Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Mókus a diózsákmánnyal
  2021-10-05 21:20:17, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mókusok  
Mókus a zöldben
  2021-10-05 21:19:04, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mókusok  
Mókus az ágon
  2021-10-05 21:16:53, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mókusok  
A gyulladáscsökkentő, antioxidáns és vírusellenes kurkuma
  2021-10-05 19:48:02, kedd
 
  Tudományos kutatások igazolják, hogy a kurkuma csökkenti a gyulladást és bizonyos rákos sejtek elleni küzdelemben is nagyon hatásos. A kurkumát gyulladáscsökkentőként már évszázadok óta alkalmazza a kínai hagyományos és az ájurvédikus orvoslás. A gyógynövény leginkább az ízületi gyulladás mérséklésében jeleskedik. De nemcsak a már kialakult gyulladás csökkentésében játszik aktív szerepet, hanem megakadályozhatja azoknak a vegyi anyagoknak a termelődését is, amelyek a gyulladás kialakulásáért felelősek.

A kurkuma egyik bioaktív összetevője nem más, mint a kurkumin, amely nagyon eredményes az olyan gyulladásos állapotok enyhítésében, mint az ízületi gyulladás, illetve egyes gyomorbetegségek és hasnyálmirigy-gyulladás.

A kurkumának jelentős szerepe van az emésztés támogatásában is. A kurkumin olyan emésztési zavarok esetén jelenthet megoldást, mint például fokozott gázképződés, puffadás, illetve a gyulladásos bélbetegség, amit a nagyszerű gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetünk.

Egyes kutatások kimutatták, hogy a kurkuma rákellenes hatásokkal is rendelkezik, különösen a mell, a bélrendszeri, a gyomor és a bőr rákos sejtjei ellen veszi fel eredményesen a harcot.

A kurkumin, mint a kurkuma aktív összetevője, segít csökkenteni a magas vércukorszintet, ezzel pedig szintén hasznos lehet a 2-es típusú cukorbetegség megelőzésében és kezelésében.

Kimutatták, hogy ez a gyógynövény stabilizálhatja a koleszterinszintet és a vérnyomást, aminek köszönhetően javíthatunk a szív általános egészségi állapotán, illetve csökkenthet mind a szív- és érrendszeri betegségek, mind pedig a szívroham kialakulásának kockázata.

A kurkuma antioxidáns hatással is rendelkezik, ezzel pedig a szervezetben kialakuló szabad gyökök számát képes minimalizálni. Az antioxidáns hatása segíthet megelőzni a rákos betegségek és a szívbetegségek kialakulását.

A kurkumin fokozni tudja a szervezetben az antitestválaszokat, aminek köszönhetően erősödhet a szervezetnek a vírusokra adott megfelelő válaszadása.

Méregtelenítő turmixital mangóval és naranccsal
Hozzávalók:
1 mangó
1 narancs
gyömbér
kurkuma
mandulatej
1 karika ananász

Elkészítése:
Hámozzuk meg a mangót, a narancsot és az ananászt. Szeleteljük fel a gyümölcsöket, majd a mandulatejjel együtt turmixoljuk le. Végezetül adjuk hozzá kurkumát és az ujjnyi gyömbért, amelyet előzőleg lereszeltünk. Keverjük össze a pohár tartalmát és igyuk meg ezt a remek italt.
Forrás : Link

A kurkumával kapcsolatban nagyon sok kutatást végeztek. A keleti hagyományos gyógyászat már nagyon régóta alkalmazza betegségek megelőzésére és különféle egészségügyi gondok kezelésére. A cikkben erről és egy remek méregtelenítő ital receptjéről olvashat, amelyet otthon nagyon könnyedén és egyszerűen el is készíthet.

Az Alzheimer-kór megelőzésében és progressziójának enyhítésében is számíthatunk erre a fűszerre, a kurkumára. Ha már kialakult a betegség, akkor jelentősen lecsökkenhetnek a tünetek, amennyiben a kurkumát is rendszeresen beépítjük az étrendünkbe.

A kurkuma gyulladáscsökkentő hatása segíthet a rheumatoid arthritis, az ízületi gyulladás és az osetoarthritis tüneteinek enyhítésében. Hatásmechanizmusait folyamatosan vizsgálják ennek a fűszernek.

Egyes kutatások azt mutatták, hogy a kurkumin növelheti a szerotonin és a dopamin szintjét. Ezek olyan vegyi anyagok, amelyek az agyban termelődnek és nagy hatásuk van a hangulat szabályozásában. Mivel kimutatták a gyógynövénynek a stresszcsökkentő és az antidepresszáns hatását, a kurkuma abban is a segíthet, hogy sokkal jobban reagáljunk az életünkben kialakuló stresszre.

Nagy szerepe van a májfunkciók javításában, segíti a test méregtelenítését és ezáltal a máj működésének fokozásában is aktívan részt vesz. A kurkumával kapcsolatban az is bebizonyosodott, hogy jelentősen csökkenti a máj károsodását.

