeinkre, amelyeket víz alkot.

Az alábbiakban szerepelnek azok a zeneművek, melyekkel Emoto kísérletezett - és azok testünkre/lelkünkre gyakorolt hatásai. Érdemes a számunkra megfelelőt reggel és este meghallgatnunk.

1. Pachelbel: D-dúr kánon

Érzelmi hadó: megszünteti az aggodalmat és a szorongást

Fizikai hadó: a méhre és petefészekre hat

Várandósság alatt ajánlatos hallgatni, hiszen nem szabad alábecsülni az aggodalom és a szorongás magzatra gyakorolt hatását!

2. Bach: D-moll tokkáta és fúga

Érzelmi hadó: megszünteti a fásultságot

Fizikai hadó: serkenti a jobb agyfélteke működését

Bach zenéjének ez a fennkölt darabja csakugyan ösztönző rezgést ad hallgatójának. Albert Schweitzer arról híres, hogy elivatott orvos és tehetséges orgonista volt. Állítólag ez volt az egyik kedvenc műve. Talán a tokkáta és fúga is ösztönözte munkájában.

3. Elgar: Első induló

Érzelmi hadó: megszabadít a félénkségtől és a bátortalanságtól

Fizikai hadó: a gerincre és a gerincvelőre hat

Az induló hatására természetes módon kiegyenesedik a gerinc. Ezt a zeneművet főként azoknak tanácsos hallgatni, akiknek nincs önbizalmuk mások előtt beszélni.

4. Sarah Brightman és Andrea Bocelli: Time to say goodbye

Érzelmi hadó: megszabadít a tehetetlenség érzésétől és a rossz hozzáállástól

Fizikai hadó: a vastagbélre és a végbélre hat

5. Bizet: Carmen nyitánya

Érzelmi hadó: megszünteti az elfojtásokat

Fizikai hadó: javítja a vérkeringést

Carmen semmit sem fojt el magában, alakja olyan nőt ábrázol, aki szenvedélyesen táncolja a flamencót és úgy él, ahogy neki tetszik.

6. Smetana: Moldva

Érzelmi hadó: megszünteti az ingerlékenységet

Fizikai hadó: a nyirokrendszerre hat

Amikor ingerlékenynek érezzük magunkat, lényünk azt jelzi, hogy nyugalomra van szükségünk, és meg kell szabadulnunk a nyomástól. Ha kedvesek vagyunk magunkhoz, az elménk is világosabb lesz.

7. Johann Strauss: Kék Duna-keringő

Érzelmi hadó: segít visszanyerni a hosszantartó igénybevétel miatt elvesztett életerőt

Fizikai hadó: a központi idegrendszerre hat

Testileg és szellemileg egyaránt könnyednek és nemesnek érezhetjük magunkat.

8. Joseph Ivanovich: Danube Waves

Érzelmi hadó: megszünteti az elfojtásokat

Fizikai hadó: javítja a vérkeringést

Ez a zene segít, hogy érzelmeinket gátlások nélkül fejezzük ki. Ha szívünk megnyílik igaz érzéseink számára, a vérkeringés zavarai is enyhülnek, így a sejtek is új erőre kapnak. Az elfojtás mellett a makacsság, a kapzsiság és a felnagyított félelem hadója gátolja a vérkeringést.

9. Csajkovszkij: Hattyúk tava (második felvonás)

Érzelmi hadó: segít feloldani merevségünket

Fizikai hadó: jótékonyan hat az ízületekre

A Hattyúk tava szabadabb mozgásra késztet. Ízületeink mellett gondolkodásmódunk is rugalmasabbá válik.


Forrás : Link



 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Zene  
A zene, és egyes hangok gyógyító hatásúak
  2013-03-02 12:57:24, szombat
 
 
Tudományosan bizonyított tény, hogy a zene, és egyes hangok gyógyító hatásúak lehetnek. Erre jó példa az ún. solfeggio frekvencia, amelyet gyakran használnak különféle meditációkhoz. A solfeggio (ejtsd: szofeddso), olyan énekgyakorlat, melynél az énekes nem meghatározott értelmű szavakat, hanem csak a különféle magánhangzókat használja a hangok kiéneklésére (meditációban például torokhang vagy az OMM).

