Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
A resveratrol egészségügyi előnyei
  2021-10-04 21:29:10, hétfő
 
  A vörösbor fogyasztása nagyon fontos szerepet játszik az egészségünk megőrzésében, de csakis mértékkel fogyasztva. Számos értékes anyagokat tartalmaz ugyanis, amelyek megvédhetik a szervezetet az olyan egészségügyi problémáktól, mint diabétesz, szívbetegség vagy rákos megbetegedések. A tudományos vizsgálatok azt mutatják, hogy a vörösborban található resveratrol csodálatos egészségügyi hatásokkal rendelkezik.

A resveratrol egy erős antioxidáns, amely nagyon sokféle táplálékban megtalálható, de nagy mennyiségben a szőlő tartalmazza. A gyümölcs héjában található leginkább a resveratrol. Szerepe az, hogy megvédje a növényeket, jelen esetben a szőlőt a Nap okozta károktól és a gombás fertőzésektől.

A resveratrolnak nagyon sokféle egészségügyi előnye létezik, akár a cukorbetegség és az elhízás ellen is védelmet nyújthat, hasonlóképpen hatásos a szabad gyökök által okozott sejtkárosodással szemben is. A resveratrolnak kiemelkedő a gyulladáscsökkentő hatása, ezen kívül csökkenti a véralvadás kockázatát, amely a szívbetegség egyik fő tényezője.

Az antioxidáns tulajdonságai miatt a resveratrol nagyon hatásos a vérnyomás csökkentésében, amelyet úgy ér el, hogy megnöveli a nitrogén-monoxid termelését a szervezetben.

A resveratrol előnyös lehet a vérzsír szintjére is. Antioxidánsként csökkenti az LDL-koleszterin oxidációját, gyulladáscsökkentő vegyületként az agysejteket is megvédheti a károsodástól. Számos tanulmány azt sugallja, hogy a vörösbor fogyasztása segíthet lassítani az életkorral összefüggő kognitív hanyatlást.

A resveratrol növelheti az inzulinérzékenységet és eredményes lehet a cukorbetegség szövődményei elleni küzdelemben. Még az ízületi fájdalmat is csökkenti, mivel mérsékeli a gyulladást és megakadályozza az ízületek károsodását.

A resveratrol gátolhatja a rákos sejtek növekedését, hiszen megváltoztathatja a génexpressziót. Még a hormonfüggő rákos betegségek kialakulását is megakadályozhatja.

A vörösbor nagy mennyiségben tartalmazza a resveratrolt, ha azonban nem szereti a bort, akkor más táplálékokkal és italokkal is magához veheti ezt a fantasztikus ,,kiegészítőt", hiszen a szőlőben, az áfonyában, a földimogyoróban is megtalálható ez az antioxidáns vegyület.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A cukorbetegségről
  2021-10-04 21:26:35, hétfő
 
  A cukorbetegség egy súlyos, krónikus betegség, de együtt lehet vele élni

A cukorbetegség egy krónikus betegség ugyan, de ha betartjuk a szabályokat, akkor hosszú ideig élhetünk a szeretteink körében. Súlyos szövődmények ugyanis azoknál a személyeknél alakulhatnak ki, akik fittyet hánynak a betegségükre és nem tartják be a kezelőorvos utasításait, a dietetikus tanácsait. Cikkünkben néhány nagyon hasznos tanácsot adunk az érintetteknek.

Cukorbetegek számára az egyik legfontosabb teendő, hogy rendszeresen monitorozzák a vércukorszintjüket. Az ellenőrzés ugyanis jelentősen csökkenti a súlyos egészségügyi kockázatokat, és a cukorbetegség szövődményeit is késleltetheti.

Amennyiben valaki nem nézi rendszeresen a vércukorszintjét, akkor nem tudja nyomon követni az egészségi állapotát, és ezzel növeli a szövődmények kialakulásának esélyét.

A 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő betegeknek az egész életmódjukon változtatni szükséges, meg kell reformálni a táplálkozásukat és a rendszeresen mozgást is be kell iktatni az életükbe. Mindenképpen fontos, hogy a cukorbeteg személyek korlátozzák az egészségtelen szénhidrátok bevitelét, hiszen ez drasztikusan is megemelheti a vércukorszintet.

Minden cukorbeteg személynek más lehet a napi szénhidrát adagja, éppen ezért van szükség egyénre szabott étkezési tanácsokra. Azonban mindenkinek javasolható a rostokban gazdag táplálkozás és az alacsony glikémiás indexű táplálékok bevitele, mint például a quinoa, a rizs, az árpa, a gyümölcsök és a zöldségek.

A cukorbetegeknek még körültekintőbben oda kell arra figyelniük, hogy milyen ételeket és italokat fogyasztanak. Kerülniük kell a cukros üdítőitalokat, a feldolgozott élelmiszereket, a gyorséttermi ételeket, a nagy mennyiségű alkoholfogyasztást, hiszen ezek mind rossz hatással vannak a vércukorszintre.

Ami javasolható a cukorbetegek személyeknek az nem más, mint a sovány fehérje, a bőséges rostbevitel, a gyümölcsök és a zöldségek rendszeres fogyasztása. A sovány fehérje csoportjába tartoznak a baromfiak, a halak és az alacsony zsírtartalmú tej és tejtermékek.

Előnyben kell részesíteni a teljes kiőrlésű gabonából készült táplálékokat és a hüvelyeseket is, mint például a lencse, a bab és a borsó. Zöldségek közül a legegészségesebbek a zöld leveles zöldségek, gyümölcsök közül pedig az alacsony cukortartalmúak.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Rókababa
  2021-10-04 15:43:19, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Kisbárány
  2021-10-04 15:41:46, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Bébividrák
  2021-10-04 15:40:56, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2021.09 2021. Október 2021.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 215 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 795
  • e Hét: 4373
  • e Hónap: 24235
  • e Év: 200110
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.