A kurkuma tehát erős gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik. Éppen ezért segíthet azoknak a férfiaknak, akiknél a merevedési zavart a szervezetben kialakuló gyulladás okozza. De olyan bőrbetegségek kezelésében is hasznos lehet, mint ekcéma, fekélyek, pikkelysömör és egyéb, a bőrön kialakuló sebek kezelésében. A bőrgyógyító tulajdonságait támogatja az antioxidáns, a gyulladáscsökkentő és az antimikrobiális hatása.

Egy tanulmány arról számolt be, hogy a kurkuma rendszeres fogyasztása a fogyásban is a segítségünkre lehet, ugyanis csökkenti a testtömeget vagy ahogyan sokan ismerik a BMI-indexet, a testsúlyt, a derékkör térfogatot és a leptinszintet is. Ez azért nagyon jó hír, mivel ezzel a metabolikus szindróma egyik kulcstényezője, az elhízás is kivédhető. Ez azért is nagyon fontos, mert a metabolikus szindróma nagy szerepet játszik a szív- és érrendszeri betegségek, a szívroham és a stroke kialakulásában.

Méregtelenítő turmixital kurkumával

Hozzávalók:
1 kisebb gyömbér lereszelve
1 nagyobb sárgarépa
1 banán
1 alma
kókuszvíz
fahéj és kurkuma

Elkészítése:
Hámozzuk le a gyömbért és reszeljük le. Mossuk meg a hozzávalókat, majd hámozzuk meg az almát, a banánt és a répát. Vágjuk kisebb szeletekre, kockákra, majd dobjuk be a turmixgépbe és adjuk hozzá a kókuszvizet, majd turmixoljuk le. Öntsük egy pohárba az italunkat és adjuk hozzá a fűszereket, máris fogyaszthatjuk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Idősebb korban : a máj sok mindent nem tolerál
  2021-10-05 19:38:57, kedd
 
  Idősebb korban minden más lesz. A máj sok mindent nem tolerál már!

A májunk relatíve sokáig jól működik és meglehetősen jól tűri, amit évtizedeken keresztül művelünk vele. De aztán ez a szervünk is besokall és megmakacsolja magát, már nem úgy végzi el a feladatait, ahogyan az elvárható lenne. Ahogy öregszünk, úgy egyre több változást tapasztalhatunk meg a testünkön egyes ételektől, italoktól és tevékenységektől. Már semmi sem olyan, mint fiatalkorunkban, mondhatnánk. És ez valóban így is van. Mutatjuk is, hogy milyen változások következhetnek be az életünkben és mit tegyünk, hogyan változtassunk.

Ahogy idősödünk, azt érezhetjük, hogy a kávé már nem dob fel, sokkal inkább szorongónak és stresszesnek érezzük magunkat tőle. Az alkohol is megzavarhat bennünket, már sokkal kevesebb is elég, kis mennyiségtől is becsíphetünk.

Alvászavart és gyakori éjszakai ébredést is tapasztalhatunk, különösen hajnali egy és három óra között. Különböző bőrbetegségek jelenhetnek meg, akár allergia vagy ekcéma, de érzékenyebbek lehetünk vegyi anyagokra és parfümökre is.

Fáradtság és izommerevség is jelentkezhet a reggeli ébredésnél. Gyakorivá válhatnak a problémák a pajzsmirigy és a koleszterin vonatkozásában, és többet fájhat a fejünk. Hormonális egyensúlyhiány is felléphet, hasonlóan depresszió és szorongás is kialakulhat.

A májra nagyon sok feladat hárul az emberi szervezetben, többek között a vér szűrése és méregtelenítése. Olyan hormonokat, toxinokat távolít el a szervezetből, amelyek egyébként kárt tehetnének az egészségünkben.

Mivel a máj felelős a zsírok emésztéséért, a legjobb dolog, amit tehetünk, hogy megkönnyítjük a munkáját, azaz kevesebb zsíros ételt fogyasztunk. Ez lehetővé teszi, hogy a szervezetünk méregtelenítésére koncentráljon, hogy a különböző toxinok ne kerüljenek a véráramba és így ne okozzanak betegségeket.

A májfunkciót sokféleképpen javíthatjuk. Az alkoholfogyasztás csökkentése szinte azonnal tehermentesíti a májat. A citromos víz is nagyon hasznos, hiszen elősegíti az epetermelést, ami pedig elengedhetetlen az élelmiszerek lebontáshoz.

A B-vitaminok is segítik a máj működését. Nagy mennyiségben a hüvelyesek, a diófélék és a zöld leveles zöldségek tartalmazzák. A zöld leveles zöldségek önmagukban is elengedhetetlenek a jó májműködéshez, mivel nagyon sok folátot, C- és K-vitamint, káliumot, kalciumot és magnéziumot tartalmaznak.

A májtisztításban a zöld leveles zöldségek mellett kiemelkedő szerepet játszanak a bogyós gyümölcsök, valamint a cukkini, az uborka, az alma, az eper és az áfonya.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2021.09 2021. Október 2021.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 215 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3628
  • e Hét: 12410
  • e Hónap: 43896
  • e Év: 248597
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.