A solfeggio hangfrekvenciákat az ősi greoriánus énekekben használták először. Úgy tartották, hogy ezek a speciális hangok hatalmas áldásban részesítik a közösséget, ha a szertartások alatt együtt éneklik őket. Ezeket a frekvenciákat Dr. Joseph Pluto és De. Len Horowitz fedezte fel újra.
Hat solfeggio frekvenciát különböztetnek meg, mindegyik más-más hatású:

396 Hz - Ferlszabadítja a félelmet és bűntudatot
417 Hz - A múlt feloldása, változások elősegítése
528 Hz - Változások, szerelem és csodák (DNA gyógyítás)
639 Hz - Kapcsolatok (A két agyfélteke összekapcsolása)
741 Hz - megérzések felébresztése
852 Hz - Feltétel nélküli szeretet

A legérdekesebb az 528 Hz rezgés, vagyis az a csodálatos frekvencia, mely Dr. Len Horowitz szerint helyreállítja a sérült DNS-t. Sokan talán már hallották ezt a frekvenciát, amikor úgy érezhették, hogy mélyen, szinte kozmikusan kapcsolódnak a zenéhez. A tudósok szerint ez az a frekvencia, amely az univerzális fejlődés, egészség és a hosszú élet titka. Az önbizalom és az önszeretet kulcsa, mely megnyitja a szívedet és segít megteremteni életetben a harmóniát és a békességet, valamint bármilyen gyógyulási folyamatot felgyorsít.
Lehetőleg akkor kezd el hallgatni, amikor senki sem zavar meg. Mondjuk elalvás előtt. A még jobb hatás érdekében használj jó minőségű fülhallgatót. Fókuszálj közben ahangolra, hagyd, hogy vezessenek.

A legjobb hatás elérése érdekében legalább hat hétig kell az egyes frekvenciákat hallgatni, minden nap 15 percen át. Ugyanakkor sosem szabad, hogy kötelességnek érezd. Ha épp semmi kedved hozzá, hagyd ki.



Link

Link



 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Zene  
A zene
  2013-02-12 05:26:12, kedd
 
  A zene lelki mélységet ad, választ az élet alapkérdéseire - a zene egy korszak lenyomata és hiteles tanúja. Talán hitelesebb, mint a fénykép vagy az írott szó. Mert a múltat jelenti, a gyökereket, s ugyanakkor jövendöl.

Durkó Zsolt





A zene hatalma

A zene hat a lélegzésre, a vérnyomásra, az immunrendszerre, a hangulatra, befolyásolja az emésztést. Gyógyító erejét sokféleképpen felhasználják az orvosok.

Az egyik hamburgi klinikán nehéz műtét előtt Chopin zongoraszonátáinak segítségével oldják a feszültségét. Máshol Dvorákra esküsznek. A jól megválasztott muzsika az aneszteziológusok szerint is sokat javíthat a beteg állapotán. Hatására rendeződik a szív ritmusa, csökken a vérnyomás, lassul az anyagcsere, gyengül az izomtónus. Mindez csökkenti a félelem- és fájdalomérzetet.

A zene erejét nem csak gyógyításra, hanem tanulásra és sok minden másra is fel lehet használni. Washington államban az ázsiai bevándorlók észrevehetően gyorsabban tanulják meg az angol nyelvet, ha tanítás közben Mozart zenéje szól. A kanadai Edmonton városában a nyilvános tereken Mozart vonósnégyesei szólnak a hangosbeszélőből a zaklatott járókelők megnyugtatására. Kiderült: még a kábítószer-kereskedelem is lanyhult a zene hatására.
A japán Ohara szeszfőzdében Mozart melódiái mellett készül a rizspálinkához az élesztő. A szakértők szerint különlegesen jó a minősége.

Az ideális zenék.

Álmatlanság ellen: Szimfóniák lassú tételei, Beethoven Holdfény szonátája, Bach csembalódarabjai, Schumann Álmodozása, Gershwin Nyáridőben című darabja.

Baleset, sokk ellen: Feszültségoldásra olyan zenét lehet ajánlani, amelyet jól ismer és szeret a beteg. Ravel Bolerója, Mendelssohn e-moll hegedűversenye vagy a Hair című musicalből a Let the Sunshine In című szám segíthet abban, hogy ismét talpra álljon, maga is akarja a gyógyulást.

Depresszió ellen: Minden barokk zenének hangulatjavító hatása van.
Felhasználható még Vivaldi Négy évszaka, Bach I. brandenburgi ersenye,
Beethoven VIII. szimfóniája és Gershwin Fascinating Rhytm című munkája.

Feltöltődéshez energiaforrásként: Beethoven IX. szimfóniája (különösen az Örömóda), Bach d-moll toccata és fúgája, valamint az V. brandenburgi versenyének első tétele, Leonard Bernstein West Side Storyjából az I Feel Pretty című dal.

Fáradtság ellen: Vivaldi: C-dúr versenymű két trombitára, vonósokra és
csembalóra, Purcell: Versenymű két trombitára, Rimszkij-Korszakov: Spanyol capriccio, indulók.

Fejfájás, migrén esetén: Mozart 39. (Esz-dúr) szimfóniája és A-dúr
zongoraversenye.

Éles fájdalom ellen Hacsaturjan Kardtáncát javasoljuk.

Gátlás leküzdésére: Ravel Bolerója, Csajkovszkij VI. (Patetikus) szimfóniája, Dukas A bűvészinasa, dzsessz-, blues- és dixieland-darabok, Simon és Garfunkel The Boxer című száma.

Gutaütés esetén: Az utókezelést megkönnyítheti minden ritmikus, könnyen érthető zene, továbbá a metronóm ritmusa, rap, népdal vagy bármely kedvenc zeneszám közben.

Gyermek sérülése esetén: Csajkovszkij Diótörő című szvitje, egyszerű
gyerekdalok. A lényeg, hogy a gyerek is ismerje a dallamot, és együtt dúdolja a zenével. A dúdolás felszárítja a könnyet.

Koncentrációs zavar esetén: Mozart D-dúr szonáta két zongorára, halk barokk háttérzene, hangos felolvasás Händel Vízizenéjének lassú tételeire.

Magas vérnyomás ellen: Gregorián énekek, Mozart: Versenymű fuvolára és hárfára, Simon és Garfunkel: Bridge Over Troubled Water című száma.
Meghűlés esetén: Mozart Varázsfuvolája, a Rolling Stones Honky Tonk Womanje, Rod Stewarttól a You Are the Star.

Torokfájásra legjobb az "m" hangot zümmögni.

Stressz ellen: Halk, kellemes háttérzene. Lionel Ritchie My Destinyje,
romantikus zene: Schubert Pisztrángötöse és Heidenrösleinje, Schumann Álmodozása, Smetana A Moldvája, gregorián énekek, esetleg népdalok.

A szívműködés és a vérkeringés erősítésére: Bach d-moll concerto csembalóra és vonósokra, Adagio tétele, Beethoven 4. (G-dúr) zongoraversenye, Mendelssohn e-moll hegedűversenye, gregorián énekek, country- és westerndalok, popzene (Whitney Houston: Where Do Broken Hearts



 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Zene  
Nyugalom - béke, harmónia és szeretet
  2012-11-03 12:02:01, szombat
 
  Link...



 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Zene  
***EZOTERIKUS zenék ***
  2012-10-14 15:58:44, vasárnap
 
  Link...



 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Zene  
六字大明咒 OM MANI PAD ME HUM
  2012-10-14 15:49:25, vasárnap
 
  Link...



 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Zene  
Turáni átok
  2012-10-14 15:43:46, vasárnap
 
  Link...



 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Zene  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2021.09 2021. Október 2021.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 16 db bejegyzés
e év: 24 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 543
  • e Hét: 3967
  • e Hónap: 8373
  • e Év: 64306
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.